2024, 11 24, 09:39:07
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Galaxy Note 2 (N7100) - Tapasztalatok  (Megtekintve 146249 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető vertex

• Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Sygic, Waze
  • PDA: Note8 SM-N950F
  • PDA ROM: Stock 8.0.0
Re: Galaxy Note 2 (N7100) - Tapasztalatok
« Reply #1000 Dátum: 2013, 10 16, 17:35:42 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Lehet, hogy most így van, de nekem jópár nokiám aksia lett púpos........én azóta ha ki írja, hogy készen van, már húzom is ki a kábelt......

Hello HHanso! Régi típusú aksik nekem is púposodtak, de ahhoz nem volt szükség ilyen jellegű használatra. Simán maguktól csak úgy megcsinálták.

Nem elérhető vertex

« Reply #1001 Dátum: 2013, 10 16, 17:36:31 »
Igen, valami olyasmi. :)

thx

Nem elérhető le_vente

• intoleráns robot, kukásdroid ;)
  • Navigáció / Navigation: Waze, Sygic, Navigon, iGO, iGO Primo, Be On Road
  • PDA: Note II, SGS2, Samsung Galaxy Mini 2, Samsung Tab3 WiFi, Asus A636N, Samsung Galaxy Young - All Rooted
  • PDA ROM: [4.4.2][NI1]Dr.Ketan Custom ROMV12, Agni kernel
« Reply #1002 Dátum: 2013, 10 16, 21:12:11 »
Kösz! Egyébként ha így bírja kb. egy évig, nekem megfelel.

Tovább is!

De azt tudni kell, hogy a töltési ciklusok száma véges.

Ellene dolgozhat az ember, pár dologgal, amit nem szeret, és azok kerülésével sokkal hosszabb élete lesz:

- túltöltés
- túlmerítés
- töltőn hagyás
- magas hőmérséklet

Elvben az elektronika sokat segít, de a csepptöltés szerű továbbtöltés miatt érdemes lehúzni.

Elvben a telefon nem tudja túltölteni, de a Note II akkuja egy előttem nem teljesen világos akku, mert nem felel meg néhány kritériumnak.
Magasabb töltőfeszültséggel dolgozik, mint a szokásos Li-ion akkuk, de az a szabványú akku, amelyikre ez igaz, az nem alkalmas a Note II-be, így én sajna élek a gyanúval, hogy ez egy szerencsétlen, kiváló minőségű, de normál módon, gyárilag állandó túltöltésre kárhoztatott akku.
Tudni kell, hogy Samsung akkugyártásban is világelső, ezért meri ezt kockáztatni.
Érzem, hogy kicsit konteo, amit állítok, de ezt támasztja alá két érdekesség:
- sokan panaszkodnak brutális akkuidő rövidülésekre.
- sokaknak cserélik az akkuját N2-ben egy büdös kérdés, vizsgálat nélkül

Ezek a korábbi mobiljaira nem voltak jellemzők.

Amit én teszek:

Olyan kernelt választok, amelyik támogatja a töltőfeszültség állítását és visszaveszem azt 4,35V-ról 4,2V-ra és a töltés kikapcsolásának értékét is leveszem 4300000µV-ra.
Ennek az az eredménye, hogy csak 93%-ra töltődik, ami bőven elég, de semelyik ciklus számot drasztikusan csökkentő tényező nem lép fel. Ha megtartom sokáig, akkor nekem hoz ez előnyt, ha eladom, nyugodt szívvel adhatom, mert kíméltem.

Amúgy, az állításomban nem vagyok teljesen biztos, sajna, nem volt elég energiám annyira utánajárni, hogy tudjam a tutit, de egy biztos, hogy az ilyen kímélés minden akkunak jót tesz.

Ha az általam így maximalizált 93%-ot vesszük 100%-nak, akkor a Note II-t 'normálisan' töltő mechanizmus kb. 50%-kal csökkenti az élettartamát. Nos, míg ez kb. két év egy Li-ion akku esetén, az egy év akkor is meglesz, már csak amiatt, hogy Samu akksijai nagyon jók.

Elméletem ellen szólhatna, hogy az S2-m akksija is tökéletes, pedig az aztán kapott erős töltést kánikulában a szélvédőn és nem is tudtam korlátozni.

De nálam minden akku a várható élete többszörösét éli meg, mert gondoskodom róluk.

Például szegény 6630-as Nokia-m az eredeti akksijával megy nagyon sokat még manapság is, pedig kb. 7 éve van csak énnálam és használtan vettem, döglődő akkuval, de túlélte a leváltására vett utángyártottat.

A Samu D900-asom sem merül le talán egy hétig a mai napig az eredeti akksijával. Kb. 6 éves az is.
- Azt mondják, elmebajban szenvedek.. De én nem szenvedek, élvezem minden percét...

- Adj neki tanácsot. Ha nem hallgat rád, hadd tanítsa meg a balsorsa. - japán közmondás

A SHAW-ELV: Építs ki olyan rendszert, amelyet hülyék is használni tudnak - csak hülyék fogják használni...

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
  • PDA: OnePlus 6
  • PDA ROM: OxygenOS 5.1.8
« Reply #1003 Dátum: 2013, 10 17, 00:03:00 »
Kösz Sharp, vmi ilyesmire gondoltam. (Átvált csepptöltésre, v. ilyesmi, sajna nem értek hozzá, ezért kérdeztem.)  :)
Nos igen, ez a tévhit.
A lítium technológiánál NINCS csepptöltés. VOLT az NiCd-nél, volt az NiMH-nál, de NINCS a lítiumos technológiánál.

Ha készen van az akksi töltése, akkor ki kell húzni a töltőt.
A laptopakksiknál ezt általában megoldják a töltésvezérlő programok, pár gyártó (pl. Lenovo, Dell, Samsung) teljesen kiiktatja a töltést, ha kész az akksi.
De volt nekem Acerem is, nem bírt 1 évet a gyári akksi, pedig kiszedegettem általában.

A Mostani T500-as Lenovom akksija elmúlt 3 éves, és még mindig >3 órát bír.

Szóval a Lítium-akksik nem szeretik a teljes feltöltés utáni töltőn maradást.
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

Nem elérhető Neo70

• Navigáció / Navigation: Igo Nextgen
  • PDA: SAMU Galaxi Note 5
  • PDA ROM: Egy ütös kütyü
« Reply #1004 Dátum: 2013, 10 17, 08:42:45 »
Nos igen, ez a tévhit.
A lítium technológiánál NINCS csepptöltés. VOLT az NiCd-nél, volt az NiMH-nál, de NINCS a lítiumos technológiánál.

Ha készen van az akksi töltése, akkor ki kell húzni a töltőt.
A laptopakksiknál ezt általában megoldják a töltésvezérlő programok, pár gyártó (pl. Lenovo, Dell, Samsung) teljesen kiiktatja a töltést, ha kész az akksi.
De volt nekem Acerem is, nem bírt 1 évet a gyári akksi, pedig kiszedegettem általában.

A Mostani T500-as Lenovom akksija elmúlt 3 éves, és még mindig >3 órát bír.

Szóval a Lítium-akksik nem szeretik a teljes feltöltés utáni töltőn maradást.

Én nem értek ennyire az akkukhoz ,,de egy biztos mindig este feldugom reggel lehúzom . Hétvégén akár 70% is marad benne estére  mivel nincs annyit használva de olyankor is megkapja a hálózatot .
Lehet veszit az erejéből idővel de az biztos hogy a régi készülékeimből  az S3 készülékem a kisebbik fiunál van az SGS a nagyobbiknál a HOX az asszonynál Sgs 2 egy havernál ,,, és mindegyik kitünő állapotban vannak ,talán az SGS már nem olyan fickós de hát már 3 év felett jár !!!
Lehet csak szerencse kérdése de nekem ez a tapasztalatom 
Ne vitatkozz bolondokkal, mert lesüllyedsz a szintjükre ők meg legyőznek a rutinjukkal!!

Nem elérhető kleingy

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: OnePlus 5, TabS 8.4
« Reply #1005 Dátum: 2013, 10 17, 09:35:00 »
No de mit csináljon a user, aki a telefont este felrakja tölteni, mikor lefekszik aludni és csak reggel tudja lehúzni?  :(

Nem elérhető Karif

• PDA: Samsung Galaxy Note II, Note EDGE
  • PDA ROM: Mikor mi..
« Reply #1006 Dátum: 2013, 10 17, 10:29:38 »
Semmit. Aludjon nyugodtan. ..:)

Küldve az én GT-N7100-ről Tapatalk használatával

Nem elérhető lasse001

• Navigáció / Navigation: Waze - Sygic
  • PDA: Samsung Galaxy S10+ Prism Black ; HUAWEI MediaPad M3 8.4
« Reply #1007 Dátum: 2013, 10 17, 10:37:30 »
Semmit. Aludjon nyugodtan. ..:)

Küldve az én GT-N7100-ről Tapatalk használatával
:ok:

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #1008 Dátum: 2013, 10 17, 11:25:25 »
No de mit csináljon a user, aki a telefont este felrakja tölteni, mikor lefekszik aludni és csak reggel tudja lehúzni?  :(
A készüléknek nem lesz baja. Egy 4-5e Ft-os akksi pedig nem akkora érvágás, hogy 12-18 hónapig napi rettegésben kelljen élni. Ő van értünk... :)

Én csak leírtam a technikailag korrekt infót. :)
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

Nem elérhető kleingy

• Support-ER
  • PDA: OnePlus 5, TabS 8.4
« Reply #1009 Dátum: 2013, 10 17, 12:46:39 »
A készüléknek nem lesz baja. Egy 4-5e Ft-os akksi pedig nem akkora érvágás, hogy 12-18 hónapig napi rettegésben kelljen élni. Ő van értünk... :)

Végülis jogos. :D  :ok:

Nem elérhető le_vente

• PDA: Note II, SGS2, Samsung Galaxy Mini 2, Samsung Tab3 WiFi, Asus A636N, Samsung Galaxy Young - All Rooted
« Reply #1010 Dátum: 2013, 10 17, 18:01:37 »

Hát, a technikailag korrekttől igen messze vagy evvel az info-val.

Ha figyeltél volna, leírtam pár dolgot erről.

Picit vesd be a józan paraszti logikát és már látod is az ellentmondást:

ha az áramkör nem töltené tovább az akksit, amikor az 100%-ot ér el, akkor nem kellene levenni töltőről...  ;)

Sosem késő bevetni egy ezt kijelző programot, amelyik megmutatja, hogy mennyire igenis tovább tölti.

Nem csepptöltésről beszéltem amúgy:

"Elvben az elektronika sokat segít, de a csepptöltés szerű továbbtöltés miatt érdemes lehúzni."

Minden szavamat fenntartom. Ráadásul, ugye, te is ezt javaslod, helyesen, csak az ellentmondást fel nem fedezve...

Aki emiatt aggódik, ne tegye!

Mint leírtam, a szabvány várható élettartamot nagy valószínűséggel kibírja majd az övé is, bár az említett korai és igazán sokszor indokolatlanul készséges akku cserék garanciában mást sejtetnek.

Nem mindegy azonban, hogy ha van egy rakat ketyeréje az embernek, ami akkuról megy és szeretné egy évnél tovább megtartani azokat, hogy egy-egy akku meddig bírja ki. Egy évet, a garancia időt, vagy netalán 5-7 évet, ami nem jellemző és csak odafigyeléssel érhető el.

Ezen pedig csakis a gazda képes változtatni, szerintem ez elég világos...

Ha valaki oly nagyvonalú, hogy az "Ő van értünk..." lobogója alatt tesz arra, hogy meghosszabbíthatja annak (ne személyesítsük meg tárgyainkat, kérem!) élettartamát, az az ő (itt kell az "ő"  ;) ) dolga, felelőssége.

De engedjük meg másoknak, hogy tegyenek közvetve magukért a tárgyaik óvó kezelésével...

Én sem vetem magam alá az akku igényeinek oly mértékben, hogy akkor is azt tekintem, ha a pillanatnyi érdekem mást diktál!

Pl. ha igenis tölteni kell, mert szükségem lesz rá töltő nélküli közegben a közeljövőben, de éppen kocsiban vagyok és kell a navi, meg az AutoGuard és kánikula is van, akkor igenis tölteni fogom!

Pedig az, hogy azzal tovább emelem a hőmérsékletét, igencsak káros rá nézve.

Nos, én úgy gondolom, hogy aki akarja, az érti, így részemről itt befejeztem.

UI.: mindjárt kikeresem a linket, ahol sok cikk szól erről, lehet mélyebbre kutakodni, akit érdekel.

Én az alapján döntöttem a mellett, hogy nem engedem teljesen feltöltődni, az sokat javít a túlélési esélyein.

Tessék:

Nem csak e cikk segít a dologban, ezen az oldalon még pár cikk van a témához kapcsolódóan, amikor kerestem e témában, sokszor ide jutottam vissza.

Valahol tehát szépen megtalálható az a cikk is, ahol a Li-ion akkuk fajtáiról értekeznek, kellemes olvasmány az is. Csak éppen ellentmond annak, hogy a Note II akkuját helyes lenne úgy tölteni, ahogyan azt Samsung kitalálta.

Egy éven belül a Samu rizikója, az igaz, de egy Li-ion akkunak 2 évet simán kellene bírnia, nekem azonban a történések eléggé kétségesnek állítják be, hogy megérné azt ilyen körülmények közt.

De akinek nem számít 4-5 ezer fölöslegesen kiadott forint, az ne foglalkozzon a témával!  ;)
- Azt mondják, elmebajban szenvedek.. De én nem szenvedek, élvezem minden percét...

- Adj neki tanácsot. Ha nem hallgat rád, hadd tanítsa meg a balsorsa. - japán közmondás

A SHAW-ELV: Építs ki olyan rendszert, amelyet hülyék is használni tudnak - csak hülyék fogják használni...

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #1011 Dátum: 2013, 10 17, 18:14:13 »
...
Legyen már érthetőbb, magyarul!

Sir Winston Churchill

Nem elérhető lasse001

« Reply #1012 Dátum: 2013, 10 18, 10:27:09 »
Sziasztok esetleg tudna valaki ajánlani egy olyan videó playert amivel lehet a hangot csúsztatni a filmhez képest. A Bs player nem jó mert az az utolsó frissítés óta még ac3 hangot sem játszik le.

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
« Reply #1013 Dátum: 2013, 10 18, 10:49:56 »
Sziasztok esetleg tudna valaki ajánlani egy olyan videó playert amivel lehet a hangot csúsztatni a filmhez képest. A Bs player nem jó mert az az utolsó frissítés óta még ac3 hangot sem játszik le.

Vissza kell rakni a korábbi verziót. Nálam a v1.9 bulid 151 kiválóan teszi a dolgát. Már amikor használom. :)

Nem elérhető vertex

« Reply #1014 Dátum: 2013, 10 18, 11:22:36 »

Tovább is!

De azt tudni kell, hogy a töltési ciklusok száma véges.

Ellene dolgozhat az ember, pár dologgal, amit nem szeret, és azok kerülésével sokkal hosszabb élete lesz:

- túltöltés
- túlmerítés
- töltőn hagyás
- magas hőmérséklet

Elvben az elektronika sokat segít, de a csepptöltés szerű továbbtöltés miatt érdemes lehúzni.

Elvben a telefon nem tudja túltölteni, de a Note II akkuja egy előttem nem teljesen világos akku, mert nem felel meg néhány kritériumnak.
Magasabb töltőfeszültséggel dolgozik, mint a szokásos Li-ion akkuk, de az a szabványú akku, amelyikre ez igaz, az nem alkalmas a Note II-be, így én sajna élek a gyanúval, hogy ez egy szerencsétlen, kiváló minőségű, de normál módon, gyárilag állandó túltöltésre kárhoztatott akku.
Tudni kell, hogy Samsung akkugyártásban is világelső, ezért meri ezt kockáztatni.
Érzem, hogy kicsit konteo, amit állítok, de ezt támasztja alá két érdekesség:
- sokan panaszkodnak brutális akkuidő rövidülésekre.
- sokaknak cserélik az akkuját N2-ben egy büdös kérdés, vizsgálat nélkül

Ezek a korábbi mobiljaira nem voltak jellemzők.

Amit én teszek:

Olyan kernelt választok, amelyik támogatja a töltőfeszültség állítását és visszaveszem azt 4,35V-ról 4,2V-ra és a töltés kikapcsolásának értékét is leveszem 4300000µV-ra.
Ennek az az eredménye, hogy csak 93%-ra töltődik, ami bőven elég, de semelyik ciklus számot drasztikusan csökkentő tényező nem lép fel. Ha megtartom sokáig, akkor nekem hoz ez előnyt, ha eladom, nyugodt szívvel adhatom, mert kíméltem.

Amúgy, az állításomban nem vagyok teljesen biztos, sajna, nem volt elég energiám annyira utánajárni, hogy tudjam a tutit, de egy biztos, hogy az ilyen kímélés minden akkunak jót tesz.

Ha az általam így maximalizált 93%-ot vesszük 100%-nak, akkor a Note II-t 'normálisan' töltő mechanizmus kb. 50%-kal csökkenti az élettartamát. Nos, míg ez kb. két év egy Li-ion akku esetén, az egy év akkor is meglesz, már csak amiatt, hogy Samu akksijai nagyon jók.

Elméletem ellen szólhatna, hogy az S2-m akksija is tökéletes, pedig az aztán kapott erős töltést kánikulában a szélvédőn és nem is tudtam korlátozni.

De nálam minden akku a várható élete többszörösét éli meg, mert gondoskodom róluk.

Például szegény 6630-as Nokia-m az eredeti akksijával megy nagyon sokat még manapság is, pedig kb. 7 éve van csak énnálam és használtan vettem, döglődő akkuval, de túlélte a leváltására vett utángyártottat.

A Samu D900-asom sem merül le talán egy hétig a mai napig az eredeti akksijával. Kb. 6 éves az is.

Hello!
Kösz a (szokásos) precíz ismertetőt!  :)

Nem elérhető lasse001

« Reply #1015 Dátum: 2013, 10 18, 11:32:03 »
Vissza kell rakni a korábbi verziót. Nálam a v1.9 bulid 151 kiválóan teszi a dolgát. Már amikor használom. :)
Köszi. Működik.  :ok: :taps:

Nem elérhető le_vente

« Reply #1016 Dátum: 2013, 10 18, 11:56:26 »
Hello!
Kösz a (szokásos) precíz ismertetőt!  :)

:ok:

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
« Reply #1017 Dátum: 2013, 10 18, 12:01:08 »
Köszi. Működik.  :ok: :taps:

Nem érdemes addig frissíteni, amíg nem kerül vissza az ac3.

Nem elérhető atikanj

• PDA: LG V10 H960A
« Reply #1018 Dátum: 2013, 10 18, 12:47:10 »
Szia
mx player pro

Nem elérhető TpS

• PDA: Huawei Medipad X2
« Reply #1019 Dátum: 2013, 10 18, 15:48:30 »
A You are not allowed to view links. Register or Login is tudja, és egy zseniális ingyenes lejátszó.

Nem elérhető atikanj

• PDA: LG V10 H960A
« Reply #1020 Dátum: 2013, 10 18, 22:12:58 »

szia ... idézek az MX player ismertetőjéből
"FELIRAT GÖRGETÉS - Görgesse a feliratot és a videó is azzal együtt kerül a megfelelő pozícióba, szinkronban a felirattal."

You are not allowed to view links. Register or Loginátszo-androidra

ez pedig ahol a leírás megvan hozzá ....

Nem elérhető lasse001

Re: Re: Galaxy Note 2 (N7100) - Tapasztalatok
« Reply #1021 Dátum: 2013, 10 18, 22:52:26 »
szia ... idézek az MX player ismertetőjéből
"FELIRAT GÖRGETÉS - Görgesse a feliratot és a videó is azzal együtt kerül a megfelelő pozícióba, szinkronban a felirattal."

You are not allowed to view links. Register or Loginátszo-androidra

ez pedig ahol a leírás megvan hozzá ....
Köszi. De nekem a hang volt megcsúszva.

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-N7100-ről

Nem elérhető kisdobos

• Navigáció / Navigation: Maps
  • PDA: Samsung Galaxy S7
« Reply #1022 Dátum: 2013, 12 12, 09:10:59 »
Használtok képernyővédő fóliát? Én most tettem fel egyet de olyan gagyi lett a kijelzőm minősége. Van valami jó fajta?

Tapatalk-kal küldve az én GT-N7100-el

Nem elérhető wolfpapa

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Sygic/iGO
  • PDA: iPhone 7/Xiaomi Mi 1A/ZTE Nubia Z17S/iPad Pro/Air 2
  • PDA ROM: az aktualis
« Reply #1023 Dátum: 2013, 12 12, 10:41:54 »
Használtok képernyővédő fóliát? Én most tettem fel egyet de olyan gagyi lett a kijelzőm minősége. Van valami jó fajta?

Tapatalk-kal küldve az én GT-N7100-el
ha rakok akkor csak BRANDO ULTRA CLEAR (reszemröl).  :)
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login   You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető kisdobos

• Navigáció / Navigation: Maps
  • PDA: Samsung Galaxy S7
« Reply #1024 Dátum: 2013, 12 12, 11:28:12 »
ha rakok akkor csak BRANDO ULTRA CLEAR (reszemröl).  :)
Elég húzós az ára olyan jó is? Látszik hogy van rajta?