2024, 11 28, 02:59:22

Szerző Téma: Samsung Galaxy S Advance ROOT (Frissítve 2013.05.27)  (Megtekintve 155041 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető advanceke

• PFC Fan
  • PDA: SM-G903F
  • PDA ROM: G903FXXU1A018
Re: Samsung Galaxy S Advance ROOT (Frissítve 2013.05.27)
« Reply #175 Dátum: 2013, 07 17, 09:50:10 »
Sziasztok!
..érdeklődnék, bár már jojóznak a szemeim :D :D
Nemrég vettem az új telómat (még nem ejtettem le :D ) Vodás I9070P.
CSAK rootolni szeretném, se JB-t se kernelt nem szeretnék rá varázsolni.. egyelőre.
A régebbi droidjaimat mind gond nélkül rootoltam.. azaz addig nyomkodtam, amíg egyszercsak rootolódott :D :D NA ezt a játékot ezzel a telóval nem szeretném játszani.. ahhoz kicsit drága volt.. nekem :P

Szóval: a topik elején található ROOT linkre kattintva levadászom a root.zip file-t, rádobom az sd-re, és recoveryből simán indítva rootolom.. ennyi, ha jól olvasgattam..

-A többiekkel együtt nekem is már most a "de mi van ha" kérdésen jár a fejem.. szerviz.. -rootolt, told el a biciklid kisfiam.. :P Szóval a szakavatott szemek egy szervizben észre veszik-e a root/unroot dolgot?? (feltételezem azért van az unroot lehetőség, hogy megszüntesse a rootot...)

-Mivel sokat olvastam hogy NEM MINDEGY, hogy sima 9070, vagy 9070P, hogy viseli a P modell egyáltalán a rootolást?

-A JB-ről sokan írták, hogy ez-az nem jól működik vele.. ilyen kernel-olyan kernel kell alá.. Érdemes elvinni egy samsung üzletbe/szervizbe, ahol esetleg garisan felrakják rá a JB-t és az általam "javasolt" kernelt???

Hirtelen ennyi.. köszöntem ;)

Nem elérhető advanceke

• PFC Fan
« Reply #176 Dátum: 2013, 07 17, 10:16:11 »
megint én...
Szóval a linkeken végighaladva..
itt tartok.. :shock: :

-Ha jól értettem a "külföldi" nyelveket, akkor CSAK JB-es droidot lehet  simán csak sd-ről rootolni..
-Az én esetemben a sima 2.3.6 GB-van a telón.. szóval nekem többet kéne varázsolnom, sima rar/sd kombinációnál..
-Amit találtam:
GT-I9070P (NFC Version) Rooted Firmwares (az általatok megadott linken)
amihez kapcsolódna ez : REGION: VDH (Hungary) | PDA: I9070PBXXLE1 | CSC: I9070PVDHLE1
Mindezt az odinnal kéne összehoznom..
Eddig jófelé haladok???? Itt megálltam, amíg nem írtok  :D :olvass:
Köszke.

Nem elérhető advanceke

• PFC Fan
« Reply #177 Dátum: 2013, 07 17, 13:33:26 »
nem offolni szeretnék, bocs a sok hsz.-ért, de az előzőeket nem lehet szerkeszteni..
Tehát.. sima rootolással erőlködtem eddig..
Amiket a fent leírtakon kívül kipróbáltam:

-super one click 2.3.3 - semmit nem csinál.. lefagy (win7/64 bit, rendszergazdaként futtatva, vírusirtó, tűzfal kikapcsolva)

-MTK Droid tools 2.4.8. -hiába húzogatok ki/be az usb kábelt, (hibakeresés ki/bekapcsolgatás) Nem látja a telefont..

Mivel mostanra sikerült lassan 2 giga "izét" letöltenem.. ha lehet.. összegezném hol is tartok:

Szóval.. a telómon most ez van: I9070PXXLK4_I9070PVDHLE1_VDH (asszem).. ugye? ez a.. milye?

a sammobile-ról szedteem össze.. és elvileg ez a legújabb magyar vodás:
I9070PXXLPE_I9070PVDHLP1_VDH
DE találtam ilyet is:
I9070PXXLPD_I9070PDBTLPD_DBT
és TI linkeltetek ilyet:
VDH-I9070PXXLPE-20130509081508

NAMOST mindezek alá a stabil működéshez kellene a 6.XX már nem tudom hányas kernel.. izéé :D

Szóval.. kérnék szépen egy türelmes profit.. pár lépésben írja le nekem (mert elvesztem a sok adat között), hogy HA CSAK rootolni szeretném a telóm.. nem JB-t, nem új kernelt, csak rootot, akkor az én buta kis GB-emmel ezt hogy tegyem...

Köszönöm;)  :zzz:

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
  • PDA: Huawei p9 lite, Asus Transformer TF700t
  • PDA ROM: 7.0+EMUI 5.0-VNS-L21C432B381; 7.1.2
« Reply #178 Dátum: 2013, 07 17, 13:39:10 »
You are not allowed to view links. Register or Login
nem offolni szeretnék, bocs a sok hsz.-ért, de az előzőeket nem lehet szerkeszteni..

-super one click 2.3.3 - semmit nem csinál.. lefagy (win7/64 bit, rendszergazdaként futtatva, vírusirtó, tűzfal kikapcsolva)

-MTK Droid tools 2.4.8. -hiába húzogatok ki/be az usb kábelt, (hibakeresés ki/bekapcsolgatás) Nem látja a telefont..

Mivel mostanra sikerült lassan 2 giga "izét" letöltenem.. ha lehet.. összegezném hol is tartok:

Szóval.. a telómon most ez van: I9070PXXLK4_I9070PVDHLE1_VDH (asszem).. ugye? ez a.. milye?

DE találtam ilyet is:
és TI linkeltetek ilyet:

NAMOST mindezek alá a stabil működéshez kellene a 6.XX már nem tudom hányas kernel.. izéé :D

Szóval.. kérnék szépen egy türelmes profit.. pár lépésben írja le nekem (mert elvesztem a sok adat között), hogy HA CSAK rootolni szeretném a telóm.. nem JB-t, nem új kernelt, csak rootot, akkor az én buta kis GB-emmel ezt hogy tegyem...

Üdv nálunk!
Én amondó vagyok, hogy várd meg Attikát, a moderátort, mert a P verzió macerás. Nehogy téglásítsd. Privátban megírhatod, hogy ha töröljem valamelyik hozzászólásod, bár szerintem felesleges törölni. Annyi a kérés, hogy ne privátban írj neki, hanem itt beszélgessetek!

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Google Earth / Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy S21
  • PDA ROM: Official
« Reply #179 Dátum: 2013, 07 17, 15:55:38 »

DE találtam ilyet is:
és TI linkeltetek ilyet:

Szia advanceke!

Üdv nálunk a fórumban!  :D

Jól tetted, hogy kérdeztél, mert ha esetleg mész tovább lett volna egy szép drága szoba díszed!
A telefonodon jelenleg a leírásod alapján XXLK4-es Android GingerBread 2.3.6 szoftver van.
Mint ahogy írtam a kernel topikban is, és a többiben is a megjelölés a GT-I9070-re szól nem a GT-I9070P-re azaz nem az NFC-s verzióra! Tehát hogy milyen kernel legyen a romod alatt, nagyon nem kell gondolkodnod: csak a gyári!
Ez a topik elején a root ahonnan letöltötted a root.zip-et, így kezdődik:

"Hogy nagyon ne kelljen kutakodni, aki JB-t futtat annak a root:
Csak JB-n működik, GB-n nem!" - elég egyértelmű, ez Nálad nem játszik sajnos...

Lehet rootolt firmwarekkel próbálkozni, de nekem jó tapasztalataim nincsenek ezzel kapcsolatban. Hoztunk már vissza félhalott állapotból telefont mert nem sikerült a rootolt firmware fel rakása, konkrétan az enyém is járt így (is).
Rootot megkérdeztem XDA-s barátainktól, akik adtak is javaslatot de egyik vélemény sem 100%-os mindkettő vége: but I don't no, maybe = de nem tudom, talán...
Így én a rootot első körben kihagynám. Amit én tennék a Te helyedben:
Amit találtál sammobile-on az jó: az XXLPE a legújabb 4.1.2 JB rom a telefonodra. Elméletileg Odinnal 1 fájlosként mehetne. Namost felteheted ezt a 4.1.2 JB-t Te is, viszont amíg gyári a telefonod és netán garanciád is van, akkor most menj be nyugodtan egy legközelebbi hivatalos Samsung szervizbe, ahol a garanciajegy bemutatása és a készülék eredetisége esetén, díjmentesen elvégzik az aktuális szoftverfrissitést a telefonodon, csak ez az apró betűben van leírva...Nem tudom a Voda megcsinálja-e, kérdezd meg, veszteni nem fogsz.
JB-vel a P-s verzió esetén stabil működésről nincs infóm, az is elképzelhető ennek már jobb a gyári kernele, nem szorul cserére.
Összességébe: Ha hallgatsz rám, kihasználva a garanciád valamelyik szervvel (Voda vagy Samsung) rárakatod az aktuális JB-t és amíg ezzel végzel, addig én utána járok Neked egy 100%-ban működő kockázatmentes JB root után. Az is lehet a root.zip is működik már a P-s JB-n, de addig ne tedd amíg nem járok utána! ;) :D
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető advanceke

• PFC Fan
« Reply #180 Dátum: 2013, 07 17, 16:38:37 »
 :taps: 100% os válasz!! imádlak, köszönöm, és várom a tuti infót ;)  O->-

Nem elérhető krakadam

• PFC Fan
  • PDA: I9070
  • PDA ROM: XXLQE+CoCore6.0
« Reply #181 Dátum: 2013, 07 19, 13:34:09 »
PDA:I9070XXLQE
CSC:I9070TMHLQ2

valaki segítene,ezt hogy tudom rootolni?(t-mobilnál vettem.)

Nem elérhető krakadam

• PFC Fan
« Reply #182 Dátum: 2013, 07 19, 14:58:04 »
PDA:I9070XXLQE
CSC:I9070TMHLQ2

valaki segítene,ezt hogy tudom rootolni?(t-mobilnál vettem.)

még annyit,hogy azért szeretném rootolni mert elég fura dolgokat csinál a telefon.akad,fagyogat néha,a youtubbal van egy kis gondja. miután lerootoltam ezt a romot akarom rárakni:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2170925
(még sose csináltam ilyet..kéne a segítség)
ez így megoldható? és a telefon az gyorsabb lesz?

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #183 Dátum: 2013, 07 19, 16:05:54 »
még annyit,hogy azért szeretném rootolni mert elég fura dolgokat csinál a telefon.akad,fagyogat néha,a youtubbal van egy kis gondja. miután lerootoltam ezt a romot akarom rárakni:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2170925
(még sose csináltam ilyet..kéne a segítség)
ez így megoldható? és a telefon az gyorsabb lesz?

Szia kradakam!

Üdv a fórumban!
Na, az alapján amit leírtál: Mivel akad és fagy a telefonod úgy döntöttél, hogy másik romot raksz rá. Korántsem biztos hogy ez  megoldás, sőt. Mivel sosem csinálnál ilyent, egy-két dolgot javaslok Neked, mielőtt neki állnál a custom romokkal foglalkozni.

1. Van két db FAQ-unk ami összegyűjti és összegzi az információkat a telefonod "mélyebb" megismeréséhez, rendszer módosításához:
  a. Általános FAQ:
  b. Custom FAQ:
Ezeket olvasd el akár többször is, lényeges infót tartalmazhatnak annak aki most akar neki állni bárminek is.

2. Rootolod ezen topik indító hozzászólása alapján, a Rád vonatkozó rész szerint: tehát a szerk: JB Root szerint, mert ugye 4.1.2 JB van a telefonodon.

3. Elmented az EFS nevű mappádat a FAQ topikban leírtak szerint:

4. A fagyásodat és a youtube gondodat az fogja megoldani, ha követed ezt a leírást és felteszed a CoCore 6.2 CWM nevű kernelt a gyári helyett:

Kezdőként (ami nem baj), szerintem próbálkozz első körben ezzel. Ha ezután is úgy gondolod, hogy másik romot tennél fel, segíteni fogunk persze.  ;)
Arra kérlek a saját érdekedben kövesd a leírásokat szó szerint, semmi nem véletlen valaki már megcsinálta előtted. Ha valamiben elakadsz,  az aktuális topikban tedd fel a kérdésed, válaszolni fogunk rá ott is.  ;)
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető krakadam

• PFC Fan
« Reply #184 Dátum: 2013, 07 19, 16:10:41 »
köszönöm a gyors választ,még annyi hogy,a cocore felrakása előtt rootoljam a telefont? és eltűnik minden róla?

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #185 Dátum: 2013, 07 19, 16:16:44 »
köszönöm a gyors választ,még annyi hogy,a cocore felrakása előtt rootoljam a telefont? és eltűnik minden róla?

Igen előtte, nem másért csak az EFS mappád mentéséért, bár sokaknak nincs mentésük és sokan nem is foglalkoznak vele, van aki nélküle cserélt kernelt.
Sem a roottal, sem pedig a kernel cserével nem fog eltűnni semmid, csak megoldódik a gondod.  ;) Mind a telefon szoftvere, alkalmazásaid, névjegyeid, fájljaid (kép,videó, hang) érintetlenül marad, ha mindent úgy csinálsz ahogy leírtam.

Nem elérhető krakadam

• PFC Fan
« Reply #186 Dátum: 2013, 07 19, 16:19:38 »
köszönöm szépen.na nekilátok,ha akármi problémám van szólok   :) :)

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #187 Dátum: 2013, 07 25, 17:29:49 »
Csak, hogy tisztába tegyük a dolgokat:

Mind az IGO-ról, mind a készülék függetlenítéséről szóló témák teljes egészében TILTOTTAK A FÓRUMON!!!

Részletesebben:
1. Az IGO-nak elérhető egy izraeli változata a Play Store-on, de csak izraeli térképpel és mivel nem gondolom, hogy van olyan fórumtársunk aki izrelből kérdez, így minden ehhez kapcsolódó kérdést, kommentet figyelmeztetés nélkül törölni fogok!
2. A függetlenítést törvény tiltja, így nem kérdés!

Kérek mindenkit ezek betartására!

Mivel több új tagunk is van, akik nem feltétlen egyből a szabályokkal kezdenek, egy kis olvasni való:
Ismo részletesen leírja az alapokat, ha valami nem tiszta kérdezz akár engem, kapni fogsz választ.
Köszönöm előre is mindenkinek!
:D :ok:

Nem elérhető gazso

• Navigáció / Navigation: GoggleMaps, waze, g:hu
  • PDA: Samsung Galaxy S Advance
  • PDA ROM: XXLQE
« Reply #188 Dátum: 2013, 07 29, 09:11:31 »
Sziasztok!

Rootolnám az új telómat egy kis gyomlálás, EFS mappa mentés miatt, de aztán nincs szükségem a rootra. Van egyszerü lehetőség az un-rootra ?
Magyar égre, Magyar UFO-t, Magyar acélból

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #189 Dátum: 2013, 07 29, 14:52:54 »
Sziasztok!

Rootolnám az új telómat egy kis gyomlálás, EFS mappa mentés miatt, de aztán nincs szükségem a rootra. Van egyszerü lehetőség az un-rootra ?

Szia gazso!

A root.zip a SuperSu-t fogja feltenni. Az app beállítások menüjében van egy Un-root lehetőség, de megmondom őszintén, hogy működik e nem tudom, én nem un rootoltam soha... Az un-root legegyszerűbb módja wipe data/factory reset (teljes adat törlés) után Odinnal újra rakni egy officional romot, és az biztos, hogy eltünteti. ( Ha esetleg a SuperSu nem csinálná meg, de biztos tudja egyébként...  ;) )

Nem elérhető gazso

• Navigáció / Navigation: GoggleMaps, waze, g:hu
  • PDA: Samsung Galaxy S Advance
  • PDA ROM: XXLQE
« Reply #190 Dátum: 2013, 07 29, 15:00:12 »
Szia gazso!

A root.zip a SuperSu-t fogja feltenni. Az app beállítások menüjében van egy Un-root lehetőség, de megmondom őszintén, hogy működik e nem tudom, én nem un rootoltam soha... Az un-root legegyszerűbb módja wipe data/factory reset (teljes adat törlés) után Odinnal újra rakni egy officional romot, és az biztos, hogy eltünteti. ( Ha esetleg a SuperSu nem csinálná meg, de biztos tudja egyébként...  ;) )

Köszönöm
Magyar égre, Magyar UFO-t, Magyar acélból

Nem elérhető h.mate

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: navigon
  • PDA: samsung
  • PDA ROM: i9070xxlqe
« Reply #191 Dátum: 2013, 08 15, 22:47:59 »
Sziasztok!

e:signature verification failed hibaüzenet root.zip telepítését követően.
Mi a megoldás? Köszi!

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #192 Dátum: 2013, 08 16, 06:04:36 »
Sziasztok!

Mi a megoldás? Köszi!
Kapcsold ki recoveryben a signature verification-t

Nem elérhető h.mate

• PFC Fan
« Reply #193 Dátum: 2013, 08 16, 06:40:00 »
Kapcsold ki recoveryben a signature verification-t

Nincs ilyen lehetőség a gyári 3e recoveryben.

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #194 Dátum: 2013, 08 16, 07:05:41 »
Nincs ilyen lehetőség a gyári 3e recoveryben.
Ez logikus  :( Akkor marad a custom recovery, de más hátha okosabbat mond

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #195 Dátum: 2013, 08 16, 07:25:48 »
Sziasztok!

Mi a megoldás? Köszi!

Szia!

Letöltöd ezt:
a gyári recoveryből telepíted. Ez egy ideiglenes CWM recovery. Telepítés után az fog fogadni, maradj itt mert reboottal eltűnik, vissza áll a gyárira.
Itt az install zip from sd card alatt van a toogle verification  ;)
Innen egy úttal mehet a root is nyugodtan, de szerintem a CWM-ből simán telepíted, nem kell az aláírás jogokat piszkálni.  ;)

Nem elérhető h.mate

• PFC Fan
« Reply #196 Dátum: 2013, 08 16, 19:41:46 »
Szia!

Letöltöd ezt:
a gyári recoveryből telepíted. Ez egy ideiglenes CWM recovery. Telepítés után az fog fogadni, maradj itt mert reboottal eltűnik, vissza áll a gyárira.
Itt az install zip from sd card alatt van a toogle verification  ;)
Innen egy úttal mehet a root is nyugodtan, de szerintem a CWM-ből simán telepíted, nem kell az aláírás jogokat piszkálni.  ;)
Szia!

Köszi, ahogy mondtad CWM-ből simán ment nem kellett piszkálni az aláírás jogokat.

Nem elérhető pana40

• PFC Fan
  • PDA: I9070PXXLPD
  • PDA ROM: I9070PXXL(KitKat 4.2.2)
« Reply #197 Dátum: 2013, 08 29, 11:29:09 »
Üdv mindenkinek!! Lenne egy problémám független I9070P-m van 4.1.2.(XXLPD) és szeretném root-olni de nem találok hozzá progit(vagy ne is keressem?)!!
Tudtok segíteni?? Megköszönném!!

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #198 Dátum: 2013, 08 29, 11:46:55 »
Üdv mindenkinek!! Lenne egy problémám független I9070P-m van 4.1.2.(XXLPD) és szeretném root-olni de nem találok hozzá progit(vagy ne is keressem?)!!
Tudtok segíteni?? Megköszönném!!

Szia pana40!

Üdv a fórumban! Ez nem probléma, csak egy megoldásra váró feladat ;D
A fejlesztői oldalról meg lett erősítve  -azaz a root készítője szerint- hogy az indító hsz-ben leírt rootolási folyamat és az ott található root.zip rootolja a P-s azaz az NFC-s modelleket is. Nem tudok róla hogy valakinek sikerült-e vagy nem-e, eddig nem osztotta meg még senki. Ugye ami lehet, hogy nem tudja rootolni, magyarul a recoverys folyamat nem fut végig, vagy nincs SuperSu app-od az újra indítás után. Ezek a legrosszabb eshetőségek. De szerintem elsőre sikeresen végig fut a folyamat. Szóval indító hozzászólás - Május 27.-i bejegyzés ;) :ok:

Nem elérhető sztanky

• PFC Fan
  • PDA: GT-I9070
  • PDA ROM: I9070TMHLQ2
« Reply #199 Dátum: 2013, 08 31, 18:58:01 »
Utoljára módosítva: 2013.05.27.

Sziasztok!
Ha kérhetem mindenkitől root-al kapcsolatos kérdéseket ezután itt tegye fel, ha már egyszer van root topic. Az általánost hagyjuk meg általánosnak.  Előre is köszönöm mindenkinek!  :D

Sziasztok!
Kérek mindenkit, hogy a beszélgetést az általános részben tegyük meg, ide kerüljenek a Root-hoz szükséges leírások, alkalmazások, driverek, linkek, stb...

És hogy legyen valami érdemi tartalom is a hszben. Én ezeket találtam:

ROOT: You are not allowed to view links. Register or Login
Stock Kernel + TWRP Recovery: You are not allowed to view links. Register or Login
Odin: You are not allowed to view links. Register or Login

Szerk.: 2013.05.27.:

4.1.2 JB Root:

Hogy nagyon ne kelljen kutakodni, meg hát ugye ez a root topik. Igaz többször meg lett osztva az Általános beszélgetés topikban is +az  You are not allowed to view links. Register or Login-ban is le van írva.
Csak 4.1.2 JB-n működik, 2.3.6 GB-n nem!

Letöltöd ezt:  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem csomagolod ki, csak rámásolod az SD kártya gyökerére (főkönyvtár), nem máshova! Telefon kikapcs, belépsz a recovery menübe, ha gyári recoveryd van akkor: apply update from external storage ha már más akkor install zip from sd card / choose zip from sd card funkciókkal telepíted, mindkét esetben mikor végzett reboot system now. A telefon újraindul, az alkalmazások közt lesz egy Superuser vagy SuperSu alkalmazásod, kész vagy, rootolva vagy. Letöltöd ezt a Play-ről elindítod, egyértelműen kiírja, rootolva vagy vagy nem, tehát sikerült vagy nem.

Root Checker: You are not allowed to view links. Register or Login
Szia! Ha rootolok akkor ugrik a gari?