Nem tudom szabad-e vagy nem betenni a tegnapi/mai
időtöltésem a telefonnal című leírásomat
Ha nem, akkor kérem az illetékeseket, hogy töröljék
Köszönöm mindenkinek, aki próbált segíteni a megoldásban és elnézést ha nem említek senkit név szerint, de olyan falusiasan van leírva, mert a barátaimnak készült eredendően Szóval tegnap kicsit lefoglaltam magam ebédelés után, mert padlóra küldtem a telefont teljesen csak a bootloader ment, ezt úgy értsétek, hogy az EFS partició is ment a levesbe
A kezdet:
Csináltam egy romot N7100XXDME6_HU_MULTICSC_PREROOT_DEODEX, ebbe a romba beletettem az összes magyar CSC fájl, így a szolgáltatósok is ha felteszik, lesz nekik egy gyári szolgáltatós DME6 legfrissebb romjuk
na szóval,Odin valami miatt nem akarta az igazságot, feltette a romot és meglepetésemre, minden adatom megmaradt, nem tiszta telepítést csinált, hogy, hogy az nem tudom, mikor PIT meg minden játszott, ennek a hatására vagy minek de, elment a wifi (nem akart csatlakozni >> Hitelesítési Hibát írt)) és nem értettem miért, feltettem vagy 3 másik gyárit és azokon se volt jó, Sőt a mentésemen se, semmihez nem volt hajlandó csatlakozni, pedig 10 különböző készülékkel próbáltam
Megoldás keresés:
Na elkezdtem keresni a hibát, de csak nem akartam megtalálni, még akkor se mikor az EFS mentést is visszatettem, DE csak nem akart megjavulni.
Szórakozott velem, mert mikor sikerült megcsinálni, hogy legyen wifim, akkor meg elment a hálózat, a telefon látta csak nem akart felcsatlakozni rá, ekkor még az IMEI-m is jó volt, aztán megint visszatettem az EFS mentést, na ennek az lett az eredménye, hogy már az IMEI is átváltott 0049-s IMEI számra
Gondolván egyet csináltam egy full Nand törlést az Odinnal (3.0.7), és úgy feltelepíteni a romot PIT-el bootloaderrel és egy repartos rommal, amit meg is tettem és feltevés után se volt hajlandó elindulni a telefon állandó bootlopja volt, na mondom akkor hajrá, nézzük és elkezdtem kerneleket romokat feltenni és recoveryt,de nem értem el a célom, csak nem akarta az igazságot és a működést, mikor eszembe jutott hogy mi van akkor ha a teljes EFS partíció is nullázódott, holott az nem volt bejelölve, nosza tegyük vissza, igen ám de hogyan, ha nem indul be a telefon és eszembe jutott egy srác leírása, amit a minap tett be a PFC fórumba és megnézve, elkezdtem aszerint csinálni az EFS visszarakást, a leírás jónak bizonyult igaz egy két pontban módosítani kellene, mert a sorrend nem jó benne és még egy két részlet, na mindegy, kicsit kísérletezgetve rájöttem, hogy lesz jó a visszatevés és igazam is lett
röviden:tegyél fel egy gyári romot,mindegy melyik
tedd fel a CF auto rootot
és inditsd el a telefont és az efs visszatevő alkalmazástItt annyit meg kell jegyezni, hogy nem mindegy mikor dugod rá az usb kábelt, mert el kell találni az adb-be lépését (kis gyakorlás) a telefonnak, hogy az alkalmazás tudjon hozzá csatlakozni és feltenni az EFS.img fájlt, de sikerült és a telefon azonnal el is indult rendesenCsak ép hálózat nem volt, se IMEI 0000, na akkor folytattam tovább a játszást
mivel már a telefont ment, így egy kicsit könnyebb volt a helyzet adb fronton, na megint visszatettem az efs proval a mentést és így már nem 0000 volt az IMEI, hanem 0049, de hálózat még mindig nem volt.
No mondom rootolt a telefon, akkor root explorerrel is visszateszem a mentést, így is tettem, de olyan furcsán tette vissza, nem tudom megmondani miért, újra indítottam, csináltam wipéket és elindítás után semmi változás nem történt
Akkor megint root explorer, csak már először kitöröltem mindent az efs mappából és úgy másoltam vissza a mentést, megint wipék és most már saját IMEI, de hálózat még mindig nincs, na akkor EFS mappa teljes törlése, recoveryben indítás minden wipe és factory megcsinálása újra indítás rendszer fel áll és megint 0049-s IMEI szám hálózat nélkül
végkifejlet:
Na akkor itt feltettem a TA-t is és egy TA támogató kernelt(Adam) és nulláztam a számlálót ami már 32-t mutatott, elgondolhatjátok hány rom és egyéb járt rajta a helyreállítás alatt, azért ezzel a kernellel, mert így úgy nullázza, hogy nem indul újra a rendszer
na szóval, nulláztam, root explorerrel megint visszamásoltam a mentést, DE nem az egészet, csak a fontos fájlokat és megadtam nekik a jogokat is ami volt gyárilag, aksi ki és vissza és download módban indítás és gyári rom feltevése és újra indulás
És lás csodát, minden visszaállt a rendes kerékvágásba, lett hálózat, az eredeti IMEI és volt wifim is
természetesen, még nem álltam meg, mert miért is , még feltettem a legyártott romot, ami az egész herce-hurcát indította és feltevés után, azzal is szépen ment, mintha misem történt volna, na ekkor már biztos voltam, hogy minden oké a telefonnal és nyugodtan vissza is tettem a recoverys mentésem
konklúzió:
Ez a kis szösszenet csak tömör leírás, mert ha mindent leírnék az sok oldalba kerülne, de minden fontos elem benne van
Sokat tanultam ebből a csekély 10 óra hosszáig tartó játékból
így utólag a tapasztalatokból leszűrve, lehet csak egy óra is elég lett volna a javításhoz, meg 10 lépésben is meglehet oldani, vagy még kevesebben
és
amit még leszűrtem, hogy a repartició, semmit nem ér, mióta új bootloaderünk van, pontosabban a telefon kezelheti másképp a dolgokat
Hogy lehet, hogy PIT fájlal repartició bepipálva és rom feltevés után az előző beállításom és programjaim megvannak
, bezzeg a belső SD-t azt tudta törölni, mikor azt nem kellet volna
másik, hogy a régi bootloadert nem hajlandó elfogadni, hibával leáll, csak is az új bootloadert hajlandó feltenni