Reenger – ez is VOIP, de mégis több

Szerző:

reenger_logoBeta tesztidőszakba lépett a Nordtelekom Nyrt. internetes telefonos szolgáltatása a Reenger, amely jó eséllyel száll versenybe a már piacon lévő hasonló VOIP szolgáltatásokkal. Legyinthetnénk, hogy ilyen már eddig is volt és minek váltanánk a Skyperól vagy a Viberről. Amivel több a Reenger, hogy itt egy saját 21-es körzetszámú telefonszámot is kapunk, mely bármilyen telefonról helyi tarifával hívható, túl a kifelé, vezetékes vagy mobil számokra indítható hívásokon.

A szolgáltatás igénybevételéhez először is regisztrálnunk kell magunkat a Reenger hálózatba, amihez rendelkeznünk kell egy mobiltelefonnal is, mert erre küldik el SMS-ben a jelszavunkat. (fejvakarós szmájli) Ezután egy -szokás szerint- ingyenes alkalmazást kell telepítenünk androidos okostelefonunkra, és vagy mobil internet előfizetéssel kell rendelkeznünk, vagy a hívások idejére Wi-Fi hálózat közelében kell tartózkodnunk.

pass dialer

Az alap, hálózaton belüli hívások a Reenger esetében is ingyenesek, hasonlóan a konkurenciához, sőt a tesztidőszak alatti akcióban (beetetés) a Nordtelekom Nyrt. napi 3 ingyenes hívást is lehetővé tesz 15 napon át bármely magyar vagy EU-s, vezetékes vagy mobil telefonszámra. (tapsolós szmájli) Az akciós napi 3 hívás fölött, illetve a 15 nap leteltével már csak a feltöltött egyenlegünk terhére telefonálhatunk. Lehettek volna nagyvonalúbbak is. (lebiggyedt szájú szmájli)

A beszélgetési díjak az alábbiak:

Hazai és EU vezetékes: 8 Ft

Hazai mobilok: 19 Ft

A feltöltéstől számított 30 napig vehető igénybe, nincs visszatérítés.

Az utolsó mondatot nem értem, vagyis dehogynem. Beszéld le vagy ugrott a pénzed! Ezt hívják a szolgáltatók „lebeszélhető előfizetési díjnak”. Szóval ennyit az előfizetési díj mentésségről. (hülyének nézett szmájli)

Amit még szintén fontos megemlíteni, hogy ha nem töltjük fel az egyenlegünket, akkor a 21-es hívószámunknak is lőttek, az sem fog működni. Nem fog elveszni a telefonszám, de befele is csak az alap hálózaton belüli hívás fog üzemelni, hasonlóan a már említett konkurensekhez. Vagyis az tud csak hívni minket, akinek szintén fel van telepítve a Reenger applikáció.

Persze akinek megér pár százast, hogy mindig helyi tarifával legyen elérhető, az máris nyert a bolton.

A Beta időszak azt is jelenti, hogy még folyik a fejlesztés és a készítők folyamatosan várják a visszajelzéseket bármely tapasztalt hibáról telefonon vagy e-mailben. Sok sikert és kitartást a munkájukhoz, mert  kígyózik a sor az “áruház ügyfélszolgálatán” és egyelőre a panaszosok vannak többen az elégedett felhasználókkal szemben, arról nem is beszélve, hogy jó pár funkcióban a konkurensek még rávernek a Reengerre.

Forrás: http://reenger.com/

3 hozzászólás a cikkhez

 1. ZΛGΣ szerint:

  Voip telefonáláshoz a Zoipert használom, nem problémamentes, de még kezelhető. Az egyenleget pedig itt töltöm fel, ettől olcsóbbat még nem találtam: http://www.freevoipdeal.com/
  Hungary (Landline) FREE*
  Hungary (Mobile) € 0.015

  • Zagor szerint:

   Mobilra nem akarok én telefonálni. Csak neten keresztül. Páromat ezzel vettem rá, hogy legyen mobilnete. 😀 Igaz T-nél a flottájához 2000 forintért adtak 500megát, az pl rablás. De tény, hogy többet telefonálunk. De kipróbálom ezt is, köszi! 🙂

 2. Zagor szerint:

  Nem hangzik rosszul, de valóban nem váltanék. 🙂 Igazából most próbálok csak rászokni az internetes telefonálásra párommal. (Mobilról-mobilra, mobilnettel) Melyiknek a legjobb a minősége? Eddig csak Fbookot próbáltuk, ott gyakran elmegy a hang, vagy alig halani amit a másik mond. Mintha zajszűrő leszűrné a hangunkat néha.. 🙂 Gondoltam még skype, viber, hangouts-ra, de még nem próbáltuk. Van esetleg alternatíva, még amit vegyek figyelembe?

Vélemény, hozzászólás?