2024, 11 24, 12:43:24
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Galaxy Note 2 (N7100) - Tapasztalatok  (Megtekintve 146261 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

Nem elérhető ronson

• Nem: Férfi
  • PDA: N 7100, N7000
  • PDA ROM: LJ1/XEF
Re: Galaxy Note 2 (N7100) - Tapasztalatok
« Reply #175 Dátum: 2012, 10 23, 21:29:45 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Ha Magyaron van nálam sem lehet írni a tollal,a space mellett lévő ikonra nyomva pedig egy vágólap nevű tálca ugrik fel ami nem érzékeli a tollal írást.

Tartsd lenyomva azt az ikont, ne csak megnyomd, így felugrik egy ikonsor, ahol több dolgot kiválaszthatsz, többek közt a vágólapot is és a kézírást is.

jagertibi:

Nálam a space-en HU felirat látszik, pedig - ahogy írtam - nincs kipipálva a magyar nyelv.

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
Re: Re: Re: Galaxy Note 2 (N7100) - Tapasztalatok
« Reply #176 Dátum: 2012, 10 23, 21:34:38 »
Én is, leginkább mivel ez az új prediktív szöveg bevitel sokkal fejlettebbnek  tűnik a régihez képest  :)

A SwiftKey-től azért még messze van, azt használom már régóta. :)

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-N7100-ről

Nem elérhető matis12

• PDA: Samsung Galaxy S6 Edge/Samsung Note 10.1
« Reply #177 Dátum: 2012, 10 23, 21:47:40 »
Hosszú nyomás esetén nyolc ikon ugrik fel vágólap, hangalapú bevitel, beállítások, vessző, kérdőjel, felkiáltójel, pont egy pedig üresen van kézírás nincs sehol.
Helo. Van ez a játék,te döntesz....

Nem elérhető whpgab

• TOPIKGAZDA
    • Macro Nature
  • Navigáció / Navigation: Samsung Galaxy Note 4 N910F
  • PDA: Samsung Galaxy Note 4 N910F
  • PDA ROM: XXS1DPE6 (6.0.1)
« Reply #178 Dátum: 2012, 10 23, 21:49:23 »
Ez a magyar nyelven:

Ez pedig az angol:

Egy kis trükk a kézírás felismerés javításához (ha majd lesz benne magyar), Samsung billentyűzet beállítás, kézírás, felismerés típusa -> Teljes felismerés.
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető whpgab

• TOPIKGAZDA
    • Macro Nature
  • Navigáció / Navigation: Samsung Galaxy Note 4 N910F
  • PDA: Samsung Galaxy Note 4 N910F
  • PDA ROM: XXS1DPE6 (6.0.1)
« Reply #179 Dátum: 2012, 10 23, 21:51:25 »
Ha az Snote szövegbevitelét kiválasztod (a ceruza melletti jel), ott is lehet hosszan nyomással nyelvet váltani, de ott sincs még magyar. A Note 10.1-en itt szintén van.

visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
Re: Re: Galaxy Note 2 (N7100) - Tapasztalatok
« Reply #180 Dátum: 2012, 10 23, 21:53:13 »
Ha az Snote szövegbevitelét kiválasztod (a ceruza melletti jel), ott is lehet hosszan nyomással nyelvet váltani, de ott sincs még magyar. A Note 10.1-en itt szintén van.

Nálam van magyar és fel is ismerte a magyar szavak, ráadásul a ronda írást is elég jól. :)

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
  • PDA: OnePlus 6
  • PDA ROM: OxygenOS 5.1.8
« Reply #181 Dátum: 2012, 10 23, 22:52:01 »
:) Nekem az előfizetés több okból is kizárt. Szóval bolti garisokhoz nem adnak hivatalos garipapírt? Honnan tudom megállapítani ,hogy tényleg vagy gyári gari hozzá, kapok vmi hivatalos samsung garanciafüzetet hozzá?
Tegyük tisztába a dolgokat!

A bolti gari azért bolti, mert EGYEDÜL és kizárólag a bolt vállal garanciát rá, a származása az ilyen készülékeknek bizonytalan, és azért tud olcsóbb lenni, mert az ár nem tartalmaz gyári garanciát (HongKongban van egy (több) nagykereskedés, ahol eleve gari (és tartozékok) nélkül árusítják olcsóbban az amúgy eredeti készülékeket).

Ilyen esetben MINDENKOR az eladó üzlet jóindulatára van bízva, mi balhét visz el gariban és mit utasít vissza.
Mivel mind használtként kerül eladásra (újként lenne még rá 27% ÁFA is, 0% ÁFA-val csak különbözeti adózással megy, az pedig használt készülékre alkalmazható csak), ezért még csak nagyon jogorvoslat sem jöhet szóba, megegyezés híján.

Ha hivatalos itthoni garit adnak egy készülékhez, arról értesülni fogsz, ha máshonnan nem, az árcéduláról mindenképp :)!
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

Nem elérhető ronson

« Reply #182 Dátum: 2012, 10 23, 22:52:52 »

Hmm, pedig pont az a hiányzó ikon lenne az :(
Nálam így néz ki, akármilyen nyelvet választok ki. (Megpróbálom csatolni a képet)

Nem elérhető ronson

« Reply #183 Dátum: 2012, 10 23, 23:06:27 »
Tegyük tisztába a dolgokat!

Mivel ez most sokakat foglalkoztató kérdés, nézzünk egy másik esetet.

Megveszel egy valamely EU tagországból származó, EU gar. jeggyel rendelkező új készüléket, egy itthoni GSM boltban 27%-os áfás számlával. Ebben az esetben él az itthoni garancia?

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #184 Dátum: 2012, 10 23, 23:09:27 »

Megveszel egy valamely EU tagországból származó, EU gar. jeggyel rendelkező új készüléket, egy itthoni GSM boltban 27%-os áfás számlával. Ebben az esetben él az itthoni garancia?
ELVILEG igen.

De nem hallottam róla, hogy valaki is kipróbálta volna a szervizelést.
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

Nem elérhető ronson

« Reply #185 Dátum: 2012, 10 23, 23:16:44 »
ELVILEG igen.

De nem hallottam róla, hogy valaki is kipróbálta volna a szervizelést.

Na, akkor ha lesz egy kis időm, csak kiszaladok a Telemax-hoz, hogy végre a végére járjak  :)

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #186 Dátum: 2012, 10 23, 23:28:32 »

Amúgy az a gyanúm, hogy itthon, 27%-os ÁFÁ-s számlával közel 20e Ft-tal drágább, mint az EU más országában a Note 2.
Sir Winston Churchill

Nem elérhető ronson

« Reply #187 Dátum: 2012, 10 24, 00:15:47 »
Amúgy az a gyanúm, hogy itthon, 27%-os ÁFÁ-s számlával közel 20e Ft-tal drágább, mint az EU más országában a Note 2.

Miért, szerinted mennyi az itthoni áfás ár?

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #188 Dátum: 2012, 10 24, 00:25:47 »
Miért, szerinted mennyi az itthoni áfás ár?
Mivel nincs még itthoni, hivatalos forgalomba hozatalú készülék, így nem tudható.
De - a korábbi készülékek megjelenésekor tapasztaltakból kiindulva - ~150ezres netto készülékárnál olyan 20ezerrel drágább, mint mondjuk egy olcsó, EU-s ÁFÁ-jú helyről beszerezve.
Sir Winston Churchill

Nem elérhető ronson

« Reply #189 Dátum: 2012, 10 24, 00:39:02 »
Mivel nincs még itthoni, hivatalos forgalomba hozatalú készülék, így nem tudható.
De - a korábbi készülékek megjelenésekor tapasztaltakból kiindulva - ~150ezres netto készülékárnál olyan 20ezerrel drágább, mint mondjuk egy olcsó, EU-s ÁFÁ-jú helyről beszerezve.

Ok, Köszönöm a választ.

Nem elérhető k5.20

« Reply #190 Dátum: 2012, 10 24, 09:22:21 »
Rootolva volt! Sajna repült minden atlatszosag a roottal együtt!  :)

Üdv,

milyen különbségeket érzékelsz a frissítés után az ALJ1-hez képest?
LG V10 (H960A) 32 GB - 4GB RAM

Nem elérhető matis12

« Reply #191 Dátum: 2012, 10 24, 09:40:31 »
Ma reggel én is feldobtam az új romot. egyelőre semmi különbséget nem vélek felfedezni az előzőhöz képest,talán mintha kicsit gyorsabb és gördülékenyebb lenne de az is lehet,hogy ez csak placebo hatás. Viszont a Magyar billentyűzetnél sajnos továbbra sincs kézírás lehetőségem.

Nem elérhető wolfpapa

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Sygic/iGO
  • PDA: iPhone 7/Xiaomi Mi 1A/ZTE Nubia Z17S/iPad Pro/Air 2
  • PDA ROM: az aktualis
« Reply #192 Dátum: 2012, 10 24, 11:40:05 »
Éppen most írtam: le kell tölteni a Play-ről a "Samsung Galaxy S / S2 / S3 CSC" programot. Root nem kell hozzá. :)
nekem ez nem ir ki semmit!  :hmm: Gondolom single CSC-re nem reagal. Netan masnak se akkor a Check Fus-t ajanlom.A teljes model infoval szolgal.  :ok: :)
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login   You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető matis12

« Reply #193 Dátum: 2012, 10 24, 13:14:44 »
Az mitől lehet hogyha rádugom a készüléket a pc-re azt az üzenetet kapom,hogy "Hiányzó hardverazonosító. A Windows nem tudja azonosítani a következőhöz csatlakoztatott eszközt:Samsung Mobile USB Composite Device.
További segítségért forduljon a hardver gyártójához."
Kb. 5 csatlakozási kísérletből 4x ez van 1x meg minden gond nélkül csatlakozik. A Samsung usb driver természetesen telepítve van a gépre.

Nem elérhető k5.20

« Reply #194 Dátum: 2012, 10 24, 13:52:20 »
Akkor olyan, amiről még nem írtunk:
usb - OTG
- ami várható volt: szépen felismeri a pendrive-ot. Olvassa is a tartalmát.
- ami meglepett: rányomtam a wifi-s billentyűzetem adapterét, amihez egér is társul (MS Wir.Keyb.3000 v2.0)
Az egeret szépen fogadta és (!) a billentyűzetet is!
Gyakorlatilag az "Ű" betű kivételével mindet hozott. Az egér és a billentyűzet kombóval mindenhova eljutok a vas menüjében. A billentyűzet "home"gombjára is reagál és hozza a nyitóképernyőt.
A jegyzethez kérte a magyar nyelvet és működik. Email-t is írtam vele, meg sms-t is.

- "Codálatosz"  :taps:

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #195 Dátum: 2012, 10 24, 14:17:51 »
Akkor olyan, amiről még nem írtunk:
usb - OTG
- ami várható volt: szépen felismeri a pendrive-ot. Olvassa is a tartalmát.
- ami meglepett: rányomtam a wifi-s billentyűzetem adapterét, amihez egér is társul (MS Wir.Keyb.3000 v2.0)
Az egeret szépen fogadta és (!) a billentyűzetet is!
Gyakorlatilag az "Ű" betű kivételével mindet hozott. Az egér és a billentyűzet kombóval mindenhova eljutok a vas menüjében. A billentyűzet "home"gombjára is reagál és hozza a nyitóképernyőt.
A jegyzethez kérte a magyar nyelvet és működik. Email-t is írtam vele, meg sms-t is.

- "Codálatosz"  :taps:
A Note1 is tudta már ezeket, szerencse, hogy megtartották...
Sir Winston Churchill

Nem elérhető prebuds

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy Note 2
« Reply #196 Dátum: 2012, 10 24, 15:03:41 »
Ma fogtam a kezemben a Note 1 és Note 2-t is. Méretben jobb a Note 2, és simán belefér az ember zsebébe. Viszont a Note 1-nek a hátlapja sokkal barátságosabb, fehér színben ez a fénylő gagyi műanyag valami botrányos... Én nem tudom, ezt hogyan gondolták. Lett volna matt, mint a HTC desirenek, vagy szálcsiszolt - de szürke esetében csak bizonyos szögekből látszik ez... Szóval hihetetlen, hogy egy ilyen drága telefont ilyen ócska hátlappal szállítanak.

Amúgy nagy parasztvakítás ez az S-pennel történő írásfelismerés... Hülyeség... Ki fogja úgy bevinni a szöveget bárhova, hogy kézírással ír a tollal? Sokkal lassabb, értelmetlenebb, bonyolultabb, akkor már inkább a hangfelismerésé-diktálásé a jövő. Mint ahogy jól hangzik ez az osztott nézet is, bár nem túl egyszerű előhívni, nem minden programot lehet kirakni így, másrészt mikor használná az ember ezt a való életben? :) Kicsit több ram, nagyobb akksi, jobb hangvezérlés, hosszabb ideig való szoftverfrissítés - ezek mind-mind fontosabbak lettek volna ennél... De nyilván el kell adni a készüléket, ehhez pedig kellenek egy ilyen újdonságok, amik jól hangzanak, de megvolt az ember nélkülük eddig is.

Egyébként nagyon jó az N2, úgyhogy ezt fogom venni, amint kapható lesz magyar garival :)

Nem elérhető k5.20

Re: Re: Galaxy Note 2 (N7100) - Tapasztalatok
« Reply #197 Dátum: 2012, 10 24, 15:14:57 »
A Note1 is tudta már ezeket, szerencse, hogy megtartották...

Nekem a Note nem tudta ezt, bár most hogy ezt írom. .. mintha egy másik billentyűzet lett volna.

Nem elérhető Hattori_Hanso

• TOPIKGAZDA
  • E25:17
  • PDA: Iphone 15 Pro Max
  • PDA ROM: 17.1(21B80)
« Reply #198 Dátum: 2012, 10 24, 15:19:36 »
Ma fogtam a kezemben a Note 1 és Note 2-t is. Méretben jobb a Note 2, és simán belefér az ember zsebébe. Viszont a Note 1-nek a hátlapja sokkal barátságosabb, fehér színben ez a fénylő gagyi műanyag valami botrányos... Én nem tudom, ezt hogyan gondolták. Lett volna matt, mint a HTC desirenek, vagy szálcsiszolt - de szürke esetében csak bizonyos szögekből látszik ez... Szóval hihetetlen, hogy egy ilyen drága telefont ilyen ócska hátlappal szállítanak.

Amúgy nagy parasztvakítás ez az S-pennel történő írásfelismerés... Hülyeség... Ki fogja úgy bevinni a szöveget bárhova, hogy kézírással ír a tollal? Sokkal lassabb, értelmetlenebb, bonyolultabb, akkor már inkább a hangfelismerésé-diktálásé a jövő. Mint ahogy jól hangzik ez az osztott nézet is, bár nem túl egyszerű előhívni, nem minden programot lehet kirakni így, másrészt mikor használná az ember ezt a való életben? :) Kicsit több ram, nagyobb akksi, jobb hangvezérlés, hosszabb ideig való szoftverfrissítés - ezek mind-mind fontosabbak lettek volna ennél... De nyilván el kell adni a készüléket, ehhez pedig kellenek egy ilyen újdonságok, amik jól hangzanak, de megvolt az ember nélkülük eddig is.

Egyébként nagyon jó az N2, úgyhogy ezt fogom venni, amint kapható lesz magyar garival :)

Én simán el tudom képzelni az S Pennel való bevitelt az Snote-ba, amikor felhívnak hogy az xy számjelzésű terminállal baj van, ilyenkor jó lehet jegyzetelni. Eddig is megoldottam hangrögzítéssel, de ahoz meg kernel csere kellett, satöbbi, arról nem is beszélve, hogy a rögzített hang sökkal több helyet is foglal. Nem biztos, hogy az új készülékemmel rögtön mahinálni akarok. Tehát aki munkára akarja fogni a pda-t, annak bizony jól jöhet, aki meg csak megveszi hype-ból, az nem biztos hogy ki fogja használni. A hangfelismerés szerintem még gyerekcipőben jár, legalábbis a magyar része, én az utcán biztos nem diktálnék a pda-nak, inkább jegyzetelek.
A multiscreen is már megoldható az xda-s leírással, hogy milyen programot raksz oda, tehát aki nagyon akarja, meg tudja oldani....

Nem elérhető prebuds

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy Note 2
« Reply #199 Dátum: 2012, 10 24, 15:33:23 »
Én simán el tudom képzelni az S Pennel való bevitelt az Snote-ba, amikor felhívnak hogy az xy számjelzésű terminállal baj van, ilyenkor jó lehet jegyzetelni. Eddig is megoldottam hangrögzítéssel, de ahoz meg kernel csere kellett, satöbbi, arról nem is beszélve, hogy a rögzített hang sökkal több helyet is foglal. Nem biztos, hogy az új készülékemmel rögtön mahinálni akarok. Tehát aki munkára akarja fogni a pda-t, annak bizony jól jöhet, aki meg csak megveszi hype-ból, az nem biztos hogy ki fogja használni. A hangfelismerés szerintem még gyerekcipőben jár, legalábbis a magyar része, én az utcán biztos nem diktálnék a pda-nak, inkább jegyzetelek.
A multiscreen is már megoldható az xda-s leírással, hogy milyen programot raksz oda, tehát aki nagyon akarja, meg tudja oldani....

Minek rajzolgatnál az S-pennel? Bonyolultabb, zötykölődő buszon nem megy, ráadásul több helyet foglal, mintha gépelnél, amit ráadásul utána bárhova át tudsz másolni, ha kell... Hülyeség, egyszerűbb gépelni. A hangfelismerés pedig magyar nyelven szinte tökéletes - kipróbáltam a google keresések esetén, igaz, zajtól mentes helyiségben, de a nehezebb szavakat is hibátlanul felismerte, megdöbbentően jól használható.