2024, 11 25, 21:41:35

Szerző Téma: Samsung Galaxy S Advance általános beszélgetés  (Megtekintve 219142 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető mivan

• Nem: Férfi
  • PDA: S6edge+, s8+
  • PDA ROM: Audax, stock
Re: Samsung Galaxy S Advance általános beszélgetés
« Reply #1375 Dátum: 2013, 06 26, 21:06:26 »
Tud valaki valamit a fém keret cserélhetőségéről?

Nem elérhető jeszi

• Navigáció / Navigation: a gps
  • PDA: HTC One X
  • PDA ROM: Team Venom ViperX 3.4.2 - Sense 4+ JellyBean
« Reply #1376 Dátum: 2013, 06 26, 21:50:04 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Ha download mód sincs egy update-el akkor az már eddig sem volt tiszta. Hogyan akartál frissiteni? Mivel? Milyen rendszer volt rajta?

Szerk. : látom megtaláltad a megfelelő topikot, remélem sikerrel jársz.  :ok:

2.3 android volt rakta, jött valami 17 MB-os frissítés, az értesítőben volt. Simán rányomtam, semmi hekkelés nem volt.

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google Earth / Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy S21
  • PDA ROM: Official
« Reply #1377 Dátum: 2013, 06 27, 03:16:07 »
2.3 android volt rakta, jött valami 17 MB-os frissítés, az értesítőben volt. Simán rányomtam, semmi hekkelés nem volt.

Na. Beletelt egy kis időbe de utána néztem.
Valóban az XXLK2 kapott hajdanán még december körül egy 17 Mb-os frissitést, de azt nem tudom hogy kik és miért. Az én tippem hogy gyári független a telefon. Ha minden igaz akkor egy vagy kerneles vagy recoverys update volt és a telefonon már rootolt rom volt vagy nem gyári volt a recovery v kernel. Így kapott egy pofont. Nem biztos de lehet. Nem tudom találtál e embert a jig-re.
Szerintem próbáld meg:
Tedd 3-4 órára töltőre. Annyi idő alatt fel kell menjen. Akksi ki-be.
Előbb recoverybe próbáld inditani, ha nem újra akksi ki-be, download.
Ha nem indul így sem, indits el egy 1.83 (nem más) odint, nézd meg pc driverként felismeri e?
Ha felismeri bal felül sárga ablak. Hagyd úgy egy pár percet, pc mit ír esetleg az eszközkezelő felismeri e. Ha igen szólj, onnan fél siker.
Ha nem akkor csak a jig-ben bízhatsz, több ötletem nincs, vagy szerviz sajnos...
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető radicspeter

• Support-ER
  • Sixalag rajongó
    • warezlinks
  • PDA: NeXus 5
  • PDA ROM: KOT49H
« Reply #1378 Dátum: 2013, 06 27, 10:33:50 »
Sziasztok királyok!
Nagyon nagy munkát vállaltam! Van két SGS Advance készülék melyekre a régi 2.3.6-os gyári T-mobilos rom fut.
Na most ezeket szeretném lefrissíteni szigorúan gyári romra mivel a tulajuk nem értenének a főzöttekhez... :)
De egyúttal rootolni is szeretném őket szóval moddolt kernel jöhet azzal nincs semmi baj.

Első kérdésem felétek SGS sorstársaim!
Mi a legújabb gyári romotok? Illetve ti mit ajánlotok? Nagyon megköszönném a linkes elérhetőségeit is! ;)

Második kérdésem, tudnátok adni nekem egy megfelelő drivert és Odint is?

Illetve egy kis útmutatót hogy hogy is álljak neki? Mit hova mire figyelve csináljak...
Valami romtelepülős számláló is van...azt hogy lehet kikerülni illetve lenullázni ha baj lenne.

Nagyon köszönöm a munkátokat! Péter voltam SGS-ről küldve :ok:
You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető tomuci

• PFC Fan
  • PDA: samsung s advance
  • PDA ROM: I9070XXLQE+CoCore 6.0 CWM
« Reply #1379 Dátum: 2013, 06 27, 12:08:40 »
Sziasztok királyok!
Nagyon nagy munkát vállaltam! Van két SGS Advance készülék melyekre a régi 2.3.6-os gyári T-mobilos rom fut.
Na most ezeket szeretném lefrissíteni szigorúan gyári romra mivel a tulajuk nem értenének a főzöttekhez... :)
De egyúttal rootolni is szeretném őket szóval moddolt kernel jöhet azzal nincs semmi baj.

Mi a legújabb gyári romotok? Illetve ti mit ajánlotok? Nagyon megköszönném a linkes elérhetőségeit is! ;)

Illetve egy kis útmutatót hogy hogy is álljak neki? Mit hova mire figyelve csináljak...
Valami romtelepülős számláló is van...azt hogy lehet kikerülni illetve lenullázni ha baj lenne.

Telepítsd a számítógépedre a samsung kies programot és utána csatlakoztasd a telefont hozzá felajánlja a frissítést egyből,rootrol van root topic ott megtalálsz mindent.Ha így nem menne írj és segítenek.

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1380 Dátum: 2013, 06 27, 14:03:09 »
Sziasztok királyok!

Szia Peti!

1. Driverek: Linket azért nem adok mert elkevertem, de:
 :google2: SAMSUNG USB Drivers for Mobile Phones (x86 & x64) v1.5.16.0 és a SAMSUNG Android ADB Interface Driver v2.9.505.831 együttes telepítése. + WMP 11-es update - ne kérdezd miért, legyen  ;) FAQ-ban van hozzá leírás hogy tedd fel.
vagy KIES - bár én nem vagyok KIES párti, aszongyák jó, ok.
Ha mind a 3 módban azt írja: " telepítve, használatra kész" - akkor faca  :ok:  Csak akkor!!
2. Gyári rom nem kérdés:
Az XXLQE az uccsó nekünk, de úgy is meglátod.
3. Odin: 1.85 Van újabb, én szeretem a beváltat, csak az odint használd, asszem van benne pit is - felejtsd el.
Egy fájlos az XXLQE - tud mindent. Ha nem XP van a gépen, rendszergazdaként futtasd az odint!
4. Factory reset (+ ha lehet belső formázás) Odinnal felteszed a romot, bebootol, kikapcs. Recoveryből factory reset, majd maradj itt, telepítsd ezt:
Root JB: You are not allowed to view links. Register or Login
5. Nem akarok nagyot mondani, folyamatban a dolog még, egyelőre nem birizgálom a köztudatot  :) ( halkan mondom: úgy néz ki az SGSA kilóg a samu sorban az EFS témában ), mentsd az EFS-t, jó ha megvan.
6. Egy idő után akadni fog a JB, szájbarágósan leírtam, kövesd ezt:
You are not allowed to view links. Register or Login  XXLQE- CC6.0 - tökéletes  :ok:
A bináris egyikkel sem fog nőni, sárga háromszög sem lesz. Igaz az eszköz állapot a kernel miatt "egyedi" lesz, de ha mindent így csinálsz, baj esetén az  egy fájlossal megküldve, visszaáll minden.
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető radicspeter

• Support-ER
  • Sixalag rajongó
    • warezlinks
« Reply #1381 Dátum: 2013, 06 27, 15:05:59 »
Ezer köszönet!!
Így már gyerekjáték lesz! :ok:
Még egy biztonsági kérdés:
Ha mist gb-re rakok odinnal egyfájlos romot (amit ajánlottál fent) akkor nem kell a gb-t rootolnom hogy efs-t tudjak menteni?
Vagy csak jb-n ...de ott mindenféleképpen.
You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1382 Dátum: 2013, 06 27, 15:14:13 »
Ezer köszönet!!
Így már gyerekjáték lesz! :ok:
Még egy biztonsági kérdés:
Ha mist gb-re rakok odinnal egyfájlos romot (amit ajánlottál fent) akkor nem kell a gb-t rootolnom hogy efs-t tudjak menteni?
Vagy csak jb-n ...de ott mindenféleképpen.

Ha odinnal a gyári egy fájlos romot rakod, akkor sem a bináris nem nő és az eszköz is officional marad. Így fölösleges, mert marad a garancia ugye. JB-t egyszerű rootolni, egy darab recoverys flash. Szerintem semmilyen kütyüt nem ilyen egyszerű rootolni, mint ezt...Mentsd el utána persze, de az igazság az hogy nem nagyon akarok még semmit mondani amig nem biztos, nálunk nem nagy értelme van az efs mentésnek. Egyedi a samuk közt az SGSA. De ezt majd a FAQ folytatásban ha már tuti lesz.

Nem elérhető radicspeter

• Support-ER
  • Sixalag rajongó
    • warezlinks
Re: Re: Samsung Galaxy S Advance általános beszélgetés
« Reply #1383 Dátum: 2013, 06 27, 22:20:49 »
Ha odinnal a gyári egy fájlos romot rakod, akkor sem a bináris nem nő és az eszköz is officional marad. Így fölösleges, mert marad a garancia ugye. JB-t egyszerű rootolni, egy darab recoverys flash. Szerintem semmilyen kütyüt nem ilyen egyszerű rootolni, mint ezt...Mentsd el utána persze, de az igazság az hogy nem nagyon akarok még semmit mondani amig nem biztos, nálunk nem nagy értelme van az efs mentésnek. Egyedi a samuk közt az SGSA. De ezt majd a FAQ folytatásban ha már tuti lesz.
;) az nagyon jó hír volna! :ok:

Nem elérhető radicspeter

• Support-ER
  • Sixalag rajongó
    • warezlinks
« Reply #1384 Dátum: 2013, 06 28, 07:09:12 »
Még egy alap de biztonsági kérdés:
Az egy fájlos romot a PDA-hoz kell tallózni pit & repart NÉLKÜL?!?!
KÖSZÖNÖM!

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1385 Dátum: 2013, 06 28, 07:16:23 »
Még egy alap de biztonsági kérdés:
Az egy fájlos romot a PDA-hoz kell tallózni pit & repart NÉLKÜL?!?!
KÖSZÖNÖM!

Így van Peti! Pit + repartot akkor használj egy fájlossal, ha kevés a tégla.  :D
Viccet félretéve az 53-as oldalon van kép is hogy kell kinéznie + olvasd el.  :ok:

Nem elérhető radicspeter

• Support-ER
  • Sixalag rajongó
    • warezlinks
« Reply #1386 Dátum: 2013, 06 28, 13:17:32 »
minden oké már csak a cocore 6.0 marad hátra...ha azt ajánljátok  :ok:

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
  • PDA: Huawei p9 lite, Asus Transformer TF700t
  • PDA ROM: 7.0+EMUI 5.0-VNS-L21C432B381; 7.1.2
« Reply #1387 Dátum: 2013, 06 28, 13:22:25 »
Sziasztok!

Nekem LQE-m van, asszem a német, de látom, hogy van már LQ4 is? Ez újabb? Bocs, ha már volt szó róla. LQE-hez és LQ4-hez is ajánljátok a cocore 6.0-t? Vagy Attika, Nálad bevált a 6.2?

Köszi  :)

Nem elérhető robidusin

• Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Samsung Galaxy S Advanced
  • PDA ROM: CoCore 9.1, Harsh Jelly v5.1
« Reply #1388 Dátum: 2013, 06 28, 13:29:07 »
Sziasztok!
Az a problémám, hogy elég halkan hallom a partner hangját a hangszóróban. Kihangosítva már elmegy, de a rendes "füles" hangszóróján nagyon halk! A beállítások menüben, természetesen full fel van véve, mégis!?! Lehet ezeken a mobilokon szoftveresen még húzni a hangerőn, vagy esetleg valamelyik alkalmazás a ludas a dologban, vagy törődjek bele a dologba? Viszont nem volt ilyen halk korábban és nem tudom, hogy mi a fene ütött bele?! A BT heaseten és a vele kapott vezetékes headseten is ugyanolyan tökéletes a hangerő, csak a saját hangszórója vacakol!

Valakinek 5let?!?
Két dolog nem hagy nyugodni:
1,) Ki találta fel a munkát?
2,) A többiek miért nem verték nyomban agyon?

Nem elérhető radicspeter

• Support-ER
  • Sixalag rajongó
    • warezlinks
« Reply #1389 Dátum: 2013, 06 28, 13:42:10 »
kész is van minden sikerült elsőre...  :ok:
köszönet nektek!!

viszont a cocore 6.0 kernelt mivellehet beállítani?

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #1390 Dátum: 2013, 06 28, 13:54:20 »
kész is van minden sikerült elsőre...  :ok:
köszönet nektek!!

viszont a cocore 6.0 kernelt mivellehet beállítani?
No-frills cpu, ingyenes. Link:
You are not allowed to view links. Register or Login..

Nem elérhető radicspeter

• Support-ER
  • Sixalag rajongó
    • warezlinks
Re: Re: Samsung Galaxy S Advance általános beszélgetés
« Reply #1391 Dátum: 2013, 06 28, 14:42:11 »
No-frills cpu, ingyenes. Link:
You are not allowed to view links. Register or Login..
Köszönet érte!! ;)

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1392 Dátum: 2013, 06 28, 15:07:49 »

Ajánlás és tuning téma a kernel topikban.  :ok:

Nem elérhető radicspeter

• Support-ER
  • Sixalag rajongó
    • warezlinks
Re: Re: Re: Samsung Galaxy S Advance általános beszélgetés
« Reply #1393 Dátum: 2013, 06 28, 15:09:31 »
Szívesen  :)

Ki milyen beállításokat használ? Én CFQ/performance
Én eddigi androidos tapasztalataim szerint a onedemand eszik legtöbbet viszont early demand ill smooth ui-val nagyon jó!!
A smartassV2 is nagyon sokaknak bevállt már egyik kedvencem...ennél viszont a min értéket kicsit fentebb kell húzni mert van amikor túlságosan kicsi órajelen akar működni.

I/O  ütemező?
Row vagy Sio?

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1394 Dátum: 2013, 06 28, 15:20:39 »
Sziasztok!

Nekem LQE-m van, asszem a német, de látom, hogy van már LQ4 is? Ez újabb? Bocs, ha már volt szó róla. LQE-hez és LQ4-hez is ajánljátok a cocore 6.0-t? Vagy Attika, Nálad bevált a 6.2?

Köszi  :)

Nem újabb, sőt régebbi. Az volt az elődje. Nekem is a szerb (vagy ruszki mindegy) XXLQ4 van alap romnak, semmi hátrányát nem érzem. Vmi kisebb hibajavítást tartalmazhat, más különbséget nem. Ha jól tudom akkor a zárképernyő opciók kicsit különböznek, de ennyi. Mindkettőhöz stabil jó motor a 6.0. Nekem csak a főzött rom miatt van a 6.2-es, annak egy kicsit erősebb motor nem árt. Erősebb motor = ugye több enerdzsi, tehát gyári XXLQE-hez jó a 6.0, viszont:

Peti, Mqmeszi ne offoljatok (pl:hsz-1395), most hívtam fel a figyelmet rá! Légyszives! Köszönöm.  :ok:
A gyári rom, ki mit használ vele mehet, de kizárólag kerneles, tuningos kérdést a kernel topikban.

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #1395 Dátum: 2013, 06 28, 15:21:31 »
Nem újabb, sőt régebbi. Az volt az elődje. Nekem is a szerb (vagy ruszki mindegy) XXLQ4 van alap romnak, semmi hátrányát nem érzem. Vmi kisebb hibajavítást tartalmazhat, más különbséget nem. Ha jól tudom akkor a zárképernyő opciók kicsit különböznek, de ennyi. Mindkettőhöz stabil jó motor a 6.0. Nekem csak a főzött rom miatt van a 6.2-es, annak egy kicsit erősebb motor nem árt. Erősebb motor = ugye több enerdzsi, tehát gyári XXLQE-hez jó a 6.0, viszont:

Peti, Mqmeszi ne offoljatok, most hívtam fel a figyelmet rá! Légyszives! Köszönöm.  :ok:
A gyári rom, ki mit használ vele mehet, de kizárólag kerneles, tuningos kérdést a kernel topikban.
Jogos. Pont mikor beírtam, akkor gondoltam. Törlöm, bocs!  :ok:  És köszi a választ is, képbe kerültem  :D

Szerk: töröltem, csak közben jött válasz. Bocs Attika, nyugodtan töröld a nem ideillő dolgokat  :oops:

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1396 Dátum: 2013, 06 28, 15:24:12 »
Jogos. Pont mikor beírtam, akkor gondoltam. Törlöm, bocs!  :ok:  És köszi a választ is, képbe kerültem  :D

Szerk: töröltem, csak közben jött válasz. Bocs Attika, nyugodtan töröld a nem ideillő dolgokat  :oops:

Köszönöm, egy Úr vagy!  :taps: :ok:

Nem elérhető mqmeszi

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
    • mqmeszi blogja
« Reply #1397 Dátum: 2013, 06 28, 15:24:53 »
Köszönöm, egy Úr vagy!  :taps: :ok:
inkább egy figyelmetlen kolléga  :D :oops:

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1398 Dátum: 2013, 06 28, 15:46:13 »
inkább egy figyelmetlen kolléga  :D :oops:

Nem baj, a megoldás a lényeg. Sajnos nem mindenki fogja fel így, mint ahogy benz2014 fórumtársunk sem tette:

Felhívom ismételten az Ő figyelmét is és a többiekét is!:

Véletlenül sem cseszegetés szánom, hanem a félreértések elkerülése végett. Egyre többen vagyunk, egyre több féle ROM + kernel variációkkal, akár gyári akár custom éppen.
Ha idődtök engedi legyetek szivesek a profilotok alatti PDA ROM szekciót mindig a megfelelő jelenlegire javítani, mert aki nem ismeri a másik fórumtársat, akár újonc kárt tud tenni a saját készülékében is.
Nagyon jó példa benz2014 bejegyzése az 55.oldalon. Egy csak JB-re tehető témát megosztott velünk (köszönjük :ok:) úgy hogy a profilja alatt XXLK2 van. Remélem aki most csatlakozik és meglátja:
"nézd az embernek is az van GB-vel, nem frissitek JB-re jó lesz ez." - nem ezt teszi, mert:
kész a tégla....
Kérek mindenkit legyen szives a profilját frissitse, mikor a romját vagy kernelét cseréli. Nagyon köszönöm előre is mindenkinek!  :ok:

Új tagoknak, ha nem egyértelmű: PDA - telefonod típusa
                                                             PDA ROM - az azon lévő rom + kernel

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1399 Dátum: 2013, 06 28, 15:59:10 »
Sziasztok!
Az a problémám, hogy elég halkan hallom a partner hangját a hangszóróban. Kihangosítva már elmegy, de a rendes "füles" hangszóróján nagyon halk! A beállítások menüben, természetesen full fel van véve, mégis!?! Lehet ezeken a mobilokon szoftveresen még húzni a hangerőn, vagy esetleg valamelyik alkalmazás a ludas a dologban, vagy törődjek bele a dologba? Viszont nem volt ilyen halk korábban és nem tudom, hogy mi a fene ütött bele?! A BT heaseten és a vele kapott vezetékes headseten is ugyanolyan tökéletes a hangerő, csak a saját hangszórója vacakol!

Valakinek 5let?!?

Szia!
Ha csak a saját hangszorója vacakol akkor vmi technika gondja lehet. Te tudod milyen környezetben tartod, vaspor, vasreszelék nem kerülhetett akár a zsebedbe? A hangszóró mágnese ezeket bevonza és halkul. Egy idő után, mikor eltelik halkan torzítani is fog. Különbözőek a boltok, de lehet érdemes lenne bevinned vhova (nem feltétlen a szolgáltató szrvízbe ha nem gyári vmi és nem akarsz wipe-olni...) kipucoltatni. Szerintem max 1-2ezer forintból megcsinálják, ha tönkremegy a hangszóró az súlyosabb lesz... Csak egy ötlet, igaz nem ennél a típusnál de nekem volt már ilyen sajna....és utóbb vittem mint előbb...