2024, 11 25, 13:43:28

Szerző Téma: Samsung Galaxy S6 Edge - Általános beszélgetés  (Megtekintve 153503 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető rstwingo

• TOPIKGAZDA
  • Nem: Férfi
  • Androidos Bubus
  • Navigáció / Navigation: sygic
  • PDA: SM-N910C + SM-N960F/DS
  • PDA ROM: stock 6.0.1 + stock 8.1
Re: Samsung Galaxy S6 Edge - Általános beszélgetés
« Reply #525 Dátum: 2015, 08 16, 13:07:45 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Az a bajom, hogy: a telefon lehet, hogy valóban eredetileg XEH mivel a serial alapján azt töltötte le hozzá a KIES. DE! Van egy sanda gyanúm, hogy a KIES a telefon csc kódját veszi alapul és annak megfelelő romot "hiszi" eredetinek. A XEH rom felrakása után viszont a xeh megváltozott portugálra. Innen indult ez az egész mizéria, hogy a portugál csc kódos telefonomat akartam "visszacsinálni" vodásra. Na és a Vodafonos rom egyáltalán egyik sem, mert azóta már van 2 is, nem megy fel a telefonra. Az odin hibát ír, semmi magyarázat, hogy mi a gyíkja, csak egy nagy FAIL kiírás diszeleg amikor végez. A XEH romot pedig akármelyiket, simán tudom telepíteni, de az mivel multi csc-s ezért marad portugál a csc kódom.  Ezért is gondoltam, hogy egy 4 fájlos Vodafonos rom megoldaná a bajom, de olyan rom nincs sehol, itt meg senkinek nincs vodás telója aki tudna segíteni. Egyáltalán nem értem, hogy a vodás romot miért nem tudom rárakni, ezért hívtam a futárt és mondtam, vagyis írtam, hogy az 5.0-ra való frissítés után eltüntek a vodás cuccaim, és egyébként is laggol a launcher és kicsi a térerő, ja meg, hogy eredeti gyári flip cover tokot használok és már a kijelző így is tele van mikrokarccal. (Ezt olvastam máshol is valóban karcolódik nem az én hibám). Szóval röviden :D ennyi a kálváriám. Lehet, hogy másnak bagatell, de nekem fontos. :D

Azért nem tudod feltenni, mert a PIT fájl kell hozzá külön, mert a Samu elkezdte különböző particios telefonokat is gyártani
általában a hidden particiója tér el ezért kell a PIT, hogy átparticionálja feltevés előtt

A KIES csak is az S/N szám szerint azonosít, NEM CSC szerint, szóval neked egy lezárt független telefonod van

Nem elérhető laczine

• Nem: Nő
  • Mrs.
  • PDA: Samsung Galaxy s9+, Huawei p20,
  • PDA ROM: Android 8, Android 8.
« Reply #526 Dátum: 2015, 08 16, 15:47:58 »
Azért nem tudod feltenni, mert a PIT fájl kell hozzá külön, mert a Samu elkezdte különböző particios telefonokat is gyártani
általában a hidden particiója tér el ezért kell a PIT, hogy átparticionálja feltevés előtt

A KIES csak is az S/N szám szerint azonosít, NEM CSC szerint, szóval neked egy lezárt független telefonod van
Ezért szerettem volna kérni egy négyfájlos vodás romot valakitől. Abból kiszedhető a pit fájl. Ezért nincs másnak gondja vele amikor a szolgáltatós romot visszateszi. Egyébként azt még nem is próbáltam, hogy másik simkártyával megy-e vagyis esetleg hálózati zár sincs rajta :D Majd meglesem.  No de most már mindegy, mert holnap jön érte a futár. Remélem ők helyre teszik. Utána csak OTA-n frissítek az ziher! :D 
"Minden műveletlen ember önmaga karikatúrája" (Schlegel)

Nem elérhető Piec

• Örökös tag
  • PDA: Galaxy s6 Edge gold 32gb
  • PDA ROM: 5.1.1
« Reply #527 Dátum: 2015, 08 17, 12:32:49 »
Nem tudom nekem most eza note 5 nagyon bejon.. de hogy csak euban jovore lesz..:D volt mar hogy ennyit kellet ra varni?:D nem is ertem... mah mindegy ma jonnek a szervizesek es elviszik ezt... van egy erzesem hogy kapok egy szoftverfrissitest es azt mondja majd ennyi eleg volt.. de ugy vissza adom nekik ahanyszor csak kell hogy nem igaz mivel hogy hiaba cserelek szoftvert a hiba tovabbra is all. Mpst is megcsinaltam a 4filos xehhel tovabbra is szorakoztat a mobilnet kibe kapcsolgatas . Szoval elleszek en ezzel januarig.. akkor meg kerek egy teljes cseret sot lehet megmondom hogy nekem nem kell tovabb az s6.juk adjanak egy csere bizonylatot vagy vasarlasi utalvanyt a vetel arban mint ahogy ezt valakinek s5nel is sokerult a rengeteg kamera porblema utan kiharcolnj is elhozom a note 5-t :D

Nem elérhető laczine

• Mrs.
« Reply #528 Dátum: 2015, 08 17, 13:45:27 »
Nem tudom nekem most eza note 5 nagyon bejon.. de hogy csak euban jovore lesz..:D volt mar hogy ennyit kellet ra varni?:D nem is ertem... mah mindegy ma jonnek a szervizesek es elviszik ezt... van egy erzesem hogy kapok egy szoftverfrissitest es azt mondja majd ennyi eleg volt.. de ugy vissza adom nekik ahanyszor csak kell hogy nem igaz mivel hogy hiaba cserelek szoftvert a hiba tovabbra is all. Mpst is megcsinaltam a 4filos xehhel tovabbra is szorakoztat a mobilnet kibe kapcsolgatas . Szoval elleszek en ezzel januarig.. akkor meg kerek egy teljes cseret sot lehet megmondom hogy nekem nem kell tovabb az s6.juk adjanak egy csere bizonylatot vagy vasarlasi utalvanyt a vetel arban mint ahogy ezt valakinek s5nel is sokerult a rengeteg kamera porblema utan kiharcolnj is elhozom a note 5-t :D
Nos el is vitték a telcsikémet. Csak szoftveres baja van.  Általában mennyi idő mire visszakapom a telót?

Nem elérhető Piec

• Örökös tag
« Reply #529 Dátum: 2015, 08 17, 15:20:54 »
Nos el is vitték a telcsikémet. Csak szoftveres baja van.  Általában mennyi idő mire visszakapom a telót?
nekem eddig ha ez a futáros megoldás volt akkor első nap amikor elviszik másnap javítás 3. nap hozta is a futár.. szóval szerintem szerdára visszajön..
Nos viszont kicsit agybajosan hívtam fel a samsungot nem rég... ahol jegyzőkönyvezték az esetet és én is elkértem a telefonbeszélgetés rögzítési számát. Történet a következő.. fél 2 körül találkoztam az mpl futárral (posta) kisceli utca sarkán mert mint ahogy az meg volt beszélve hogy fél2 után jöjjön mert fél2 ig dolgozom és kb 20 perc amíg hazaérek, ő már 11kor hívott hogy mi a kapucsengő.  Mondom megmondhatom de nem fog megtalálni mert mellékelve lett a szállításhoz hogy mikor leszek otthon.  Megbeszéltük hogy ha végeztem csörögjek rá és akkor úgyis nekem útba esik hazafelé ebben a parkolóban találkozva egy dohány bolt előtt átveszi ezt és átadja a cserekészüléket. Az még oké hogy mindketten siettünk és ezért nálam felejtődött a számla a garancia jegy de itt jön a lényeg: Ugye hozza a kis műanyag dobozkáját amit leplombáz és csak belül az oldala van egy igen vékony szivaccsal kibélelve, fogta a készüléket belerakta egy légmentesen záródó tasakba, és itt jött a pláne eddig a futár mindig hozott egy szervizes karton dobozt amibe nagyjából beleszorul a készülék és ezzel együtt helyezi a műanyag dobozba, nah most ez a doboz nem volt csak a zacskó. Lezárta a a műanyag dobozt és helyből mindegy másfél métert hajított rajta a mikrobusz hátuljába csak pislogtam köpni nyelni nem tudtam lehetett hallani ahogy a dobozban odaverődik mindenhova a drágám. Mondtam a futárnak hogy ugye ezt a dobást  tudja hogy most jelezni fogom a samsungnak és a szerviznek is? Őt nem érdekli itt írjam alá és viszlát. Mondom az igen. Nos ha a készülékemet nem is cserélik a hiba miatt akkor megvan miért fogják ;).. ez most ugye le van jegyzőkönyvezve és a telefonos kishölgy azt mondta hogy ezek után nézzem át a készüléket és ha bármilyen külsérelmi hibát találok azonnal átvétel után jelezzem a samsung info számon és ne a futárnak,  mivel a futár nem csinált róla fotót milyen állapotban adtam le a telót (ahogy azt házhoz jön szerviz szokta) és még a szervizbe se ért be , mivel rögzítésre került a bejelentésem valószínűleg a szerviz is befogja védeni magát azzal hogy a készüléket felbontás után körbefotózza és látni fogják  a kereten lévő sérülést ami volt rajta,  ezt én úgy a szállításra fogom fogni hogy csak na. .. Még nem csalódtam samsung szervizelésben és ez sem az ő hibájuk de azért ez most sokkolt hogy azt hiszem hogy a futár szolgáltatást kihagyom... mondjuk eddig nem is magyar posta futár jött... ha nem ha minden igaz dhl...

Nem elérhető laczine

• Mrs.
« Reply #530 Dátum: 2015, 08 17, 16:16:52 »
nekem eddig ha ez a futáros megoldás volt akkor első nap amikor elviszik másnap javítás 3. nap hozta is a futár.. szóval szerintem szerdára visszajön..

Köszi az infót! :D Szorítok, hogy minden úgy sikerüljön ahogy szeretnéd :D

Nem elérhető taky1974

• hihi
  • PDA: Apple iPhone 6S
  • PDA ROM: 9.3
« Reply #531 Dátum: 2015, 08 17, 16:45:11 »
Sziasztok!
Pénteken váltottam iPhone 6-ról S6 Edge-re. Eddig semmi probléma vele, még tetszik, bár nem vagyok nagy Android fan.
Mivel Mac OS X-em van, néhány dologba beleütköztem és most csak azért írom le, ha valaki vált vagy váltani fog, akkor tudja. Nos a költöztető (Samsung Smart Switch) nem működik sem gépről, sem a telefonról (iCloud beolvasással, bár ezt nem is nagyon tudom hogyan tenné). OTG kábeles megoldás nem játszott (ezt nem is értem, mert ha már eladtam a készülékemet, hogyan kötném össze az S6-tal).
OS X-en az Android fájlkezelő nem működik, nem látja a készüléket. :D
A szinkronizálást végül simán megcsináltam a Smart Switch alkalmazással, tehát névjegyek és egyebek megvannak.
Viszont ha valaki jó alkalmazást akar az ilyenekre, akkor az AirDroid fantasztikus. Gyakorlatilag mindent tud ami egy OS X-et használónak kell. Hibátlan és magyar.
Összességében eddig kellemes csalódás (az utolsó Androidos készülékem HTC ONE volt).
Ha megengeditek, akkor folyamatosan írnám le a tapasztalatomat, hátha tényleg érdekel valakit. :)

Nem elérhető makszigáz

• PDA: SM-G975F S10+
  • PDA ROM: Gyári
« Reply #532 Dátum: 2015, 08 17, 18:04:49 »
Nekem sikerült ilyen módon egy kis huzavona után a vásárlási utalványt kapnom.Olvasva a futáros kálváriádat ez azért felháborító hogy egy ilyen drága készüléket csak úgy dobálnak és még csak nem is érdekli a futárt.Remélem jól ráfarag majd a futár ha már ilyen szépen bánt a kütyüvel.
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető hooker

• TOPIKGAZDA
  • PDA: Caterpillar S41
Re: Re: Samsung Galaxy S6 Edge - Általános beszélgetés
« Reply #533 Dátum: 2015, 08 17, 18:49:44 »
Sziasztok!
Pénteken váltottam iPhone 6-ról S6 Edge-re. Eddig semmi probléma vele, még tetszik, bár nem vagyok nagy Android fan.
Mivel Mac OS X-em van, néhány dologba beleütköztem és most csak azért írom le, ha valaki vált vagy váltani fog, akkor tudja. Nos a költöztető (Samsung Smart Switch) nem működik sem gépről, sem a telefonról (iCloud beolvasással, bár ezt nem is nagyon tudom hogyan tenné). OTG kábeles megoldás nem játszott (ezt nem is értem, mert ha már eladtam a készülékemet, hogyan kötném össze az S6-tal).
OS X-en az Android fájlkezelő nem működik, nem látja a készüléket. :D
A szinkronizálást végül simán megcsináltam a Smart Switch alkalmazással, tehát névjegyek és egyebek megvannak.
Viszont ha valaki jó alkalmazást akar az ilyenekre, akkor az AirDroid fantasztikus. Gyakorlatilag mindent tud ami egy OS X-et használónak kell. Hibátlan és magyar.
Összességében eddig kellemes csalódás (az utolsó Androidos készülékem HTC ONE volt).
Ha megengeditek, akkor folyamatosan írnám le a tapasztalatomat, hátha tényleg érdekel valakit. :)

Részemről jöhet.

Tapatalk 2-vel küldve az én SM-N910F-ről

A stressz akkor alakul ki, amikor az agy megtiltja, hogy valakit pofán vágj. Pedig megérdemelné.

Nem elérhető Piec

• Örökös tag
« Reply #534 Dátum: 2015, 08 17, 21:51:31 »
Nekem sikerült ilyen módon egy kis huzavona után a vásárlási utalványt kapnom.Olvasva a futáros kálváriádat ez azért felháborító hogy egy ilyen drága készüléket csak úgy dobálnak és még csak nem is érdekli a futárt.Remélem jól ráfarag majd a futár ha már ilyen szépen bánt a kütyüvel.
Igen... és szerintem eddig is így bántak velük csak lehet nem láttad mert nem a kocsi mellett intéztétek a papír munkát...

Nem elérhető Piec

• Örökös tag
« Reply #535 Dátum: 2015, 08 18, 10:01:41 »
Köszi az infót! :D Szorítok, hogy minden úgy sikerüljön ahogy szeretnéd :D
neked mit ir mysamsungon a statusz ugy latom a draga magyar posta betartja normal tempojat -.- nalam meg mindig csuszo atvetel-.-

Nem elérhető taky1974

• hihi
« Reply #536 Dátum: 2015, 08 18, 11:38:09 »
Sziasztok!

Egy kérdésem lenne. Nagyon nem értem hogy a névjegyzékben miért hozza nekem le az összes névjegyet (Skype, Waze, Mac névjegy, facebook, stb) úgy, hogy a megjelenítendő névjegyeknél csak a gmail van kipipálva?

Köszi

Nem elérhető hooker

• TOPIKGAZDA
  • PDA: Caterpillar S41
« Reply #537 Dátum: 2015, 08 18, 11:45:35 »
Sziasztok!

Egy kérdésem lenne. Nagyon nem értem hogy a névjegyzékben miért hozza nekem le az összes névjegyet (Skype, Waze, Mac névjegy, facebook, stb) úgy, hogy a megjelenítendő névjegyeknél csak a gmail van kipipálva?

Köszi

Elképzelhető, hogy több emilcímmel is csináltál gugli fiókot?
Ha igen akkor valszeg a másikat is szinkronizálta.

A stressz akkor alakul ki, amikor az agy megtiltja, hogy valakit pofán vágj. Pedig megérdemelné.

Nem elérhető taky1974

• hihi
« Reply #538 Dátum: 2015, 08 18, 11:56:17 »
Elképzelhető, hogy több emilcímmel is csináltál gugli fiókot?
Ha igen akkor valszeg a másikat is szinkronizálta.

Nem. :(

Nem elérhető taky1974

• hihi
« Reply #539 Dátum: 2015, 08 18, 14:04:04 »
Na mindegy. Kitöröltem az összes névjegyet, majd újra beszinkronizáltam. Ennek ellenére ha nem szimplán a névjegyzékben keresek, hanem felül a "Keresés"-ben írom be a nevet, akkor kihozza a következőket:
1. Az elmentett nevet számmal, címmel, stb. ahogy kell
2. Keresztnév vezetéknév és ha belemegyek, akkor "Így kapcsolódott" felirattal Waze ikon
3. Keresztnév vezetéknév és ha belemegyek, akkor "Így kapcsolódott" felirattal Waze ikon

Azaz úgy látom, a Waze kever be valamit. Másnál nem csinálja ezt?

Köszi, Taky

Szerk.: Megtaláltam. A beállítások "Fiókok"-ból kiszedtem a Waze-t.

Nem elérhető laczine

• Mrs.
« Reply #540 Dátum: 2015, 08 18, 16:39:43 »
neked mit ir mysamsungon a statusz ugy latom a draga magyar posta betartja normal tempojat -.- nalam meg mindig csuszo atvetel-.-
Készülék átvéve :D

Nem elérhető Piec

• Örökös tag
« Reply #541 Dátum: 2015, 08 18, 16:53:21 »
Készülék átvéve :D
már nálam is...:) de multkor gyorsabbak voltak... eddigre már az volt hogy javítva "vissza a feladónak " és másnap jött ergó holnap már itt kéne lennie.. de mivel két munkaszüneti nap van így nem hiszem hogy jön a héten.. bár nem tudom a  futárok dolgoznak e pénteken...:D

Nem elérhető Piec

• Örökös tag
« Reply #542 Dátum: 2015, 08 19, 16:12:49 »
Nah hívtak hétfőn jön vissza... addig meg kipusztulok ezzel a galaxy ace-l valami szörnyű -.-

Nem elérhető laczine

• Mrs.
« Reply #543 Dátum: 2015, 08 19, 16:18:13 »
Nah hívtak hétfőn jön vissza... addig meg kipusztulok ezzel a galaxy ace-l valami szörnyű -.-
Engem is hívtak, de nem tudtam felvenni a telót! Küldtem emailt, hogy megvagyok, de azt írták, hogy csak türelem :( .. majd hívnak.. nyugi..  Nekem biztos nem jön meg akkor hétfőn sem :(

Nem elérhető Piec

• Örökös tag
« Reply #544 Dátum: 2015, 08 19, 16:24:50 »
Engem is hívtak, de nem tudtam felvenni a telót! Küldtem emailt, hogy megvagyok, de azt írták, hogy csak türelem :( .. majd hívnak.. nyugi..  Nekem biztos nem jön meg akkor hétfőn sem :(
én rákrédeztem és mivan ha bemegyek érte ma személyesen... ááá azt futáros szállítás esetén nem lehet... :D

Nem elérhető Piec

• Örökös tag
« Reply #545 Dátum: 2015, 08 21, 17:27:27 »
aki esetleg már ugrasztotta a knoxát és stb annak van már xposed 5.1.1-alá:)

Nem elérhető Piec

• Örökös tag
« Reply #546 Dátum: 2015, 08 21, 17:29:29 »
és ez se egy utolsó hír ;) de persze a rawot a zár idő állítást és az élő jutub stream- nem tudják.. és szerintem nem is fogják ha csak nem majd xdan rootl ellenében nem portolják a srácok -.-

Nem elérhető Satfun

• Navigáció / Navigation: Sygic
  • PDA: Samsung Galaxy Note, Note II, Galaxy S6 edge
« Reply #547 Dátum: 2015, 08 22, 16:57:42 »
Sziasztok! Hogy lehet törölni fiókot / samsung / mert törlés lehetőséget nem látok, csak szinkronizálás kikapcsolás opció van. Köszönöm

Nem elérhető laczine

• Mrs.
« Reply #548 Dátum: 2015, 08 24, 13:59:55 »
én rákrédeztem és mivan ha bemegyek érte ma személyesen... ááá azt futáros szállítás esetén nem lehet... :D
Neked megjött már a telód? Nekem ma azt írták, hogy "Tisztelt Ügyfelünk!
Elnézését kérjük az elhúzódó javítási folyamat miatt.
A készüléke jelenleg javítás (tartós teszt) alatt van, értesíteni fogjuk ha elkészült!
Kérjük további szíves türelmét!" .. hogy ebből mikor lesz valami? azt aztán nem tudom.. :(

Nem elérhető Piec

• Örökös tag
« Reply #549 Dátum: 2015, 08 24, 14:23:56 »
Neked megjött már a telód? Nekem ma azt írták, hogy "Tisztelt Ügyfelünk!
Elnézését kérjük az elhúzódó javítási folyamat miatt.
A készüléke jelenleg javítás (tartós teszt) alatt van, értesíteni fogjuk ha elkészült!
Kérjük további szíves türelmét!" .. hogy ebből mikor lesz valami? azt aztán nem tudom.. :(
Nálam már itt van.. és ismét le a kalappal a szerviz előtt... nem kell tronfolnom velük egy sort a futáros balhé miatt... felmérték az állapotát a készüléknek.. üveghátlap karcos , fémkeret sérült , Nos. Ennek cserébe cserélték a hátlapomat cserélték az egész oldal keretet az akksi gyors merülése miatt kaptam új telepet a mobilhálózat miatt meg valami antenna cserét. plsuz persze vissza állították a csc-t TMH-ra:DDD amit ma szerintem már ki is lövök a legújabb xehel..:D. lényegében van egy külsőleg teljesen új készülékem ;) nem is szedtem le róla semmilyen fóliát szépen ment így ahogy van a tokba...:D