2024, 11 24, 06:56:02

Szerző Téma: Samsung Galaxy S Advance ROOT (Frissítve 2013.05.27)  (Megtekintve 154797 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
  • PDA: Huawei p9 lite, Asus Transformer TF700t
  • PDA ROM: 7.0+EMUI 5.0-VNS-L21C432B381; 7.1.2
Samsung Galaxy S Advance ROOT (Frissítve 2013.05.27)
« Dátum: 2012, 12 03, 06:53:26 »
Utoljára módosítva: 2013.05.27.

Sziasztok!
Ha kérhetem mindenkitől root-al kapcsolatos kérdéseket ezután itt tegye fel, ha már egyszer van root topic. Az általánost hagyjuk meg általánosnak.  Előre is köszönöm mindenkinek!  :D

Sziasztok!
Kérek mindenkit, hogy a beszélgetést az általános részben tegyük meg, ide kerüljenek a Root-hoz szükséges leírások, alkalmazások, driverek, linkek, stb...

És hogy legyen valami érdemi tartalom is a hszben. Én ezeket találtam:

ROOT: You are not allowed to view links. Register or Login
Stock Kernel + TWRP Recovery: You are not allowed to view links. Register or Login
Odin: You are not allowed to view links. Register or Login

Szerk.: 2013.05.27.:

4.1.2 JellyBean Root:

Hogy nagyon ne kelljen kutakodni, meg hát ugye ez a root topik. Igaz többször meg lett osztva az Általános beszélgetés topikban is +az  You are not allowed to view links. Register or Login-ban is le van írva.
Csak 4.1.2 JB-n működik, 2.3.6 GB-n nem!

Letöltöd ezt:  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem csomagolod ki, csak rámásolod az SD kártya gyökerére (főkönyvtár), nem máshova! Telefon kikapcs, belépsz a recovery menübe, ha gyári recoveryd van akkor: apply update from external storage ha már más akkor install zip from sd card / choose zip from sd card funkciókkal telepíted, mindkét esetben mikor végzett reboot system now. A telefon újraindul, az alkalmazások közt lesz egy Superuser vagy SuperSu alkalmazásod, kész vagy, rootolva vagy. Letöltöd ezt a Play-ről elindítod, egyértelműen kiírja, rootolva vagy vagy nem, tehát sikerült vagy nem.

Root Checker, katt a képre: You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Mint ahogy az Általános FAQ-ban le van írva, a root jog szerzése = ugye azzal, hogy rendszergazdai jogokat szerzünk a telefonunk felett.

A szolgáltató függő (gyárilag függetlenek eltérők lehetnek!) telefonoknál a garancia érvényesség alapfeltétele: Az android rendszer érintetlenül hagyása!!!
Ha így viszed be, azonnal  megvonják a garanciád! A Te garancia vesztésedért Te felelsz!!!

Unroot azaz visszaállítás: A rootolási folyamattal feltelepül egy SuperSu alkalmazás, amiben van lehetőség Unrootolni, vagyis eltűntetni a root jogot. Ha valamiért ez a funkció nem műkődne, akkor egy Odinos rom csere, rom frissítés egész biztosan nyom nélkül eltünteti!

Nem elérhető Logen9191

• Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Samsung
  • PDA: Samsung Galaxy S Advance - SGSA
Re: Samsung Galaxy S Advance ROOT
« Reply #1 Dátum: 2012, 12 03, 14:07:55 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Sziasztok!
Kérek mindenkit, hogy a beszélgetést az általános részben tegyük meg, ide kerüljenek a Root-hoz szükséges leírások, alkalmazások, driverek, linkek, stb...

És hogy legyen valami érdemi tartalom is a hszben. Én ezeket találtam:

ROOT: You are not allowed to view links. Register or Login
Stock Kernel + TWRP Recovery: You are not allowed to view links. Register or Login
Odin: You are not allowed to view links. Register or Login

Sziasztok!
Ezeket használtam én is, plusz feltettem a You are not allowed to view links. Register or Login is! Eddig nagyon szuperül működik, még írok a fejleményekről is!

Nem elérhető mackomac

• PFC Fan
  • PDA: galaxy s advance
  • PDA ROM: 2.3.6
« Reply #2 Dátum: 2012, 12 03, 18:11:05 »
aki t-mobilnál vásárolt advance-t annak itt a teljes hivatalos romból készített rootolt Firmware és leírás lépésről lépésre!
                                           SEMMILYEN FORMÁBAN NEM VÁLLALOK FELELŐSSÉGET A FENT LEÍRTAKÉRT!
 eredeti leírás itt található angol:You are not allowed to view links. Register or Login
 és magyar:You are not allowed to view links. Register or Loginnyelven!
ehhez a firmwarehez jó:
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login
előnye:1 binary counter nem számol így elvileg a garancia is megmarad ha később kellene,persze ahhoz ajánlatos visszarakni az eredeti(nem rootolt) Firmware-t innen:You are not allowed to view links. Register or Login
2: minden beállításod,programod megmarad de innentől root jogokkal tudod használni a telefont!
FONTOS: csak windows alól működik!!! 32/64 bit!
ami szükséges hozzá:
Odin a program ami végzi a frissítést link:You are not allowed to view links. Register or Login
a szükséges driverek miatt Kies (nem lesz rá szükség,de a drivereket föltelepíti)link:You are not allowed to view links. Register or Login
a rootolt FW: 3 részből áll - mindhármat letölt, majd kicsomagol:
1.rész: You are not allowed to view links. Register or Login
2.rész: You are not allowed to view links. Register or Login
3.rész: You are not allowed to view links. Register or Login

a rootolás menete:
Legyen minimum 50%-on az akksi a biztonság kedvéért.
a letöltött Firmware-t kicsomagolod egy üres mappába
Ha meg van nyitva, illetve fut a háttérben a KIES, leállítod.
Megnyitod az Odin-t.
A PDA részbe betallózod a system_rooted.tar.md5 file-t.
A CSC részbe betallózod a csc.tar.md5 file-t.
Nagyon fontos, hogy csak az AUTO REBOOT és az F. RESET TIME legyen bepipálva, SEMMI MÁS!
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login
a telefonon Alkalmazások/Fejlesztés menüpontban engedélyezni kell az USB hibakeresés és a Hamis helyek menüpontot.
Kapcsold ki a telefon,t, majd DOWNLOAD MODE-ban indítsd el (HOME+HANGERŐ LE+BEKAPCS egyszerre)
Lépj tovább a HANGERŐ FEL gombbal.
Dugd rá a telefont a gépre. Ha még nem használtad az Odin-t, várd meg, míg települ a telefon és az Odin felismeri.
Ha megvan, katt a START gombra.
Várd meg, míg kiírja, hogy PASS, de ne húzd még le a gépről.
Újraindul magától recovery módban és befejezi a telepítést, majd ismét újraindul.
most már lehúzhatod a kábelt és élvezheted a root előnyeit!
download módba ellenőrizheted hogy a telefon azt írja:nem történt külső szoftver rátöltve,jelenleg eredeti samsung firmware fut!

Nem elérhető mackomac

• PFC Fan
rootolt galaxy s-advance tárhely felcserélése!
« Reply #3 Dátum: 2012, 12 03, 19:11:50 »
ha valakinek a telefonhoz belső tárolóként (SD card)felkínált 4 GB kevés lenne alkalmazások,játékok telepítésére,tárolására, a következő leírás segíthet!
itt a rendszer által kiosztott partíciók elérési útját megmódosítva(felcserélve) a beillesztett micro sd kártyára (external_storage) telepíthetjük alkalmazásainkat,stb.

SEMMILYEN FORMÁBAN NEM VÁLLALOK FELELŐSSÉGET AZ ALÁBB LEÍRTAKÉRT!
FONTOS:eddig amit a telefon külső tárolóként látott,ezután belső tárolónak fogja hinni!így mielőtt belekezdenél,csinálj egy teljes mentést,vagyis másold át a belső memória(internal storage) teljes tartalmát az üres micro-sd kártyára(external storage) a rejtett fájlokat is beleértve!
legjobb a külső tároló formázásával kezdeni,de nem feltétlen szükséges!

szükséges hozzá: rootolt telefon leírás fentebb!
                              root explorer:You are not allowed to view links. Register or Login
                             módosított vold.fstab rendszerfájl letöltés:You are not allowed to view links. Register or Login
                             eredeti vold.fstab ha valakinek gond lenne ezzel visszaáll a gyári beállítás! letöltés:You are not allowed to view links. Register or Login
telepíted a telefonra a root explorert és root jogokat adsz neki!
a letöltött módosított vold.fstab fájlt felmásolod a telefonra bármelyik mappába
első a biztonsági mentés, FONTOS!!elindítod a root explorert majd belépsz a gyökérkönyvtár "etc"mappába,rákattintassz a "Mount R/W"(betölt írás/olvasás módba)!
megkeresed a "vold.fstab" fájlt hosszan nyomva "copy" (csinálsz róla egy másolatot),visszalépsz egyet,belépsz a "config" mappába itt ismét "mount R/W" és "paste" beillesztés,majd "mount R/O"megkeresed a fölmásolt vold.fstab fájlt amit a gépről másoltál,hosszan nyomva válaszd:move (áthelyezés)
elnavigálsz a gyökérkönyvtárba itt megkeresed az "etc" mappát,belépsz a mappába
majd megnyomod "paste"( beillesztés) rákárdez hogy fölülírja e az eredeti fájlt,nyomj igen-t!
majd ismét "mount R/O"
kikapcsolod a telefont és ha mindent jól csináltál a telefon "tárhely" beállításoknál láthatod hogy a belső és külső tárolód felcserélődött! ez esetemben 32GB micro-sd
valahogy így:visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login
 lehetséges hibák:
-----semmiképp ne próbáld Samsung galaxy S-Advance (Samsung i9070) től eltérő típusba használni mert nem fog működni!
-----fájl másolásnál amikor az "etc" mappába másolsz következő hibaüzenet:"you can not paste here becouse file system is read-only" nyomj rá fölül "Mount R/W"
-----ha a telefon újraindítása után nem lát se külső se belső tárolót:
       remélhetőleg nem hagytad ki a biztonsági mentés részt és készítettél mentést az eredeti Vold.fstab fájlról a "config" mappába! innen másold vissza az "etc" mappába a fenti leírás szerint!ha kihagytad és nem mentettél de legalább 1 tárolód van vagy külső,vagy belső akkor ide fölmásolva a letöltött eredeti vold.fstab fájlt másold az "etc" mappába a fent leírtak szerint!
ha nincs biztonsági mentés a "config" mappába és a telefon sem külső,sem belső tárhelyet nem lát,akkor új Firmware-t kell föltölteni ismét,lásd fentebb!

Nem elérhető kiglarka

• Nem: Nő
  • PDA: SGS
  • PDA ROM: PJY darky's v8.0 gingerbread edition + voodo stable 5.1 with lagfix enabled
« Reply #4 Dátum: 2012, 12 13, 00:23:56 »
a t-mobile-os rootol fw eltunt a tarhelyrol, tudnatok helyette vmi mas odinos fw-t ajanlani?

Nem elérhető szobbal

• Navigáció / Navigation: IGO, Google
  • PDA: P3300 HTC Artemis / Galaxy S Advance
  • PDA ROM: P3300 /Winmob 6.2/ Galaxy S Advance /Jelly Bean stock/ CC 8.0
« Reply #5 Dátum: 2012, 12 15, 12:35:01 »
Hello.

T-mobos Advance-em van.
Sajnos nekem is kevés a 4GB de a root-ot meg nem merem használni mert XXLK2 Frame van fent a frissítés után. Van arra esély hogy ezt a problémát a 4-es android kezeli majd? vagy tényleg rootolni kell a készüléket? Kicsit tartok tőle hogy elrontom  :)

Nem elérhető jocci27

• PDA: S7 Edge
  • PDA ROM: 7.0-BTU.
« Reply #6 Dátum: 2012, 12 15, 14:06:59 »
Sziasztok
XXLK2-es  root-olt firmwaret tud valaki advancehoz?
Most gyári független samsung rom van rajta,amúgy t-fos volt.
Valaki eegy linket please!?

Nem elérhető mackomac

• PFC Fan
« Reply #7 Dátum: 2012, 12 15, 14:24:58 »
Hello.

T-mobos Advance-em van.
Sajnos nekem is kevés a 4GB de a root-ot meg nem merem használni mert XXLK2 Frame van fent a frissítés után. Van arra esély hogy ezt a problémát a 4-es android kezeli majd? vagy tényleg rootolni kell a készüléket? Kicsit tartok tőle hogy elrontom  :)
az itt letölthető rootolt rom föl kell hogy menjen,utána meg tudod csinálni a tárhelycserét a fent leírtak szerint!
Tárhelycseréhez mindenképp szükséges a root jog,mert rendszerfile-t kell fölülírni,másképp nem fog menni!
a januárban megjelenő JB frissítés sem fogja "megoldani" a problémád,abban sem lehet tárhelyet "bővíteni",cserélni alakalmazások telepítésének céljából!!

Nem elérhető jocci27

• PDA: S7 Edge
  • PDA ROM: 7.0-BTU.
« Reply #8 Dátum: 2012, 12 15, 14:42:21 »
Ez gyors válasz volt:)
Akkor az XXLK2-es FW helyett jó ez?

9070XXLF4_I9070TMHLF1_TMH_ROOTED   ???

Nem elérhető mackomac

• PFC Fan
« Reply #9 Dátum: 2012, 12 15, 14:47:23 »

jó kell legyen,annyi különbséggel hogy nem a legfrissebb verzió van épp fenn!
ha kártyafüggetlen volt,az is marad,a szoftvercsere nem módosít a függőségen!

Nem elérhető szobbal

« Reply #10 Dátum: 2012, 12 15, 15:36:42 »
az itt letölthető rootolt rom föl kell hogy menjen,utána meg tudod csinálni a tárhelycserét a fent leírtak szerint!
Tárhelycseréhez mindenképp szükséges a root jog,mert rendszerfile-t kell fölülírni,másképp nem fog menni!
a januárban megjelenő JB frissítés sem fogja "megoldani" a problémád,abban sem lehet tárhelyet "bővíteni",cserélni alakalmazások telepítésének céljából!!

De gondolom akkor a gyári frissítést nem lesz automatikus. Vagy igen?
Volt egy root-olt Spica-m de az egészen más arra már nem jött frissítés csak főzött rom-okat kellett cserélni. Nem tudom ez mennyiben más. Főzött romot nem nagyon szeretnék. Csak root-ot hogy reklám és problémamentes legyen a készülék.

Nem elérhető mackomac

• PFC Fan
« Reply #11 Dátum: 2012, 12 15, 17:51:55 »
Volt egy root-olt Spica-m de az egészen más arra már nem jött frissítés csak főzött rom-okat kellett cserélni. Nem tudom ez mennyiben más. Főzött romot nem nagyon szeretnék. Csak root-ot hogy reklám és problémamentes legyen a készülék.
sajnos nem tudok érdemben válaszolni a "frissítés" témában mert eddig még nem jött (OTA) frissítés,a kies pedig csak felajánlja a frissítést,nem kötelező elfogadni!(bár én nem használom a kies-t!)
szerintem amíg csak "apróbb" frissítések jönnek és marad a Gingerbread addig a root is megmarad,viszont a januári beígért JB frissítés után már ez a root megoldás nem lesz használható(akkor teljesen új oprendszer megy föl amire gondolom hamarosan megjelennek majd a rootolás megoldások!)

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #12 Dátum: 2012, 12 15, 18:06:52 »
elvileg a rootolt gyárira jön hivatalos frissítés, a főzött romokra nem jön, mert más verzió

Nem elérhető szobbal

« Reply #13 Dátum: 2012, 12 16, 09:05:15 »
elvileg a rootolt gyárira jön hivatalos frissítés, a főzött romokra nem jön, mert más verzió

Igen én is ezen agyaltam, hogy most lehet kirootolom de a JB-hez nem lesz jó. Megvárom azt a verziót. Addig meg kibírom valahogy  :hmm:

Nem elérhető mackomac

• PFC Fan
« Reply #14 Dátum: 2012, 12 16, 11:20:37 »
Igen én is ezen agyaltam, hogy most lehet kirootolom de a JB-hez nem lesz jó. Megvárom azt a verziót. Addig meg kibírom valahogy  :hmm:
hmmmm helyedben megcsinálnám a root-ot aztán ha kijön a JB rányomnám a frissítést!
hátha megmarad a root jog! (bár nem hiszem de egy próbát megér!!)

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #15 Dátum: 2012, 12 16, 12:19:38 »
hmmmm helyedben megcsinálnám a root-ot aztán ha kijön a JB rányomnám a frissítést!
hátha megmarad a root jog! (bár nem hiszem de egy próbát megér!!)
sajnos abban biztos vagyok, h nem fogmegmaradni:(

Nem elérhető BrickTop

• PDA: Samsung Omnia
  • PDA ROM: I900DXHG4
« Reply #16 Dátum: 2012, 12 18, 19:31:15 »
Sziasztok!

Nem vagyok nagy androidos de most szeretnék kérni segítséget egy i9070 függetlenítéséhez.

A rootolást fentebb elolvastam. Ez már független rom is?
Segítséget előre is köszönöm.

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #17 Dátum: 2012, 12 19, 07:06:19 »
Sziasztok!

Nem vagyok nagy androidos de most szeretnék kérni segítséget egy i9070 függetlenítéséhez.

A rootolást fentebb elolvastam. Ez már független rom is?
Segítséget előre is köszönöm.
Nem találok semmit a neten a függetlenítéshez. Csak a szolgáltatót tudom javasolni. Amúgy jó nagy betűkkel oda van írva a romhoz zárójelben, h T-mobile  :D ;)

Nem elérhető orbit76

• PDA: samsung galaxy s advance
  • PDA ROM: jb-root
« Reply #18 Dátum: 2012, 12 19, 08:17:42 »

De ez You are not allowed to view links. Register or Login még jobb  :D
I9070XXLK2_I9070TMHLK1_TMH_ROOTED_SUPERSU

Viszont lenne egy kérdésem hozzáértőktől: nekem most JETMOD 3.2.2 van fenn. ha a  fenti LK2-t akarom feltenni, ahhoz először fel kell tennem a gyári LK2-t és utána a rootoltat, vagy ez nem ilyen egyszerű? A segítséget előre is köszönöm!
Nem bántott, kit üldözök; akit védek, nem szeretem...

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #19 Dátum: 2012, 12 19, 08:31:32 »
De ez You are not allowed to view links. Register or Login még jobb  :D
I9070XXLK2_I9070TMHLK1_TMH_ROOTED_SUPERSU

Viszont lenne egy kérdésem hozzáértőktől: nekem most JETMOD 3.2.2 van fenn. ha a  fenti LK2-t akarom feltenni, ahhoz először fel kell tennem a gyári LK2-t és utána a rootoltat, vagy ez nem ilyen egyszerű? A segítséget előre is köszönöm!
elvileg van a rom mellett telepítési leírás, azt javaslom elolvasni. Gondolom az xda-n láttad...
Elvileg elég egy pár factory reset és már mehet is föl a rom recpveriből, de lehet, h ennek a romnak más nyűgje van telepítéskor, szóval   :olvass:

Nem elérhető orbit76

« Reply #20 Dátum: 2012, 12 19, 08:38:57 »
elvileg van a rom mellett telepítési leírás, azt javaslom elolvasni. Gondolom az xda-n láttad...
Elvileg elég egy pár factory reset és már mehet is föl a rom recpveriből, de lehet, h ennek a romnak más nyűgje van telepítéskor, szóval   :olvass:

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #21 Dátum: 2012, 12 19, 10:11:01 »

Nem elérhető orbit76

« Reply #22 Dátum: 2012, 12 19, 15:09:43 »

Thank you, Mr. mqmeszi!  :D
Tehát a Jetmod-ra egyből mehet a rotolt xxlk2, nem kell közbeiktatni a gyári xxlk2-t. Ok.

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #23 Dátum: 2012, 12 20, 14:27:43 »
Thank you, Mr. mqmeszi!  :D
Tehát a Jetmod-ra egyből mehet a rotolt xxlk2, nem kell közbeiktatni a gyári xxlk2-t. Ok.
:D
Még nem vagyok jártas SGS advance-ben sajnos.
Én úgy emlékszem, hogy a gyári szoftver verzióhoz kell a hozzá passzoló rootoltat feltenni. Akinek nincs az első postban hasonló, annak javasolják, hogy hozzászólásban kérje a rootolt verziót. Te ilyen kérésre rootolt romot készülsz feltenni, így pont fordítva csinálod a javasolthoz képest. Azért is küldtem a linket, hogy ott nézz utána. a How to root első pontja engem igazol: Download the Pre-Rooted firmware that matches the firmware your using.
Tehát - elvileg - nem javasolt, amit tenni szeretnél

Nem elérhető gabes

• Örökös tag
  • sentinel
  • Navigáció / Navigation: motonav
  • PDA: Nexus One, SGS3, Nexus7
  • PDA ROM: CM-7 Nightly / XXDLI5 (rooted)
« Reply #24 Dátum: 2012, 12 20, 16:52:27 »
:D
Még nem vagyok jártas SGS advance-ben sajnos.
Én úgy emlékszem, hogy a gyári szoftver verzióhoz kell a hozzá passzoló rootoltat feltenni. Akinek nincs az első postban hasonló, annak javasolják, hogy hozzászólásban kérje a rootolt verziót. Te ilyen kérésre rootolt romot készülsz feltenni, így pont fordítva csinálod a javasolthoz képest. Azért is küldtem a linket, hogy ott nézz utána. a How to root első pontja engem igazol: Download the Pre-Rooted firmware that matches the firmware your using.
Tehát - elvileg - nem javasolt, amit tenni szeretnél
Lehet valamit nem jól olvastam de az xda-n a felsoroltak mind komplett rootolt romok ha jól értem.
Akkor pedig nem tudom úgy rootolni a készüléket mint az S3-at, ahol szintén odinban kell feltenni egy .tar fájlt és az rootolja a romverziók zömét!

Amúgy mi az a hozzá passzoló rootolt?  :oops:
Azt értem,hogy gőzgép! De mi hajtja? :hmm:

You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login