2024, 11 24, 06:04:08

Szerző Téma: 4.1.2 Light JB v1.2 - NoLag  (Megtekintve 31100 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Google Earth / Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy S21
  • PDA ROM: Official
4.1.2 Light JB v1.2 - NoLag
« Dátum: 2013, 08 04, 10:59:15 »
4.1.2 Light JB v1.2 - NoLag

Telepíthető:

XXLQ4
XXLQE
XXLQG - rendszerekre biztosan, ha ettől eltérő romod van, kérj segítséget!

Nekem XXLQG-n volt a legjobb, gondolom nem véletlen...

Az alapokat itt is leírom:
Custom rom = nem gyári, azaz ebben az állapotban garancia vesztés, ha így viszed be azonnali megvonás! Helyreállítás, garancia visszaállítása: FAQ topik vagy kérj személyre szabott segítséget!
Alap a nem gyári recovery és a nem gyári kernel, ha netán bármelyik is van, véletlen sem állj neki!!!

Plusz egy dolgot jó ha a fejünkbe tartunk: Egy custom rom felrakása haladó szintű dolog, nem kezdőknek való!!!

Nem hiszem hogy valaki figyelmét is elkerülte volna, ha mégis van két FAQ topikunk, amiből elég sok infót tudunk nyerni. Ha valami nem tiszta kérdezz nyugodtan, mielőtt bajt csinálnál.

You are not allowed to view links. Register or Login

Na, hogy egy kicsit a gyári Stock Samsung kedvelőknek is a kedvére tegyek, íme egy remek gyárihoz közeli deoxedelt custom rom, amiről kétnapos használat után a következő a véleményem:

Rettentően jó, ilyennek kellett volna lennie az alap kiadott 4.1.2-es JellyBean rendszernek nem olyan bugos, fagyásokkal, akadásokkal telinek, mint amit "officional" kaptunk. Ez akár lehet egy halk fricska is a Samsungnak, hogy egy olyan developer (fejlesztő) aki valójában nem is az, csak magának készített egy romot az alap JB-ből, az én értékelésem szerint simán lecsapja azt... Nem két három db-ból van összemixelve, hanem a gyári van kipucolva, kicsit tuningolva. Remek! :ok:
(Messze nem csak!!!) De hölgyeknek kiváltképp ajánlott! Ezt azért emelem ki (remélem a hölgyek nem fognak megharagudni!) , mert mi férfiak egy kicsit hajlamosabbak vagyunk jobban tolerálni a kisebb fagyásokat, döcögéseket mint női társaink, akik az első Android elhasalásnál képesek kiszeretni a kütyüjükből, bármi is okozza azt... Ebből nagyon nem kell, persze az Android határain belül.
Nem biztos hogy mindenki észre fogja venni elsőre a különbséget a stock Samsung és e között, de biza a mindennapi használatban igen csak meg fog látszani! Mint ahogy a forrás is jelöli: No Lag - és bizony No Lag. Nálam (pedig nem vagyok kíméletes...) nem volt laggolás, egyedül akkor adta meg magát a rendszer mikor 2db 250Mb körüli download ment + auto frissitett a PlayStore, ment a Facebook, böngésző, zenelejátszó, Google Earth és megnyitottam a 3. flash playert igénylő asztali webhelyes lapot a böngészőbe. Valljuk be, itt már a gyári rom a zenelejátszó nyitásánál kifeküdt volna... So, jól bírja na.

Aki szereti (vagy nem veti meg) a stock Samsung kinézetet, funkciókat és hajlandó lenyelni cserébe a Samsung Apps hiányát, azért hogy legyen egy akadás és döcögés mentes rendszere annak ez telitalálat...

A ROM hála a fejlesztőnek rendkívül jól ki van pucolva, az alap funkciókon kívül nemigen van benne olyan amit "belakás" előtt ki kellene törölni. Személy szerint nekem a stock e-mail kliensre nem volt (nincs) szükségem, így azt az egyet likvidáltam, azon kívül az ég világon semmit...
Plusz pozitívum a fixroot, rootolt ROM. Tudom egy darab recoverys flash, de köszönjük! :taps:

Az update már a második azaz a v1.2 verziónál tart, amivel lehet azonnal a telepítést indítani, nem kell az első verzát raknunk.

A forrás linken = You are not allowed to view links. Register or Login
szépen felsorolják a változásokat én csak egy két dolgot emelnék ki belőle, a többit érezni fogjuk vagy akit nagyon érdekel a fenti leírásban megtalálja.

1. 4cyl Turbo mod - aki nem tudja mi ez ne is foglakozzon vele,
2. S4 weather widget - a gyári főképernyőn elhelyezhető Accuweather S4-es vátozata,
3. Néhány S4-es ikonnal ellátott apk,
4. S4 csengőhangok,
5. 50% transparent - átlátszó - status bar
6. Megváltoztatott boot animáció
7. Teljesítmény növelő build.prop módosítások.

Ehhez a romhoz is van ajánlott kernel, jelen esetben is a méltán népszerű CoCore az. Az v1.2-es verzióhoz a 6.2-est ajánlják, én személy szerint is azzal próbáltam, kifogástalan. Gyárival meg se próbáljuk, nem véletlen jelölik... + ugye recoverynk sincs a kellő!
Ha valakinek kimaradt volna, vagy neki állnál:

ROM telepítés:

Remélem feleslegesen írom le:  custom romosok csak backuppal a tarsolyukban álljanak neki, gyári romosok pedig vegyék számításba az Odinnal való gyalulást is, ha esetleg valami nem sikerül! Ha netán CM romod van, akkor előbb válts egy gyárira, rakd fel a CoCore kernelt és utána telepítsd ezt!

Fájlok az SD-n, érintetlenül, akksink 100%!
Ne felejtsük el törlünk mindent, így elöbb mentsünk mindent ami kell, fotó, névjegy, etc., etc.
Mentés után kikapcs, majd recoveryben:

wipe data / factory reset
wipe cache partition
wipe dalvik cache
mounts and storage / format /system
install zip from sd card / choose zip from sd card

kiválasztjuk a romot telepítjük, majd
wipe data / factory reset
wipe cache partition
reboot system now

voálá :taps: :ok:

Igen van benne egy format system is, nem véletlen, ne hagyd ki!!!

Aki régóta nyüstöli a gyári romot CoCore-al, annak nem árt a kernelt is frissiteni egy szimpla újra telepítéssel. Ha már itt vagyunk és wipe-oltunk mindent. Nem ecsetelem leírás adott:
Ha megvagy a rom telepítéssel, a reboot előtt a recoveryben akkor a kernel leírás szerinti "frissités menete" -ét követve rakd újra ugyanazt amit előtte az SD pakolsz. Ha nem a 6.2-es van, tedd oda, egy úttal mehet az is.
Ha esetleg gondunk lenne a későbbiekben, akkor egy:
wipe cache partition,
wipe dalvik cache
- elég sok gondon segíthet. Hozzáteszem nálam nem volt, igaz én kernellel együtt raktam...

Hogy teljesen legyen az S4-es feeling, kapunk egy teljesen fehérbe borított beállítások menüt is, amit egy fájlként honnan máshonnan mint a recoveryből kell telepítenünk, méghozzá így:

Fájlt letöltjük SD-re tesszük érintetlenül, majd:
wipe cache partition
wipe dalvik cache
install zip from sd / choose zip from sd card

kiválasztjuk, majd újra
wipe cache partition
wipe dalvik cache
reboot system now

Ha esetleg nem tetszene, akkor ugyanezen módszerrel visszaállhatunk a stock feketére. Linkek alább.

Letöltés linkek:

Light JB v.1.2:

Fehér beállítások menü:

Fekete beállítások menü:

Figyelem! Semmilyen felelősséget nem vállalok, ha valamilyen oknál fogva a telefont károsodás éri! A felelősség Téged terhel, csak akkor kezdj neki, ha biztos vagy benne mit csinálsz! Ne felejts el biztonsági másolatot készíteni az összes fontos fájlról! Fontos!

Ha valamelyik link nem működik vagy valamit kihagytam volna, szólj és javítjuk azonnal!
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető fcsabka

• PFC Fan
  • PDA: samsung galaxy s3 LTE
  • PDA ROM: I9305XXBME1 + kernel 3.031-1153417 Build jz054k
Re: 4.1.2 Light JB v1.2 - NoLag
« Reply #1 Dátum: 2013, 08 06, 19:19:21 »
Ez a rom az aksifogyasztást hogy érinti, csökkent az üzemidő, vagy nem észrevehető a változás ?

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #2 Dátum: 2013, 08 06, 19:23:33 »
Ez a rom az aksifogyasztást hogy érinti, csökkent az üzemidő, vagy nem észrevehető a változás ?

Szia.
Hát talán idővel más is megosztja a tapasztalatait, nekem a 4.2.2 es Carbon után az eredmény sokkoló volt. Ez kb. kétszer addig bírja... :shock: :ok:

Szerk.: Nyilván nem képernyő időben, hanem a készenléti idejére értem,  egy teljesen átlagos készülék használat mellett. 
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető fcsabka

• PFC Fan
  • PDA: samsung galaxy s3 LTE
  • PDA ROM: I9305XXBME1 + kernel 3.031-1153417 Build jz054k
« Reply #3 Dátum: 2013, 08 06, 20:15:05 »
Köszönöm a választ, ez nagyon sok Koló  :) remek. És a black and white között hogy lehet váltani , ha a fehér unalmas lesz már ?

Nem elérhető repicki

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Navigon/Google Earth
  • PDA: Xiaomi Redmi Note 3 SE
« Reply #4 Dátum: 2013, 08 06, 21:17:44 »
Ez a rom fent volt nekem pár hónapja, nem tudok róla rosszat mondani ;) elég pattogós volt.
Az a baj ezzel a sok rommal, hogy nem tudok választani.mindig van valami új dolog bennük és reszked az újam hogy fel rakhatom valaki más dev romját :P

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-I9070-ről

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #5 Dátum: 2013, 08 07, 02:24:31 »
Köszönöm a választ, ez nagyon sok Koló  :) remek. És a black and white között hogy lehet váltani , ha a fehér unalmas lesz már ?

Letöltöd, SD-re teszed, simán recoveryből telepited, előtte - utána wipe cache + dalvik. Link az alján a fehérhez is, feketéhez is. Alapból a fekete van, ha kép alapján tetszik a fehér tedd fel. Max vissza teszed utána a feketét. ;)  :D

Repicki!

Szerintem nemigen van olyan amit én ne próbáltam volna ki, sokszor volt a kütyüm félhalott..., mégis ez mellett azért több minden szól. Nincsenek bugok (vagy kevés) működik minden, gyári rom az alapja.... Aki ki akarja használni a telefonja minden funkcióját annak ez több mint fontos.  Hiába van kajak bivaly romod, ha a gugli maps nem talál,  skype-olni csak integetéssel meg szájról olvasással tudsz, mert ugye hang nincs, sorolhatnám... Ezt mindenkinek magának kell el döntenie mire van szüksége. Ha gyors rendszert akar valaki, csak telefon és net + alap dolgok, netán szereti az android feelinget, vagy nagyon nem szereti a Samsung UI-t, nem kérdés CM vagy széthekkelt romok. Ebből a szempontból a legjobbak :ok: Ha viszont arra akarod használni a kütyüt amiért vetted, akkor inkább egy ilyen gyárihoz közeli deoxedelt, bármikor módosítható, mégis eredeti a jó, mert ami kell az kell... So ezt Te tudod. :D :ok:
Elárulok egy titkot,  csak azért hogy tudd nem vagy egyedül: 16-os SD-m van bent, aminek kb már több mint a fele backup....jó másért is,  de annyi... ;) :D

Nem elérhető repicki

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Navigon/Google Earth
  • PDA: Xiaomi Redmi Note 3 SE
« Reply #6 Dátum: 2013, 08 08, 15:58:35 »
Egy kis kedvcsináló ehhez a romhoz...mert ugye valaki a szintetikus teszteket kedveli.
Egyébként belaktam a telefont és úgy készítettem ezt a tesztet!

visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-I9070-ről

Nem elérhető frenkiee

• PFC Fan
  • PDA: I9070
  • PDA ROM: 4.1.2 HarshJelly
« Reply #7 Dátum: 2013, 08 10, 12:17:44 »
Nos, kipróbáltam ezt a ROM-ot. Nem vagyok tőle elájulva. Lehet, hogy csak nálam muzsikál gyengén, bugos, lefagyós. Minden lefagyás után eltüntet kirakott widgeteket. Azt kell, hogy mondjam, hogy a gyári T-mob + 6.2 simábban működött. A régi rendszerről csináltam backup-ot a recovery menüben. Hogyan tudom viszaállítani? Ezt nem szeretném.

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #8 Dátum: 2013, 08 10, 16:18:13 »
Nos, kipróbáltam ezt a ROM-ot. Nem vagyok tőle elájulva. Lehet, hogy csak nálam muzsikál gyengén, bugos, lefagyós. Minden lefagyás után eltüntet kirakott widgeteket. Azt kell, hogy mondjam, hogy a gyári T-mob + 6.2 simábban működött. A régi rendszerről csináltam backup-ot a recovery menüben. Hogyan tudom viszaállítani? Ezt nem szeretném.

Akkor valami nem a helyén van...
Egyébként van egy Custom FAQ-unk szép backupos cwm-es leírással. ;) :D

Nem elérhető Legenden

• PDA: Nexus 7 - Galaxy S Advance - Galaxy Young N
  • PDA ROM: CyanogenMod 11
Re: Re: 4.1.2 Light JB v1.2 - NoLag
« Reply #9 Dátum: 2013, 08 10, 16:29:38 »
Nalad valami nem kerek. Elegge le van terhelve a rendszerem(uccws widget hegyek, kb 40-50 feltelepitett app) es se fagyas, se extrem lassulas. Ondemandq, sio, 128 mb swap

GT-I9070 / LightJB 1.2 / CoCore 7.0

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
Re: Re: 4.1.2 Light JB v1.2 - NoLag
« Reply #10 Dátum: 2013, 08 10, 16:34:48 »
Nalad valami nem kerek. Elegge le van terhelve a rendszerem(uccws widget hegyek, kb 40-50 feltelepitett app) es se fagyas, se extrem lassulas. Ondemandq, sio, 128 mb swap

:ok:
Szia Legenden!
Mivel állítottad a kernelt? No frillsel? Érzel különbséget az alaphoz képest?  akkuidő + vagy - ?

Nem elérhető frenkiee

• PFC Fan
  • PDA: I9070
  • PDA ROM: 4.1.2 HarshJelly
« Reply #11 Dátum: 2013, 08 10, 19:46:52 »
Adtam neki mégegy esélyt. Újracsináltam mindent amit a rom telepítés után kell. Újra belaktam kb 80%-ban, és most jól működik. :hmm: Remélem ilyen marad. Egy pár dolog zavar, ha bekapcsol a képernyőzár és éppen progiban voltam, akkor a HOME gomb megnyomásával nem visszaadja a képet, hanem kilép a progiból, az állapotsor színe nekem túl világos.

Nem elérhető Legenden

• PDA: Nexus 7 - Galaxy S Advance - Galaxy Young N
  • PDA ROM: CyanogenMod 11
Re: Re: Re: 4.1.2 Light JB v1.2 - NoLag
« Reply #12 Dátum: 2013, 08 11, 05:50:34 »
:ok:
Szia Legenden!
Mivel állítottad a kernelt? No frillsel? Érzel különbséget az alaphoz képest?  akkuidő + vagy - ?
No frills szerintem semmit nem er... keves funkcio stb...
Kernel tunert hasznalok

Nem elérhető Gedzsy

• PFC Fan
  • PDA: Samsung galaxy s advence
  • PDA ROM: 4.1.2 Jelly XXLQE
« Reply #13 Dátum: 2013, 08 12, 18:00:59 »
LQE rommal működik?

Nem elérhető Gedzsy

• PFC Fan
« Reply #14 Dátum: 2013, 08 12, 18:24:28 »
LQE rommal működik?

Bocsi de sügér vagyok irtad is az elején hogy igen  :taps: :ok:

Nem elérhető Gedzsy

• PFC Fan
« Reply #15 Dátum: 2013, 08 12, 19:04:02 »
Akkor gond nélkül telepíthetem LQE-re?Csak mert irod hogy gyári romosok ovatosan!?Viszont a CC 6.2 már fenn van.Elvileg akkor fel tudom rakni ha követem a leírást?És elötte törölni kell a telóról mindent?Bocsi a sok kérdésért csak nem akarok felesleges köröket futni ha valami nem stimmel mégse.A választ köszönöm előre is

ÜDV.

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #16 Dátum: 2013, 08 13, 09:52:28 »
Akkor gond nélkül telepíthetem LQE-re?Csak mert irod hogy gyári romosok ovatosan!?Viszont a CC 6.2 már fenn van.Elvileg akkor fel tudom rakni ha követem a leírást?És elötte törölni kell a telóról mindent?Bocsi a sok kérdésért csak nem akarok felesleges köröket futni ha valami nem stimmel mégse.A választ köszönöm előre is

ÜDV.

Ha a leírást követed akkor gond nélkül telepíted. Igen törölni fogsz mindent mert a telepítés wipe data / factory reset-el kezdődik.  A custom FAQ-ban leírtam hogy én nem javaslom a gyári romos mentést,  így ha valakinek gyári romja van készüljön fel arra ha vmit elront azt csak Odinnal hozza helyre.  Ha elront vmit!  ;)

Nem elérhető Gedzsy

• PFC Fan
« Reply #17 Dátum: 2013, 08 14, 13:23:29 »
Ha a leírást követed akkor gond nélkül telepíted. Igen törölni fogsz mindent mert a telepítés wipe data / factory reset-el kezdődik.  A custom FAQ-ban leírtam hogy én nem javaslom a gyári romos mentést,  í a vlakinek gyári romja van készüljön fel arra ha vmit elront azt csak Odinnal hozza helyre.  Ha elront vmit!  ;)
Sikerült elsőre felrakani! Már fél nap használat után elnyerte tetszésem nagyon gyors valoban es nincs lag :-) viszont tapasztaltam 1-2 alkalmazás használatakot hogy menet közben leáll, előtte pedig nem volt ilyen problémám ugyan ennél az app-nál! Mi leheta gond? Csináljak megint egy  wipe data/factory reset , wipe cache prtition és reboot system now?

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #18 Dátum: 2013, 08 14, 15:37:33 »
Sikerült elsőre felrakani! Már fél nap használat után elnyerte tetszésem nagyon gyors valoban es nincs lag :-) viszont tapasztaltam 1-2 alkalmazás használatakot hogy menet közben leáll, előtte pedig nem volt ilyen problémám ugyan ennél az app-nál! Mi leheta gond? Csináljak megint egy  wipe data/factory reset , wipe cache prtition és reboot system now?

Gedzsy!

Nem kell törölni egyből mindent. Kernelt frissitettél? Esetleg azzal próbálkozhatsz, annak a folyamat végén van egy:
wipe cache partition
wipe dalvik cache
.
ami sok gondra megoldás.  ;)

Nem elérhető Gedzsy

• PFC Fan
« Reply #19 Dátum: 2013, 08 14, 15:44:18 »
Gedzsy!

Nem kell törölni egyből mindent. Kernelt frissitettél? Esetleg azzal próbálkozhatsz, annak a folyamat végén van egy:
wipe cache partition
wipe dalvik cache
.
ami sok gondra megoldás.  ;)
Megcsináltam azt is igen  :) csináljam meg újból a frissítést?

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #20 Dátum: 2013, 08 14, 15:48:37 »
Megcsináltam azt is igen  :) csináljam meg újból a frissítést?

Akkor nem kell, elég a két wipe amit írtam, majd reboot. Segíteni szokott.

Nem elérhető Gedzsy

• PFC Fan
« Reply #21 Dátum: 2013, 08 14, 15:54:38 »
Akkor nem kell, elég a két wipe amit írtam, majd reboot. Segíteni szokott.
Rendben akkor megcsinálom és akkor tesztelem is ;) köszi  :)

Nem elérhető Gedzsy

• PFC Fan
« Reply #22 Dátum: 2013, 08 14, 22:03:09 »
Rendben akkor megcsinálom és akkor tesztelem is ;) köszi  :)
Siker!!! :ok: egyelőre úgy tűnik megoldodott a probléma  ;)

Nem elérhető norbo27

• PFC Fan
  • PDA: samsung galaxy s advance
  • PDA ROM: 4.1.2 Light JB v1.2+CoCore 8.2 CWM
« Reply #23 Dátum: 2013, 08 17, 10:14:36 »
sziasztok ehhez muszáj kernelt módosítani?

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #24 Dátum: 2013, 08 17, 11:17:50 »
sziasztok ehhez muszáj kernelt módosítani?

A leírást szó szerint vedd, mert azt többen megcsináljuk,  teszteljük mielőtt ide kikerül.
Az indító hsz tartalmazza a választ a kérdésedre:
Idézet
Alap a nem gyári recovery és a nem gyári kernel, ha netán bármelyik is van, véletlen sem állj neki!!!