4.1.2 Light JB v1.2 - NoLag
Telepíthető:
XXLQ4
XXLQE
XXLQG - rendszerekre biztosan, ha ettől eltérő romod van, kérj segítséget!
Nekem XXLQG-n volt a legjobb, gondolom nem véletlen...
Az alapokat itt is leírom:
Custom rom = nem gyári, azaz ebben az állapotban garancia vesztés, ha így viszed be azonnali megvonás! Helyreállítás, garancia visszaállítása: FAQ topik vagy kérj személyre szabott segítséget!
Alap a nem gyári recovery és a nem gyári kernel, ha netán bármelyik is van, véletlen sem állj neki!!!
Plusz egy dolgot jó ha a fejünkbe tartunk: Egy custom rom felrakása haladó szintű dolog, nem kezdőknek való!!!
Nem hiszem hogy valaki figyelmét is elkerülte volna, ha mégis van két FAQ topikunk, amiből elég sok infót tudunk nyerni. Ha valami nem tiszta kérdezz nyugodtan, mielőtt bajt csinálnál.
You are not allowed to view links.
Register or Login
Register or Login
Na, hogy egy kicsit a gyári Stock Samsung kedvelőknek is a kedvére tegyek, íme egy remek gyárihoz közeli deoxedelt custom rom, amiről kétnapos használat után a következő a véleményem:
Rettentően jó, ilyennek kellett volna lennie az alap kiadott 4.1.2-es JellyBean rendszernek nem olyan bugos, fagyásokkal, akadásokkal telinek, mint amit "officional" kaptunk. Ez akár lehet egy halk fricska is a Samsungnak, hogy egy olyan developer (fejlesztő) aki valójában nem is az, csak magának készített egy romot az alap JB-ből, az én értékelésem szerint simán lecsapja azt... Nem két három db-ból van összemixelve, hanem a gyári van kipucolva, kicsit tuningolva. Remek!
(Messze nem csak!!!) De hölgyeknek kiváltképp ajánlott! Ezt azért emelem ki (remélem a hölgyek nem fognak megharagudni!) , mert mi férfiak egy kicsit hajlamosabbak vagyunk jobban tolerálni a kisebb fagyásokat, döcögéseket mint női társaink, akik az első Android elhasalásnál képesek kiszeretni a kütyüjükből, bármi is okozza azt... Ebből nagyon nem kell, persze az Android határain belül.
Nem biztos hogy mindenki észre fogja venni elsőre a különbséget a stock Samsung és e között, de biza a mindennapi használatban igen csak meg fog látszani! Mint ahogy a forrás is jelöli: No Lag - és bizony No Lag. Nálam (pedig nem vagyok kíméletes...) nem volt laggolás, egyedül akkor adta meg magát a rendszer mikor 2db 250Mb körüli download ment + auto frissitett a PlayStore, ment a Facebook, böngésző, zenelejátszó, Google Earth és megnyitottam a 3. flash playert igénylő asztali webhelyes lapot a böngészőbe. Valljuk be, itt már a gyári rom a zenelejátszó nyitásánál kifeküdt volna... So, jól bírja na.
Aki szereti (vagy nem veti meg) a stock Samsung kinézetet, funkciókat és hajlandó lenyelni cserébe a Samsung Apps hiányát, azért hogy legyen egy akadás és döcögés mentes rendszere annak ez telitalálat...
A ROM hála a fejlesztőnek rendkívül jól ki van pucolva, az alap funkciókon kívül nemigen van benne olyan amit "belakás" előtt ki kellene törölni. Személy szerint nekem a stock e-mail kliensre nem volt (nincs) szükségem, így azt az egyet likvidáltam, azon kívül az ég világon semmit...
Plusz pozitívum a fixroot, rootolt ROM. Tudom egy darab recoverys flash, de köszönjük!
Az update már a második azaz a v1.2 verziónál tart, amivel lehet azonnal a telepítést indítani, nem kell az első verzát raknunk.
A forrás linken = You are not allowed to view links.
Register or Login
szépen felsorolják a változásokat én csak egy két dolgot emelnék ki belőle, a többit érezni fogjuk vagy akit nagyon érdekel a fenti leírásban megtalálja.
1. 4cyl Turbo mod - aki nem tudja mi ez ne is foglakozzon vele,
2. S4 weather widget - a gyári főképernyőn elhelyezhető Accuweather S4-es vátozata,
3. Néhány S4-es ikonnal ellátott apk,
4. S4 csengőhangok,
5. 50% transparent - átlátszó - status bar
6. Megváltoztatott boot animáció
7. Teljesítmény növelő build.prop módosítások.
Ehhez a romhoz is van ajánlott kernel, jelen esetben is a méltán népszerű CoCore az. Az v1.2-es verzióhoz a 6.2-est ajánlják, én személy szerint is azzal próbáltam, kifogástalan. Gyárival meg se próbáljuk, nem véletlen jelölik... + ugye recoverynk sincs a kellő!
Ha valakinek kimaradt volna, vagy neki állnál:
Register or Login
ROM telepítés:
Remélem feleslegesen írom le: custom romosok csak backuppal a tarsolyukban álljanak neki, gyári romosok pedig vegyék számításba az Odinnal való gyalulást is, ha esetleg valami nem sikerül! Ha netán CM romod van, akkor előbb válts egy gyárira, rakd fel a CoCore kernelt és utána telepítsd ezt!
Fájlok az SD-n, érintetlenül, akksink 100%!
Ne felejtsük el törlünk mindent, így elöbb mentsünk mindent ami kell, fotó, névjegy, etc., etc.
Mentés után kikapcs, majd recoveryben:
wipe data / factory reset
wipe cache partition
wipe dalvik cache
mounts and storage / format /system
install zip from sd card / choose zip from sd card
kiválasztjuk a romot telepítjük, majd
wipe cache partition
reboot system now
voálá
Igen van benne egy format system is, nem véletlen, ne hagyd ki!!!
Aki régóta nyüstöli a gyári romot CoCore-al, annak nem árt a kernelt is frissiteni egy szimpla újra telepítéssel. Ha már itt vagyunk és wipe-oltunk mindent. Nem ecsetelem leírás adott:
Ha megvagy a rom telepítéssel, a reboot előtt a recoveryben akkor a kernel leírás szerinti "frissités menete" -ét követve rakd újra ugyanazt amit előtte az SD pakolsz. Ha nem a 6.2-es van, tedd oda, egy úttal mehet az is.
Ha esetleg gondunk lenne a későbbiekben, akkor egy:
wipe cache partition,
wipe dalvik cache - elég sok gondon segíthet. Hozzáteszem nálam nem volt, igaz én kernellel együtt raktam...
Hogy teljesen legyen az S4-es feeling, kapunk egy teljesen fehérbe borított beállítások menüt is, amit egy fájlként honnan máshonnan mint a recoveryből kell telepítenünk, méghozzá így:
Fájlt letöltjük SD-re tesszük érintetlenül, majd:
wipe cache partition
wipe dalvik cache
install zip from sd / choose zip from sd card
kiválasztjuk, majd újra
wipe cache partition
wipe dalvik cache
reboot system now
Ha esetleg nem tetszene, akkor ugyanezen módszerrel visszaállhatunk a stock feketére. Linkek alább.
Letöltés linkek:
Light JB v.1.2:
Register or Login
Fehér beállítások menü:
Register or Login
Fekete beállítások menü:
Register or Login
Figyelem! Semmilyen felelősséget nem vállalok, ha valamilyen oknál fogva a telefont károsodás éri! A felelősség Téged terhel, csak akkor kezdj neki, ha biztos vagy benne mit csinálsz! Ne felejts el biztonsági másolatot készíteni az összes fontos fájlról! Fontos!
Ha valamelyik link nem működik vagy valamit kihagytam volna, szólj és javítjuk azonnal!
és itt is javítani kell szerintem:
ROM telepítés:
Remélem feleslegesen írom le: custom romosok csak backuppal a tarsolyukban álljanak neki, gyári romosok pedig vegyék számításba az Odinnal való gyalulást is, ha esetleg valami nem sikerül! Ha netán CM romod van, akkor előbb válts egy gyárira, rakd fel a CoCore kernelt és utána telepítsd ezt!
Fájlok az SD-n, érintetlenül, akksink 100%!
Ne felejtsük el törlünk mindent, így elöbb mentsünk mindent ami kell, fotó, névjegy, etc., etc.
Mentés után kikapcs, majd recoveryben:
wipe cache partition
wipe dalvik cache
mounts and storage / format /system
;)install zip from sd card / choose zip from
sd internal card
kiválasztjuk a romot telepítjük, majd
wipe cache partition
reboot system now