2024, 11 24, 19:49:25
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Ice Cream Sandwich Romok 4.0.4.  (Megtekintve 111427 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
  • Nem: Férfi
  • PDA: Nexus 4, Nexus 7
Re: Ice Cream Sandwich Romok
« Reply #200 Dátum: 2012, 12 28, 15:07:47 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Erről az icsről mit kell tudni? H kezeli a futó appokat? Jó ha:-) van mellette taks killer? Az akkum sokkal jobban bírja az fix de a task killer mégis kevesebb szabad memóriát mutat. Persze a végeredmény a lényeg.

Melyik icsrol mit kell tudni?a program kezeles alatt mit ertesz?

Task killer hasznalatat GB romok ota nem tartjak ildomosnak!
Nexus 4 - 4.4 Mahid + Franco kernel
Nexus 7 (2012) - 5.0.1 Euphoria + stock kernel

Nem elérhető Swy00

• PFC Fan
« Reply #201 Dátum: 2012, 12 28, 16:29:16 »
Én anno a gb 2.3 óta használom mert h állítólag kell, de tudományosan senki nem magyarázta csak azt mondták h a gb nem zárja be a programokat ha kilépek belőle, de az icsre azt mondták h az már nem zabálja a hátrérben. ritkák az olyan programok ahol van bezárás gomb, és tudtommal a tk azt helyettesíti. Ics romot írtam mert így egyben az ics rendszerről kérdezem, igazából csak az izgat h ez h működik itt. kicsit kesze-kusza de remélem érthető:D

Nem elérhető Flak88

• PFC Fan
    • facebook
  • Navigáció / Navigation: Mio C510
  • PDA: Lenovo A916
  • PDA ROM: 4.4.2
Re: Re: Ice Cream Sandwich Romok
« Reply #202 Dátum: 2012, 12 28, 17:00:56 »
Én anno a gb 2.3 óta használom mert h állítólag kell, de tudományosan senki nem magyarázta csak azt mondták h a gb nem zárja be a programokat ha kilépek belőle, de az icsre azt mondták h az már nem zabálja a hátrérben. ritkák az olyan programok ahol van bezárás gomb, és tudtommal a tk azt helyettesíti. Ics romot írtam mert így egyben az ics rendszerről kérdezem, igazából csak az izgat h ez h működik itt. kicsit kesze-kusza de remélem érthető:D

A TK dologhoz konkrétan nem értek, de a Miui-ban van beépítve egy saját task killer, amit elejétől kezdve használok, és hasznos, szépen bezárogatja a háttérben futókat, és gyorsul tőle a masina.

I9001 powered by MIUI

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #203 Dátum: 2012, 12 28, 17:35:07 »

Kerdes jo. :)
Megmondom a frankot, hogy ennyire nem astam bele magam. Igaz, hogy nagy hw igenyu jatekokkal nem jatszom, de a mindenapi hasznalat soran TK nelkul is gordulekeny a rendszer.
De kinek mi jon be. :)

Nem elérhető Swy00

• PFC Fan
« Reply #204 Dátum: 2012, 12 28, 20:01:46 »
Igazából az akku idő maximalizálása miatt kérdem, de lehet h szőrszálhasogató vagyok. Majd nézelődöm külföldi oldalakon. Meg most a hatásodra leszedtem a rk-t, aztán majd meglátjuk.

Nem elérhető Swy00

• PFC Fan
Re: Re: Re: Ice Cream Sandwich Romok
« Reply #205 Dátum: 2012, 12 28, 20:04:31 »
A TK dologhoz konkrétan nem értek, de a Miui-ban van beépítve egy saját task killer, amit elejétől kezdve használok, és hasznos, szépen bezárogatja a háttérben futókat, és gyorsul tőle a masina.

I9001 powered by MIUI
ez hasznos, de abban meg ott az ékezetes probléma, ugye? Még nem találtál megoldást?

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #206 Dátum: 2012, 12 28, 20:04:52 »
Igazából az akku idő maximalizálása miatt kérdem, de lehet h szőrszálhasogató vagyok. Majd nézelődöm külföldi oldalakon. Meg most a hatásodra leszedtem a rk-t, aztán majd meglátjuk.

Nincs az az aksi, amit ne lehetne lemeríteni 1 nap alatt.  :D
De tény, hogy GB alatt hasonló használat mellett kevesebb ideig bírta! /Nálam/

Nem elérhető Swy00

• PFC Fan
« Reply #207 Dátum: 2012, 12 28, 21:14:16 »
Eddig nálam is, de ódákat zengenek a romok többségéről, ami az akku időt illeti. Ezért feltett szándékom h ráleljek egy jófélére. Xda-n szörfözök aztán jövőre megpróbálom a paranoidandroidot.

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #208 Dátum: 2012, 12 28, 21:41:45 »
Eddig nálam is, de ódákat zengenek a romok többségéről, ami az akku időt illeti. Ezért feltett szándékom h ráleljek egy jófélére. Xda-n szörfözök aztán jövőre megpróbálom a paranoidandroidot.

Minden rom leirasanal eddig azt lattam, hogy remek aksi idot iger. :)

Egyebkent tegnap feltettek egy very slim romot XDAra. Erdemes megnezni. Minden sallang nelkul van, szal nincs sok minden, ami szivja az aksit.  :D

Majd berakom az elso hozzaszolasba is, de meg nem volt idom.

Nem elérhető Flak88

• PFC Fan
    • facebook
  • Navigáció / Navigation: Mio C510
  • PDA: Lenovo A916
  • PDA ROM: 4.4.2
Re: Re: Re: Re: Ice Cream Sandwich Romok
« Reply #209 Dátum: 2012, 12 28, 22:00:55 »
ez hasznos, de abban meg ott az ékezetes probléma, ugye? Még nem találtál megoldást?

Nekem utoljára valamelyik stock GB-nél volt ékezet problémám (már nem emlékszem, melyiknél), a Miui hibátlan (az véletlenszerű médiafájl-duplázásokat leszámítva).

Bocsanat... hibatlan... ;)

I9001 powered by MIUI

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
Új rom
« Reply #210 Dátum: 2012, 12 28, 22:09:13 »
Bővült az 1. hozzászólás:

[ROM][AOSP ICS][81 MB][SLIM] Minimalistic Sandwich 1.1 [Stable][Fast]

Slim rom, azoknak, akik a letisztolt romokat szeretik!

Nem elérhető Swy00

• PFC Fan
« Reply #211 Dátum: 2012, 12 28, 22:38:38 »
Hát mindkettő jól hangzik. Most pont azon szórakozom h a dsp hangvezérlőd h a fenébe szedjem le. Szóval lehet h érdekel a sallangmentes rom, bár úgyis telerakom megint mindennel wgy perc alatt.

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #212 Dátum: 2012, 12 28, 22:43:18 »
Hát mindkettő jól hangzik. Most pont azon szórakozom h a dsp hangvezérlőd h a fenébe szedjem le. Szóval lehet h érdekel a sallangmentes rom, bár úgyis telerakom megint mindennel wgy perc alatt.

miért akarod leszedni a dps-t? :) akarsz mást felrakni? :)
egyébként root explorer és hasonlókkal tudsz "rendszer" programokat törölni.
De azért csak óvatosan!

Nem elérhető pajzi

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Nexus 4
  • PDA ROM: 4.2.2
« Reply #213 Dátum: 2012, 12 28, 22:48:48 »

Titanium backup, vagy pl. rootbrowserrel a /system/app-bol letorolod a dspmanager.apk-t(?).
(Ha nem titaniummal csinalod, akkor azt hiszem nem art egy dalvik-cache wipe, de enek utana kene neznem. Egyebkent az sosem art ;) )

Egyebkent nekem nem volt meg olyan ROMom, amit ne kellett volna nyirbalni :p

Nem elérhető Swy00

• PFC Fan
« Reply #214 Dátum: 2012, 12 28, 23:47:38 »
Mert nem vettem észre jelentős javulást, viszont akkor is fut a program, mikor nem hallgatok zenét. Bármelyik player tudná ugyanezt. Leszámítva a t.3as rom playere. De ha wipeolni kéne utána akkor még meggondolom többször is, mert azért nem kockázatmented a dolog. Annyit nem ér alapon lehet h fenthagyom.

Nem elérhető Swy00

• PFC Fan
« Reply #215 Dátum: 2012, 12 28, 23:50:08 »
Titanium backup, vagy pl. rootbrowserrel a /system/app-bol letorolod a dspmanager.apk-t(?).
(Ha nem titaniummal csinalod, akkor azt hiszem nem art egy dalvik-cache wipe, de enek utana kene neznem. Egyebkent az sosem art ;) )

Egyebkent nekem nem volt meg olyan ROMom, amit ne kellett volna nyirbalni :p
Köszi, még 2x is meggondolom h belenyúljak-e. Szép dolog az android csak van kockázat benne. Bezzeg anno symbianban nem volt olyan h "brick". Ha elrontottad, elölről kezdted.

Monk

• Vendég
« Reply #216 Dátum: 2012, 12 29, 01:26:13 »

Feltettem az általad használt ROM-Kernel párosítást. Nálam nem nőtt az akku idő, ugyan annyi "nyomkodás" mellett. A tk hiányát én sajna láttam, pedig semmi olyat nem futtattam, futtatok, ami zabálná a RAM-ot. Ennek ellenére ICS alatt maradt 78 MB szabad memóriám, jelenleg (vissza pakoltam a GB-t) 173 MB. Sajna nem mindegy :(
Lehet, hogy én vagyok a maradi, de nekem hiányzott a SIM kártya kezelés (tudom, hogy van erre app), a slide-os telefonálás, sms küldés. A névjegyzékből tapizás olyan régimódinak tűnt. Nekem folyamatosan laggolt, pedig mindent a telepítési útmutatónak megfelelően csináltam, sőt többszöri wipe-olás sem segített. Tisztában vagyok, hogy nem lehet mindenki ízlésének megfelelni, és semmi sem tökéletes, de ez csak egy vélemény, az én tapasztalatom.
Egyébként a maga nemében, mind kinézetében, mind tudásában valóban jó volt az XP-Win7 hasonlat :)
Hja és nem a GB mellett kardoskodom, ezért is írtam, hogy talán maradi vagyok, vagy a megszokások embere :)
Ettől függetlenül jó volt kipróbálni, egy egészen más világba érkeztem :) Nem biztos, hogy nem térek vissza ;)

Nem elérhető Swy00

• PFC Fan
« Reply #217 Dátum: 2012, 12 29, 01:38:17 »
Feltettem az általad használt ROM-Kernel párosítást. Nálam nem nőtt az akku idő, ugyan annyi "nyomkodás" mellett. A tk hiányát én sajna láttam, pedig semmi olyat nem futtattam, futtatok, ami zabálná a RAM-ot. Ennek ellenére ICS alatt maradt 78 MB szabad memóriám, jelenleg (vissza pakoltam a GB-t) 173 MB. Sajna nem mindegy :(
Lehet, hogy én vagyok a maradi, de nekem hiányzott a SIM kártya kezelés (tudom, hogy van erre app), a slide-os telefonálás, sms küldés. A névjegyzékből tapizás olyan régimódinak tűnt. Nekem folyamatosan laggolt, pedig mindent a telepítési útmutatónak megfelelően csináltam, sőt többszöri wipe-olás sem segített. Tisztában vagyok, hogy nem lehet mindenki ízlésének megfelelni, és semmi sem tökéletes, de ez csak egy vélemény, az én tapasztalatom.
Egyébként a maga nemében, mind kinézetében, mind tudásában valóban jó volt az XP-Win7 hasonlat :)
Hja és nem a GB mellett kardoskodom, ezért is írtam, hogy talán maradi vagyok, vagy a megszokások embere :)
Ettől függetlenül jó volt kipróbálni, egy egészen más világba érkeztem :) Nem biztos, hogy nem térek vissza ;)
Teljesen jó h ezt leírod, mert erre való ez a fórum sztem. Most én is így vagyok, a tkval megvan a 150mb szabad, de sokmindentől függ ez. Sztem jobb az ics rendszer eddig, nekem de lehet h más progeamokat használok. Új rommal új lunchert kezdtem szval minden megváltozott. Egyébként még fog ez tovább fejlődni valószínűleg, csak annyi féle rom van h ki kéne próbálni mindegyiket, de ennyi ideje nincs senkinek akinek nem ez a munkája.

Egyébként voltak eddig kisebb szaggatások, de most gördülékenyebb a vas úgy, h a beállításoknál kivettem a pipát a ram fwlszabadításnál. Lehet h ez jobban lekötötte a telefon és ezért fagyogatott, de most jó.

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #218 Dátum: 2012, 12 29, 10:37:35 »
Teljesen jó h ezt leírod, mert erre való ez a fórum sztem. Most én is így vagyok, a tkval megvan a 150mb szabad, de sokmindentől függ ez. Sztem jobb az ics rendszer eddig, nekem de lehet h más progeamokat használok. Új rommal új lunchert kezdtem szval minden megváltozott. Egyébként még fog ez tovább fejlődni valószínűleg, csak annyi féle rom van h ki kéne próbálni mindegyiket, de ennyi ideje nincs senkinek akinek nem ez a munkája.

Egyébként voltak eddig kisebb szaggatások, de most gördülékenyebb a vas úgy, h a beállításoknál kivettem a pipát a ram fwlszabadításnál. Lehet h ez jobban lekötötte a telefon és ezért fagyogatott, de most jó.

Anno amikor utána olvasgattam, hogy miért ne töröljük ki a progikat "feleslegesen". Ez most lehet task killer-rel, vagy más módszerrel. Akkor azt írták, hogy az ilyenekkel az baj, hogy mindent bezárnak. Olyan folyamatosan futó task-okat is, amelyek pont a gördülékeny működéshez szükségesek. És amikor vmit elindítasz, pont azért lag-gol, mert újból be kell neki tölteni az adott infókat.

Persze tényleg minden attól függ, hogy ki milyen programokat használ.

Nem elérhető Swy00

• PFC Fan
Re: Re: Re: Ice Cream Sandwich Romok
« Reply #219 Dátum: 2012, 12 29, 11:59:09 »
Anno amikor utána olvasgattam, hogy miért ne töröljük ki a progikat "feleslegesen". Ez most lehet task killer-rel, vagy más módszerrel. Akkor azt írták, hogy az ilyenekkel az baj, hogy mindent bezárnak. Olyan folyamatosan futó task-okat is, amelyek pont a gördülékeny működéshez szükségesek. És amikor vmit elindítasz, pont azért lag-gol, mert újból be kell neki tölteni az adott infókat.

Persze tényleg minden attól függ, hogy ki milyen programokat használ.
Igen, erről olvastam én is, most majd letesztelem ics rommal is.

Monk

• Vendég
« Reply #220 Dátum: 2012, 12 30, 15:25:33 »

Nem igazán állítgattam az olyan beállításokon, mint amit írtál: RAM felszabadítás. Olyan gyári jó megoldásnak tűnt, az ilyeneket nem szoktam piszkálni. Lehet, hogy csak tényleg ennyi volt a lag :)
Egyébként sajna nekem sincs időm arra, hogy akár naponta is ROM-ot cseréljek. Többek között ezért is lehetünk hálásak a többieknek, akiknek van, és szintén megosztják velünk!
Mint írtam külső tk-t nem használtam, nem is használok, ezért maradt a pipa a RAM felszabadítás előtt. Ennek ellenére maradt kevés memóriám.
Ezen kívül az ízlések és pofonok kategória a többi, azaz a "tapizós, bökős" hívás és sms küldés nem testszése, stb. Nekem jobban konfigolhatónak tűnik a GB ébresztője is.
Launchert a sajátját használtam, a GB-n Holo-t használok, mivel ugyanannyi memót eszik, mint a TW. Ilyenekre is oda szoktam figyelni.
Összességében ezek ellenére laggolt folyamatosan, de még1x mondom tényleg ég és föld a két rendszer!
Nem ment el a kedvem, mert butaság is volna részemről, csak még kicsit barátkozom fejben az ICS-sel :)
Megjegyzem az E71-es Nokiáról való átállás sem, ment zökkenő mentesen, el sem tudtam képzelni, hogy androidos, tapizó, telóm lesz valaha.
Most meg el sem tudom képzelni nélküle az életem, a kihasználhatósága miatt is! :)

Nem elérhető tamas132

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy S Plus
  • PDA ROM: ICS
« Reply #221 Dátum: 2012, 12 31, 17:03:58 »
Sziasztok, segítsetek kérlek!

frissíteni akartam ics-re, végigcsináltam a leírás alapján a lépéseket (root, twrp, ics install, fix permissions), de ujraindításkor a twrp kezdő képernyője jön be, nem bootol a rendszer. Megismételtem az installt, de ismét ez lett. Mi lehet a gond?

Kösz, a választ! Tamás

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #222 Dátum: 2012, 12 31, 22:09:42 »
Sziasztok, segítsetek kérlek!

frissíteni akartam ics-re, végigcsináltam a leírás alapján a lépéseket (root, twrp, ics install, fix permissions), de ujraindításkor a twrp kezdő képernyője jön be, nem bootol a rendszer. Megismételtem az installt, de ismét ez lett. Mi lehet a gond?

Kösz, a választ! Tamás

Bootloader kell ujratenni es akkor jo lesz.

A FAQ reszben az elso hozzazolas.
Bocsi hogy csak igy....nem vagyok mar otthon

Ha nem sikerul megcsinalni akkor holnap segitek

Nem elérhető tamas132

• PFC Fan
« Reply #223 Dátum: 2013, 01 01, 02:02:08 »
kösz a tippet! Az új twrp felment, de sajnos ugyanúgy leáll boot közben...

Nem elérhető tamas132

• PFC Fan
« Reply #224 Dátum: 2013, 01 01, 09:59:39 »
pontosabban, már nem a boot menü, hanem az uj ics kezdőanimációja ismétlődik végtelenségig.