Milyen a 30 dolláros óra és telefon a Wish-től – ígéret vagy valóság a jó minőség?

Szerző:

Nemrég egyik ismerősöm vásárolt egy órát és egy telefont a wish-ről, és nagylelkűen átengedte nekem, hogy egy kicsit megismerkedjem ezekkel az olcsó termékekkel. Ez a rövidke cikk, arról szól megkapjuk-e, a jól hangzó csillogó reklámfotókon található technikai paramétereket vagy inkább csak átejtés az olcsón jót szlogen ezen a weboldalon.

 

 

A karóra:

Először egy órát vásárolt 30 dollárért, amit érdekes módon Senbono és Bakey S10-ként is megtalálhatunk az oldalon. A név különböző, de ugyanazt az órát kapjuk. Az óratokot karbon mintával borították, ami egészen jó kinézetet kölcsönöz neki. A méretei sem túl nagyok, talán egy kicsit a vastagságából érdemes lett volna még lefaragni.  Ebbe a pénzbe egy 240×240-es TFT kijelző fért bele, és egy 400 mAh-ás akkumulátor, ami akár egy hétig is elhajtja az órát.  Szoftvere nagyon egyszerű, nincs animáció, ami jót tesz az üzemidőnek. Zárt rendszere van, így programokat nem lehet rá telepíteni, valamint az óraszámlapok is korlátozott mennyiségben állnak rendelkezésünkre.  A bejövő hívásokat és üzeneteket rendesen megjeleníti. Furcsa, viszont, hogyha nincs az óra a telefonnal szinkronizálva, elbutul és képtelen a pontos időt megmutatni. Vérnyomásmérőt is ígér az óra, ám tesztjeim szerint, egyáltalán nem jó semmire  az érzékelője, na jó azért pulzusmérésre használható. A következő videóban részletesebben is megismerkedhettek az órával.

A következő videót az érdekesség kedvéért készítettem, össze tudjátok hasonlítani az olcsó Bakey S10 méreteit, külsejét a jelentősen drágább Huawei Watch GT 2018-cal.

A karóra nem okozott csalódást, ennyi pénzért nagyon jó vétel, pontos az üzenetmegjelenítése, hosszú az üzemideje, az időt is mutatja, kinézete sem vészes.

A telefon:

A másik terméknek, ami egy telefon még a nevét sem tudtam megtalálni az oldalon. Rengeteg jól hangzó ígéretet kapunk a reklám feliratokon, ám azokból szinte semmi sem valósul meg. Ami érkezik, az nem úgy néz ki, nem annyi a memóriája, nem olyan a fényképező része és még sorolhatnám a hiányosságait, beszéljen helyettem inkább  ez a kis videó, amelyben bemutatom az ígéretet, és amit kapunk.

Nem voltam rest, és elvittem a nagy ígéretek telefonját és a Huawei Mate 20 Pro-t egy fotós kirándulásra és összehasonlítottam a csúcs és a negatív csúcs fotós képességeit.

Ez a valami, amit nem is neveznék inkább telefonnak, nem sokat ér, felesleges pénzkidobásnak tekinthető. Sajnos még a fülhallgatója sem használható, mivel gyárilag kontakthibásan érkezett, a töltőkábelét, és töltőjét pedig ki sem mertem próbálni. Számítógéphez csak bluetooth segítségével tud csatalkozni, hiába dugjuk rá adatátvitelt nem produkál.  Ebben a 30 dolláros árkategóriában telefont venni még akkor sem érdemes, ha a reklámok alapján  ideális ajánlatnak tűnik, papírnehezéknek meg túl drága.

 

Vélemény, hozzászólás?