2024, 11 25, 19:01:30

Szerző Téma: Samsung Galaxy S Advance általános beszélgetés  (Megtekintve 219132 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Google Earth / Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy S21
  • PDA ROM: Official
Re: Samsung Galaxy S Advance általános beszélgetés
« Reply #1425 Dátum: 2013, 07 05, 19:57:18 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Köszönöm a választ, javítottam a profilt is. Visszaváltottam.

Nagyon köszönöm!  :taps: :ok:
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető atiati75

• PFC Fan
  • PDA: GT-I9070
  • PDA ROM: CoCore 6.8b+I9070XXLQ4E
« Reply #1426 Dátum: 2013, 07 06, 18:15:42 »
Szia atiati75!

Először is:
Egy hozzászólást egy topikban írunk nem kell több helyre írni, ha vki tud az egy helyen is segít és minden témának megvan a helye. Mivel a Te kérdésed a névjegyek mentésére irányul ez bőven elfér itt az általános topikban, a customban a Kieses update miatt hagytam. + miután hozzászóltál van egy kis időd módosítani azt, hozzátenni, elvenni belőle. Élj vele, ha kell. Légy szíves legközelebb figyelj oda. Köszönöm előre is!  :ok:
Névjegyek:
Hát ez elég komoly gond, a vissza írás szempontjából mindenképp...
Mivel romot cseréltél és factory resetet is alkalmaztál megtetted azt ami a FAQ topikban le van írva:
Factory reset: " a gyári állapot visszaállítása. Ilyenkor törlődik minden általad telepített alkalmazás, a beállítások, gyakorlatilag alapállapotba áll a telefon"
Ez szerintem magától értetődően búcsút int a névjegyeknek is, de most már tudod. Hogy mit tudsz kezdeni az .spb kiterjesztésű fájlal az jó kérdés. Én megpróbálnám root explorerrel kicsomagolni, hátha látni vmit. Ráteszed a külső SD-re fájlként, a végéhez hozzáírod hogy: .zip - így azonnal frissül és az explorer ki tudja csomagolni. Hogy mit fogsz látni azt nem tudom nekem nincs ilyen fájlom, nem tudom kipróbálni. Ha így nem kapsz megoldást, akkor nincs ötletem.
Ha visszarakod a gyári JB-t odinnal attól nem lesznek meg a névjegyek, így felesleges.
Névjegyek mentésének én két módját használom:
1.Google fiók szinkronozálás - majd a gugli vigyáz rájuk.
2.Névjegyek/Beállítások/Exportálás tárhelyre - így lesz egy .vcf fájl az SD-n, amit minden rom felismer 4.1.2 alatt.

Köszönöm a segítséget.
Azért írtam ide is hátha hamarabb észreveszi valaki.
Viszont leegyszerűsítettem a dolgot.
Visszatettem ODIN-nal a gyári T-s JB-t. És visszaraktam a CoCore 6.8-at. Gond nélkül müködött 5.2-es PureVanilláról visszafelé dolog.
Ezután az (ócska és lassú) KIES felismerte a telcsit, és vissza importáltam a névjegyeket.
Természetesen ezután mentettem másképp is a névjegyeket. :)
De egyelőre marad így, így új kernellel jól szuperál a gyári rom. Persze azért nyitva tartom a szemem hogy halad a fejlesztés. Főleg figyelem a Cyanogen Mod 10-et mikor készül el a végleges változat :)
Szuper az oldal, csak így tovább...

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1427 Dátum: 2013, 07 06, 18:53:28 »
Köszönöm a segítséget.
Azért írtam ide is hátha hamarabb észreveszi valaki.
Viszont leegyszerűsítettem a dolgot.
Visszatettem ODIN-nal a gyári T-s JB-t. És visszaraktam a CoCore 6.8-at. Gond nélkül müködött 5.2-es PureVanilláról visszafelé dolog.
Ezután az (ócska és lassú) KIES felismerte a telcsit, és vissza importáltam a névjegyeket.
Természetesen ezután mentettem másképp is a névjegyeket. :)
De egyelőre marad így, így új kernellel jól szuperál a gyári rom. Persze azért nyitva tartom a szemem hogy halad a fejlesztés. Főleg figyelem a Cyanogen Mod 10-et mikor készül el a végleges változat :)
Szuper az oldal, csak így tovább...

:ok:
A megoldás a lényeg, de akkor nem próbáltad meg a Kieses mentést szétszedni?
You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Sounder

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy S Advance I9070
  • PDA ROM: I9070XXLQE
« Reply #1428 Dátum: 2013, 07 06, 21:37:47 »
Sziasztok,
úgy döntöttem frissítem a telomat, honnan tudom meg pontosan melyik fw-t kell letöltenem a samfirm oldalról?:) nem szeretném hogy a régió kód vagy bármi változzon:) LQE van rajta

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1429 Dátum: 2013, 07 06, 21:44:26 »
Sziasztok,
úgy döntöttem frissítem a telomat, honnan tudom meg pontosan melyik fw-t kell letöltenem a samfirm oldalról?:) nem szeretném hogy a régió kód vagy bármi változzon:) LQE van rajta

Ha nem szeretnéd, hogy változzon nagyon egyszerű: egyiket sem! :)
Ma itthon nálunk az elérhető legutolsó szoftver az XXLQE 4.1.2 JB.
Belépés után jobb oldalon van egy kis ablak: "Search device here..." - ide beírod a telefonod típusát, GT-I9070 és kapsz egy listát romokról országokra lebontva.  ;)

Nem elérhető Sounder

• PFC Fan
« Reply #1430 Dátum: 2013, 07 06, 22:05:30 »
attika79! Igen ismerem azt a részét de nem tudom h melyiket töltsem le:) A telom szerintem lengyel, de mi van ha én a magyart rakom fől a kettő megegyező(feltételezem nem)?:O

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1431 Dátum: 2013, 07 06, 22:13:46 »
attika79! Igen ismerem azt a részét de nem tudom h melyiket töltsem le:) A telom szerintem lengyel, de mi van ha én a magyart rakom fől a kettő megegyező(feltételezem nem)?:O

Már hogy hogy szerinted lengyel? Lengyel rom van rajta? Akkor nemigen kell foglalkoztasson a product code. Letöltöd a CheckFus alkalmazást és megnézed mi van odaírva - ha érdekel.
Szerintem semmi jelentősége nincs egyébként. Európai romok közül bármelyiket letöltheted (hálózati korlát figyelembe vételével) amelyiket akarod, mindegyikben van magyar nyelv. Szervizelés előtt (ne adj isten) visza tudod tenni Odinnal ugyanazt ami volt, vagy az adott országnak megfelelőt, de azt a lengyelt bővebben fejtsd ki egy kicsit, mielőtt neki állnál bárminek is.

Nem elérhető Sounder

• PFC Fan
« Reply #1432 Dátum: 2013, 07 06, 23:01:00 »
nyilván, ezért fordulok segítségért hozzátok:) lengyel import:) GT2I9070HKAXEO, CSC I9070OXXLQE, ezek után gondoltam, hogy lengyel firm van rajta:)

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1433 Dátum: 2013, 07 06, 23:14:08 »
nyilván, ezért fordulok segítségért hozzátok:) lengyel import:) GT2I9070HKAXEO, CSC I9070OXXLQE, ezek után gondoltam, hogy lengyel firm van rajta:)

Aha. Nem tudom garanciával hogy állsz, hol tudod érvényesíteni ha baj van?
Minden esetre ugyanúgy vissza tudod tenni más ország romját is ha baj van, épp azt ami volt. Megkeresed a magyar független XEH romot és nyugodtan rárakhatod. Ebben az esetben nem igen foglalkoznék a product code-al - én még amúgy sem...én olasz vagyok. A független rom mindig mehet szolgáltatós telefonra is, nincs befolyással a hálózati korlátra. Viszont ha magyar nyelved is van, miért akarsz frissiteni? Csak mert nem mindig a rom újrarakás a megoldás...

Szerk.: Az első kód amit írtál - ugye nem 2-es van a GT és az I9070 között csak elírtad?  :D

Nem elérhető Sounder

• PFC Fan
« Reply #1434 Dátum: 2013, 07 06, 23:55:13 »
kettes van ott:) furcsálltam, de a check fus ezt írta ki.
Garanciális probléma esetén az importőrnél vállalják a javítást.
Azért szeretném újra rakni mivel baromi lassú a rendszer, fagyogat. KIES-el frissítettem régebben, de ez volt az ára:) régebben javasoltátok, így rászántam magam végül, mert kiidegel már a telo:)

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1435 Dátum: 2013, 07 07, 00:16:00 »
kettes van ott:) furcsálltam, de a check fus ezt írta ki.
Garanciális probléma esetén az importőrnél vállalják a javítást.
Azért szeretném újra rakni mivel baromi lassú a rendszer, fagyogat. KIES-el frissítettem régebben, de ez volt az ára:) régebben javasoltátok, így rászántam magam végül, mert kiidegel már a telo:)

Kettes?  :shock:
Akkor várj a frissítésel egy pár napot, NE állj neki! Utána nézek ez mi lehet. Max Kiessel frissits ugyanúgy ahogy tetted.

Szerk.: a fagyásos gondra Neked is kernel csere lesz a megoldás, az már biztos mint sok mindenkinek itt. Viszont én most a visszafele úton gondolkodom garancia esetére. Egy pár nap múlva nézz vissza, utána nézek.  :ok:

Nem elérhető Sounder

• PFC Fan
« Reply #1436 Dátum: 2013, 07 07, 00:41:39 »
Device: GT-I9070
Product Code: GT2I9070HKAXEO
PDA: I9070XXLQE
Phone: I9070XXLQE
CSC: I9070OXXLQE

Ez van megírva a Check-ben. én program hibára gyanakodtam :D
Ha azt mondod várjak mivel ez nem csak program hiba lehet akkor megfogadom a tanácsod :D :D

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1437 Dátum: 2013, 07 07, 00:45:32 »

Ha azt mondod várjak mivel ez nem csak program hiba lehet akkor megfogadom a tanácsod :D :D

Nem tudom egyelőre. Azonnal mondanám mit csinálj, hogy jó legyen, de az a 2-es nem tetszik...

Nem elérhető nl32

• DOUBLE CLUB
  • PDA: SGS Plus, SGS Advance
  • PDA ROM: 2.3.6, 4.1.2
Re: Re: Re: Samsung Galaxy S Advance általános beszélgetés
« Reply #1438 Dátum: 2013, 07 07, 11:57:32 »
köszönöm ez nagyon jól hangzik

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-I9001-ről
T-nél pénteken vettem és 4.1.2 van rajta

Nem elérhető frenkiee

• PFC Fan
  • PDA: I9070
  • PDA ROM: 4.1.2 HarshJelly
« Reply #1439 Dátum: 2013, 07 07, 13:27:06 »
A 4.1.2-n a gyári Touchwiz felület szerkeszthető valamilyen módon? Pl. ikontávolság, ikonok száma 1 oldalon stb.

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1440 Dátum: 2013, 07 07, 14:01:45 »

Szia Sounder!

Sajnos nem jó hírekkel tudok csak szolgálni...
A lengyel kiadású telefonok úgy tudom egyedi kiadásúak, valamiért az országban jobban levédik a rom jogokat mint itt. Bár nem tudom miért. Mint az alábbi linken is olvashatod, foglalkoztak a témával már máshol is.
Az egyik felhasználó kérdése a következő:
Lengyel romja van a Tieddel megegyező product code-al és szeretne angol nyelvű európai romot a telefonjára. Már az előző oldalon feltette a kérdést, nem véletlenül nem válaszoltak rá.
De a válasz: "I think it does brick your phone" - konkrét... (brick - tégla)
Az alatta lévő válaszban adnak egy samsung linket, ahol egy firmware archivumot kapsz. Onnan esetleg tudsz neked megfelelőt (az országodnak megfelelőt) letöllteni és Odinnal rátenni. De megmondom őszintén én ehhez félve nyúlnék hozzá, mégpedig azért mert innentől fogva, ki tudja mibe nyúltak még bele a lengyelek. Elképzelhető hogy semmi baj nem lenne, de ha igen az drága mulatság. Megkérdeztem azért XDA-n tudni-e vmi bővebbet erről, választ még nem kaptam, ha meglesz továbbitom Neked.
Így sajnos az az egy tanácsom maradt ami hivatalos: "a garanciajegy ellenében a samsung ingyen elvégzi mindenkinek a szoftverfrissitést, érintetlen készüléken."
Nem tudom ezt itthon nálunk tudod-e érvényesíteni, próbáld meg, veszteni nem fogsz.

Nem elérhető Sounder

• PFC Fan
« Reply #1441 Dátum: 2013, 07 07, 14:09:48 »
Szia Sounder!

Sajnos nem jó hírekkel tudok csak szolgálni...
A lengyel kiadású telefonok úgy tudom egyedi kiadásúak, valamiért az országban jobban levédik a rom jogokat mint itt. Bár nem tudom miért. Mint az alábbi linken is olvashatod, foglalkoztak a témával már máshol is.
Az egyik felhasználó kérdése a következő:
Lengyel romja van a Tieddel megegyező product code-al és szeretne angol nyelvű európai romot a telefonjára. Már az előző oldalon feltette a kérdést, nem véletlenül nem válaszoltak rá.
De a válasz: "I think it does brick your phone" - konkrét... (brick - tégla)
Az alatta lévő válaszban adnak egy samsung linket, ahol egy firmware archivumot kapsz. Onnan esetleg tudsz neked megfelelőt (az országodnak megfelelőt) letöllteni és Odinnal rátenni. De megmondom őszintén én ehhez félve nyúlnék hozzá, mégpedig azért mert innentől fogva, ki tudja mibe nyúltak még bele a lengyelek. Elképzelhető hogy semmi baj nem lenne, de ha igen az drága mulatság. Megkérdeztem azért XDA-n tudni-e vmi bővebbet erről, választ még nem kaptam, ha meglesz továbbitom Neked.
Így sajnos az az egy tanácsom maradt ami hivatalos: "a garanciajegy ellenében a samsung ingyen elvégzi mindenkinek a szoftverfrissitést, érintetlen készüléken."
Nem tudom ezt itthon nálunk tudod-e érvényesíteni, próbáld meg, veszteni nem fogsz.

Igen ezt már olvastam én is:D ezért szeretném az eredeti lengyel romot rátolni, bár jövőhéten már ráérek és el tudom vinni szervizbe. Így akadozva használhatatlan sokszor a telefon, szóval kell majd kezdeni valamit, gondolkodtam már azon is, hogy lecserélem másra.:(

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1442 Dátum: 2013, 07 07, 14:22:40 »
Igen ezt már olvastam én is:D ezért szeretném az eredeti lengyel romot rátolni, bár jövőhéten már ráérek és el tudom vinni szervizbe. Így akadozva használhatatlan sokszor a telefon, szóval kell majd kezdeni valamit, gondolkodtam már azon is, hogy lecserélem másra.:(

Elméletileg, de Nálad tényleg csak elméletileg - az archivumból a lengyel rom, Odinnal.
Viszont, előbb menj akkor a szervizbe kiváncsi vagyok mit mondanak. Ne cseréld azért szerintem egy nagyon jó készülék, remélem sikerül vmit összehoznod.  :ok:
Esetleg factory reset? Csináltál a Kieses update után? Valamennyit az is javít a dolgokon.

Nem elérhető Sounder

• PFC Fan
« Reply #1443 Dátum: 2013, 07 07, 16:02:05 »
Elméletileg, de Nálad tényleg csak elméletileg - az archivumból a lengyel rom, Odinnal.
Viszont, előbb menj akkor a szervizbe kiváncsi vagyok mit mondanak. Ne cseréld azért szerintem egy nagyon jó készülék, remélem sikerül vmit összehoznod.  :ok:
Esetleg factory reset? Csináltál a Kieses update után? Valamennyit az is javít a dolgokon.

Factory r. nem segít semmit sem:( már párszor túl vagyok rajta:) nincs más hátra mint előre a szervizbe:) am a firmw. csere, samsung honlapjáról való letöltés után, hogy zajlik, mert szemre kicsit máshogy néznek ki a fájlok mint a leírtak a fórumban, tudnál egy linket küldeni?:)

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1444 Dátum: 2013, 07 07, 16:06:13 »
Factory r. nem segít semmit sem:( már párszor túl vagyok rajta:) nincs más hátra mint előre a szervizbe:) am a firmw. csere, samsung honlapjáról való letöltés után, hogy zajlik, mert szemre kicsit máshogy néznek ki a fájlok mint a leírtak a fórumban, tudnál egy linket küldeni?:)

Mit értesz a "máshogy néznek ki" alatt? Miért Nálad hogy néznek ki? Vagy mihez kérsz linket?  :)

Nem elérhető Sounder

• PFC Fan
« Reply #1445 Dátum: 2013, 07 07, 16:14:58 »
maga a firmw. cseréhez, hogy hogyan lehet megcsinálni(később még jól jöhet):) a letöltött winrar archívum 2 fájlt tartalmaz (ha jól emlékszem egy md5-t és egy dll-t), ahogy a fórumot olvastam 3 fájl-t kéne tartalmaznia, hogy a leírtak szerint meg tudjam csinálni:S

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1446 Dátum: 2013, 07 07, 16:27:17 »
maga a firmw. cseréhez, hogy hogyan lehet megcsinálni(később még jól jöhet):) a letöltött winrar archívum 2 fájlt tartalmaz (ha jól emlékszem egy md5-t és egy dll-t), ahogy a fórumot olvastam 3 fájl-t kéne tartalmaznia, hogy a leírtak szerint meg tudjam csinálni:S

A mi FAQ topikunkban írtam:

"Letöltjük az adott romot, általában zip tömöritett formátumban. Csomagold ki. 1 vagy 3 db .tar (vagy .tar.md5)  kiterjesztésű file-t kapsz. PIT fájlt ha kapunk is, csak 3 fájlos romok esetén használjuk! "

1 vagy 3! Nem kell 3 fájlt tartalmaznia, mert olyant nem tudsz a sammobile-ról letölteni! A 3 fájlos romok csak helyreállítás esetén kellenek! Ha 1 db md5 és 1 db dll fájlod van akkor az 1 fájlos, ami tartalmaz mindent. Ebben van beépített kernel+maga a rom+csc fájl = régió kód, szóval minden. Ezen topik 53. oldalán van kép is hozzá, hogyan kell kinéznie, de előre ne raktározz semmilyen adatot, ha aktuális lesz kapni fogsz segítséget, amit mindig az adott helyzet dönt el.

Nem elérhető nl32

• DOUBLE CLUB
« Reply #1447 Dátum: 2013, 07 07, 17:53:31 »
Sziasztok!

Mit csinálhatok rosszul, mert nem megy háttértárkén a PDA. Bemegyek a beállítások-egyéb beállítások-usb beállítások-tár csatlakoztatása. Eddig minden ok a gép is felismeri, de ha elkezdek másolni valamit akkor befagy a másolás. Próbáltam belső tárhelyre is és sd-re is másolni. Azt is megtettem, hogy kivettem az sd kártyát, de ekkor is befagy a másolás. Mindegy, hogy 10MB vagy 1GB. Ha netről töltök valamit mindenütt megmarad, de nem szeretnék mindent felhőbe tolni.

Nem elérhető attika79

• FÓRUMGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1448 Dátum: 2013, 07 07, 17:59:13 »
Sziasztok!

Mit csinálhatok rosszul, mert nem megy háttértárkén a PDA. Bemegyek a beállítások-egyéb beállítások-usb beállítások-tár csatlakoztatása. Eddig minden ok a gép is felismeri, de ha elkezdek másolni valamit akkor befagy a másolás. Próbáltam belső tárhelyre is és sd-re is másolni. Azt is megtettem, hogy kivettem az sd kártyát, de ekkor is befagy a másolás. Mindegy, hogy 10MB vagy 1GB. Ha netről töltök valamit mindenütt megmarad, de nem szeretnék mindent felhőbe tolni.

Kapcsold be az USB hibakeresést. Beállítások/Fejlesztői lehetőségek. Zárj be mindent pc-n, dugd rá és a sajátgép vagy számítógép ablakban meg kell jelenjen: egy kicsi telefon,  a típusjelzéssel alatta. Ha így is gond van akkor pc gondod van.

Szerk.: Így nem kell csatlakoztatni a háttértárat, a kis telefonra kattintva elérhető a belső és külső SD is.

Nem elérhető nl32

• DOUBLE CLUB
« Reply #1449 Dátum: 2013, 07 07, 19:36:51 »
Kapcsold be az USB hibakeresést. Beállítások/Fejlesztői lehetőségek. Zárj be mindent pc-n, dugd rá és a sajátgép vagy számítógép ablakban meg kell jelenjen: egy kicsi telefon,  a típusjelzéssel alatta. Ha így is gond van akkor pc gondod van.

Szerk.: Így nem kell csatlakoztatni a háttértárat, a kis telefonra kattintva elérhető a belső és külső SD is.
Így már működik  :ok:
(Sajnos így nem látszik Total Commanderben)