2024, 11 24, 17:56:21
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Ice Cream Sandwich Romok 4.0.4.  (Megtekintve 111426 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető Flak88

• Nem: Férfi
  • PFC Fan
    • facebook
  • Navigáció / Navigation: Mio C510
  • PDA: Lenovo A916
  • PDA ROM: 4.4.2
Re: Re: Ice Cream Sandwich Romok
« Reply #225 Dátum: 2013, 01 01, 10:54:28 »
You are not allowed to view links. Register or Login
pontosabban, már nem a boot menü, hanem az uj ics kezdőanimációja ismétlődik végtelenségig.

Akkor recovery menü, cache data, cache wipe, fix permission, dalvik cache. Ezeket próbáltad már?

I9001 powered by MIUI

Nem elérhető tamas132

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy S Plus
  • PDA ROM: ICS
Re: Ice Cream Sandwich Romok
« Reply #226 Dátum: 2013, 01 01, 11:52:06 »
A cache data-t hogy kell twrp-ből? Egyébként, igen ezeket többször is próbáltam már.

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
  • PDA: Nexus 4, Nexus 7
« Reply #227 Dátum: 2013, 01 01, 13:46:17 »
A cache data-t hogy kell twrp-ből? Egyébként, igen ezeket többször is próbáltam már.

most akkor már friss fejjel itt vagyok!

szóval hol tartasz? sikerült minden vagy még a tegnapinál megragadtál?
Nexus 4 - 4.4 Mahid + Franco kernel
Nexus 7 (2012) - 5.0.1 Euphoria + stock kernel

Nem elérhető tamas132

• PFC Fan
« Reply #228 Dátum: 2013, 01 01, 13:55:59 »
Sajnos, ugyanott  :(

A twrp új, minden lépés megvolt, több ICS-t próbáltam, de mindegyik megáll a boot animációnál.

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #229 Dátum: 2013, 01 01, 14:00:23 »
Sajnos, ugyanott  :(

A twrp új, minden lépés megvolt, több ICS-t próbáltam, de mindegyik megáll a boot animációnál.

Nem tudom, hogy a sok próbálkozás mit eredményezett, de a kezdeti hibád az a bootloader "eltűnése" volt.
Ez nem egyedi eset, de könnyű a megoldás. a válaszban írtam, hogy az adott linken a FAQ részben megtalálod a cuccokat, amiket le kell tölteni!

Innen szedd le a szükséges fájlokat:

1. Open Odin.exe (UnZip from Odin.zip)
2. Go into Download mode
3. Select OPS - AriesVE.ops (UnZip from AriesVE.zip)
4. Select BOOT - Boot_loader.tar
5. Flash it and bootloop into recovery never gona happen.

Most csak bekopiztam, de akkor értelem szerűen a megadod helyre be kell tallózni a fájlokat, és akkor mehet az ODIN flash.

szólj mire jutottál!

Nem elérhető tamas132

• PFC Fan
« Reply #230 Dátum: 2013, 01 01, 14:19:39 »
Nem tudom, hogy a sok próbálkozás mit eredményezett, de a kezdeti hibád az a bootloader "eltűnése" volt.
Ez nem egyedi eset, de könnyű a megoldás. a válaszban írtam, hogy az adott linken a FAQ részben megtalálod a cuccokat, amiket le kell tölteni!

Innen szedd le a szükséges fájlokat:

1. Open Odin.exe (UnZip from Odin.zip)
2. Go into Download mode
3. Select OPS - AriesVE.ops (UnZip from AriesVE.zip)
4. Select BOOT - Boot_loader.tar
5. Flash it and bootloop into recovery never gona happen.

Most csak bekopiztam, de akkor értelem szerűen a megadod helyre be kell tallózni a fájlokat, és akkor mehet az ODIN flash.

szólj mire jutottál!

Nem elérhető tamas132

• PFC Fan
« Reply #231 Dátum: 2013, 01 01, 14:21:08 »
Odinnal elindul. De azzal is csak a animációig jut :(
gondoltam arra, hogy a twrp helyett a cw-s recoryvel is ki lehten próbálni...

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #232 Dátum: 2013, 01 01, 14:22:50 »
Odinnal elindul. De azzal is csak a animációig jut :(
gondoltam arra, hogy a twrp helyett a cw-s recoryvel is ki lehten próbálni...

Akkor bemesz ujbol a recovery es factory reset, wipe data es wipe cache es wipe dalvik cache

Nem elérhető tamas132

• PFC Fan
« Reply #233 Dátum: 2013, 01 01, 14:50:50 »
mi az a wipe data? A sima Wipe/Cache, vagy az Wipe/internal Storage?

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #234 Dátum: 2013, 01 01, 14:55:31 »
mi az a wipe data? A sima Wipe/Cache, vagy az Wipe/internal Storage?

wipe = törlés

wipe cache kell neked

Nem elérhető tamas132

• PFC Fan
« Reply #235 Dátum: 2013, 01 01, 15:39:32 »
Elindult!!!  :taps: Kösz nagyon szabadgy.

Most jön a felfedézés és beállítások. Nem találtam Swype-ot, ebben nincs?

Monk

• Vendég
« Reply #236 Dátum: 2013, 01 01, 21:20:59 »
Elindult!!!  :taps: Kösz nagyon szabadgy.

Most jön a felfedézés és beállítások. Nem találtam Swype-ot, ebben nincs?

Ahogy én láttam nincs, de a marketen talász rá opciót.

Nem elérhető Swy00

• PFC Fan
« Reply #237 Dátum: 2013, 01 02, 14:35:33 »
Egyszerűen nem tudom h hol kell beállítani a hívóazonosítást? Ez az új rom új logikai feladvány kifogott rajtam. Rávezetnétek?:D mmint a hívóazonosító elküldését.

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #238 Dátum: 2013, 01 02, 14:45:11 »
Egyszerűen nem tudom h hol kell beállítani a hívóazonosítást? Ez az új rom új logikai feladvány kifogott rajtam. Rávezetnétek?:D mmint a hívóazonosító elküldését.

Amikor telefonálni akarsz pl, vagy a tárcsázóban vagy pl. a telefonkönyvben vagy, akkor megnyomod a menü gombot, és felugrik egy kis ablak, ahol be tudsz lépni a beállításokba.

vhol ott kell lennie :)

Nem elérhető Swy00

• PFC Fan
« Reply #239 Dátum: 2013, 01 02, 16:14:16 »
Amikor telefonálni akarsz pl, vagy a tárcsázóban vagy pl. a telefonkönyvben vagy, akkor megnyomod a menü gombot, és felugrik egy kis ablak, ahol be tudsz lépni a beállításokba.

vhol ott kell lennie :)
...na itt nem kerestem, de valóban. Ez új, de megtaláltam legalább a gombos lerakást is...

Az akku hibával kapcsolatban viszont továbbra sem jutok semmire. Néha feldugom a telót és nem tölt csak mondjuk 10%-ot aztán megáll, reggel kis fagyás, nehezen ébred fel, a billentyűzár is lefagy, aztán felébred, konstatállom a hibát, restart, erre felmegy pár százalékkal a töltöttség, aztán töltené utána restart után tovább, csak már nincs idő rá, mert megy a vonat...
este tunein-nel hagyom ott, 1 órás sleeper time-mal. reggelre ez történik, de csak néha.

Ja és a billentyűzárnál hogy kell kivenni a kioldás rezgést?

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #240 Dátum: 2013, 01 02, 16:24:41 »
...na itt nem kerestem, de valóban. Ez új, de megtaláltam legalább a gombos lerakást is...

Az akku hibával kapcsolatban viszont továbbra sem jutok semmire. Néha feldugom a telót és nem tölt csak mondjuk 10%-ot aztán megáll, reggel kis fagyás, nehezen ébred fel, a billentyűzár is lefagy, aztán felébred, konstatállom a hibát, restart, erre felmegy pár százalékkal a töltöttség, aztán töltené utána restart után tovább, csak már nincs idő rá, mert megy a vonat...
este tunein-nel hagyom ott, 1 órás sleeper time-mal. reggelre ez történik, de csak néha.

beállítások, nyelv és bevitel. És akkor a billenytűzet típusnál van az a jel, ami a beállításokat jelzi. Ha megnyomod, akkor felugrik egy menü, és akkor "rezgés billentyű megnyomáskor".

Aksi kalibrációt próbáltad már?

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #241 Dátum: 2013, 01 02, 16:36:46 »

még az jutott eszembe...ez bármikor eljön vagy csak akkor ha rádiózva hagyod ott és úgy sleeper time?

Nem elérhető Swy00

• PFC Fan
« Reply #242 Dátum: 2013, 01 02, 16:44:51 »
még az jutott eszembe...ez bármikor eljön vagy csak akkor ha rádiózva hagyod ott és úgy sleeper time?
Egyszer rádiózva, kétszer simán jött elő.
Az érintéses rezgést kivettem már, tehát írás közben sem rezeg, csak mikor kioldom a zárat. A luchernek sem találtam a beállítádainál, mmint a romban lévőben, a novának meg nincs köze a záráshoz. de ez nem olyan lényeges csak fölös energia.

Ja és volt kalibrálás már azt reméltem h azután majd lassan elmúlik.

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #243 Dátum: 2013, 01 02, 17:02:10 »
Egyszer rádiózva, kétszer simán jött elő.
Az érintéses rezgést kivettem már, tehát írás közben sem rezeg, csak mikor kioldom a zárat. A luchernek sem találtam a beállítádainál, mmint a romban lévőben, a novának meg nincs köze a záráshoz. de ez nem olyan lényeges csak fölös energia.

Ja és volt kalibrálás már azt reméltem h azután majd lassan elmúlik.

akkor egyelőre tanácstalan vagyok, azért még keresgélek....
romod az, ami a profilodba be van írva?

Nem elérhető Swy00

• PFC Fan
Re: Re: Re: Ice Cream Sandwich Romok
« Reply #244 Dátum: 2013, 01 02, 17:18:07 »
akkor egyelőre tanácstalan vagyok, azért még keresgélek....
romod az, ami a profilodba be van írva?
Igen, most nem rég frissítettem. Én os keresgélek de xdan semmit nem találtad hasonló hibát talált a google ace plussal, de megoldás nem született rá. Biztos h a rom mistt van, előtte nem volt ilyen soha. Pedig minden este ezt csináltam. Am meg hasít a rom és így karácsonyi frissítés óta nagyon belejött.

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
Re: Re: Re: Ice Cream Sandwich Romok
« Reply #245 Dátum: 2013, 01 02, 20:00:25 »
Igen, most nem rég frissítettem. Én os keresgélek de xdan semmit nem találtad hasonló hibát talált a google ace plussal, de megoldás nem született rá. Biztos h a rom mistt van, előtte nem volt ilyen soha. Pedig minden este ezt csináltam. Am meg hasít a rom és így karácsonyi frissítés óta nagyon belejött.

Fagyasokkal kapcsolatban kernel cseret javasolnek. Pontos, egzakt megoldast semmilyen tipusu fagyasra nem irtak, de a kernel cseret javasoltak paran.

A masik problemadnal pl. Latod, hpogy nem toltott este, akkor amikor a tolton van meg kene nezni a beallitasokban az aksinal mit latsz.
Illetve egy helyen irtak az ilyen aksis toltos problemara, hogy Nstools-t kell feltenni, es abban ki tudod kapcsolni a fast charge funkciot.

Nem elérhető Swy00

• PFC Fan
Re: Re: Re: Re: Ice Cream Sandwich Romok
« Reply #246 Dátum: 2013, 01 02, 21:30:33 »
Fagyasokkal kapcsolatban kernel cseret javasolnek. Pontos, egzakt megoldast semmilyen tipusu fagyasra nem irtak, de a kernel cseret javasoltak paran.

A masik problemadnal pl. Latod, hpogy nem toltott este, akkor amikor a tolton van meg kene nezni a beallitasokban az aksinal mit latsz.
Illetve egy helyen irtak az ilyen aksis toltos problemara, hogy Nstools-t kell feltenni, es abban ki tudod kapcsolni a fast charge funkciot.
A kettő együtt jelentkezik, szóval lehet h a kernel megoldaná a probkemet. Hmm hát elkezdek nézelődni de most még vagy 3hétig nem jutok odáig h kernelt cseréljek, szóval további diagnosztizálásokra lesz lehetőség. A fast charge kikapcsolásával meg ezer év lenne a töltés mmint, jó egy éjszaka elég de ha nappal kellene gyorsan etetni akkor arra nem lenne lehetőségem:/
Még az merült fel bennem h kitöröltem pár fájlt az internálból ami battery néven volt, a kalibráció előtt még. Az esetleg hathatna így? Sztem nem tudék ilyet okozni, de kósza gondolat.

A billentyűkioldásos rezgésre nincs több tipped már, ugye? az egyedi rom specifikus kérdés,

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
Re: Re: Re: Re: Ice Cream Sandwich Romok
« Reply #247 Dátum: 2013, 01 02, 21:37:36 »
A kettő együtt jelentkezik, szóval lehet h a kernel megoldaná a probkemet. Hmm hát elkezdek nézelődni de most még vagy 3hétig nem jutok odáig h kernelt cseréljek, szóval további diagnosztizálásokra lesz lehetőség. A fast charge kikapcsolásával meg ezer év lenne a töltés mmint, jó egy éjszaka elég de ha nappal kellene gyorsan etetni akkor arra nem lenne lehetőségem:/
Még az merült fel bennem h kitöröltem pár fájlt az internálból ami battery néven volt, a kalibráció előtt még. Az esetleg hathatna így? Sztem nem tudék ilyet okozni, de kósza gondolat.

A billentyűkioldásos rezgésre nincs több tipped már, ugye? az egyedi rom specifikus kérdés,

a kernel csere nem tart sokáig, de ha meg akarod nyugtatni magad, akkor nyugodtan olvasgass még utána.
CastagnalT kernel-nel nekem ilyen problémám /még/ nem volt.
egyébként ami az aksi "adatokat" tartalmazza, az a battery.ini /ha jól emlékszem a nevére/. Ha recovery-ből csináltad az aksi kalibrálást, és több fájlt töröltél ki....hát az még lehet, hogy okozhat problémát.
Ha viszonylag még friss a rom, és még nem laktad be annyira, akkor lehet, hogy érdemes újra tenni.
De ha valóban a törölgetés okozza a hibát, akkor csak a kernel csere nem javítja meg.

a feloldás vibrálással nem foglalkoztam.
Ha nagyon zavar, akkor widgetlocker, és abban be tudsz mindent állítani, amit akarsz.

Nem elérhető Swy00

• PFC Fan
Re: Re: Re: Re: Re: Ice Cream Sandwich Romok
« Reply #248 Dátum: 2013, 01 03, 05:14:02 »
a kernel csere nem tart sokáig, de ha meg akarod nyugtatni magad, akkor nyugodtan olvasgass még utána.
CastagnalT kernel-nel nekem ilyen problémám /még/ nem volt.
egyébként ami az aksi "adatokat" tartalmazza, az a battery.ini /ha jól emlékszem a nevére/. Ha recovery-ből csináltad az aksi kalibrálást, és több fájlt töröltél ki....hát az még lehet, hogy okozhat problémát.
Ha viszonylag még friss a rom, és még nem laktad be annyira, akkor lehet, hogy érdemes újra tenni.
De ha valóban a törölgetés okozza a hibát, akkor csak a kernel csere nem javítja meg.

a feloldás vibrálással nem foglalkoztam.
Ha nagyon zavar, akkor widgetlocker, és abban be tudsz mindent állítani, amit akarsz.
Oké, köszi! Kernel lesz akkor, a rezgés nem is érdekes. Mára nem fagyott le, viszont nem töltött de csak 97%nál állt meg. Ma este tunein nélkül tesztelem. Köszi még 1x. Lehet h újrateszem előtte, utána wipe, system, ceache, aztán hátha.

Nem elérhető mrwong

• PFC Fan
  • PDA ROM: majd megnézem
« Reply #249 Dátum: 2013, 01 07, 14:48:04 »
Sziasztok!

Szeretnék feltenni egy ICS Romot a vasra. Kérdéseim:
- melyiket érdemes választani az első oldalon található jó pár Rom-ból? (ezek közül melyik a legkevésbé hiba mentes?)
- jelenlegi Kernel verzióm: 2.6.35.7-pref  root@DELL 104#1, gondolom ez régi és gagyi, érdemes ezt is lecserélnem? sokszor nagyon lassú és a hozzászólásokból azt vettem ki, hogy csere után ez megszűnhet
- található magyar nyelv ezekben a romokban?
- véghez tudom vinni az ICS Rom frissítését GB 2.3.3-ról úgy hogy a telefonszámaim, adataim megmaradjanak, vagy minden elveszik!? (persze ha külön nem mentem le)
- megcsináltam a rootlosát a zip fájlal, úgy ahogy le volt írva, szépen végig is futott, nem írt semmi féle hibát a titanium back up viszont hibát észlel,hogy a készülék nem rootolt. Akkor újra unroot, majd ismét root de még mindig nem rootolt. Ha jelen állapotban wipe data/factory reset-re nyomnék a recoveryben majd újra rootolom akkor szerintetek működhet? (kérdés, hogy nem tudom milyen adataim vesznek el)

Előre is köszönöm annak aki segít!  :ima: