Sziasztok!
Szeretnék feltenni egy ICS Romot a vasra. Kérdéseim:
- melyiket érdemes választani az első oldalon található jó pár Rom-ból? (ezek közül melyik a legkevésbé hiba mentes?)
- jelenlegi Kernel verzióm: 2.6.35.7-pref root@DELL 104#1, gondolom ez régi és gagyi, érdemes ezt is lecserélnem? sokszor nagyon lassú és a hozzászólásokból azt vettem ki, hogy csere után ez megszűnhet
- található magyar nyelv ezekben a romokban?
- véghez tudom vinni az ICS Rom frissítését GB 2.3.3-ról úgy hogy a telefonszámaim, adataim megmaradjanak, vagy minden elveszik!? (persze ha külön nem mentem le)
- megcsináltam a rootlosát a zip fájlal, úgy ahogy le volt írva, szépen végig is futott, nem írt semmi féle hibát a titanium back up viszont hibát észlel,hogy a készülék nem rootolt. Akkor újra unroot, majd ismét root de még mindig nem rootolt. Ha jelen állapotban wipe data/factory reset-re nyomnék a recoveryben majd újra rootolom akkor szerintetek működhet? (kérdés, hogy nem tudom milyen adataim vesznek el)
Előre is köszönöm annak aki segít!
1. ICS romok közül gyakorlatilag az összes hibamentes. Az összes funkció működik, kamera, telefon, hangerő, stb. Magadnak kell tudnod, hogy melyikre szavazol. Vannak ún. slim romok, amelyek gyakorlatilag csak a legszükségesebb app-okat tartalmazzák. De vannak olyanok, ahol a gapps.zip-et felrakod, akkor olyan, mintha a telefonodon "gyári" ICS lenne.
2. Ha telepítsz romot, ha akarod, ha nem a kernel cserélődni fog. A kernel a rom része. Csak minden rom típushoz van 2-3 fajta kernel-t, amit fel tudsz tenni, és ezzel sokszor növelhető a teljesítmény.
3. Igen, van magyar nyelv.
4. Ha SIM kártyán vannak a telefonszámaid, akkor Sim toolkit, vagy ehhez hasonló progi kell, mert az ICS nem kezeli a sim kártyát. De telepítés után 3 tapizás a képernyőn, és megint ott lesznek a telefonkönyvben a számok. Ha a telefonban van lementve, akkor viszont mentened kell őket, különben a rom csere után elvész.
5. Mielőtt bármit is csinálunk, azért ez legyen meg. csináld meg megint a zip-es módon, és nézd meg, hogy van-e superuser alkalmazásod.