A készüléknek nem lesz baja. Egy 4-5e Ft-os akksi pedig nem akkora érvágás, hogy 12-18 hónapig napi rettegésben kelljen élni. Ő van értünk...
Én csak leírtam a technikailag korrekt infót.
Hát, a technikailag korrekttől igen messze vagy evvel az info-val.
Ha figyeltél volna, leírtam pár dolgot erről.
Picit vesd be a józan paraszti logikát és már látod is az ellentmondást:
ha az áramkör nem töltené tovább az akksit, amikor az 100%-ot ér el, akkor nem kellene levenni töltőről...
Sosem késő bevetni egy ezt kijelző programot, amelyik megmutatja, hogy mennyire igenis tovább tölti.
Nem csepptöltésről beszéltem amúgy:
"Elvben az elektronika sokat segít, de a csepptöltés szerű továbbtöltés miatt érdemes lehúzni."
Minden szavamat fenntartom. Ráadásul, ugye, te is ezt javaslod, helyesen, csak az ellentmondást fel nem fedezve...
Aki emiatt aggódik, ne tegye!Mint leírtam, a szabvány várható élettartamot nagy valószínűséggel kibírja majd az övé is, bár az említett korai és igazán sokszor indokolatlanul készséges akku cserék garanciában mást sejtetnek.
Nem mindegy azonban, hogy ha van egy rakat ketyeréje az embernek, ami akkuról megy és szeretné egy évnél tovább megtartani azokat, hogy egy-egy akku meddig bírja ki. Egy évet, a garancia időt, vagy netalán 5-7 évet, ami nem jellemző és csak odafigyeléssel érhető el.
Ezen pedig csakis a gazda képes változtatni, szerintem ez elég világos...
Ha valaki oly nagyvonalú, hogy az "Ő van értünk..." lobogója alatt tesz arra, hogy meghosszabbíthatja annak (ne személyesítsük meg tárgyainkat, kérem!) élettartamát, az az ő (itt kell az "ő"
) dolga, felelőssége.
De engedjük meg másoknak, hogy tegyenek közvetve magukért a tárgyaik óvó kezelésével...
Én sem vetem magam alá az akku igényeinek oly mértékben, hogy akkor is azt tekintem, ha a pillanatnyi érdekem mást diktál!
Pl. ha igenis tölteni kell, mert szükségem lesz rá töltő nélküli közegben a közeljövőben, de éppen kocsiban vagyok és kell a navi, meg az AutoGuard és kánikula is van, akkor igenis tölteni fogom!
Pedig az, hogy azzal tovább emelem a hőmérsékletét, igencsak káros rá nézve.
Nos, én úgy gondolom, hogy aki akarja, az érti, így részemről itt befejeztem.
UI.: mindjárt kikeresem a linket, ahol sok cikk szól erről, lehet mélyebbre kutakodni, akit érdekel.
Én az alapján döntöttem a mellett, hogy nem engedem teljesen feltöltődni, az sokat javít a túlélési esélyein.
Tessék:
You are not allowed to view links.
Register or
LoginNem csak e cikk segít a dologban, ezen az oldalon még pár cikk van a témához kapcsolódóan, amikor kerestem e témában, sokszor ide jutottam vissza.
Valahol tehát szépen megtalálható az a cikk is, ahol a Li-ion akkuk fajtáiról értekeznek, kellemes olvasmány az is. Csak éppen ellentmond annak, hogy a Note II akkuját helyes lenne úgy tölteni, ahogyan azt Samsung kitalálta.
Egy éven belül a Samu rizikója, az igaz, de egy Li-ion akkunak 2 évet simán kellene bírnia, nekem azonban a történések eléggé kétségesnek állítják be, hogy megérné azt ilyen körülmények közt.
De akinek nem számít 4-5 ezer fölöslegesen kiadott forint, az ne foglalkozzon a témával!