2024, 11 28, 07:11:51
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Galaxy Note 2 (N7100) - Tapasztalatok  (Megtekintve 146417 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető szubsztrat

Re: Galaxy Note 2 (N7100) - Tapasztalatok
« Reply #925 Dátum: 2013, 06 16, 18:58:19 »
Bocs, rosszul írtam 4.1.2 van rajta, ez az új.

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-N7100-ről

movie

• Vendég
« Reply #926 Dátum: 2013, 06 16, 19:00:26 »
Vagy csereld ki a SecLauncher2.apk t egy masik rombol....

Nem elérhető szubsztrat

« Reply #927 Dátum: 2013, 06 16, 19:05:36 »
Köszi, csak az a bajom, hogy ezekhez nem igazán értek. Nem cseréltem még ROM-ot sem. Esetleg valami más megoldás? köszönöm

movie

• Vendég
« Reply #928 Dátum: 2013, 06 16, 19:11:45 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Köszi, csak az a bajom, hogy ezekhez nem igazán értek. Nem cseréltem még ROM-ot sem. Esetleg valami más megoldás? köszönöm

Tedd fel ujra a gyarit. Ahhoz azert ertesz nem ?

Nem elérhető szubsztrat

« Reply #929 Dátum: 2013, 06 16, 19:16:08 »
Hard reset-re gondoltál? Csinálok újra egy hard resetet, nem rakok fel semmi progit, csak a gyáriakkal fogom használni, meglátom mi lesz igy.

movie

• Vendég
« Reply #930 Dátum: 2013, 06 16, 22:04:40 »
Hard reset-re gondoltál? Csinálok újra egy hard resetet, nem rakok fel semmi progit, csak a gyáriakkal fogom használni, meglátom mi lesz igy.

Koze nincs a hard resethez annak amit irtam. Vagy odinal vagy kiesel tedd fel ujra a gyari romot es kesz. Elotte csinalj egy wipedatat.

Nem elérhető szubsztrat

« Reply #931 Dátum: 2013, 06 16, 22:57:18 »
köszi, megpróbálom amit javasolsz.

rstwingo

• Vendég
« Reply #932 Dátum: 2013, 06 19, 14:14:34 »
Érdekes felfedezést tettem most, amit nem igazán értek

Adott Artu 1,3-s DME1 romja, na mondom felteszem rá ezt a DME6-s romból a modem és a kernel részt
Mobil odinnal fel is tettem és láss csodát eltűnt  az IMEI számom, nincs hálózat :hmm:
Na mondom, biztos lezárta a függetlenítést ami kicsit érdekes lenne mert T-s a teló és T-s a SIM is
megnéztem a GalaxSIM unlockot és azt írta locked, na mondom akkor EFS visszaállítás újra nyitás és már azt is írja hogy unlock, de hálózat és IMEI még mindig nincs, se bezárva, se kinyitva  NO problem  :D
fogtam és mobil odinnal visszatettem a DME1-s kernelt és modemet és jééé lett IMEI és hálózat is ::P ;D
Na akkor kerestem tovább, hogy mi van
újra feltettem a DME6-s kernelt és megint elment minden, se IMEI se hálózat, vissza a DME1-s kernel, megint van minden
akkor feltettem a DME4 modemet és azzal van minden
Ebből azt következik, hogy a DME6 kernel valami miatt kiüti az IMEI számot NÁLAM, de fogalmam nincs mi miatt
ilyennel még nem találkoztam

NA erre varrjatok gombot  :D :geek: ???

Nem elérhető laca71

• Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA: LG G2 32 GB/ S4 mini
« Reply #933 Dátum: 2013, 06 19, 14:36:51 »
Szia !

Máshol is ez a gond:

Quote:
Originally Posted by wasdly 
It has been confirmed that the stock DME6 or DMF2 kernel requires the newest modem. If using older kernels or any other custom kernel, we can change modems.

Sent from my GT-N7100 using xda app-developers app

Maybe it because the new battery saver IDK.

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
« Reply #934 Dátum: 2013, 06 19, 16:39:34 »

Adott Artu 1,3-s DME1 romja, na mondom felteszem rá ezt a DME6-s romból a modem és a kernel részt
Mobil odinnal fel is tettem és láss csodát eltűnt  az IMEI számom, nincs hálózat :hmm:
Na mondom, biztos lezárta a függetlenítést ami kicsit érdekes lenne mert T-s a teló és T-s a SIM is
megnéztem a GalaxSIM unlockot és azt írta locked, na mondom akkor EFS visszaállítás újra nyitás és már azt is írja hogy unlock, de hálózat és IMEI még mindig nincs, se bezárva, se kinyitva  NO problem  :D
fogtam és mobil odinnal visszatettem a DME1-s kernelt és modemet és jééé lett IMEI és hálózat is ::P ;D
újra feltettem a DME6-s kernelt és megint elment minden, se IMEI se hálózat, vissza a DME1-s kernel, megint van minden
Ebből azt következik, hogy a DME6 kernel valami miatt kiüti az IMEI számot NÁLAM, de fogalmam nincs mi miatt

Nekem nem volt ilyen problémám, bár az enyém Expansys-os.

Nem elérhető stirlitz

• Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy Note2 N7100
  • PDA ROM: Stock
« Reply #935 Dátum: 2013, 06 28, 17:58:44 »
Üdv.!

Ki milyen GPS szoftvert használ?

Eddig 3-al próbálkoztam, de egyedül a Navigon-t tudtam valameddig használni.
Caedite eos! Novit enim Dominus qui sunt eius!

movie

• Vendég
« Reply #936 Dátum: 2013, 06 28, 18:24:16 »

NEm lehet hogy ez a kernel valami miatt masfajta particiokat, swapot...stb hoz letre? Es alap esetben a normalis helyerol probalna kiolvasni az adatokat de ezt nem tudja mert az adatok mas cimzes alatt szerepelnek?

rstwingo

• Vendég
« Reply #937 Dátum: 2013, 06 28, 19:46:20 »
Na skacok, ma sikerült lepadlózni a telefont  :D, így volt módomban sok mindent kipróbálni a felélesztés miatt
szerettem volna téglát is csinálni belőle, természetesen csak is szoftveresen, de még az se sikerült  :p

Szóval, ott kezdődött, hogy csinálok/tam egy olyan DME6-s romot , amiben csak a magyar CSC-k vannak, rootolt, és deodexelt, így bárki felteszi gyári romja lesz, még a szolgáltatósok is feltehetik nyugodtan és lesz egy DME6-s T-s rom vagy Telenoros vagy épp Vodafonos
A rom az jól sikerült, működik szépen
na tovább, szóval elkezdtem játszani az Odinnal. valami miatt nem akarta az igazságot, feltette a romot és meglepetésemre, minden adatom megmaradt, nem tiszta telepítést csinált, hogy, hogy az nem tudom, na mondom, akkor csinálok egy full nand törlést, ami mindent töröl,
amire nem számoltam, hogy az EFS partíciót is törölte és ugye feltette a romot, csak elindulni nem akart,
állandóan bootloopolt
először csak romokat és kerneleket, meg recoverys mentéssel próbálkoztam, mert nem gondoltam az EFS-re, de semmi, mindennel csak bootloop, na akkor eszembe jutott az EFS, nosza nézem a gyik topikba a Movi kartárs leírását
A leírás jó, igaz egy két helyen igazítani kellene, mert nem jó a sorrend a teendőkben
A leírás szerint letöltöd amit le kell és utána rootolod a CF auto rootal, aztán rom és megint bootloaderben indítani és efs visszarakás >> na ez így nem jó, mint kiderült
Addig jó hogy tedd fel a gyári romot és utána kell a CF root nem előtte és nem download módban kell elindítani, hanem rendesen és szórakozni vele mire elkapja az adb drivert és felteszi az EFS.img-t nem pedig EFS.iso-t
mivel nekem volt efs.img mentésem, így azt tettem fel és láss csodát tényleg elindult a telefon
az IMEI szám először ismeretlen volt, de a gyári romot újrarakva visszajött a saját IMEI számom és minden rendbe is volt, aztán a TA-val nulláztam , újraindítottam, hogy megnézzem, hogy jól nullázta le, mert nem úgy nullázott mint szokott. Újra indítás után érdekes módon a 0049-s IMEI szám fogadott, pislogtam is ki a fejemből, hogy ezt aztán miért  >:( de aztán úgy döntöttem, hogy először felteszem ezt a multi CSC magyar romot amit csináltam, fel is tettem és meglepetésemre, az újraindítás után a saját IMEI számom fogadott
Most rendesen működik egy T-mobilos MDE6-s rommal

Nem lett felhőtlen az öröm, valami csak nincs rendben, mert bármilyen romot teszek fel a wifi nem akar működni
Bekapcsol, csak nem hajlandó semmihez se kapcsolódni, mindig azt írja hogy Hitelesítési Hiba
akár jelszóval védett, akár jelszó nélküli a wifi
Valakinek erre ötlet

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #938 Dátum: 2013, 06 28, 19:58:36 »
Nem lett felhőtlen az öröm, valami csak nincs rendben, mert bármilyen romot teszek fel a wifi nem akar működni
Bekapcsol, csak nem hajlandó semmihez se kapcsolódni, mindig azt írja hogy Hitelesítési Hiba
akár jelszóval védett, akár jelszó nélküli a wifi
Valakinek erre ötlet

Router újraindítás után is?

rstwingo

• Vendég
« Reply #939 Dátum: 2013, 06 28, 20:21:13 »
Router újraindítás után is?

Sajna igen, de nem csak a router, néztem 3 telefonon 4 tableten és 3 routeren is és egyikhez se hajlandó csatlakozni
A bluetooth az megy , ja és megint át állt 0049-s IMEI-re
játszok tovább

Nem elérhető gyuri57

• Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: S5 S4
« Reply #940 Dátum: 2013, 06 28, 20:27:22 »
Sajna igen, de nem csak a router, néztem 3 telefonon 4 tableten és 3 routeren is és egyikhez se hajlandó csatlakozni
játszok tovább
Efs mentésed nem volt?
Én is beszívtam de az Efs próval sikerült helyrehoznom.

rstwingo

• Vendég
« Reply #941 Dátum: 2013, 06 28, 20:29:22 »
Efs mentésed nem volt?
Én is beszívtam de az Efs próval sikerült helyrehoznom.

Ha elolvastad volna az előzményt ami picit feljebb van, akkor olvastad volna, hogy van mentésem
Az IMEI-n nem is aggódok

movie

• Vendég
« Reply #942 Dátum: 2013, 06 28, 20:31:15 »
játszok tovább

Probaltad az efs mappat torolni, es hagyni hogy ujraepitse magat reboot utan?
Ne csinalj visszaallitast, csak torold az efst aztan gyari adatok visszaallitasa es akksi kivesz. Ujrainditod es ha szerencsed van visszaall
Biztos az esf mappan belul lesz a wifi hiba is mert biztos tudod a mac es hasonlo cimeket is ott tarolja

rstwingo

• Vendég
« Reply #943 Dátum: 2013, 06 28, 20:40:15 »
Probaltad az efs mappat torolni, es hagyni hogy ujraepitse magat reboot utan?
Ne csinalj visszaallitast, csak torold az efst aztan gyari adatok visszaallitasa es akksi kivesz. Ujrainditod es ha szerencsed van visszaall
Biztos az esf mappan belul lesz a wifi hiba is mert biztos tudod a mac es hasonlo cimeket is ott tarolja

Most megcsináltam, wifi lett  :taps:,  GSM hálózat ment  :'(
jó játék  :D

movie

• Vendég
« Reply #944 Dátum: 2013, 06 28, 20:58:02 »
Most megcsináltam, wifi lett  :taps:,  GSM hálózat ment  :'(
jó játék  :D

Gondoltam. Beragadt valahova egy script.
Most probalj egy efs visszaallitast, de ha lehet ne rootexploreres masolassal, hanem az adb parancssorossal.
Aztan reboot wipe dalvik es ha minden jol megy happy time

rstwingo

• Vendég
« Reply #945 Dátum: 2013, 06 28, 21:20:24 »
Gondoltam. Beragadt valahova egy script.
Most probalj egy efs visszaallitast, de ha lehet ne rootexploreres masolassal, hanem az adb parancssorossal.
Aztan reboot wipe dalvik es ha minden jol megy happy time

Na szóval kitöröltem az efs mappából a cuccokat és root explorerrel bemásoltam a mentésből a fájlokat, jogokat megadtam és újra indítás után wifi van, IMEI vissza állt de a hálózatra nem hajlandó felcsatlakozni, annak ellenére, hogy látja

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #946 Dátum: 2013, 06 28, 22:18:46 »
Na szóval kitöröltem az efs mappából a cuccokat és root explorerrel bemásoltam a mentésből a fájlokat, jogokat megadtam és újra indítás után wifi van, IMEI vissza állt de a hálózatra nem hajlandó felcsatlakozni, annak ellenére, hogy látja

Én a jogokat sosem állítottam, csak bemásoltam és működött... :)

rstwingo

• Vendég
« Reply #947 Dátum: 2013, 06 28, 23:05:16 »
Én a jogokat sosem állítottam, csak bemásoltam és működött... :)

Én már csak ilyen vagyok, szeretem ha minden a helyén és úgy ahogy ott kell
Na de mostanra sikerült mindent rendbe szedni, müködik rendesen minden, a wifi is a hálózat is és az IMEi is
Nem írom le hogy, mert sok oldal betellene, de röviden annyit, hogy rengeteg variációval és kitartással

movie

• Vendég
« Reply #948 Dátum: 2013, 06 29, 00:23:03 »
Én már csak ilyen vagyok, szeretem ha minden a helyén és úgy ahogy ott kell
Na de mostanra sikerült mindent rendbe szedni, müködik rendesen minden, a wifi is a hálózat is és az IMEi is
Nem írom le hogy, mert sok oldal betellene, de röviden annyit, hogy rengeteg variációval és kitartással

Gratula hozza, es a kitartashoz. Ez is bizonyitja hogy nincs veszve semmi,csak merni kell, es tudni vagy legalabbis sejteni mit csinalsz.. :)

:ima:

rstwingo

• Vendég
« Reply #949 Dátum: 2013, 06 29, 00:58:49 »
Gratula hozza, es a kitartashoz. Ez is bizonyitja hogy nincs veszve semmi,csak merni kell, es tudni vagy legalabbis sejteni mit csinalsz.. :)

:ima:

Ó nem vagyok egy kardjába dőlő, pánikoló ember  ;) :D  ez jó volt, sok mindent megtudtam belőle
először is, hogy nálam ez az SDS és más gyári Chip hiba nem akart előjönni, pedig szerettem volna,
ezért is csináltam a full Nand törlést
Az efs pro program, NÁLAM ló...rt se ért, mert akárhányszor azzal raktam vissza, mindig 0049-s lett az IMEI, ha
viszont kézzel root explorerrel tettem vissza mindig jó lett az IMEI
ha törlöd az efs mappát, akkor 2x-2.5x több fájlt csinál az újba, mint ami a régibe volt.
kérdés kell az bele??
meg hasonló tapasztalatok, szeretem az ilyes fajta kihívásokat, de csak akkor ha a kezembe tartom a telefont,nem pedig távsegítségben, mert ha gondolok egyet, azt meg is tudjam csinálni, ne magyarázni kelljen

Na de mindegy, megy szépen, már vissza is ment a mentésem is, a belső sd tartalmát meg buktam, már nem először
viszont már töltöm felfele a N7100XXDME6_HU_MULTICSC_PREROOT_DEODEX rom is, szerintem reggel 8 körül már lesz link is