Sziasztok!
Lenne pár gondom a telefonommal. Adott egy full gyári Telenor függő 8 gb-s SGSA(4.1.2, XXLQE).
- Ébresztés nem mindig jön neki össze, általában az 1. néha 2. szundira ébreszt (Alarmdroid megoldotta), de akkor sem normális.
- Internetezéskor elég gyakran kifagy (youtube, böngészés)
- Memóriát eléggé szereti 80-85% foglalt. Kiürítem, de egyből elindulnak újra a programok. Próbáltam a fejlesztői beállításoknál letiltani, de nem nagyon tetszett neki.
- Páromnak ugyan ilyen van és neki csinál olyat, hogy hívás fogadásnál néha megbolondul és kéri a pin kódot, valamint a háttér is megváltozik.
Hirtelen ennyi jut eszembe.
Az a gondom, hogy még garis, de 2x volt szervizben és azóta sem jobb.
Létezik ezekre megoldás, vagy csak rom, esetleg kernel csere?
Gyári visszaállítás sem oldja meg a gondom.
Előre is köszönöm a segítséget.
Ui: Remélem jó helyre írtam.
Szia!
A gondok ismertek, de van mindenre megoldás, még ha kénted "nem normális" is.
- Ébresztésre külső app, Timely-t tudom javasolni, szép is, jó is, sync-elni is lehet gugli fiókkal (sose vesznek el a beállítások), magyarul tuti. Ez nem a telefon gondja, vagyis nem csak Advance-nál jelentkezik hanem több androidos telefonnál is. Az ébresztés.apk ugyanolyan apk mint pl.: a számológép.apk Ha kevés a rendszernek a RAM az épp futó feladatok ellátására, akkor elkezdi szépen bezárni a háttérben futó alacsony prioritású appokat, és nincs arra tekintettel hogy Neked holnap reggel kelned kell. Magyarul külsős app a megoldás, mert az tartalmaz olyan összetevőt ami legelöl magas prioritással futtatja és nem engedi az romnak bezárni.
- Kifagyásra, kernelcsere. Advance-os körökben megtippelni is nehéz a számát hányan cserélték le.
A kernel csere folyamata (felül a JB, Romok, kerneleknél megtalálod) egy ideiglenes recovery telepítésével kezdődik. Ennek a letöltési száma a mai napon:
Downloaded: 61375 - Memóriát nem kell nézegetni, a rendszert nem más működteti mint a RAM. Nem attól lesz smooth egy rendszer, hogy "sok szabad RAM" van, hanem attól hogy arra van használva amire, ahogyan. Kernel vezérelt a dolog, so cserével ezt is orvosoltad.
- Párodnak is javasolt egy kernelcsere. A kernellel együtt lesz egy fejlettebb recoveryd is, amiből tudsz végezni egy normális factory reset-et. Néha nem árt egy full factory, mindent teljesen legyalulni, és újrakezdeni.
Ha ezek után sem lesztek megelégedve a cuccossal (kétlem), akkor a fejlett recoverydből tudsz telepíteni bármilyen főzött romot, akár gyári alapút, vagy gyári deodex rendszerű teljesen gyári romot.
A szükséges folyamat:
1. Root
2. EFS mappa mentése
3. Kernel csere
4. Factory reset
5. Itt ha akarsz megállsz, ha akarsz mehet a főzött rom.
Mindenfajta androidot érintő módosítás (root+rom+kernelcsere) elvégzése garivesztéssel jár. Ha moddolt állapotban viszed be, azonnal megvonják a garanciát.
Garancia vissza állítása: Odinnal a jelenlegi rom felrakása. (van topikja) Ha úgy látod az megy, meg tudod csinálni, nyugodtan állj neki - kicsit olvasol a kernel topikban, és látod hány embernek segített.