2024, 11 24, 12:19:14
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Galaxy Note 2 (N7100) - Tapasztalatok  (Megtekintve 146258 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
Re: Galaxy Note 2 (N7100) - Tapasztalatok
« Reply #975 Dátum: 2013, 08 20, 16:55:45 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Sziasztok olyan dologgal fordulnék hozzátok hogy szeretném magam ebbe a ROM és ROOT világába bele vetni magam föleg olyan ROM-ot amin esetleg tanulni lehetne szép egyszerű stb hogyan fogjak neki? Mi volna a legegyszerűbb nekem mint amatőrnek? Am full szűz NOTE 2 T-mobile függő ;)

Előre is köszönöm a segítséget  :)

Szia!

Először elolvasod a GY.I.K-et, ha még eddig nem tetted meg. Aztán kiválasztasz egy ROM-ot és telepíted. :)

Nem elérhető dixi

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: iGo
  • PDA: Galaxy Note II
  • PDA ROM: Android 4.1.1
« Reply #976 Dátum: 2013, 08 20, 19:44:42 »
Szia!

Először elolvasod a GY.I.K-et, ha még eddig nem tetted meg. Aztán kiválasztasz egy ROM-ot és telepíted. :)

Nagy kárt lehet benne csinálni? vagy nem nagyon lehet elrontani? mert láttam van Mobile ODIN h azzal érdemes-e esetleg? :)

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #977 Dátum: 2013, 08 20, 21:54:44 »

Nagy kárt lehet benne csinálni? vagy nem nagyon lehet elrontani? mert láttam van Mobile ODIN h azzal érdemes-e esetleg? :)

A Mobile Odin csak rootolt készülékkel használható. Én speciel azzal szoktam, PC-t csak akkor használok, ha nagyon muszáj.

Nem elérhető kisgida88

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Sygic
  • PDA: ASUS Zenfone 2
  • PDA ROM: Mindíg a legfrissebb gyári
« Reply #978 Dátum: 2013, 08 24, 09:57:53 »
Mindenkinek szívélyes üdvözlet  :ok: aug. 22-e óta S 2 helyett Note 2-m van... ;)

Kezdem belakni (sok minden ugyanaz - ugyanolyan) de nem biiiírok az Automate it nevű  programmal, ami a korábbi gépen tökéletesen tette a  dolgát. Mindenáron "botolni akar a megfelelő működéshez", majd boot után is ua.
A program eredeti/vásárolt, S2 hagyatékot fájó szívvel de töröltem (azt hittem meni fognak az időpont, gps egyebek...) külső SD-t formáztam a telefon belakás előtt...

Arra gondoltam, hogy a root nem megfelelő - "nem teljes" de ezen kívül minden  - pl. a Titanium Backup is működik.
(framaroot használatát olvastam a N2 ügyében valahol - meg is oldotta. Eredeti rom, csak rootlva van a gép.)

Volt valakinek hasonló esete?  :olvass:

Nem elérhető Hattori_Hanso

• TOPIKGAZDA
  • E25:17
  • PDA: Iphone 15 Pro Max
  • PDA ROM: 17.1(21B80)
« Reply #979 Dátum: 2013, 08 24, 10:03:26 »
Mindenkinek szívélyes üdvözlet  :ok: aug. 22-e óta S 2 helyett Note 2-m van... ;)

Kezdem belakni (sok minden ugyanaz - ugyanolyan) de nem biiiírok az Automate it nevű  programmal, ami a korábbi gépen tökéletesen tette a  dolgát. Mindenáron "botolni akar a megfelelő működéshez", majd boot után is ua.
A program eredeti/vásárolt, S2 hagyatékot fájó szívvel de töröltem (azt hittem meni fognak az időpont, gps egyebek...) külső SD-t formáztam a telefon belakás előtt...

Arra gondoltam, hogy a root nem megfelelő - "nem teljes" de ezen kívül minden  - pl. a Titanium Backup is működik.
(framaroot használatát olvastam a N2 ügyében valahol - meg is oldotta. Eredeti rom, csak rootlva van a gép.)

Volt valakinek hasonló esete?  :olvass:

Szia
Pedig annak csak a root kell, nálam szépen teszi a dolgát, 14 szabály van nálam alkalmazva.
A botolni akar nálad mit jelent? Ha azt a rootra értetted, nincs nálad bekapcsolva az idöszakos root, ami minden indísnál igényli a manuális root jog megadást?

visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető kisgida88

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Sygic
  • PDA: ASUS Zenfone 2
  • PDA ROM: Mindíg a legfrissebb gyári
« Reply #980 Dátum: 2013, 08 24, 12:56:25 »
Ha azt a rootra értetted, nincs nálad bekapcsolva az idöszakos root, ami minden indísnál igényli a manuális root jog megadást?

Köszi!
Ha legközelebb csinálja (most épp nem... ::)  ) készítek screenshotot. Ez az időszakos root micsoda és hol kell szabályozni? (Eddig még nem találkoztam vele, pedig volt már pár androidos telefonom...)

:ok:

• TOPIKGAZDA
« Reply #981 Dátum: 2013, 08 24, 18:56:29 »

Köszi!
Ha legközelebb csinálja (most épp nem... ::)  ) készítek screenshotot. Ez az időszakos root micsoda és hol kell szabályozni? (Eddig még nem találkoztam vele, pedig volt már pár androidos telefonom...)

:ok:

Ki lehet pipálni, aikor megadod root jogot, hogy 15 perc után kérdezze újra, lehet félre böktél legutóbb és véletlenül bepipáltad :D
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető carljohnson

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: akiszbéhát
  • PDA: GT N7100
  • PDA ROM: N7100OXXDMC3
« Reply #982 Dátum: 2013, 09 06, 02:35:08 »
szevasztok! közel fél éve vagyok note 2 tulajdonos mikor meg vettem 4.1.1 volt rajta de hamar jött a frisités 4.1.2 re amit meg is tettem pár napon belül a töltés el szált hol érintkezet hol nem vissza vittem a tmobilhoz hogy valami érintkezési hibás oldják meg! 1 hét mulva vissza kaptam ugyan azt a készüléket csak ujra rakták a 4.1.2! ebe nem igazán nyugodtam bele volt már sony x8 telefonom rengeteg romot ki probáltam rajta tehát nem volt kérdés hogy bele vágok ebbe is! omega romot választotam v16 (akkoriban az volt a friss) nagyon meg voltam vele elégedve nova launcherel büszkén fikáztam az ájfosokat! de szép lassan jöttek a hibák! egyszer csak olyat csinált a telefon hogy pár másodpercenként nem ütemesen de fel villant. hosszú ideig csinálta meg figyeltem 10 percenként 5 ször fel villant! kiderült ha wifi nélkül vagy mobilnet nélkül kapcsolom be ezt csinálja hát gondoltam megoldotam :D de most a napokban gépre dugtam kiírta hogy médi ezközként csatlakozva és elis tünt a gép semmitsem reagált rá... ki kapcsoltam a gépet a telefont és semmi a telefon nemis érzékelte hogy ez egy gép csak töltés ment... amugyis merülöben voltam fel tettem hát hálozati töltöre és meglepetésemre nem töltöte! de annyira hogy az érintö elis szált mikor be volt dugva csak az alsó érintök és a fizikai gombok müködtek azota gépröl tudom csak tölteni a telefon tehát mindenképp szoftver csere lesz belöle!! azota böngészem a netet és figyelem mi a kinálat! miui romon gondolkom vagy egy uj omegán! anno a sony ericssonomon egy olyan romot találtam amit sehol de még youtubon se egy srác ajánlota de télleg zorall volt gyors stabil megbizható és ezek a cyanogének elbujhatak mellete nem tudom van e ere is valami tutti cuc és hogy inen elég csak wipolnom meg ilyenek és rakhatom sd re az ujat és recoveryzek rá ismerem a menetet csak igy hogy már trüköztem rajta nem tudom mi a teendö az odin igy nem kell. hogy már rootoltam meg minden meg van csak egy uj romot dobok rá akkor nem kell ujra futnom azért minden kört igaz? ja és fura hogy mindig a töltövel szorakozik a szoftver valami hasonlo észrevétel ? köszi elöre is és a Samsung legyen veletek!!! hali

wallachi

• Vendég
« Reply #983 Dátum: 2013, 09 06, 05:37:03 »
szevasztok! közel fél éve vagyok note 2 tulajdonos mikor meg vettem 4.1.1 volt rajta de hamar jött a frisités 4.1.2 re amit meg is tettem pár napon belül a töltés el szált hol érintkezet hol nem vissza vittem a tmobilhoz hogy valami érintkezési hibás oldják meg! 1 hét mulva vissza kaptam ugyan azt a készüléket csak ujra rakták a 4.1.2! ebe nem igazán nyugodtam bele volt már sony x8 telefonom rengeteg romot ki probáltam rajta tehát nem volt kérdés hogy bele vágok ebbe is! omega romot választotam v16 (akkoriban az volt a friss) nagyon meg voltam vele elégedve nova launcherel büszkén fikáztam az ájfosokat! de szép lassan jöttek a hibák! egyszer csak olyat csinált a telefon hogy pár másodpercenként nem ütemesen de fel villant. hosszú ideig csinálta meg figyeltem 10 percenként 5 ször fel villant! kiderült ha wifi nélkül vagy mobilnet nélkül kapcsolom be ezt csinálja hát gondoltam megoldotam :D de most a napokban gépre dugtam kiírta hogy médi ezközként csatlakozva és elis tünt a gép semmitsem reagált rá... ki kapcsoltam a gépet a telefont és semmi a telefon nemis érzékelte hogy ez egy gép csak töltés ment... amugyis merülöben voltam fel tettem hát hálozati töltöre és meglepetésemre nem töltöte! de annyira hogy az érintö elis szált mikor be volt dugva csak az alsó érintök és a fizikai gombok müködtek azota gépröl tudom csak tölteni a telefon tehát mindenképp szoftver csere lesz belöle!! azota böngészem a netet és figyelem mi a kinálat! miui romon gondolkom vagy egy uj omegán! anno a sony ericssonomon egy olyan romot találtam amit sehol de még youtubon se egy srác ajánlota de télleg zorall volt gyors stabil megbizható és ezek a cyanogének elbujhatak mellete nem tudom van e ere is valami tutti cuc és hogy inen elég csak wipolnom meg ilyenek és rakhatom sd re az ujat és recoveryzek rá ismerem a menetet csak igy hogy már trüköztem rajta nem tudom mi a teendö az odin igy nem kell. hogy már rootoltam meg minden meg van csak egy uj romot dobok rá akkor nem kell ujra futnom azért minden kört igaz? ja és fura hogy mindig a töltövel szorakozik a szoftver valami hasonlo észrevétel ? köszi elöre is és a Samsung legyen veletek!!! hali

A rossz kernel is okozhatja ezt a jelenseget ...

Miert nem teszel fel egy deodexed ,rooted stock kernelt, sajat magadnak beallitgatva, tweakelve ?
A fozott romokban szinte mindegyikben van valami ami nem tetszik,vagy hianyzik ...

Nem elérhető le_vente

• intoleráns robot, kukásdroid ;)
  • Navigáció / Navigation: Waze, Sygic, Navigon, iGO, iGO Primo, Be On Road
  • PDA: Note II, SGS2, Samsung Galaxy Mini 2, Samsung Tab3 WiFi, Asus A636N, Samsung Galaxy Young - All Rooted
  • PDA ROM: [4.4.2][NI1]Dr.Ketan Custom ROMV12, Agni kernel
« Reply #984 Dátum: 2013, 09 06, 08:40:51 »
A kijelző vicces működése rossz töltő, vagy kábel eredménye is lehet.
- Azt mondják, elmebajban szenvedek.. De én nem szenvedek, élvezem minden percét...

- Adj neki tanácsot. Ha nem hallgat rád, hadd tanítsa meg a balsorsa. - japán közmondás

A SHAW-ELV: Építs ki olyan rendszert, amelyet hülyék is használni tudnak - csak hülyék fogják használni...

Nem elérhető carljohnson

• PFC Fan
« Reply #985 Dátum: 2013, 09 06, 13:34:16 »
szerintem stock a kernel de ti sokal okosabbak vagytok nálam ezért inkább be küldök egy képet :D de számitogépröl tökéletesen tölt! csak nem érzékeli hogy telefon se a telefonse hogy géphez csatlakozot....  ugyhogy szerintem 1000% hogy szoftveres a hiba! ha most fel akarom tenni ezt a Miui romot kötelező vissza raknom a gyári romot ? csak igy hogy nincs összekötetés a gépközöt nem tudom még hogy oldjam meg ezt, mert ha maradhat az omega, kártya olvasóra gondoltam fel dobom a romot aztán puff neki! ezel a megoldásal téglám lenne ? :D köszi szépen a vilám válaszokat királyok vagytok!
Moderator Comment Képeket a kép beszúrása opcióval tegyél be légyszives és a méretét is csökkentsed. (230x400)

Nem elérhető carljohnson

• PFC Fan
« Reply #986 Dátum: 2013, 09 06, 13:54:16 »
nem tudom modositani az elözö hozzászolásomat de még egy olyan kérdésem lenne ha most kernelt cserélek( perseusra) lehet meg oldodna minden gondom ? és ha omega v18-at raknék v16 helyet akkor is gyárira vissza kéne álitanom az egészet ? köszi

Nem elérhető carljohnson

• PFC Fan
« Reply #987 Dátum: 2013, 09 06, 19:09:48 »
újra én! fejlesztéseknél ki pipáltam az usb hibakeresést és most minden szuper tölti töltön és gép közöt is van kapcsolat ...... érdekes nagyon rég vettem ki a pipát, eddig jol müködöt nélküle na mind1 elégé bele éltem magam ebbe a miui romba help találtam a gépemen egy gyári romot ezzel a nével " Samsung-Updates.com-GT-N7100-XFV-N7100XXDMB5-1361421752 " szerintetek ha ezt fel rakom onan kezdhetem a Miui rom telepitését? egyátalán muszáj e a gyári rom ? 

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #988 Dátum: 2013, 09 06, 19:10:51 »
újra én! fejlesztéseknél ki pipáltam az usb hibakeresést és most minden szuper tölti töltön és gép közöt is van kapcsolat ...... érdekes nagyon rég vettem ki a pipát, eddig jol müködöt nélküle na mind1 elégé bele éltem magam ebbe a miui romba help találtam a gépemen egy gyári romot ezzel a nével " Samsung-Updates.com-GT-N7100-XFV-N7100XXDMB5-1361421752 " szerintetek ha ezt fel rakom onan kezdhetem a Miui rom telepitését? egyátalán muszáj e a gyári rom ?

Nem kell hozzá gyári ROM, egy custom recovery kell.

Nem elérhető vertex

• Navigáció / Navigation: Sygic, Waze
  • PDA: Note8 SM-N950F
  • PDA ROM: Stock 8.0.0
« Reply #989 Dátum: 2013, 10 16, 09:16:27 »
Hello!
Egy kérdésem lenne. Ha minden éjjel 7-8 órát töltőre teszem a vasat, bírja az akku rendeltetésszerűen, vagy viszonylag hamar gallyra vágom? (Eddig lehúztam róla, ha feltöltődött.)
Köszönöm!

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
  • PDA: OnePlus 6
  • PDA ROM: OxygenOS 5.1.8
« Reply #990 Dátum: 2013, 10 16, 16:51:43 »
Hello!
Egy kérdésem lenne. Ha minden éjjel 7-8 órát töltőre teszem a vasat, bírja az akku rendeltetésszerűen, vagy viszonylag hamar gallyra vágom? (Eddig lehúztam róla, ha feltöltődött.)
Köszönöm!
Nem használ neki. Így lesznek a púpos akksik.
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #991 Dátum: 2013, 10 16, 16:56:19 »
Hello!
Köszönöm!

Szia!

Én minden este 10 körül töltőre rakom és reggel 7 körül veszem le. Az összes eddigi készülékemmel így csináltam és nem volt bajuk. Az elektronika megoldja. :)

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #992 Dátum: 2013, 10 16, 16:58:13 »

Akkor sok-sok laptopnak kellett volna már púposodnia, ahogy sokan használják és az összes eddigi készülékemnek, de nem így történt. :)

• TOPIKGAZDA
« Reply #993 Dátum: 2013, 10 16, 16:58:34 »
Szia!

Én minden este 10 körül töltőre rakom és reggel 7 körül veszem le. Az összes eddigi készülékemmel így csináltam és nem volt bajuk. Az elektronika megoldja. :)

Lehet, hogy most így van, de nekem jópár nokiám aksia lett púpos........én azóta ha ki írja, hogy készen van, már húzom is ki a kábelt......

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #994 Dátum: 2013, 10 16, 17:10:29 »
Lehet, hogy most így van, de nekem jópár nokiám aksia lett púpos........én azóta ha ki írja, hogy készen van, már húzom is ki a kábelt......

Azok más akkuval működtek még, melegedtek is rendesen. Azokat én is lehúztam olyankor. Ezek az okosak már másak jó pár éve. Nem érződik semmi melegedés, amikor már teljesen fel van töltve.

• TOPIKGAZDA
« Reply #995 Dátum: 2013, 10 16, 17:12:27 »
Azok más akkuval működtek még, melegedtek is rendesen. Azokat én is lehúztam olyankor. Ezek az okosak már másak jó pár éve. Nem érződik semmi melegedés, amikor már teljesen fel van töltve.
Én a szokásaim rabja vagyok, már nem változok :D Te bedugva hagyod és kihúzva..... :D

Nem elérhető Neo70

• Navigáció / Navigation: Igo Nextgen
  • PDA: SAMU Galaxi Note 5
  • PDA ROM: Egy ütös kütyü
« Reply #996 Dátum: 2013, 10 16, 17:18:20 »
Én a szokásaim rabja vagyok, már nem változok :D Te bedugva hagyod és kihúzva..... :D
Csatlakozom a bedugva hagyókhoz !!  :D
Ne vitatkozz bolondokkal, mert lesüllyedsz a szintjükre ők meg legyőznek a rutinjukkal!!

Nem elérhető vertex

« Reply #997 Dátum: 2013, 10 16, 17:30:14 »

Kösz! Egyébként ha így bírja kb. egy évig, nekem megfelel.

Nem elérhető vertex

« Reply #998 Dátum: 2013, 10 16, 17:33:03 »
Szia!

Kösz Sharp, vmi ilyesmire gondoltam. (Átvált csepptöltésre, v. ilyesmi, sajna nem értek hozzá, ezért kérdeztem.)  :)

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #999 Dátum: 2013, 10 16, 17:36:16 »
Kösz Sharp, vmi ilyesmire gondoltam. (Átvált csepptöltésre, v. ilyesmi, sajna nem értek hozzá, ezért kérdeztem.)  :)

Igen, valami olyasmi. :)