2024, 11 24, 07:14:40

Szerző Téma: Samsung Galaxy S Advance ROOT (Frissítve 2013.05.27)  (Megtekintve 154798 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Google Earth / Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy S21
  • PDA ROM: Official
Re: Samsung Galaxy S Advance ROOT (Frissítve 2013.05.27)
« Reply #225 Dátum: 2013, 10 27, 17:06:13 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Odinnal ráraktam a 4.1.2-es verziót, viszont nagyon de nagyon belassult a telefonom, csináltam képeket hogy így kell-e kinéznie, és hogy mennyi RAM-ot használ ha épp semmi nem fut :/

Ez a root topik. Nézz körül van ennek helye. ;)
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető vedil

• PFC Fan
  • PDA: Samsung
  • PDA ROM: Ginger
Re: rootolt galaxy s-advance tárhely felcserélése!
« Reply #226 Dátum: 2013, 11 21, 20:42:08 »
Ez sehogy nem akar működni.. 5x eljátszottam  a telefonnal. mindig ujratelepítés lett a vége,mert mindent a leirtak alapján csináltam,és miután ujrainditom a telot samsung animáció bejön és folytonos újraindulás. Ötlet?

ha valakinek a telefonhoz belső tárolóként (SD card)felkínált 4 GB kevés lenne alkalmazások,játékok telepítésére,tárolására, a következő leírás segíthet!
itt a rendszer által kiosztott partíciók elérési útját megmódosítva(felcserélve) a beillesztett micro sd kártyára (external_storage) telepíthetjük alkalmazásainkat,stb.

SEMMILYEN FORMÁBAN NEM VÁLLALOK FELELŐSSÉGET AZ ALÁBB LEÍRTAKÉRT!
FONTOS:eddig amit a telefon külső tárolóként látott,ezután belső tárolónak fogja hinni!így mielőtt belekezdenél,csinálj egy teljes mentést,vagyis másold át a belső memória(internal storage) teljes tartalmát az üres micro-sd kártyára(external storage) a rejtett fájlokat is beleértve!
legjobb a külső tároló formázásával kezdeni,de nem feltétlen szükséges!

szükséges hozzá: rootolt telefon leírás fentebb!
                              root explorer:You are not allowed to view links. Register or Login
                             módosított vold.fstab rendszerfájl letöltés:You are not allowed to view links. Register or Login
                             eredeti vold.fstab ha valakinek gond lenne ezzel visszaáll a gyári beállítás! letöltés:You are not allowed to view links. Register or Login
telepíted a telefonra a root explorert és root jogokat adsz neki!
a letöltött módosított vold.fstab fájlt felmásolod a telefonra bármelyik mappába
első a biztonsági mentés, FONTOS!!elindítod a root explorert majd belépsz a gyökérkönyvtár "etc"mappába,rákattintassz a "Mount R/W"(betölt írás/olvasás módba)!
megkeresed a "vold.fstab" fájlt hosszan nyomva "copy" (csinálsz róla egy másolatot),visszalépsz egyet,belépsz a "config" mappába itt ismét "mount R/W" és "paste" beillesztés,majd "mount R/O"megkeresed a fölmásolt vold.fstab fájlt amit a gépről másoltál,hosszan nyomva válaszd:move (áthelyezés)
elnavigálsz a gyökérkönyvtárba itt megkeresed az "etc" mappát,belépsz a mappába
majd megnyomod "paste"( beillesztés) rákárdez hogy fölülírja e az eredeti fájlt,nyomj igen-t!
majd ismét "mount R/O"
kikapcsolod a telefont és ha mindent jól csináltál a telefon "tárhely" beállításoknál láthatod hogy a belső és külső tárolód felcserélődött! ez esetemben 32GB micro-sd
valahogy így:visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login
 lehetséges hibák:
-----semmiképp ne próbáld Samsung galaxy S-Advance (Samsung i9070) től eltérő típusba használni mert nem fog működni!
-----fájl másolásnál amikor az "etc" mappába másolsz következő hibaüzenet:"you can not paste here becouse file system is read-only" nyomj rá fölül "Mount R/W"
-----ha a telefon újraindítása után nem lát se külső se belső tárolót:
       remélhetőleg nem hagytad ki a biztonsági mentés részt és készítettél mentést az eredeti Vold.fstab fájlról a "config" mappába! innen másold vissza az "etc" mappába a fenti leírás szerint!ha kihagytad és nem mentettél de legalább 1 tárolód van vagy külső,vagy belső akkor ide fölmásolva a letöltött eredeti vold.fstab fájlt másold az "etc" mappába a fent leírtak szerint!
ha nincs biztonsági mentés a "config" mappába és a telefon sem külső,sem belső tárhelyet nem lát,akkor új Firmware-t kell föltölteni ismét,lásd fentebb!

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #227 Dátum: 2013, 11 23, 00:11:19 »
Ez sehogy nem akar működni.. 5x eljátszottam  a telefonnal. mindig ujratelepítés lett a vége,mert mindent a leirtak alapján csináltam,és miután ujrainditom a telot samsung animáció bejön és folytonos újraindulás. Ötlet?
Üdv vedil! :)

Feltételezem tárhelyet akarsz cserélni, és egy nagyobb SD-d van külsőként. Ennek azóta van már egy egyszerűbb módja is.  ;) Milyen rom van a telefonodon?
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető crysis1221

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: dasdasd
  • PDA: ace
  • PDA ROM: ace
« Reply #228 Dátum: 2013, 11 25, 20:50:45 »
Szia!

Köszi, ahogy mondtad CWM-ből simán ment nem kellett piszkálni az aláírás jogokat.

Hello!

Nekem is ez lenne a gondolom (signature verification failed) , de ez a módszer nálam nem vált be. Ugyan azt írja ki. Látom, hogy töltődik alúl valami, de végül nem történik semmi.

Remélem valaki tud
Előre is köszönöm!

Nem elérhető ishii

• PDA: Galaxy S Advance
  • PDA ROM: I9070PXXLPJ
« Reply #229 Dátum: 2013, 11 26, 16:03:14 »
Sziasztok!
2 dologban szeretnék segítséget kérni.
1. Rootoltam a telefont, mert kernelt szerettem volna cserélni, és van pár egyéb apróság s, ami miatt muszáj volt. Tegnap este, viszont elment a térerő, hívást kezdeményezni nem tudtam (nincs regisztrált hálózat hibaüzenet, próbáltam másik sim kártyával is). Előző telefonom (ZTE Blade 3) ugyanezt csinálta, és az is pár héttel a rom frissítés után kezdte ezt csinálni, viszont az azóta se jó, ez pedig megjavult reggelre. Elég logikátlan, de okozhatja ezt a root? Másik tippem, hogy vírus lehet a baj forrása, talán a gépemről, vagy a memóriakártyáról került rá, hiszen csak ez a két közös pont a két telefonban.

2. Supersu-val csináltam teljes Unroot-ot, el is tünt, Root Checker sajnálkozik, nincs root jogosultságom, ezen kívül minden gyári. Így visszavihetem szervizbe, vagy van még valami teendőm? Esetleg marad nyoma a "kókányolásnak"?

Előre is köszönök mindent :)

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #230 Dátum: 2013, 11 26, 16:27:19 »
Sziasztok!
2 dologban szeretnék segítséget kérni.
1. Rootoltam a telefont, mert kernelt szerettem volna cserélni, és van pár egyéb apróság s, ami miatt muszáj volt. Tegnap este, viszont elment a térerő, hívást kezdeményezni nem tudtam (nincs regisztrált hálózat hibaüzenet, próbáltam másik sim kártyával is). Előző telefonom (ZTE Blade 3) ugyanezt csinálta, és az is pár héttel a rom frissítés után kezdte ezt csinálni, viszont az azóta se jó, ez pedig megjavult reggelre. Elég logikátlan, de okozhatja ezt a root? Másik tippem, hogy vírus lehet a baj forrása, talán a gépemről, vagy a memóriakártyáról került rá, hiszen csak ez a két közös pont a két telefonban.

2. Supersu-val csináltam teljes Unroot-ot, el is tünt, Root Checker sajnálkozik, nincs root jogosultságom, ezen kívül minden gyári. Így visszavihetem szervizbe, vagy van még valami teendőm? Esetleg marad nyoma a "kókányolásnak"?

Előre is köszönök mindent :)
Azért én a szerviz előtt megpróbálnék egy Odint. Ráteszed a gyári romot, ami 1000%-osan eltűntet minden piszkálást, kernelt visszaállít, stb. Így próbáld meg egy pár napot, ha így sem jó szerviz.
Amit még meg kell nézni: Download módban a binary counter (piszkálás számláló) ne mutasson semmit. Custom FAQ-ban csináltam hozzá leírást, hogy hogy kell kinéznie és hogy kell visszaállítani.
szervizbe vitel előtt, ajánlatos még a belső SD-t is menteni, majd formázni, mert ha pl.: a CWM recovery készít egy ClockWordMod mappát, nyílván nehezen hiszik el, hogy nem nyúltál hozzá...

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #231 Dátum: 2013, 11 26, 16:33:03 »

Hello!

Nekem is ez lenne a gondolom (signature verification failed) , de ez a módszer nálam nem vált be. Ugyan azt írja ki. Látom, hogy töltődik alúl valami, de végül nem történik semmi.

Remélem valaki tud
Előre is köszönöm!
Szia crysis1221!
Üdv nálunk! :)  Az ideiglenes CWM-ben van lehetőség a belső SD-ről is telepíteni. Töltsd le még egyszer a root.zip-et, tedd a belső SD-re, és az install zip után choose zip from internal sd Esetleg.  :)

Nem elérhető ishii

• PDA: Galaxy S Advance
  • PDA ROM: I9070PXXLPJ
« Reply #232 Dátum: 2013, 11 26, 16:48:17 »
Azért én a szerviz előtt megpróbálnék egy Odint. Ráteszed a gyári romot, ami 1000%-osan eltűntet minden piszkálást, kernelt visszaállít, stb. Így próbáld meg egy pár napot, ha így sem jó szerviz.
Amit még meg kell nézni: Download módban a binary counter (piszkálás számláló) ne mutasson semmit. Custom FAQ-ban csináltam hozzá leírást, hogy hogy kell kinéznie és hogy kell visszaállítani.
szervizbe vitel előtt, ajánlatos még a belső SD-t is menteni, majd formázni, mert ha pl.: a CWM recovery készít egy ClockWordMod mappát, nyílván nehezen hiszik el, hogy nem nyúltál hozzá...

Custom Binary download: NO
Current Binary: SAMSUNG OFFICIONAL

rom, kernel, minden gyári, root-on kívül semmit nem csináltam, és persze tudom, full formázás szerviz elött. Mindenképp ajánlott Odinnal frissíteni így is?

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #233 Dátum: 2013, 11 26, 16:52:50 »
Custom Binary download: NO
Current Binary: SAMSUNG OFFICIONAL

rom, kernel, minden gyári, root-on kívül semmit nem csináltam, és persze tudom, full formázás szerviz elött. Mindenképp ajánlott Odinnal frissíteni így is?
Akkor nem, csak formázd az SD-t.  :) De azért mondtam az Odint mert lehet, hogy egy szimpla rom frissítés megoldja a gondot.

Nem elérhető crysis1221

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: dasdasd
  • PDA: ace
  • PDA ROM: ace
« Reply #234 Dátum: 2013, 11 26, 18:27:47 »
Szia crysis1221!
Üdv nálunk! :)  Az ideiglenes CWM-ben van lehetőség a belső SD-ről is telepíteni. Töltsd le még egyszer a root.zip-et, tedd a belső SD-re, és az install zip után choose zip from internal sd Esetleg.  :)

Köszönöm szépen.
Sikerült végül megcsinálnom és már megy minden, mint a villám csapás. :)

Nem elérhető vedil

• PFC Fan
  • PDA: Samsung
  • PDA ROM: Ginger
« Reply #235 Dátum: 2013, 11 28, 11:40:26 »
Szia! 2Gb sd-vel próbálkozok... eredeti 4.1.2-es jellybean van fent telomon tmh-s

Üdv vedil! :)

Feltételezem tárhelyet akarsz cserélni, és egy nagyobb SD-d van külsőként. Ennek azóta van már egy egyszerűbb módja is.  ;) Milyen rom van a telefonodon?

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #236 Dátum: 2013, 11 28, 15:16:51 »
Szia! 2Gb sd-vel próbálkozok... eredeti 4.1.2-es jellybean van fent telomon tmh-s
Akkor miért akarsz kisebb tárhelyet?  :shock: :)

Nem elérhető monster469341

• PFC Fan
  • PDA: samsung galaxy s advance
  • PDA ROM: 1234
« Reply #237 Dátum: 2013, 11 28, 18:36:07 »
Sziasztok segitsetek kiszeretném rottolni sgs advance telomat deh nincs sd kártyám:/// Odinhoz meg stb hez kuldök linkeket meghogy mit hogy csinaljak??? Kérlek segitsetek

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #238 Dátum: 2013, 11 29, 06:54:03 »
Sziasztok segitsetek kiszeretném rottolni sgs advance telomat deh nincs sd kártyám:/// Odinhoz meg stb hez kuldök linkeket meghogy mit hogy csinaljak??? Kérlek segitsetek
Szia monster469341!
Segítünk ha tudunk, de egy kicsit több infó kellene. Először is a telefonod romja? Az hogy 1234, az eléggé...nem éppen jó. Mit akarsz az Odinnal?  :shock: ???  :)

Nem elérhető frenkiee

• PFC Fan
  • PDA: I9070
  • PDA ROM: 4.1.2 HarshJelly
« Reply #239 Dátum: 2013, 11 29, 19:04:20 »
Hogy tudok a lehető legegyszerűbben rootolni egy GB-s XXLK2 telót? Nem kérik rá a JB-t. Egyáltalán van egyszerű módja, mint a JB alatt?

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #240 Dátum: 2013, 11 29, 19:11:16 »
Hogy tudok a lehető legegyszerűbben rootolni egy GB-s XXLK2 telót? Nem kérik rá a JB-t. Egyáltalán van egyszerű módja, mint a JB alatt?
Hát kinek mi az egyszerű?  ;D Rootolt, a jelenleginek megfelelő firmware-t kell felrakni Odinnal. Még véletlenül sem olyan egyszerű... ;) :)

Nem elérhető frenkiee

• PFC Fan
« Reply #241 Dátum: 2013, 11 29, 19:18:23 »
Hát kinek mi az egyszerű?  ;D Rootolt, a jelenleginek megfelelő firmware-t kell felrakni Odinnal. Még véletlenül sem olyan egyszerű... ;) :)

Gondoltam megúszom egy zip fájllal. Szerintem így marad.

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #242 Dátum: 2013, 11 29, 19:28:49 »
Gondoltam megúszom egy zip fájllal. Szerintem így marad.
Nem úszod meg... Az indítóban van xda-s topik link, ott nézz körül. Aztán vagy jó lesz vagy nem...  ;D Én is először anno (hüle fejjel) rosszat raktam rá, majdnem tégláztam.  :D A másik utat Te is ismered: JB = 1 db flash.  ;)

Nem elérhető frenkiee

• PFC Fan
« Reply #243 Dátum: 2013, 11 29, 20:31:39 »
Nem úszod meg... Az indítóban van xda-s topik link, ott nézz körül. Aztán vagy jó lesz vagy nem...  ;D Én is először anno (hüle fejjel) rosszat raktam rá, majdnem tégláztam.  :D A másik utat Te is ismered: JB = 1 db flash.  ;)

Győzködöm ezerrel. Ha már Odin, akkor már legyen JB + CoCore + root + akármi. Egyébként sem fogok Odinnal bohóckodni egy GB root miatt.

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #244 Dátum: 2013, 11 29, 20:48:05 »
Győzködöm ezerrel. Ha már Odin, akkor már legyen JB + CoCore + root + akármi. Egyébként sem fogok Odinnal bohóckodni egy GB root miatt.
Ha ennyire nem akar letenni a gyáriról, akkor jó a JB+root+cocore. Ezek a gári JB-k sem rosszak már.  ;) Dehogy visszakanyarodjak, a JB-s rooton műxik az unroot. Tehát gond esetén egy klikk és volt nincs.  ;)

Nem elérhető Swy00

• PFC Fan
« Reply #245 Dátum: 2013, 12 09, 23:19:26 »
Tehát ha én egy főzött romot szeretnék makjd rátenni a Mészaros jb helyére akkor cwmet teszek fel és flashelek egy szimpatikus romot meg gappsot, ugye? Ez esetben fölösleges volna egy roottal bajlódni.

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #246 Dátum: 2013, 12 10, 02:04:37 »
Tehát ha én egy főzött romot szeretnék makjd rátenni a Mészaros jb helyére akkor cwmet teszek fel és flashelek egy szimpatikus romot meg gappsot, ugye? Ez esetben fölösleges volna egy roottal bajlódni.
Pontosan. Teszel fel egy kernelt, ami rakja a CWM-et is, majd onnan flash amit szeretnél. Általában a főzött romok mind rootolt romok, de mivel gapps-ot említesz felteszem a Cyanogen felé kacsintgatsz. Cyanogen romok 95%-a alapból rootolt.  ;) Root ebben az esetben csak az efs mentés miatt kell előtte.

Nem elérhető Swy00

• PFC Fan
Re: Re: Samsung Galaxy S Advance ROOT (Frissítve 2013.05.27)
« Reply #247 Dátum: 2013, 12 10, 16:40:26 »
Pontosan. Teszel fel egy kernelt, ami rakja a CWM-et is, majd onnan flash amit szeretnél. Általában a főzött romok mind rootolt romok, de mivel gapps-ot említesz felteszem a Cyanogen felé kacsintgatsz. Cyanogen romok 95%-a alapból rootolt.  ;) Root ebben az esetben csak az efs mentés miatt kell előtte.
Tehát kernelt tudok gyári recovetyből flashelni.a gapps elszólás volt, nem feltétlen cmet szeretnék. Egynlőre csak gondoltam h recovery, root és aztán nézelődök.

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
Re: Re: Samsung Galaxy S Advance ROOT (Frissítve 2013.05.27)
« Reply #248 Dátum: 2013, 12 10, 16:44:27 »
Tehát kernelt tudok gyári recovetyből flashelni. A gapps elszólás volt, nem feltétlen cmet szeretnék. egyelőre csak gondoltam h recovery, root és aztán nézelődök.
Első a root és az efs mentés. Utána kernel. Kernelt nem tudsz a gyári 3e-ből. Előbb egy másik recoveryt kell a gyáriból, majd a kernelt. De ez már finoman szólva sem ide tartozik. Efs mentés az Általános FAQ-ban, kernelhez meg a JB Romok, kernelek alfórumban találsz szájbarágós leírást.  ;) :)

Nem elérhető Swy00

• PFC Fan
Re: Re: Re: Samsung Galaxy S Advance ROOT (Frissítve 2013.05.27)
« Reply #249 Dátum: 2013, 12 11, 00:36:25 »
Első a root és az efs mentés. Utána kernel. Kernelt nem tudsz a gyári 3e-ből. Előbb egy másik recoveryt kell a gyáriból, majd a kernelt. De ez már finoman szólva sem ide tartozik. Efs mentés az Általános FAQ-ban, kernelhez meg a JB Romok, kernelek alfórumban találsz szájbarágós leírást.  ;) :)

Oké olvasgattam eddig is de most tisztább. Hétvégére rászánom magam végre. Köszi!

Tapatalk 2-vel küldve az én LG-G2-ről