Google Music – te is használhatod

Szerző:

alt

Egy jó ideje elstartolt már a Google Music szolgáltatása, a zenei felhő, ahova 20.000 zeneszámot feltölthetsz, majd hallgathatod bármelyik androidos készülékeden. Egy szépséghibája a dolognak, hogy mindezt csak az Amerikai Egyesült Államokban lehet – elvileg. Gyakorlatilag itt egy útmutató, hogyan tudod ezt bárhol is használni.

 

 

 

 

Mit fogunk csinálni? Elhitetjük a Google szervereivel, hogy az USA-ból jelentkezünk be rá, így elfogad minket, ezek után tudjuk használni a rendszert. Sajnos vásárolni ezután sem fogunk tudni (a bankkártyának is az USA-ban kell regisztrálva lennie), de legalább a többi megy.

Nem is szaporítom a szót, itt a tutorial az XDA-ról:

1. Töltsd le a Hotspot Shield programot innen.

2. Amikor lejött, telepítsd fel, indítsd el. 

3. Amikor elindítottad, automatikusan csatlakozni fog a szerverre, ha nem, kattints a Connect gombra. Amikor ez megvan, elkezd dolgozni, és akkor lesz kész, amikor zöldre vált az ikonja a system tray-ben. (Nem biztos, hogy elsőre sikerül, lehetőleg ne fusson böngésző, vagy letöltés a háttérben, mikor próbálod!)

4. Indítsd el a böngésződet, és menj a http://music.google.com oldalra

5. Lépj be, ekkor valószínűleg meg fogja kérdezni, hogy valóban rólad van-e szó, mert nagyon máshol vagy, mint ahol legutóbb…. Természetesen igazolod magad, majd elfogadod a felhasználási feltételeket és készen is vagy.

6. Felajánlja, hogy töltsd le a Music Manager alkalmazást, ezt most meg tudod tenni, majd annak segítségével megadod a mappáidat, számaidat, és automatikusan szinkronizálni fogja mindig a szerverrel.

7. Nincs más hátra, mint letölteni a Google Play Music alkalmazást a telefonodra, és mehet is a zenehallgatás. Ahhoz, hogy ezt megtedd, persze szintén az USA-ban kell lenned, de amióta van Market Enabler, ez rootolt készülékeken nem lehet probléma. (feltelepíted, elindítod, szimulálsz egy USA szolgáltatót, és már töltheted is!) Akinek nincs rootolva, az a cikk végén megtalálja a direkt letöltési linket.

 

A Hotspot Shield a továbbiakban nem szükséges, akár le is törölheted a gépről, bár néha hasznos lehet, ha inkognitóban szeretnél maradni… wink

 

alt

 

Végezetül a cikkírás időpontjában elérhető legfrissebb verziók:

Google Play Music (4.4.811H.526848) APK letöltés

Google Music Manager Windows-ra (v1.0.29.4806) Zip letöltés

Google Music Manager Mac-re Letöltés

 

Jó zenélést!

3 hozzászólás a cikkhez

  1. […] legyen egyáltalán zenéd fent a Google Music felhőben (ha nincs, így elérheted) […]

Vélemény, hozzászólás?