Samsung egyveleg – Színes nyomtató, mSATA SSD

Szerző:

logoA Samsung Magyarország Zrt-nek köszönhetően, rövid ideig ugyan, de volt lehetőségem nyúzni egy gyors és halk lézernyomtatót illetve egy mSATA csatlakozással megáldott SSD-t. Megosztom azt a hétköznapi, de hasznos élményt, amit ezek a masinák biztosítottak.

SSD 840 EVO MSATA

Ugyan sokat nem lehet róla regélni, néhány szót azért megejtenék. Régen még a wifi kártyákat kellett utólag betolni a laptopok oldalába, ma már (mivel ezek alapértelmezettek lettek) mSATA-t. Az ötlet szerintem remek. A Samsung is látta ezt, így ráfeküdt a dologra. Az általam látott példány 120GB-os darab volt, a laptop amiben kipróbálhattam pedig mondhatni általános (i5, 4GB ram, minden integrált).

P1110178

Ahogy minden SSD, ez is megsokszorozza a gazdatest sebességét. A windows 8.1 teljesen lekapcsolt állapotból annyi idő alatt állt fel, amíg kortyoltam egyet-kettőt a kávémból. (Nem én iszom lassan a kávét.)

P1110175

Az 51x30mm-es kis eszköz maximális olvasási sebessége 540MB/s az írási pedig 410MB/s, súlya mindössze 10gramm. Pici, kompakt és gyors kiegészítő, aminek a segítségével komolyabb szerelés nélkül bővítheti bárki a laptopját. Természetesen csak abban az esetben, ha képes mSATA csatlakozást értelmezni és kezelni maga a gép. Egészen idáig nem tudtam a létezéséről, pedig rendkívül hasznos.

P1110176

Annyi kiegészítő infót még adok hozzá, hogy nem lehet kábeles megoldással asztali gépbe betákolni. Megpróbáltam, nem jött össze. Ugorjunk: Hopp!

Samsung SL-C1810W

Ez a színes lézernyomtató, tulajdonképpen csak néhány apróságban tér el a kategóriájában megtalálható többi nyomtatótól. Ebből kiindulva csak ezeket fogom kiemelni.

sk_SL-C1810W-SEE_001_Front_gray

Mivel üzleti felhasználásra tervezték, ezért mondanom se kell, hogy összekötve a hálózattal, minden gép látni és kezelni fogja, akár vezetékes módon akár WiFi direct-et használva. Egyetlen probléma, hogy ha a Samsung univerzális nyomtató drivert telepítjük fel, akkor bizony fekete-fehér nyomtatóként érzékeli és kezeli. Ezt át lehet (kell is, különben fekete színt használ csak) állítani a Windows vezérlőpultjában. Természetesen kapunk kifejezetten hozzá való drivert, amivel tökéletesen működik.

sk_SL-C1810W-SEE_010_Top_gray nyomtatópatronok

A masina képes NFC-vel kommunikálni, így ha a telefonon épp egy dokumentumok vagy képet megnyitva hozzányomom, letölti a Play-ből a Samsung nyomtatóprogramját, majd ezzel ki is nyomtatja. Ha egyszer párosítottunk, onnantól fogva csak azonos wifi hálózaton kell lennünk és bármikor küldhetjük a nyomtatóra az adatot.

Screenshot_2014-02-23-22-58-16

A nyomtató memóriáját lefotóztam és épp nyomtatom ki a mobilalkalmazással ezt a képet. 🙂

smp

Ezzel odahaza nem sokra jutunk, de tény, hogy az irodában útközben a telefonunkon mutatott dokumentációt szükség esetén pillanatok alatt ki tudjuk nyomtatni. Szám szerint akár 14 teli színes oldalt, percenként. Sajnos alvó módból felkelve 15-20 másodpercig is gondolkodik, mire elkezd nyomtatni. Egy átlagos irodai színes lézernyomtató maximum 10 másodpercig.

sk_SL-C1810W-SEE_002_Back_gray nyomtatótálca

Még a végére kiemelném az ECO módot. Több beállítási lehetőséget kínál, de lényegében kíméli a tonereket, és a villanyszámlát: sokkal több oldalt tudunk kinyomtatni egy cserével és még a számlánk is csökken!

cz_SL-C1810W-SEE_008_Buttons_gray sk_SL-C1810W-SEE_010_Top_gray

Cserébe (nem érzékelhető) lassabban nyomtat és nem észrevehetően fakóbbak a színek.

Remélem hasznát veszitek az életben annak, amiket fentebb olvastatok. Minden esetre sportoljatok sokat és egy elsősegély tanfolyamot végezzetek el, ugyanis a nyomtató baromi nehéz.

Szép napot nektek!

Vélemény, hozzászólás?