Sziasztok, tegnap feltettem a light jb -t a concore 6.2-vel. Felmerült bennem 1-2kérdés:
1.Fénykép készítésnél mi értelme a zoomnak ha egy 4x-es zummal készült fotó annyira homályos, hogy semmi sem látszik.
2.Videó felvétel nekem nemigazán adja vissza az elvileg hd felvételi élményt, kicsit homályos is meg zajos is a felvétel (reggel csináltam). Ide tartozik még ami feltűnt , hogy videó felvétel közben nem fókuszál.
3.A dvd rippes filmet ugyanolyan szaggatással játssza mint eddig (belső lejátszón is meg mx playeren is)
4.Ami tuti az én bénaságom de nem találom benne a névnapokat , elvileg tudnia kellene.
Ezek lehet mind csak beállítási problémák, aki esetleg tud rájuk megoldást az tudassa velem is , köszi . 
Akkufogyasztásról, megbízhatóságról majd 1-2hetes használat után tudok nyilatkozni.
Na, megvan a topik!

A kérdéseidre a válasz:
1. Szerintem az ég világon semmi. A kamera szoftver rendelkezik digitális zoomal is, ami több mint kielégítő. Vagyis: Szeretnél egy képet készíteni, amin pl. a jobb alsó sarokban van a fénykép lényege, akkor az ujjaddal oda érintesz és az aplikácó oda fog zoomolni, amennyire kell. Az 5 MP-es kép az közelítés nélkül 5 MP, egyet nyomsz rajta onnantól elveszett. A fókusz amit a hangerő gombbal el lehet érni, az én(!) szemléletem szerint teljesen felesleges. Készítesz egy képet 5 MP a teljes méretben, utána ha kell PC-n bármilyen Photoshop programmal szanaszét tudod darabolni.
2. HD élményt hogy várod egy 800x480-as felbontáson? Sehogyan... 720p-ben elkészíted a videót, dugd rá PC-re vagy az újabb b@zi nagy TV-kre és esetleg ott látod mi is az a 720p. Fókuszálni ugye az 1.pont miatt nem tudsz, mert a felvétel alatt ha meg akarod őrizni a 720p-t akkor NO fókusz.
3. Elképzelni nem tudom milyen dvd rippes filmmel gyűröd szegény telefont...

Mint írtam a telefonod 800x480-as felbontású 233 ppi (pixel per inch) kijelzővel bír. Mivel ez nem egy Galaxy S4 ahol az értékek: 1920x1080 felbontás 441 ppi-vel, így ne várjuk már hogy egy full HD filmet vigyorogva lejátszon.
Tedd fel a fülesed, lépj a Youtube app-ba és nézd meg ezt a videót:
(nem mellesleg ajánlom másnak is, gyönyörű felvételek...

)
- Mobilról erre a szövegre kattintva odalép egyből.

Ez egy 1080p-s HD videó, olyan amilyet a telefonod soha nem fog készíteni. Ha ezt (a megfelelő sebességű nettel) hangi és képi akadás nélkül le játsza a telefonod akkor az ég világon semmi baja nincs. Ez keményen meggyűri a MALI-400-at... Egy nagyon nagyon kicsi minimális gond lehet, de azon kívűl semmi. Én HD videóra a PC monitorom használom azért mert az tudja, ez pedig egy okostelefon nem egy HD Player...

Töröld a filmjeidet és tedd fel újra a készülékedre konvertálva. Ebben segíteni fog:
4. Névnap? Tudja, ha töltesz le rá alkalmazást...
Remélem segít. A legnagyobb gond általában, hogy többet várunk a telefonunktól mint amennyit tud. És ezt NEM Neked írom, hanem általánosságban a legnagyobb jóindulattal. Sokan fent akadnak HD videón, akkuidőn, RAM-on sorolhatnám. Azt kell eldönteni mire akarjuk használni a drágánkat. Elmondom Neked is, vszínűleg más tudja aki figyel: Én naponta töltöm, a szabad RAM-om kb 40-60 Mb között van, de "akadás" csak leírva van a képernyőn, amit tud azt csak így tudja, tehát vmit vmiért.
Felraktál egy jó rendszert, egy jó kernellel = ne az adatokat nézd, hanem használd amire való

A filmeket meg mondom, szerintem konvertáld a készülékednek megfelelőre.