nem offolni szeretnék, bocs a sok hsz.-ért, de az előzőeket nem lehet szerkeszteni..
Tehát.. sima rootolással erőlködtem eddig..
Amiket a fent leírtakon kívül kipróbáltam:
-super one click 2.3.3 - semmit nem csinál.. lefagy (win7/64 bit, rendszergazdaként futtatva, vírusirtó, tűzfal kikapcsolva)
-MTK Droid tools 2.4.8. -hiába húzogatok ki/be az usb kábelt, (hibakeresés ki/bekapcsolgatás) Nem látja a telefont..
Mivel mostanra sikerült lassan 2 giga "izét" letöltenem.. ha lehet.. összegezném hol is tartok:
Szóval.. a telómon most ez van: I9070PXXLK4_I9070PVDHLE1_VDH (asszem).. ugye? ez a.. milye?
a sammobile-ról szedteem össze.. és elvileg ez a legújabb magyar vodás:
I9070PXXLPE_I9070PVDHLP1_VDH
DE találtam ilyet is:
I9070PXXLPD_I9070PDBTLPD_DBT
és TI linkeltetek ilyet:
VDH-I9070PXXLPE-20130509081508
NAMOST mindezek alá a stabil működéshez kellene a 6.XX már nem tudom hányas kernel.. izéé
Szóval.. kérnék szépen egy türelmes profit.. pár lépésben írja le nekem (mert elvesztem a sok adat között), hogy HA CSAK rootolni szeretném a telóm.. nem JB-t, nem új kernelt, csak rootot, akkor az én buta kis GB-emmel ezt hogy tegyem...
Köszönöm;)
Szia
advanceke!
Üdv nálunk a fórumban!
Jól tetted, hogy kérdeztél, mert ha esetleg mész tovább lett volna egy szép drága szoba díszed!
A telefonodon jelenleg a leírásod alapján XXLK4-es Android GingerBread 2.3.6 szoftver van.
Mint ahogy írtam a kernel topikban is, és a többiben is a megjelölés a GT-I9070-re szól nem a GT-I9070P-re azaz nem az NFC-s verzióra! Tehát hogy milyen kernel legyen a romod alatt, nagyon nem kell gondolkodnod: csak a gyári!
Ez a topik elején a root ahonnan letöltötted a root.zip-et, így kezdődik:
"Hogy nagyon ne kelljen kutakodni, aki JB-t futtat annak a root:
Csak JB-n működik, GB-n nem!" - elég egyértelmű, ez Nálad nem játszik sajnos...
Lehet rootolt firmwarekkel próbálkozni, de nekem jó tapasztalataim nincsenek ezzel kapcsolatban. Hoztunk már vissza félhalott állapotból telefont mert nem sikerült a rootolt firmware fel rakása, konkrétan az enyém is járt így (is).
Rootot megkérdeztem XDA-s barátainktól, akik adtak is javaslatot de egyik vélemény sem 100%-os mindkettő vége: but I don't no, maybe = de nem tudom, talán...
Így én a rootot első körben kihagynám. Amit én tennék a Te helyedben:
Amit találtál sammobile-on az jó: az XXLPE a legújabb 4.1.2 JB rom a telefonodra. Elméletileg Odinnal 1 fájlosként mehetne. Namost felteheted ezt a 4.1.2 JB-t Te is, viszont amíg gyári a telefonod és netán garanciád is van, akkor most menj be nyugodtan egy legközelebbi hivatalos Samsung szervizbe, ahol a garanciajegy bemutatása és a készülék eredetisége esetén, díjmentesen elvégzik az aktuális szoftverfrissitést a telefonodon, csak ez az apró betűben van leírva...Nem tudom a Voda megcsinálja-e, kérdezd meg, veszteni nem fogsz.
JB-vel a P-s verzió esetén stabil működésről nincs infóm, az is elképzelhető ennek már jobb a gyári kernele, nem szorul cserére.
Összességébe: Ha hallgatsz rám, kihasználva a garanciád valamelyik szervvel (Voda vagy Samsung) rárakatod az aktuális JB-t és amíg ezzel végzel, addig én utána járok Neked egy 100%-ban működő kockázatmentes JB root után. Az is lehet a root.zip is működik már a P-s JB-n, de addig ne tedd amíg nem járok utána!