2024, 11 28, 11:30:18
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Galaxy Note 2 (N7100) - Általános  (Megtekintve 346989 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
Re: Galaxy Note 2 (N7100) - Általános
« Reply #3550 Dátum: 2014, 01 03, 09:39:34 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Nekem a gyári 4.3 van fent ami ugye knox-os. Ha a kingo - val rootolom utána valami gubanc van a telefonnal hogy tudom a rootot eltüntetni a knox számolása nélkül?

Unroot vagy újra flasheled a gyári romot.

Nem elérhető kisdobos

• Navigáció / Navigation: Maps
  • PDA: Samsung Galaxy S7
Re: Re: Galaxy Note 2 (N7100) - Általános
« Reply #3551 Dátum: 2014, 01 03, 13:32:56 »
Unroot vagy újra flasheled a gyári romot.
A knox nem ugrik olyankor?

wallachi

• Vendég
« Reply #3552 Dátum: 2014, 01 03, 13:35:10 »
A knox nem ugrik olyankor?

nem. csak custom bootloaderrel ugrik, vagyis a cwm flash utan

Nem elérhető kisdobos

• Navigáció / Navigation: Maps
Re: Re: Re: Galaxy Note 2 (N7100) - Általános
« Reply #3553 Dátum: 2014, 01 03, 14:52:56 »
nem. csak custom bootloaderrel ugrik, vagyis a cwm flash utan
Értem köszi.

Nem elérhető hojo456

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Sygic, Igo
  • PDA ROM: Marshmallow 6.0.1
« Reply #3554 Dátum: 2014, 01 03, 22:22:34 »
Sziasztok!
Először is Boldog Új Évet Mindenkinek!
Kb. 3 hete frissítettem OTA-n keresztül a telómat. Az akku időm ugyanannyi lett mint előtte.
A sok leírást olvasgatva úgy döntöttem nyomok egy gyári visszaállítást. Ez két napja történt.
Nem lett jobb. Sőt, talán rosszabb. A mai napon pl. reggel 9-kor vettem le a töltőről.
Most 70%-on van az akku. Ehhez hozzá tartozik, hogy a lakásból ki sem tettem a lábam.
A telefont alig mozgattam, de azért nézegettem. Valamitől viszont a ram használat megnő.
Valami háttérben futó folyamat enné a ramot? A kijelző használat 52%-ot mutat.
A régi romnál is ezek a beállítások voltak. Ki lehet deríteni az okát a gyorsabb merülésnek?
Köszönöm a válaszokat.
Hát azért igazán klassz, hogy senki sem írt a bejegyzéshez. Mindenki a knox-al van elfoglalva. Igen, nekem is megjelent a frissítés után. De nincs telepítve. Amikor megnyitod a progit kiírja, hogy miről is szól és felajánlja a telepítést. Nem kell telepíteni.

Tapatalk-kal küldve az én GT-N7100-el

wallachi

• Vendég
« Reply #3555 Dátum: 2014, 01 04, 01:20:13 »
Hát azért igazán klassz, hogy senki sem írt a bejegyzéshez. Mindenki a knox-al van elfoglalva. Igen, nekem is megjelent a frissítés után. De nincs telepítve. Amikor megnyitod a progit kiírja, hogy miről is szól és felajánlja a telepítést. Nem kell telepíteni.

Ha visszaolvasol nemegyszer lett irva rola.
Egyebbkent meg en kerek elnezest a tisztelt forumtarsaim neveben, akik megprobalnak neha segiteni a bajbajutott embereknek, vagy csupan felvilagositast adni par olvasni illetve rakeresni is lusta embernek, hogy az unnepek alatt (fujj karacsony , minek vagy amikor valaki irkal a forumba? Es fuuujjj undorito szilveszter, te meg vegkepp minek vagy ???) ...szoval elnezesedet kerem en szemely szerint, hiszen ezekre a kerdesekre alltalaban en szoktam valaszolni, de igerem legkozelebb elbbre teszlek az erteklistamon mint a csaladomat, vagy a munkam.

Szoval az egyszeru noi valaszom.... csak. Sajnos mindenkinek szemely szerint latatlanban nem tudom megmondani miert merul gyorsabban a teloja, talan mert allandoan tolton hagyta egy ev alatt akkor is amikor nem kellett volna, es az akksi kicsit ''elvekonyodott'', vagy nem csinalta meg a szukseges lepeseket amik mar ezerszer le vannak irva, vagy egyszeruen csak igy jart. El kell fogadni, hogy ez nem az ezo tv ahol raolvasassal lehet gyogyitani mindent. Ha nagyon rossz lett az akkuido lehet a samsung szervizekben reklamalni miatta,hatha ok tobbet tudnak hozzaszolni a kerdeshez,mivel kezbe tudjak fogni a telefont.

Remelem kielegito volt a valaszom.

Tovabbi szep estet, es elkovetkezo szep es problemamentes napokat ...  (egy onkentes segito)

Nem elérhető hojo456

• PFC Fan
« Reply #3556 Dátum: 2014, 01 04, 13:31:36 »
Ha visszaolvasol nemegyszer lett irva rola.
...

Szoval az egyszeru noi valaszom.... csak. Sajnos mindenkinek szemely szerint latatlanban nem tudom megmondani miert merul gyorsabban a teloja, talan mert allandoan tolton hagyta egy ev alatt akkor is amikor nem kellett volna, es az akksi kicsit ''elvekonyodott'', vagy nem csinalta meg a szukseges lepeseket amik mar ezerszer le vannak irva, vagy egyszeruen csak igy jart. El kell fogadni, hogy ez nem az ezo tv ahol raolvasassal lehet gyogyitani mindent. Ha nagyon rossz lett az akkuido lehet a samsung szervizekben reklamalni miatta,hatha ok tobbet tudnak hozzaszolni a kerdeshez,mivel kezbe tudjak fogni a telefont.

Remelem kielegito volt a valaszom.

Tovabbi szep estet, es elkovetkezo szep es problemamentes napokat ...  (egy onkentes segito)
Igazán köszönöm, hogy válaszoltál.
Nem az volt gond, hogy nem "ugrott "azonnal valaki a válasszal, hanem senki sem írt egy betűt sem. Vannak témák ami körül ott zizegnek a fórumozók, némelyiket pedig válaszra sem méltatják. Visszatérve. Az akksim kb. két hónapos. A szervizes cserélte korrektül, mondván nemsokára egy éves lesz és adott egy újat. Az akksi fogyasztásnál az ébren maradási idő a legtöbb. Az mit takarhat?
Még egyszer köszönöm a válaszodat!

wallachi

• Vendég
« Reply #3557 Dátum: 2014, 01 04, 14:36:34 »
Igazán köszönöm, hogy válaszoltál.
Nem az volt gond, hogy nem "ugrott "azonnal valaki a válasszal, hanem senki sem írt egy betűt sem. Vannak témák ami körül ott zizegnek a fórumozók, némelyiket pedig válaszra sem méltatják. Visszatérve. Az akksim kb. két hónapos. A szervizes cserélte korrektül, mondván nemsokára egy éves lesz és adott egy újat. Az akksi fogyasztásnál az ébren maradási idő a legtöbb. Az mit takarhat?
Még egyszer köszönöm a válaszodat!

Az ebrenmaradas azt takarhatja, hogy nem kapcsol deepsleep modba. Azaz a keszulek teljes hardver resze keszenletben van allandoan (processzor,memoria.....)
Ha rootolt a telefon akkor torold solid explorerrel az app mappabol a neked nem kello dolgokat (hub,samsung appok,drive).
Lefagyaszthatod az alkalmazasokat titaniummal is. Kapcsold ki az allando szinkronizaciot, ha nem kell kapcsold ki a wifit is ha eppen nem hasznalod. De ezeket lehet automatizalni is,a mar elobb leirt programokkal is. Fenyerot leveheted 25-35%-ra, vagy hagyd automatan . A gyari beallitas visszaallitasa menupont nem mindig a kivant hatast eri el a kernelben. Sok ember alltal leirt problema, hogy ezutan az akkuhasznalat drasztikusan megno. Eppen ezert javasoltuk sokszor a wipe hasznalatat visszaallitas helyett. recovery modba lepve a wipe data,es a wipe cache menut valasztva torolni kell a sok szemetet. Ezutan a rendszert normalisan beallitva (es nem a titanium mentesebol visszaallitott rendszermentest hasznalva, kizarolag az alkalmazasok menteset kell visszatenni) kell a telot hasznalni. Kb 2 nap mire az uj bootloader, es kernel beall a megfelelo fogyasztasi ertekre. Kb mint amikor ujonan megvetted a telefont. 2-3 toltesi ciklus utan jo lesz a fogyasztas is, foleg ha letiltod a sok felelsleges dolgot.

Nem elérhető hojo456

• PFC Fan
Re: Re: Re: Re: Galaxy Note 2 (N7100) - Általános
« Reply #3558 Dátum: 2014, 01 04, 16:10:18 »
Az ebrenmaradas azt takarhatja, hogy nem kapcsol deepsleep modba.
... Eppen ezert javasoltuk sokszor a wipe hasznalatat visszaallitas helyett. recovery modba lepve a wipe data,es a wipe cache menut valasztva torolni kell a sok szemetet. Ezutan a rendszert normalisan beallitva (es nem a titanium mentesebol visszaallitott rendszermentest hasznalva, kizarolag az alkalmazasok menteset kell visszatenni) kell a telot hasznalni. Kb 2 nap mire az uj bootloader, es kernel beall a megfelelo fogyasztasi ertekre. Kb mint amikor ujonan megvetted a telefont. 2-3 toltesi ciklus utan jo lesz a fogyasztas is, foleg ha letiltod a sok felelsleges dolgot.
Nem rootolt a teló. Viszont akkor a wipe data, wipe cache törlést megpróbálom. Csak titániummal lehet fagyasztani? A gyári menüben van az alkalmazás kezelőben letiltási lehetőség. Az is ezt a célt szolgálja?

wallachi

• Vendég
Re: Re: Re: Re: Galaxy Note 2 (N7100) - Általános
« Reply #3559 Dátum: 2014, 01 04, 17:34:53 »
Nem rootolt a teló. Viszont akkor a wipe data, wipe cache törlést megpróbálom. Csak titániummal lehet fagyasztani? A gyári menüben van az alkalmazás kezelőben letiltási lehetőség. Az is ezt a célt szolgálja?

A gyari hasonlo,csak nem olyan hatekony. Raadasul a beepult rendszerfajlok es alkalmazasok nagyreszet nem tudod vele letiltani,max kenyszerleallitani. De ugyis ujraindul. A rootolastol meg nem lep a szamlalo ha attol felsz!!

Nem elérhető hojo456

• PFC Fan
Re: Re: Re: Re: Re: Galaxy Note 2 (N7100) - Általános
« Reply #3560 Dátum: 2014, 01 04, 17:39:44 »
A gyari hasonlo,csak nem olyan hatekony. Raadasul a beepult rendszerfajlok es alkalmazasok nagyreszet nem tudod vele letiltani,max kenyszerleallitani. De ugyis ujraindul. A rootolastol meg nem lep a szamlalo ha attol felsz!!
[/quote]

Rendben van. Valószínűleg elérkezett az ideje a rootolásnak.
Köszönöm a segítséget!

wallachi

• Vendég
Re: Re: Re: Re: Re: Galaxy Note 2 (N7100) - Általános
« Reply #3561 Dátum: 2014, 01 04, 17:43:30 »

Rendben van. Valószínűleg elérkezett az ideje a rootolásnak.
Köszönöm a segítséget!

kingoo-val csinald!! Azzal vissza is tudod zarni ha kell,es veszelytelen

Nem elérhető BenTam

• PDA: Galaxy Note 2
  • PDA ROM: PhoeniX ROM V16.7
« Reply #3562 Dátum: 2014, 01 05, 10:10:14 »
Sziasztok!
Hogyan tudnék feltenni a Note2-re egy HD (1280x720) felbontású teljes filmet?
Ezek a fájlok nagyobbak, mint 4 Gb és nem engedi a rendszer felmásolni a telefonomra!
Nem ismer valaki véletlenül egy jó videóvágó programot?
Olyat, ami korrektül működik, mert már vagy ötöt kipróbáltam!

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #3563 Dátum: 2014, 01 05, 10:16:39 »
Sziasztok!
Hogyan tudnék feltenni a Note2-re egy HD (1280x720) felbontású teljes filmet?
Ezek a fájlok nagyobbak, mint 4 Gb és nem engedi a rendszer felmásolni a telefonomra!
Nem ismer valaki véletlenül egy jó videóvágó programot?
Olyat, ami korrektül működik, mert már vagy ötöt kipróbáltam!

Az sd kártyát exFat-re kell formázni. Ehhez persze legalább 32GB-os vagy nagyobb kártya kell. Bár nem tudom, hogy a 32GB-osat is lehet-e exFat-re formázni. A 64-eset biztos lehet.

Nem elérhető BenTam

« Reply #3564 Dátum: 2014, 01 05, 11:13:06 »
Az sd kártyát exFat-re kell formázni. Ehhez persze legalább 32GB-os vagy nagyobb kártya kell. Bár nem tudom, hogy a 32GB-osat is lehet-e exFat-re formázni. A 64-eset biztos lehet.
Hogyan tudom exFat-re formázni a kártyámat? Egyébként 32 GB-os.

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #3565 Dátum: 2014, 01 05, 11:38:36 »
Hogyan tudom exFat-re formázni a kártyámat? Egyébként 32 GB-os.

Ahogy bármi mást. Windowsban kártyaolvasóval. Ott aztán kiderül, hogy lehet-e a FAT32 helyett kiválasztani.

Nem elérhető BenTam

« Reply #3566 Dátum: 2014, 01 05, 11:39:48 »
Ahogy bármi mást. Windowsban kártyaolvasóval. Ott aztán kiderül, hogy lehet-e a FAT32 helyett kiválasztani.
Köszönöm!

Nem elérhető pepe53

• PFC Fan
  • PDA: még nincs pda-m, de szeretnék
  • PDA ROM: még nincs
« Reply #3567 Dátum: 2014, 01 05, 12:05:08 »
Sziasztok!
Nekem egy egyszerű kérésem lenne, ami ahogy eddig néztem elég körülményes megoldani :(
A helyzet az, hogy a kis note2-mre feltelepítettem az android 4.3-at. Ami viszont botrányosan rossz...
Szeretném visszaállítani az előző verziót, ami a 4.1.2. volt. (Azt hiszem ez volt rajta alapból, amikor vettem, nem nyúltam hozzá semmihez, csak most, hogy frissítettem.)
Szeretnék megoldást találni a visszaállításra. Sajnos nem vagyok annyira belemélyülve a dolgokba, úgyhogy lehet, hogy néhány kérdésem bután fog hangzani.
1, Samsung szervizben meg tudnák nekem csinálni? (A telefonom független)
2, Ha esetleg nem, akkor meg lehet oldani úgy, hogy ne rootoljam a telefont? Szeretném megőrizni root-szűzen a kis telefonomat, nem akarok itt belemenni ezekbe a buherálásokba nagyon... Amúgy sem szeretnék, csak ahogy utánanéztem úgy néz ki kénytelen vagyok :(

wallachi

• Vendég
« Reply #3568 Dátum: 2014, 01 05, 12:23:11 »
Sziasztok!
Nekem egy egyszerű kérésem lenne, ami ahogy eddig néztem elég körülményes megoldani :(
A helyzet az, hogy a kis note2-mre feltelepítettem az android 4.3-at. Ami viszont botrányosan rossz...
Szeretném visszaállítani az előző verziót, ami a 4.1.2. volt. (Azt hiszem ez volt rajta alapból, amikor vettem, nem nyúltam hozzá semmihez, csak most, hogy frissítettem.)
Szeretnék megoldást találni a visszaállításra. Sajnos nem vagyok annyira belemélyülve a dolgokba, úgyhogy lehet, hogy néhány kérdésem bután fog hangzani.
2, Ha esetleg nem, akkor meg lehet oldani úgy, hogy ne rootoljam a telefont? Szeretném megőrizni root-szűzen a kis telefonomat, nem akarok itt belemenni ezekbe a buherálásokba nagyon... Amúgy sem szeretnék, csak ahogy utánanéztem úgy néz ki kénytelen vagyok :(

Es mitol lenne a 4.3 botranyosan rossz ??? Ezt kifejthetned bovebben. Mi az ami miatt ennyire ragaszkodsz a 4.1.2-hoz?
Amugy nem lehet visszatenni, es a szervizben sem valoszinu hogy megcsinaljak neked. Frissites elott kellett volna utanaolvasnod a dolgoknak, most mar nincs visszaut. Meg rootolva sem. Hiaba teszed vissza a regi rendszert, a bootloadert nem tudod butitani,igy lenyegtelen lesz szamodra hogy 4.1 vagy 4.3 van a keszulekeden

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #3569 Dátum: 2014, 01 05, 12:44:33 »
Sziasztok!

Engem is érdekelne, hogy mitől botrányosan rossz, mert én a gyári 4.3-at használom és minden rendben vele.

Ha rossz az üzemidőd, vagy egyéb hibák vannak, akkor javasolnék egy teljes törlést a recoveryben a wipe data és wipe cache végrehajtásával. Ezzel minden beállítás, felhasználói program és azok adata törlődni fog. Aztán még lehetne törölni a belső tárhelyen levő android és data mappákat, illetve mindkét mappában meg kell nézni, hogy van-e fontos anyag (például program beállítás mentése).

Nem elérhető pepe53

• PFC Fan
« Reply #3570 Dátum: 2014, 01 05, 12:53:33 »
A fő bajom az, hogy lényegesen lassabb lett a telefon. E-mailben szerettem volna csatolni egy file-t erre kiírta, hogy nincs elég szabad memória. Kitöröltem a ram-ból mindent, erre meg a chrome mikor csatoltam volna be a képet, mindig újratöltött.  Hiába tiltok le egyes programokat, ugyanúgy telepíti rá a frissítéseket...

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #3571 Dátum: 2014, 01 05, 13:13:47 »
A fő bajom az, hogy lényegesen lassabb lett a telefon. E-mailben szerettem volna csatolni egy file-t erre kiírta, hogy nincs elég szabad memória. Kitöröltem a ram-ból mindent, erre meg a chrome mikor csatoltam volna be a képet, mindig újratöltött.  Hiába tiltok le egyes programokat, ugyanúgy telepíti rá a frissítéseket...

Csináld meg amit az előbb írtam, persze előtte ments le a fontos adatokat. Ha nálam jól működik, akkor nálad is mennie kell. Ha meg mégsem lesz jó, akkor kérhetsz háznál javítást és a korábbi rom visszaállítását.

wallachi

• Vendég
« Reply #3572 Dátum: 2014, 01 05, 13:21:52 »
Hmmm a 4.3 -nak pont az az elonye,hogy sokkal gyorsabb,simabb mukodesu,es memoriat is kevesebbet hasznal mint korabban... Gondolom nem volt csinalva frissites elott full wipe, igy termeszetes hogy a 2 rendszer osszeakad...

Nem elérhető pepe53

• PFC Fan
« Reply #3573 Dátum: 2014, 01 05, 15:01:56 »
Köszönöm a gyors segítséget!
A recovery törlést megcsinálom, köszi a tanácsot. Annyi lenne a kérdésem, hogy ezt elég a micro SD kártyára mentenem?
Nem értem minek kéne full wipe meg akármi teendő egy szoftverfrissítés előtt. Számomra egyértelmű, hogy akkor adják csak ki a telefonomra a frissítést, ha az már tökéletesen működik. Vagy én lennék ennyire naiv?
Ha jól fog működni a telefon, akkor már csak a régi verzió témáját szeretném feltenni rá. Azt hol találom meg? Rákerestem, de mindenhol launchereket találtam csak.

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #3574 Dátum: 2014, 01 05, 16:35:39 »
Köszönöm a gyors segítséget!
A recovery törlést megcsinálom, köszi a tanácsot. Annyi lenne a kérdésem, hogy ezt elég a micro SD kártyára mentenem?
Nem értem minek kéne full wipe meg akármi teendő egy szoftverfrissítés előtt. Számomra egyértelmű, hogy akkor adják csak ki a telefonomra a frissítést, ha az már tökéletesen működik. Vagy én lennék ennyire naiv?
Ha jól fog működni a telefon, akkor már csak a régi verzió témáját szeretném feltenni rá. Azt hol találom meg? Rákerestem, de mindenhol launchereket találtam csak.

Elvileg lehetne így. Azonban ha például a Windows váltásokat nézzük, akkor ugyebár ott is lehet frissíteni a verziókat, előbb-utóbb egy teljes, üres újratelepítés lesz belőle, mert vannak olyan változások, amelyek miatt jobb lesz úgy a rendszer működése. Ugyanez a helyzet itt is. Elvileg mennie kellene, de sajnos nem minden esetben megy. Egy teljesen kötött rendszer esetén is lehetnek problémák, mivel minden felhasználó másként használja és állítja be a készüléket. Ezt vagy elfogadod, vagy nem, de akkor is így van. Nem tökéletes világban élünk, különben is mi a tökéletes? Kinek mi... Egyébként meg ez legyen életedben a legnagyobb problémád. ;)