2024, 11 28, 13:58:33
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Galaxy Note 2 (N7100) - Általános  (Megtekintve 346996 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető le_vente

• intoleráns robot, kukásdroid ;)
  • Navigáció / Navigation: Waze, Sygic, Navigon, iGO, iGO Primo, Be On Road
  • PDA: Note II, SGS2, Samsung Galaxy Mini 2, Samsung Tab3 WiFi, Asus A636N, Samsung Galaxy Young - All Rooted
  • PDA ROM: [4.4.2][NI1]Dr.Ketan Custom ROMV12, Agni kernel
Re: Re: Re: Galaxy Note 2 (N7100) - Általános
« Reply #3500 Dátum: 2013, 12 28, 11:19:33 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Persze, ez így van, csak szeretem magam megtalálni a megoldásokat, így könnyebben megmarad bennem az információ. Az lesz a következő, hogy megnézek pár példát, meg a leírásokat, mert van pár dolog, aminek megoldására nem jöttem rá.

Erre viszont tényleg érdemes lenne topik-ot nyitni!
- Azt mondják, elmebajban szenvedek.. De én nem szenvedek, élvezem minden percét...

- Adj neki tanácsot. Ha nem hallgat rád, hadd tanítsa meg a balsorsa. - japán közmondás

A SHAW-ELV: Építs ki olyan rendszert, amelyet hülyék is használni tudnak - csak hülyék fogják használni...

Nem elérhető ferkoh

• Nem: Férfi
  • PDA: OnePlus 5T
Re: Galaxy Note 2 (N7100) - Általános
« Reply #3501 Dátum: 2013, 12 28, 16:03:49 »
Sziasztok!

Néhány napja frissítettem 4.3-ra a telefonomon  OTA-n.
Minden rendben vele, csak azóta az akkumulátor sokkal jobban merül. Nem tudok rájönni, hogy mitől. Azt gondoltam, hogy néhány nap pár lemerülés és feltöltés után helyre áll.

Tudna segíteni valaki mit lehet tenni? Próbáltam visszaolvasni, de nem találtam erre vonatkozólag semmit.
Florida Environmental Research Institute

Nem elérhető skandargraun

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy Note 4
  • PDA ROM: passz
« Reply #3502 Dátum: 2013, 12 28, 16:27:01 »
Factory reset, ha van benne memóriakártya, akkor azt is formázd.

Nem elérhető ferkoh

• PDA: OnePlus 5T
« Reply #3503 Dátum: 2013, 12 28, 16:55:32 »
Factory reset, ha van benne memóriakártya, akkor azt is formázd.

Megpróbálom.

Köszönöm ;)
Florida Environmental Research Institute

wallachi

• Vendég
« Reply #3504 Dátum: 2013, 12 28, 17:29:35 »
A memoria kartyat is?? Azt minek ??  :shock:

Nem elérhető kleingy

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: OnePlus 5, TabS 8.4
« Reply #3505 Dátum: 2013, 12 28, 21:30:30 »
A 4.3 update elrontotta az akkuidöt, sokan anyáznak... :(

wallachi

• Vendég
« Reply #3506 Dátum: 2013, 12 28, 21:56:37 »
A 4.3 update elrontotta az akkuidöt, sokan anyáznak... :(

Persze,foleg azok akik nem tudjak mit csinalnak,es nem kepesek elolvasni a megoldast. Nem rontott semmit, inkabb javitott. Persze ha a hivatalosat tettek fel mindenbol,es nem a fozott okossagokat. Uj bootloaderrel a 4.3 akkuideje bizony sokkal jobb mint volt

Nem elérhető kleingy

• Support-ER
« Reply #3507 Dátum: 2013, 12 28, 22:01:59 »
Persze,foleg azok akik nem tudjak mit csinalnak,es nem kepesek elolvasni a megoldast. Nem rontott semmit, inkabb javitott. Persze ha a hivatalosat tettek fel mindenbol,es nem a fozott okossagokat. Uj bootloaderrel a 4.3 akkuideje bizony sokkal jobb mint volt
Szólok Sanchonak. :)

Nem elérhető skandargraun

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy Note 4
  • PDA ROM: passz
« Reply #3508 Dátum: 2013, 12 28, 22:18:38 »
Amit olvastam egy fórumon, azt csináltam én is.
Minden adatot lementettem, kártyát formáztam az alkalmazások miatt, factory reset, letöltöttem a frissítést, nem telepítettem, hanem újraindítottam a telefont.Utána letöltött frissítés telepítése, újra restart.Ezután ismét factory reset.
Nos azt kell mondanom, hogy a 4.1.1-es szintet nem éri el az aksi, persze tegyük szívünkre a kezünket, egy éves aksinál talán el sem várható, viszont 4.3 alatt most jobban teljesít, mint 4.1.2. alatt.Stabilabb, gördülékenyebb, igazából én meglepődtem a sok negatív reakció miatt, egy ideig én sem telepítettem emiatt.

Nem elérhető kleingy

• Support-ER
« Reply #3509 Dátum: 2013, 12 28, 22:22:11 »
Faq ban nincs leírva, hol keressen?  Mit kell csinálni ilyen esetben, ha az addigi 30 órás üzemidő hirtelen 6 lesz?

wallachi

• Vendég
« Reply #3510 Dátum: 2013, 12 28, 23:42:15 »
Faq ban nincs leírva, hol keressen?  Mit kell csinálni ilyen esetben, ha az addigi 30 órás üzemidő hirtelen 6 lesz?

Faq-ba meg nem kerult bele,mert meg nem keszult rola normalis leiras.
De akkor most megprobalom megcsinalni.
Odinos verzio lesz,mivel nekem az OTA csak letoltotte,de nem telepitette. Hibaval kivagott.
De mindegy is,hiszen az odin is egyszeru.
Most nem irom le hogy driver,es odin stb hasznalata illetve telepitese,hiszen azt mar millioszor leirta mas.

1.lepes : Letoltod a sammobil oldalrol a regiodnak megfelelo 4.3 romot
2.lepes : A telefont elinditod recovery modban (hangero fel-home-power gomb)
3.lepes : Ha van telepitve cwm akkor full wipe (nieuw rom wipe,) wipe cache , mount menupontban : format system, format cache, format sd card (nem az external sd!!). Ha nincs cwm akkor gyari full wipe,es cache torles
Ha ezzel megvagy tisztitottad a keszuleket a regi romtol.
Johet az uj...
Odin 3.04 verzio kell.
4. lepes: ujrainditod a keszuleked download modban (hangero le-home- power)
5. lepes: megnyitod az odint, es csatlakoztatod a telefont a gephez. Akkor jo ha a com sav zold lesz,illetve kiirja az odin az infonal hogy csatlakozott.
6.lepes : betallozod odinba a pit fajlt t03g_0907.pit (megtalalhato barhol a neten) , betallozod PDA-hoz a letoltott es kicsomagolt rom fajlt , kiterjesztese .tar lesz.
7.lepes : megnyomod a start gombot az ODIN-ban
8. lepes: megvarod amig vegez, az odin kiirja hogy pass ,es zold lesz a com sav.
9. lepes : a telefon ujraindul. (nem izgulsz, jo sokaig fog tartani. Lehet 8-10 perc is)
10. lepes : orulsz mert kesz a 4.3 frissitesed.

Termeszetesen itt ugyan ugy be kell mindent allitani ujra, akkukimeles, energiatakarekos mod ...stb.
Lehet rootolni a knox warranty leptetese nelkul a kingo root-al.
Ha nem erdekel a szamlalo leptetese,akkor telepitheted az uj philz touch 5 verziojat,ezzel lesz ismet recovery is,amibol mar lehet a dr.ketan v6 verzioval full testreszabni a telefont, mukodik a wanam xplosed, skinezheto ...stb a megszokott modon.
Nalam tesztelesen volt felteve a 4.3 1 hetig. Jol beallitott rendszerrel extrem hasznalat mellett (internet, allando wifi es adatkapcsolat bekapcsolva, skype, viber allandoan bejelentkezve, youtube napi kb 1 ora, zene szinte megallas nelkul 8 oraban fulessel,es kihangositva is) kibirt az akku 2,5 - 3 napot. Ez az ido joval kitolhato a beallitasokkal, altatas, fenyero...stb. Ezekkel en nem foglalkoztam, utalom ha csak pislakol a kijelzo, nem szeretem altatni sem a keszuleket, nekem ne aludjon hanem dolgozzon :)

Ha rootoltad is a telot,akkor titaniummal fagyaszthato egy csomo gyari felesleges cucc, illetve solid explorer segitsegevel torolheto a system - app fajlok kozul ami neked nem kell. Ez is sokat jelent az akksi idejeben.

Jelenleg nekem a gyari 4.3 alapon hasznalt MIUI 27 van hasznalatban. 3. napnal jar a telefon es azt hiszem meg kibir par napot. jelenleg 42%-on vagyok toltes nelkul.

Nem elérhető kleingy

• Support-ER
« Reply #3511 Dátum: 2013, 12 29, 00:15:16 »
Köszönöm a részletes leírást, de egy mezei user számára nem találom elfogadhatónak, hogy egy gyári frissítés után ennyit kelljen szórakozni, hogy megint normális legyen az üzemidő... :S Komplett fr, stb.. Nem normális dolog!

wallachi

• Vendég
« Reply #3512 Dátum: 2013, 12 29, 01:02:18 »
Köszönöm a részletes leírást, de egy mezei user számára nem találom elfogadhatónak, hogy egy gyári frissítés után ennyit kelljen szórakozni, hogy megint normális legyen az üzemidő... :S Komplett fr, stb.. Nem normális dolog!

Sajnos a samunal mostanaban semmi sem normalis ....

Valoszinusitem,hogy egy teljesen erintetlen keszuleken,ami nem volt modositva soha,csak a gyari cuccok voltak, azzal nem kell ennyit szorakozni,es mukodik is az ota frissites. Persze azon is a frissites utan nem art egy gyari beallitas visszaallitasa mozdulat,es ujra konfigolni a rendszert ,mintha uj lenne a keszulek. Ez valahol ertheto es elfogadhato is, hiszen teljesen uj rendszerrol van szo,uj alapokon,uj bootloaderrel, uj kernellel...stb

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
« Reply #3513 Dátum: 2013, 12 29, 13:03:31 »
...
Jelenleg nekem a gyari 4.3 alapon hasznalt MIUI 27 van hasznalatban. 3. napnal jar a telefon es azt hiszem meg kibir par napot. jelenleg 42%-on vagyok toltes nelkul.

Hol van ez a MIUI 27, ami gyári 4.3 alapú? Nem találtam ilyet. Eddig úgy tudtam, hogy 4.1.1 alapú a MIUI erre a készülékre.

wallachi

• Vendég
« Reply #3514 Dátum: 2013, 12 29, 14:01:31 »
Hol van ez a MIUI 27, ami gyári 4.3 alapú? Nem találtam ilyet. Eddig úgy tudtam, hogy 4.1.1 alapú a MIUI erre a készülékre.

:D A 27-es 4.1.2 legjobb tudomasom szerint, de nem gyarilag 4.3 alapu.
En tettem fel a hivatalosat fullban, majd ment ra a MIUI uj verzioja. En nem a kinai romot hasznlatam hozza,mint ahogy sok helyen irjak, illetve nem is regi bootloaderrel,mert az ugye wifi hibas. Igy viszont nem semmi mit muvel a rom teljesitmenyben.

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
« Reply #3515 Dátum: 2013, 12 29, 14:04:45 »
En tettem fel a hivatalosat fullban, majd ment ra a MIUI uj verzioja. En nem a kinai romot hasznlatam hozza,mint ahogy sok helyen irjak, illetve nem is regi bootloaderrel,mert az ugye wifi hibas. Igy viszont nem semmi mit muvel a rom teljesitmenyben.

Jaaa. Akkor végülis a gyári 4.3-ra raktad rá az aktuális MIUI-t. Így új a bootloader és a modem is. A system meg 4.1-re épülő MIUI. Így már értem.

wallachi

• Vendég
« Reply #3516 Dátum: 2013, 12 29, 17:14:30 »
Jaaa. Akkor végülis a gyári 4.3-ra raktad rá az aktuális MIUI-t. Így új a bootloader és a modem is. A system meg 4.1-re épülő MIUI. Így már értem.

:taps: :ok: :D

Nem elérhető wolfpapa

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Sygic/iGO
  • PDA: iPhone 7/Xiaomi Mi 1A/ZTE Nubia Z17S/iPad Pro/Air 2
  • PDA ROM: az aktualis
« Reply #3517 Dátum: 2013, 12 29, 20:25:46 »
Melyik verzioval parositottad?  :)
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login   You are not allowed to view links. Register or Login

wallachi

• Vendég
« Reply #3518 Dátum: 2013, 12 29, 22:07:10 »
Melyik verzioval parositottad?  :)

miuiandroid_multi_t03g_3.12.27_jb-4.1
N7100XXUEMK9_N7100PHNEMK2_N7100XXUEMJ9

kiegeszitve :
EmojiFontEnabler@HOSCH@
speedwizz_kernel_N2_2013-10-08
Xylon_Animation_MIUI
pro.burgerz.wsm.manager
pro.burgerz.wsm.mods.mitools

Nem elérhető wolfpapa

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Sygic/iGO
  • PDA: iPhone 7/Xiaomi Mi 1A/ZTE Nubia Z17S/iPad Pro/Air 2
  • PDA ROM: az aktualis
« Reply #3519 Dátum: 2013, 12 30, 08:57:33 »
miuiandroid_multi_t03g_3.12.27_jb-4.1
N7100XXUEMK9_N7100PHNEMK2_N7100XXUEMJ9

kiegeszitve :
EmojiFontEnabler@HOSCH@
speedwizz_kernel_N2_2013-10-08
Xylon_Animation_MIUI
pro.burgerz.wsm.manager
pro.burgerz.wsm.mods.mitools
:ok:
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login   You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető BenTam

• PDA: Galaxy Note 2
  • PDA ROM: PhoeniX ROM V16.7
« Reply #3520 Dátum: 2013, 12 30, 09:31:55 »
Én a pit-et üresen hagytam, amikor pc-s odinnal felraktam a 4.3-as romot, csak a pda-hoz tallóztam be az új romot.
Elképzelhető, hogy ezért gyengébb nálam az üzemidő az itt leírtakhoz képest?
Nekem elérhetetlennek tűnnek ezek a 2,5-3 napos üzemidők!

Nem elérhető Szkita

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Sygic & Google
  • PDA: NOTE 10+
« Reply #3521 Dátum: 2013, 12 30, 10:34:13 »
Én a pit-et üresen hagytam, amikor pc-s odinnal felraktam a 4.3-as romot, csak a pda-hoz tallóztam be az új romot.
Elképzelhető, hogy ezért gyengébb nálam az üzemidő az itt leírtakhoz képest?
Nekem elérhetetlennek tűnnek ezek a 2,5-3 napos üzemidők!
Egyébként milyen okok miatt számítanak az akkuidő rekordok?... Persze nem téged kóstolgatlak, tehát kérlek, ne vedd személyes támadásnak!...
Egyszerűen nem értem, pedig olvasgatom ezeket az okosságokat.... vesz valaki egy aránylag nem olcsó okostelefont, majd mindent kigyomlál belőle, ami azzá teszi és büszkén közzéteszi, hogy neki egy hetet kibír a teló töltés nélkül... nem is kéne bekapcsolni... marha sokáig bírná az akku...
Vajon miért is nem elég ha egy napot bőven kibír?... ennyien járnak több napos Himalája, vagy dzsungel expedícióba?... vagy az áramszámla kifizetése válik bizonytalanná az okostelefon fogyasztása miatt?...
Félreértés ne essék, én is néha kiszedek pár progit ha nagyon agresszív... de a szempont ilyenkor a zökkenőmentes működés... töltök otthon, az autóban, a szállodában, mindenhol, ahol kell... egyébként van nálam egy tartalék akku is, azon ritka esetek kivédésére, ha nincs mód tölteni (mellesleg az ilyen tartalék akkut utoljára az S2-nél használtam, bár azóta is van mindig)
Szóval szerintem ne foglalkozz ezzel!... tök jó ha két napot ki tud bírni a telefon egy töltéssel... expedíciókra meg lehet kapni óriási kapacitású külső akkukat...  :)

Nem elérhető le_vente

• intoleráns robot, kukásdroid ;)
  • Navigáció / Navigation: Waze, Sygic, Navigon, iGO, iGO Primo, Be On Road
  • PDA: Note II, SGS2, Samsung Galaxy Mini 2, Samsung Tab3 WiFi, Asus A636N, Samsung Galaxy Young - All Rooted
  • PDA ROM: [4.4.2][NI1]Dr.Ketan Custom ROMV12, Agni kernel
« Reply #3522 Dátum: 2013, 12 30, 16:29:13 »
Egyébként milyen okok miatt számítanak az akkuidő rekordok?... Persze nem téged kóstolgatlak, tehát kérlek, ne vedd személyes támadásnak!...
Egyszerűen nem értem, pedig olvasgatom ezeket az okosságokat.... vesz valaki egy aránylag nem olcsó okostelefont, majd mindent kigyomlál belőle, ami azzá teszi és büszkén közzéteszi, hogy neki egy hetet kibír a teló töltés nélkül... nem is kéne bekapcsolni... marha sokáig bírná az akku...
Vajon miért is nem elég ha egy napot bőven kibír?... ennyien járnak több napos Himalája, vagy dzsungel expedícióba?... vagy az áramszámla kifizetése válik bizonytalanná az okostelefon fogyasztása miatt?...
Félreértés ne essék, én is néha kiszedek pár progit ha nagyon agresszív... de a szempont ilyenkor a zökkenőmentes működés... töltök otthon, az autóban, a szállodában, mindenhol, ahol kell... egyébként van nálam egy tartalék akku is, azon ritka esetek kivédésére, ha nincs mód tölteni (mellesleg az ilyen tartalék akkut utoljára az S2-nél használtam, bár azóta is van mindig)
Szóval szerintem ne foglalkozz ezzel!... tök jó ha két napot ki tud bírni a telefon egy töltéssel... expedíciókra meg lehet kapni óriási kapacitású külső akkukat...  :)

Egyetértek.

Amúgy, némely esetben van értelme a gyomlálásnak.
Például akkor, ha olyan ROM-ot és plusz dolgokat használ az ember, mint a Ditto ROM, vagy bármelyik, amelyiket olyasmivel terhel, mint a Note 3 ROM.

Ilyenkor ugyanis jótékony hatású, ha a rendszert megszabadítjuk a RAM-ot feleslegesen felemésztő sallangoktól, melyeket az adott user soha nem használ, így marad elég (nem marad   :D ) annak, amit használna.

A Note 3 feture-ök nem Note II-re készültek, így sajna brutál mennyiségű RAM-ot kérnek, így ha mellettük a megmaradó RAM-ot nem fecsérli számunkra felesleges dolog, akkor kicsit visszanyerhetünk a lassulásból, ami sajna egy ilyen 'túlterhelésnél' normális.

Nincs erre olyannyira szükség, ha sima ROM van, ott ez nem csúcsosodik ki és sokkal gyorsabb is a rendszer.

Amúgy, nyilván mindenki egyszerre szeretne mindent, hosszú akkuidőt, minden funkciót és gyorsan reagáló rendszert. Na, ez sose lesz...
- Azt mondják, elmebajban szenvedek.. De én nem szenvedek, élvezem minden percét...

- Adj neki tanácsot. Ha nem hallgat rád, hadd tanítsa meg a balsorsa. - japán közmondás

A SHAW-ELV: Építs ki olyan rendszert, amelyet hülyék is használni tudnak - csak hülyék fogják használni...

Nem elérhető BenTam

• PDA: Galaxy Note 2
  • PDA ROM: PhoeniX ROM V16.7
« Reply #3523 Dátum: 2013, 12 30, 16:35:36 »

Nem elérhető kleingy

• Support-ER
« Reply #3524 Dátum: 2013, 12 30, 19:55:23 »
Igen, épp ezért kérdeztem az előző oldalon a dolgokat. :)