2024, 11 25, 14:29:35
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Galaxy Note 2 (N7100) - Off Topik  (Megtekintve 116382 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

rstwingo

• Vendég
Re: Re: Re: Galaxy Note 2 (N7100) - Off Topik
« Reply #175 Dátum: 2013, 01 21, 22:57:49 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Elnézést, hogy elindítottam - akaratlanul is - a program-találatommal egy vitát (hogy ne mondjam, veszekedést), de úgy érzem, semmivel nem vagyok kevésbé értékes/fontos tagja a társadalomnak, ha nem 1 mp-en belül, hanem 0-300, vagy 0-600 mp-cel később értesülök a beérkezett levélről.
Mindössze ennyiről van szó. Ha várok egy levelet, akkor bekapcsolva tartom a képernyőt, tehát van végig net, ergo push jön a levél.
Nem hiszem el - senki ne haragudjon meg - hogy manapság BÁRKI, BÁRMITŐL elesne a közvetlenül brókerkedéssel foglalkozóktól eltekint, ha egy E-mailt nem realtime, hanem 4-5 perccel később kap meg.

Ennyiről van mindössze szó, a folyamatos adatkapcsolat és -szinkronizálás helyett 20 mp adatforgalom (1 Mbit/sec sebességnél ez idő alatt képes 2,5 MB-ot forgalmazni a telefon és ez az 1 Mbit igencsak a legalja a csatlakozási sebességnek, még 3G-nél is) után 4 perc 40 mp-et mélyalvásban, WLAN/BT/3G nélkül tölt a készülék, csak a GSM-rendszer piheg benne fél-éberen.

Ezt cserébe dupla készenléti idővel hálálja meg a készülék.

Nem veszekedés volt, csak vélemény ütköztetés  :D

erre az energia megtakaritásra egyszer már írtam a Note topikba, hogy sokan bekapcsolják az adat kapcsolatot és átkapcsolják 3G-ről 2G-re (van ilyen widget is) és ezzel is rengeteg energiát lehet megtakaritani és a push értesitést állandóan meglehet kapni és még program se kell hozzá

Nem elérhető vertex

• Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Sygic, Waze
  • PDA: Note8 SM-N950F
  • PDA ROM: Stock 8.0.0
« Reply #176 Dátum: 2013, 01 22, 09:15:26 »
Elnézést, hogy elindítottam - akaratlanul is - a program-találatommal egy vitát (hogy ne mondjam, veszekedést), de úgy érzem, semmivel nem vagyok kevésbé értékes/fontos tagja a társadalomnak, ha nem 1 mp-en belül, hanem 0-300, vagy 0-600 mp-cel később értesülök a beérkezett levélről.
Mindössze ennyiről van szó. Ha várok egy levelet, akkor bekapcsolva tartom a képernyőt, tehát van végig net, ergo push jön a levél.
Nem hiszem el - senki ne haragudjon meg - hogy manapság BÁRKI, BÁRMITŐL elesne a közvetlenül brókerkedéssel foglalkozóktól eltekint, ha egy E-mailt nem realtime, hanem 4-5 perccel később kap meg.

Ennyiről van mindössze szó, a folyamatos adatkapcsolat és -szinkronizálás helyett 20 mp adatforgalom (1 Mbit/sec sebességnél ez idő alatt képes 2,5 MB-ot forgalmazni a telefon és ez az 1 Mbit igencsak a legalja a csatlakozási sebességnek, még 3G-nél is) után 4 perc 40 mp-et mélyalvásban, WLAN/BT/3G nélkül tölt a készülék, csak a GSM-rendszer piheg benne fél-éberen.

Ezt cserébe dupla készenléti idővel hálálja meg a készülék.

:)

Nem elérhető Szkita

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Sygic & Google
  • PDA: NOTE 10+
« Reply #177 Dátum: 2013, 01 22, 13:06:07 »
Nem veszekedés volt, csak vélemény ütköztetés  :D

erre az energia megtakaritásra egyszer már írtam a Note topikba, hogy sokan bekapcsolják az adat kapcsolatot és átkapcsolják 3G-ről 2G-re (van ilyen widget is) és ezzel is rengeteg energiát lehet megtakaritani és a push értesitést állandóan meglehet kapni és még program se kell hozzá
Egyébként ez nem tudom, miért off... na mindegy
Az jutott eszembe erről az "energia takarékos" témáról, hogy nekem ez az első olyan telefonom, aminél szinte semmivel sem spórolok... egész nap megy a 3G, folyamatos szinkronizálással négy email címen, bármikor tudok navigálni, mert kb fél órát még nem nagyon vesz észre az akku, megy közben a bluetooth füles mindig, ... és ha észreveszem, hogy esetleg tölteni kell, még akkor sem kell kapkodni, mert nem merül szuperszónikus sebességgel...
Azért venni fogok egy tartalék akkumulátort, de akkor már végképp megoldódott minden gond...
Szóval szerintem ez a telefon már tényleg be tudja teljesíteni azt, amire el kezdték fejleszteni annak idején az "okos telefonokat"... :)

ui.
Jó, mondjuk annyi van, hogy a Tasker progival kapcsoltatom a GPS-t akkor, amikor olyan programot kapcsolok, amihez kell... de eddig tényleg csak ennyi... :)

Nem elérhető vertex

« Reply #178 Dátum: 2013, 01 22, 13:15:51 »
Egyébként ez nem tudom, miért off... na mindegy
Az jutott eszembe erről az "energia takarékos" témáról, hogy nekem ez az első olyan telefonom, aminél szinte semmivel sem spórolok... egész nap megy a 3G, folyamatos szinkronizálással négy email címen, bármikor tudok navigálni, mert kb fél órát még nem nagyon vesz észre az akku, megy közben a bluetooth füles mindig, ... és ha észreveszem, hogy esetleg tölteni kell, még akkor sem kell kapkodni, mert nem merül szuperszónikus sebességgel...
Azért venni fogok egy tartalék akkumulátort, de akkor már végképp megoldódott minden gond...
Szóval szerintem ez a telefon már tényleg be tudja teljesíteni azt, amire el kezdték fejleszteni annak idején az "okos telefonokat"... :)

ui.
Jó, mondjuk annyi van, hogy a Tasker progival kapcsoltatom a GPS-t akkor, amikor olyan programot kapcsolok, amihez kell... de eddig tényleg csak ennyi... :)

Az viszont bosszantó a azámomra, hogy a hátlap, ill. a rögzítése elég gagyi a vas szintjéhez képest. Én meggondolom, hogy vegyek-e tartalék akksit.Elég béna így cserélgetni. Igazából nem is merül le teljesen egy nap alatt...! :-)

Nem elérhető Szkita

• Support-ER
« Reply #179 Dátum: 2013, 01 22, 13:27:58 »
Az viszont bosszantó a azámomra, hogy a hátlap, ill. a rögzítése elég gagyi a vas szintjéhez képest. Én meggondolom, hogy vegyek-e tartalék akksit.Elég béna így cserélgetni. Igazából nem is merül le teljesen egy nap alatt...! :-)
Igen... erről beszélek...
Én azért fogok venni, mert van úgy, hogy vagy épp motorozok és navigálok sokat, vagy olyan helyeken mászkálok, ahol nem biztosított a telefon nyugodt töltése, mert pl. sokáig vagyok nyilvános helyen, ahol ugyan tudnám tölteni, de nem tudnék a telefonnál maradni... ilyenkor pont jó ha van nálam egy tarcsiakksi... :)
Már bevált dolog ez nálam... az SGS óta.... de most először nem tervezem, hogy egynél több akkut veszek... mert minek?!  :D

Nem elérhető Szkita

• Support-ER
« Reply #180 Dátum: 2013, 01 22, 13:34:17 »
Egyébként nekem soha nem volt bajom a "gagyi" hátlapokkal a samsungoknál... én pont előnynek tartom, hogy könnyen cserélhető és olcsó hátlapokkal gyártják... :)
Bajom a mostanival azért van, mert szerintem pont fölöslegesen dizájnolták ilyen fényes csilivilire... nekem sokkal jobb lenne egy érdesített, esetleg gumírozott cucc... :hmm:
A Note hátlapja szerintem tökéletes volt...  :)

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
  • PDA: OnePlus 6
  • PDA ROM: OxygenOS 5.1.8
« Reply #181 Dátum: 2013, 01 22, 15:21:45 »
Egyébként nekem soha nem volt bajom a "gagyi" hátlapokkal a samsungoknál... én pont előnynek tartom, hogy könnyen cserélhető és olcsó hátlapokkal gyártják... :)
Bajom a mostanival azért van, mert szerintem pont fölöslegesen dizájnolták ilyen fényes csilivilire... nekem sokkal jobb lenne egy érdesített, esetleg gumírozott cucc... :hmm:
Maximálisan így látom én is, kitalálták most ezt a hangzatos polikarbonát hátlapot, ami sz.rt sem ér, fényes, csúszós, ujjlenyomat-gyűjtős, ráadásul egyáltalán nem strapabíró, egyik barátom SGS3-asa 2,5 hónaposan teljesen bemattult a frekventáltan használt részeken.
Valóban a Note1 hátlapja jobb volt, számomra etalon ebben a témában az ACE háta volt, ami kellemes recés, SOHA nem volt olyan, hogy jajjjjj, majdnem kicsúszott a kezemből. Sajnos a Note2-vel már sokszor volt, pedig csak 8 napja van meg (szerencsére eddig még nem esett...)
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

Nem elérhető wolfpapa

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Sygic/iGO
  • PDA: iPhone 7/Xiaomi Mi 1A/ZTE Nubia Z17S/iPad Pro/Air 2
  • PDA ROM: az aktualis
Re: Re: Galaxy Note 2 (N7100) - Off Topik
« Reply #182 Dátum: 2013, 01 22, 15:42:34 »
Ezt tudja a Battery Saver Pro is...Nem 1500ft, és jóval egyszerűbb a beállítása is,  és tud magyarul. Egyébként ezeket a progikat szinte csak alvási periódusban érdemes használni. Az ha valaki lemond a push-ról, csak azért hogy meglegyen neki a 2 nap üzemidő, annak nem való okostelefon, mert pont azt a funkcióját bukja el, ami talán az egyik legfontosabb. Mi értelme egy vibernek, egy push mail-nek, egy IM+ Pro-nak ha nem tudnak azonnal elérni? És pusztán csak azért hogy spóroljak az aksival... Én is van hogy lekapcsolom, de azt nem az aksi miatt teszem,  hanem mert pihenni vagy aludni szeretnék, és ilyenkor ne zargasson senki. Note 2-nél pláne nincs értelme alvási perióduson kívül használni,  mivel az aksija jelenleg a legbikább a mezőnyben.

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-N7100-ről
HÜÜÜ mi lett ebböl!  :shock:
Te nagyon el vagy tevedve! Speciel en nem mondok le a külvilagrol a Juice Defenderrel !
Több email fiokkal rendelkezem, igy allando a 3G vagy a wifi.... ellenben veled en meg delben is lekapcsolok mindent nem csak este, mert az ebed az fontos dolog!  :D
Kettö napig elmegy, ha nem hasznalom a GPS-t, levelezesre, telefonalasra,internetes böngeszesre,irodai alkalmazasok kezelesevel....
Csak a napi spamom 70 es 150 között van, amiben sajnos belekeverednek fontos levelek is, igy azokat is at kell nyalazni. Ebböl gondolhatod, hogy mennyi a konkret levelszamom......
Az elmult kettö nap spamja a cegesnek:
You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login   You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető wolfpapa

• Support-ER
Re: Galaxy Note 2 (N7100) - Off Topik
« Reply #183 Dátum: 2013, 01 22, 15:43:54 »
Az a helyzet, hogy két progit vettem meg ezt megelőzően, az egyik az Általad is említett Juice Defender, a másik a GreenPower.
Azonban ők túl sokat akarnak. Istentelen mennyiségű beállítási lehetőség, ha nem fogadod el az előzetesen beállított 2-3 profilt, akkor a nyakadba szakad egy hatalmas, félig magyar-félig angol beállítás-halmaz, ami végülis jó is lehet, de nekem elegem lett belőle.
Ugyanez a Green Power is, jó, de addig-addig fejlesztették, hogy pl. a WLAN-t mostmár soha nem tudja lekapcsolni, 0-24 megy. Ennek megfelelő fogyasztással.

Pont ezt a letisztult egyszerűséget kerestem, amit ez a progi tud nyújtani...
Kiprobalom!  :ok:
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login   You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető wolfpapa

• Support-ER
« Reply #184 Dátum: 2013, 01 22, 15:45:47 »

+1 es nekem is van potakksim, mert egy hosszabb uton barmi törtenhet....  :)

Nem elérhető vertex

« Reply #185 Dátum: 2013, 01 22, 16:03:00 »
Igen... erről beszélek...
Én azért fogok venni, mert van úgy, hogy vagy épp motorozok és navigálok sokat, vagy olyan helyeken mászkálok, ahol nem biztosított a telefon nyugodt töltése, mert pl. sokáig vagyok nyilvános helyen, ahol ugyan tudnám tölteni, de nem tudnék a telefonnál maradni... ilyenkor pont jó ha van nálam egy tarcsiakksi... :)
Már bevált dolog ez nálam... az SGS óta.... de most először nem tervezem, hogy egynél több akkut veszek... mert minek?!  :D

Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de motoron nem lehet tölteni? (Gondolom a kihangosítás: BT-szal a bukóba...?!)

Nem elérhető vertex

« Reply #186 Dátum: 2013, 01 22, 16:08:16 »

A hátlap felülete csak az egyik kérdés (már Noé korában is volt gumicsík a hátlapon, pl már a S Pocket Loox 720-nál, anno a windows CE Second Edition OS korából), a problémám azzal van, hogy nem elég patent az illesztés, kicsit recseg-ropog, "mozog". (Eddig ez az egy negatív észrevételem van a készülékkel kapcsolatban. Hardveresen, szoftveresen csak ámulok-bámulok.) :-)

Nem elérhető vertex

« Reply #187 Dátum: 2013, 01 22, 16:11:00 »
Maximálisan így látom én is, kitalálták most ezt a hangzatos polikarbonát hátlapot, ami sz.rt sem ér, fényes, csúszós, ujjlenyomat-gyűjtős, ráadásul egyáltalán nem strapabíró, egyik barátom SGS3-asa 2,5 hónaposan teljesen bemattult a frekventáltan használt részeken.
Valóban a Note1 hátlapja jobb volt, számomra etalon ebben a témában az ACE háta volt, ami kellemes recés, SOHA nem volt olyan, hogy jajjjjj, majdnem kicsúszott a kezemből. Sajnos a Note2-vel már sokszor volt, pedig csak 8 napja van meg (szerencsére eddig még nem esett...)

Jók a reflexeim, így egy elkapós jelenetem már volt kicsúszás miatt. Kíváncsi vagyok mennyire fog bemattulni, v. lesz karcos. Ez persze 5 nap után még csak kérdés.  :shock:

Nem elérhető matis12

• PDA: Samsung Galaxy S6 Edge/Samsung Note 10.1
« Reply #188 Dátum: 2013, 01 22, 16:12:43 »
Ezek szerintem elég tapadósak lehetnek: You are not allowed to view links. Register or Login
De létezik számtalan más megoldás is.
Helo. Van ez a játék,te döntesz....

Nem elérhető Szkita

• Support-ER
« Reply #189 Dátum: 2013, 01 22, 16:17:10 »
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de motoron nem lehet tölteni? (Gondolom a kihangosítás: BT-szal a bukóba...?!)
Sok mindent próbáltam már motoron, de nekem nem jöttek be a kormányra szerelhető tartók... 1; a meglétük eleve felhívja a figyelmet arra, hogy értékesebb cuccok is lehetnek a motoron... 2; amikor csak pár percre szállsz le a motorról, akkor is le kel szerelned a kütyüt és utána indulás előtt meg visszatenni a tartóba. Szerintem ez macera...
Nekem az vált be, hogy karpánt-tokba teszem és a bal alkaromon van rendszeresítve, annak is a belső oldalán... így nincs gond a le és felszállásnál és nem is feltűnő...  :)

Nem elérhető vertex

« Reply #190 Dátum: 2013, 01 22, 16:24:28 »
Sok mindent próbáltam már motoron, de nekem nem jöttek be a kormányra szerelhető tartók... 1; a meglétük eleve felhívja a figyelmet arra, hogy értékesebb cuccok is lehetnek a motoron... 2; amikor csak pár percre szállsz le a motorról, akkor is le kel szerelned a kütyüt és utána indulás előtt meg visszatenni a tartóba. Szerintem ez macera...
Nekem az vált be, hogy karpánt-tokba teszem és a bal alkaromon van rendszeresítve, annak is a belső oldalán... így nincs gond a le és felszállásnál és nem is feltűnő...  :)

Úgy nézhetsz ki mint egy űrhajós! :-)

Nem elérhető Szkita

• Support-ER
« Reply #191 Dátum: 2013, 01 22, 16:25:02 »
Ezek szerintem elég tapadósak lehetnek: You are not allowed to view links. Register or Login
na ilyesmi lenne jó, csak gumírozva... én már arra is gondoltam, hogy veszek egy gumispray-t és lefújom... régebben nagyon jól bevált szerszámok nyelét bevonni csúszás ellen...

Nem elérhető Szkita

• Support-ER
« Reply #192 Dátum: 2013, 01 22, 16:27:46 »
Úgy nézhetsz ki mint egy űrhajós! :-)
Na azt nem mondtam, hogy szép leszek tőle... :D... én már asszem semmitől se... :)

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #193 Dátum: 2013, 01 22, 16:33:53 »
Jó-jó, csak nincs benne az NFC...
Na persze, ezzel nem azt akarom mondani, hogy agyonhasználnám az NFC-t (egyszer már próbáltam, rohadt jó!), de ha már tudja, hát legyen meg a lehetőség!!!
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

rstwingo

• Vendég
« Reply #194 Dátum: 2013, 01 22, 17:47:21 »

Nekem már sikerült megnézni, mit bír esésnél, pont a csúszóssága miatt.
a zsebből kivéve sikerült elejtenem, de úgy hogy félúton volt már a fülemhez, igy kb 130-140 cm-ről eset le a járólapra, és mint a zsiros kenyér , a telefon is természetesen a kijelzőre eset, akkorát szólt, az ütő is meg állt bennem és meglepetésemre semmi baja nem lett, még a hívás se szakadt meg
Azonnal mentem is venni egy ideiglenes szilokon tokot, míg nem jön meg a rendes, amit rendeltem

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #195 Dátum: 2013, 01 22, 18:29:33 »
Nekem már sikerült megnézni, mit bír esésnél, pont a csúszóssága miatt.
a zsebből kivéve sikerült elejtenem, de úgy hogy félúton volt már a fülemhez, igy kb 130-140 cm-ről eset le a járólapra, és mint a zsiros kenyér , a telefon is természetesen a kijelzőre eset, akkorát szólt, az ütő is meg állt bennem és meglepetésemre semmi baja nem lett, még a hívás se szakadt meg
Azonnal mentem is venni egy ideiglenes szilokon tokot, míg nem jön meg a rendes, amit rendeltem
Egyrészt örülök, hogy nem lett baja, másrészt NAGYON nem szeretném átélni ugyanazt, mint amit Te...
Én is iszonyatosan várom már a postást a megrendelt cuccokkal...
Sir Winston Churchill

Nem elérhető Szkita

• Support-ER
« Reply #196 Dátum: 2013, 01 22, 18:31:39 »
Egyrészt örülök, hogy nem lett baja, másrészt NAGYON nem szeretném átélni ugyanazt, mint amit Te...
Én is iszonyatosan várom már a postást a megrendelt cuccokkal...
Én meg most határoztam el, hogy veszek folyékony gumit...  :)
Kell úgyis másra is...

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
« Reply #197 Dátum: 2013, 01 22, 18:48:23 »
Én meg továbbra is ajánlom az You are not allowed to view links. Register or Login fóliát.
Ebből is az Original (Military-Grade Scratch Protection) - Maximum Coverage (Coverage for the front, back, and sides) megoldást a teljes készülékre, én jelenleg ezt használom.
Akit zavar az, hogy a képernyőn is tapadós a fólia, akkor a kijelzőre rakja a Hi-Definition (Advanced Clarity and Glass-like Surface) - Screen Coverage (Coverage to protect the screen of your device). Ez egy nagyon jó minőségű és átlátszóságú fólia, mintha nem is lenne a készüléken és nem is tapad.
Így teljesen körbe van fóliázva a kütyü, kellően tapad a felülete, így nem csúszik ki a kézből és ha mégis esik, akkor elég sokat tompít.
Szoktak lenni leértékelések, én 50% kedvezménnyel vettem. Arra azért oda kell figyelni, hogy csak akkor szabad megrendelni, ha euroban adja meg az árat, különben vám is lesz rajta. Érdemes több embernek összefogni és egyszerre megrendelni, akkor a szállítási díj több részre oszlik.

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #198 Dátum: 2013, 01 22, 19:05:39 »
Én meg továbbra is ajánlom az You are not allowed to view links. Register or Login fóliát.
Ebből is az Original (Military-Grade Scratch Protection) - Maximum Coverage (Coverage for the front, back, and sides) megoldást a teljes készülékre, én jelenleg ezt használom.
Akit zavar az, hogy a képernyőn is tapadós a fólia, akkor a kijelzőre rakja a Hi-Definition (Advanced Clarity and Glass-like Surface) - Screen Coverage (Coverage to protect the screen of your device). Ez egy nagyon jó minőségű és átlátszóságú fólia, mintha nem is lenne a készüléken és nem is tapad.
Így teljesen körbe van fóliázva a kütyü, kellően tapad a felülete, így nem csúszik ki a kézből és ha mégis esik, akkor elég sokat tompít.
Szoktak lenni leértékelések, én 50% kedvezménnyel vettem. Arra azért oda kell figyelni, hogy csak akkor szabad megrendelni, ha euroban adja meg az árat, különben vám is lesz rajta. Érdemes több embernek összefogni és egyszerre megrendelni, akkor a szállítási díj több részre oszlik.
Nekem anno az N95 8 GB-on volt IVS, rohadt nehéz volt felrakni szépre (nem is sikerült), de az már igaz, fantasztikusan jó fogást ad a készüléknek!!!
Sir Winston Churchill

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
« Reply #199 Dátum: 2013, 01 22, 19:37:58 »
Nekem anno az N95 8 GB-on volt IVS, rohadt nehéz volt felrakni szépre (nem is sikerült), de az már igaz, fantasztikusan jó fogást ad a készüléknek!!!

Már jó párat felraktam, egyszerű, de megvan a technikája. Igazából az a lényeg, hogy legyen rajta bőven a folyadékból, amit aztán rendesen ki kell passzírozni a fólia alól. Azután ahol a fólia el akar válni (főleg az íves részeknél), kézzel tartani kell a fóliát (akár tenyérrel, vagy ujjal minél nagobb felületen). Így a kéz melege segíti a folyadék párolgását és viszonylag rövid idő múlva már oda is tapad a fólia. Ez utóbbi a legfontosabb művelet, ha ezt rendesen megcsináljuk, akkor nem akar elválni a fólia, ahogy nálam is a helyén van, pedig naponta többször rakom be az övtokba.