Huawei Ascend D2 6.1 inches full HD kijelzővel

Szerző:

Az elmúlt héten Kínában mutatták be ezt az óriás kijelzős phabletet, most már biztos, hogy Las Vegasban (CES) nemzetközi bemutatójára is sor kerül. A Huawei egyértelműen a Samsung Galaxy Note II ellenfelének szánja ezt a készüléket, bizonyos területeken azon még túl is mutat.

 

Hardveres paraméterei csábítóak: full HD 1080p-s kijelző, 2GB RAM, saját fejlesztésű négymagos 1,8 GHz-es Huawei K3 processzor, 13 megapixeles kamera, valamint egy 4000 mAh-ás akkumulátor került belsejébe.

A képeken látható, hogy teljesen ívelt hátlapot kapott, valamint előlapi üvegének szélei lekerekítettek. Vastagsága 9.9 milliméter, ami kellemesnek mondható egy ekkora készüléknél. A készülékház többi méretével sajnos sehol nem dicsekszik a Huawei, pedig ezek a legfontosabb értékek. A Samsung Galaxy Note II még éppen kezelhető a mindennapokban, de egy ennél nagyobb külső méret praktikussága már megkérdőjelezhető. Több gyártó is elirigyelte a Samsung sikerét ebben a kategóriában, de sajnos nem veszik észre, hogy mennyit tett a koreai gyártó a kategória elfogadtatásáért. Az egyik legfontosabb csábító erő az S-Pen és a hozzá járó szolgáltatás kínálat, ezzel még egy kreatív jegyzetfüzet is tud lenni. Érdemes lett volna utánozni a Samsungot, és megvenni a Wacom cég digitalizáló rendszerét az S-Pen-nel együtt, s így már lehetne vetélytársa a koreai digitális jegyzetfüzetnek. A Huawei Ascend D2 így inkább egy nagyra nőtt telefon lett, vagy inkább egy kissé töpörödött tablet.

forrás:mydrivers.com

1 hozzászólás a cikkhez

  1. […] elsőre hatalmasnak tűnik, de azt már tudjuk, hogy a Huawei is bemutatott a közelmúltban egy 6.1 colos full HD kijelzős készüléket, azt meg már csak egy picivel kell megfejelni a […]

Vélemény, hozzászólás?