2024, 11 28, 08:16:46
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Galaxy Note 2 (N7100) - Tapasztalatok  (Megtekintve 146423 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Hattori_Hanso

• TOPIKGAZDA
  • Nem: Férfi
  • E25:17
  • PDA: Iphone 15 Pro Max
  • PDA ROM: 17.1(21B80)
Re: Galaxy Note 2 (N7100) - Tapasztalatok
« Reply #200 Dátum: 2012, 10 24, 15:40:50 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Minek rajzolgatnál az S-pennel? Bonyolultabb, zötykölődő buszon nem megy, ráadásul több helyet foglal, mintha gépelnél, amit ráadásul utána bárhova át tudsz másolni, ha kell... Hülyeség, egyszerűbb gépelni. A hangfelismerés pedig magyar nyelven szinte tökéletes - kipróbáltam a google keresések esetén, igaz, zajtól mentes helyiségben, de a nehezebb szavakat is hibátlanul felismerte, megdöbbentően jól használható.

Én sokkal inkább a munkaidőben való használatot tudom nézni, ott meg ritkán buszozok. A mostani pda-mat is inkább munkára használom, nem játszom rajta, nem videózok és nem hallgatok zenéz sem, tehát én más szemszögből nézem a dolgot. Nyilván vagány dolog lenne elővenni és villogni vele, ha engem ez érdekelne, de sajnos nem. A touch pro-m mikor volt ott is sikeressen használtam a ceruzáját, nem okozott semmi bonyodalmat. Nekem viszont a szövegfelismerés okozz gondot, lehet túl gyors a beszédem, de nekem annyi ákom-bákom szót vitt be amikor pl. talkon diktáltam, hogy a sráccal 1 órán keresztül azzal szórakoztunk, szénné röhögtem magam rajta....de ugyebár kinek a pap.......
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető prebuds

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy Note 2
« Reply #201 Dátum: 2012, 10 24, 15:43:41 »
Én sokkal inkább a munkaidőben való használatot tudom nézni, ott meg ritkán buszozok. A mostani pda-mat is inkább munkára használom, nem játszom rajta, nem videózok és nem hallgatok zenéz sem, tehát én más szemszögből nézem a dolgot. Nyilván vagány dolog lenne elővenni és villogni vele, ha engem ez érdekelne, de sajnos nem. A touch pro-m mikor volt ott is sikeressen használtam a ceruzáját, nem okozott semmi bonyodalmat. Nekem viszont a szövegfelismerés okozz gondot, lehet túl gyors a beszédem, de nekem annyi ákom-bákom szót vitt be amikor pl. talkon diktáltam, hogy a sráccal 1 órán keresztül azzal szórakoztunk, szénné röhögtem magam rajta....de ugyebár kinek a pap.......

a talkos diktálást nem próbáltam, nem tudom, az milyen, de pl a go keyboard hangfelismerése közel használhatatlan, annyit hibázik, pedig mintha az is a google voice-ot használná... De pl a google keresője vagy térképe esetén a hangfelismerés hibátlan, nagyon jól használható! Biztos sokat fog még fejlődni, hogy emailt is lehessen diktálni könnyedén :)

Nem elérhető Szkita

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Sygic & Google
  • PDA: NOTE 10+
« Reply #202 Dátum: 2012, 10 24, 15:47:10 »
Minek rajzolgatnál az S-pennel? Bonyolultabb, zötykölődő buszon nem megy, ráadásul több helyet foglal, mintha gépelnél, amit ráadásul utána bárhova át tudsz másolni, ha kell... Hülyeség, egyszerűbb gépelni. A hangfelismerés pedig magyar nyelven szinte tökéletes - kipróbáltam a google keresések esetén, igaz, zajtól mentes helyiségben, de a nehezebb szavakat is hibátlanul felismerte, megdöbbentően jól használható.
Nyilván egyénenként változik az igény... én leginkább akkor használom, mikor azonnal fel kell írnom valamit (telefonszám, emlékeztető, stb..)
Nekem sokkal egyszerűbb ilyenkor előhúzni a tollat és gyorsan felírni... már csak azért is, mert ezen feljegyzések többsége nem hosszútávú információ...  :)
Szerintem nem is kevés olyan helyzet van, mikor bonyolultabb a billentyűzettel bajlódni... ;)

• TOPIKGAZDA
« Reply #203 Dátum: 2012, 10 24, 15:52:41 »
Nyilván egyénenként változik az igény... én leginkább akkor használom, mikor azonnal fel kell írnom valamit (telefonszám, emlékeztető, stb..)
Nekem sokkal egyszerűbb ilyenkor előhúzni a tollat és gyorsan felírni... már csak azért is, mert ezen feljegyzések többsége nem hosszútávú információ...  :)
Szerintem nem is kevés olyan helyzet van, mikor bonyolultabb a billentyűzettel bajlódni... ;)

Pontosan, mikor pl. nyakig benne vagyok egy szervizelt pc-be, jön a hívás a másik terminálon ez és ez bedöglött, cerka elő(Spen), a popup note előjön és már lehet is cirkálni a rövid infót...
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
  • PDA: OnePlus 6
  • PDA ROM: OxygenOS 5.1.8
Re: Re: Galaxy Note 2 (N7100) - Tapasztalatok
« Reply #204 Dátum: 2012, 10 24, 16:55:34 »
Nekem a Note nem tudta ezt, bár most hogy ezt írom. .. mintha egy másik billentyűzet lett volna.

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-N7100-ről
Én eddig >féltucatnyi drótnélküli billentyűzettel próbáltam (volt egeres is, meg csak bill. megy csak egér külön), mindegyikkel ment.

Amivel nem megy (és a Note2 sem nagyon fog) az a zsinóros bill/egér. De ez sem a készülék hibája, egyszerűen nagyon kevés olyan bill./egér van, aminek elég az a kis áram, amit adni tud a telefon.
Ne feledjük, az eredeti áramelőírás egy USB porton 5 V 500 mA!!!! Ezt képtelen bármelyik mobiltelefon teljesíteni!

De ha van saját áramforrása a perifériának, ha csak a picinyke rádióadót kell működtetni, akkor már megy simán.
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

Nem elérhető celeke

• PDA: Samsung galaxy n7100
  • PDA ROM: XXALJ1
« Reply #205 Dátum: 2012, 10 24, 19:52:41 »
Sziasztok! A névjegyzékem nem jeleníti meg a facebook-os profilképeket, annak ellenére,hogy szinkronizálva van. Az üzeneteimben nem látszanak a telefon memóriájába képekkel elmentett nevek ikonjai! A root-ot leszámítva minden gyári rajta!

Nem elérhető torril

• PDA: SGN2, Asus TF701t
  • PDA ROM: DN3 v4 RC2 (Ditto)
« Reply #206 Dátum: 2012, 10 24, 20:28:51 »
Szerintetek, ha megváltoztatom a régiókódot (CSC) a magyarországira, akkor a kézírásfelismerés magyarodhat?

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
« Reply #207 Dátum: 2012, 10 24, 21:13:10 »
Szerintetek, ha megváltoztatom a régiókódot (CSC) a magyarországira, akkor a kézírásfelismerés magyarodhat?

Nálam francia és mégis van magyar kézírás felismerés. Ráadásul nagyon jól működik. Most is azzal írtam. Bár fele ennyi idő alatt begépeltem volna...

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #208 Dátum: 2012, 10 24, 21:24:44 »
14 ora 2 perc után most ért 60%-hoz az akku töltöttsége. 59... :)

• TOPIKGAZDA
« Reply #209 Dátum: 2012, 10 24, 21:33:53 »
14 ora 2 perc után most ért 60%-hoz az akku töltöttsége. 59... :)

...és ebből a kijelző használat?.....

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #210 Dátum: 2012, 10 24, 21:37:40 »
...és ebből a kijelző használat?.....

36%

• TOPIKGAZDA
« Reply #211 Dátum: 2012, 10 24, 21:42:14 »
36%

Az nem olyan rossz...ekkora kijelzőnél...

Nem elérhető thor

• PDA: SG N7100
  • PDA ROM: OXXALJ1
« Reply #212 Dátum: 2012, 10 25, 23:28:22 »
Valakinek sikerült rájönnie miért nincs egyes telókon a magyar billentyűzetnél "T" (kézírás) ikon?

Nekem sincs, NEE (nordic countries) volt a CSC-m és ROMom eredetileg. Azóta stock XEH romot töltöttem fel és CSC-t váltottam, hiába (mindenféle kombinációban próbáltam már).

Felhívtam a Samsung központi ügyfélszolgálatot (06-80-SAMSUNG) - eddig egyszer kerestek, hogy a segítséghez kell nekik a ROM-om verziója - megmondtam amit kiírt :) Kíváncsi vagyok megoldják-e...
De jó lenne ha valaki rájönne mi a megoldás. Ha nincs semmilyen nyelv kijelölve, akkor az English US jön be.

Amúgy volt még ott egy olyan problémám, hogy a stylus akkor is néha "érintést" szimulált, ha csak közel volt a képernyőhöz... a boltban kicseréltem a stylust egy kiállított darabéval => probléma eltűnt :)

Nem elérhető SR71

• Szintén zenész
  • PDA: Note 3 N9005
  • PDA ROM: N9005XXUBMI6
« Reply #213 Dátum: 2012, 10 25, 23:57:43 »
...
Nekem sincs, NEE (nordic countries) volt a CSC-m és ROMom eredetileg. Azóta stock XEH romot töltöttem fel és CSC-t váltottam, hiába (mindenféle kombinációban próbáltam már).
....

Szabad megkérdeznem, hogy váltottál CSC-t?

Én csak a *#272-es kezdetű menüt ismerem a célra, de ezen a típuson ez nem megy, nálam legalábbis semmi sem történt).

Nem elérhető thor

« Reply #214 Dátum: 2012, 10 26, 01:38:05 »
Szabad megkérdeznem, hogy váltottál CSC-t?

Én csak a *#272-es kezdetű menüt ismerem a célra, de ezen a típuson ez nem megy, nálam legalábbis semmi sem történt).

Igen, az nem jön be itt, de Market => CSC Select (free) és megy (persze csak ha multiCSC a ROMod)

Nem elérhető thor

« Reply #215 Dátum: 2012, 10 26, 02:15:40 »
Akinek nincs "T" ikon a magyar nyelvnél... megoldottam, de ROM-ot kell tölteni a gépre Odinnal (ez még teljesen official dolog). A XEF (francia) ROM-ot feltöltve a probléma megoldódik... (az is ALJ1, etc.)

Ennél a ROMnál továbbra is van "T" az angolhoz, némethez (még a kínaihoz is! :)

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #216 Dátum: 2012, 10 26, 14:27:52 »
...Amúgy volt még ott egy olyan problémám, hogy a stylus akkor is néha "érintést" szimulált, ha csak közel volt a képernyőhöz... a boltban kicseréltem a stylust egy kiállított darabéval => probléma eltűnt :)

Ezt jó tudni, nálam is előfordult már ez a Note 2-n és az előző Note-on is.

Nem elérhető ferkoh

• PDA: OnePlus 5T
« Reply #217 Dátum: 2012, 10 26, 15:54:04 »
Én nem a gyárit, hanem a Swype billentyűzetet használom, tökéletesen működik a kézírás felismerés és a hangbevitel is és nem mellesleg könnyen kezelhető.

elérhető
Florida Environmental Research Institute

Nem elérhető matis12

• PDA: Samsung Galaxy S6 Edge/Samsung Note 10.1
« Reply #218 Dátum: 2012, 10 26, 16:55:09 »
A Swype beállításoknál engedélyezem a kézírás opciót akkor a gombsoron hol tudom,illetve hogy tudom aktiválni,hogy működjön is a dolog. Már fél órája szenvedek vele,de semmi.
Helo. Van ez a játék,te döntesz....

Nem elérhető k5.20

« Reply #219 Dátum: 2012, 10 26, 17:31:50 »
A Swype beállításoknál engedélyezem a kézírás opciót akkor a gombsoron hol tudom,illetve hogy tudom aktiválni,hogy működjön is a dolog. Már fél órája szenvedek vele,de semmi.

"space" mellett balra megjelenik egy cerka, arra nyomj.
LG V10 (H960A) 32 GB - 4GB RAM

Nem elérhető matis12

« Reply #220 Dátum: 2012, 10 26, 17:44:57 »
Bárcsak ilyen egyszerű lenne. Akármit csinálok akármit állítgatok nálam a space mellett  balról csak a vessző ikon látható.

Nem elérhető k5.20

« Reply #221 Dátum: 2012, 10 26, 17:50:20 »
Bárcsak ilyen egyszerű lenne. Akármit csinálok akármit állítgatok nálam a space mellett  balról csak a vessző ikon látható.

Ez a legfrissebb swype? Lehet ott van a kutya elásva.

Nem elérhető matis12

« Reply #222 Dátum: 2012, 10 26, 17:57:54 »
Az amit itt néhány hsz.-el előbb  ferkoh fórumtárs belinkelt.

Nem elérhető k5.20

« Reply #223 Dátum: 2012, 10 26, 18:31:00 »
Az amit itt néhány hsz.-el előbb  ferkoh fórumtárs belinkelt.

Az én verzióm: 1.3.1.9410
Csak a magyar nyelv van engedélyezve.

Nem elérhető celeke

• PDA: Samsung galaxy n7100
  • PDA ROM: XXALJ1
« Reply #224 Dátum: 2012, 10 26, 20:54:50 »
Sziasztok! A névjegyzékem nem jeleníti meg a facebook-os profilképeket, annak ellenére,hogy szinkronizálva van. Az üzeneteimben nem látszanak a telefon memóriájába képekkel elmentett nevek ikonjai! Minden szinkronizál mindennel! Valakinek ötlete?