2024, 11 28, 15:03:30
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Galaxy Note 2 (N7100) - Általános  (Megtekintve 346999 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
Re: Galaxy Note 2 (N7100) - Általános
« Reply #3475 Dátum: 2013, 12 26, 18:26:14 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Ez az Automatelt óriáskirályűbercucc!... Mindent be tudtam állítani sokkal egyszerűbben, mint a taskerban... úgyhogy az meg repül a gépről... :D
Köszi az ötletet!  :ok:

Szívesen, ezek szerint akkor a Tasker bonyolultabb.

Nem elérhető Szkita

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Sygic & Google
  • PDA: NOTE 10+
« Reply #3476 Dátum: 2013, 12 26, 18:48:03 »
Szívesen, ezek szerint akkor a Tasker bonyolultabb.
Igen, de az én igényeimnek egyelőre az automatelt tökéletes... ha majd a taskert ráhúzzák a 4.3-ra, esetleg tovább gyúrom... a bonyolultsága annyiban áll, hogy sokkal több paramétert lehet megadni egy funkcióhoz...

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #3477 Dátum: 2013, 12 26, 19:59:53 »
Igen, de az én igényeimnek egyelőre az automatelt tökéletes... ha majd a taskert ráhúzzák a 4.3-ra, esetleg tovább gyúrom... a bonyolultsága annyiban áll, hogy sokkal több paramétert lehet megadni egy funkcióhoz...

Az jó, ha több a paraméter, pontosabban be lehet állítani a dolgokat.

Nem elérhető Szkita

• Support-ER
« Reply #3478 Dátum: 2013, 12 26, 20:22:02 »
Az jó, ha több a paraméter, pontosabban be lehet állítani a dolgokat.
De ehhez nagyon meg kell tanulni... én még csak belenyaltam, de érdemes vele szüttyögni szerintem..

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #3479 Dátum: 2013, 12 26, 20:42:08 »
De ehhez nagyon meg kell tanulni... én még csak belenyaltam, de érdemes vele szüttyögni szerintem..

Az AutomateIt-ből nekem csak a fizikai gombok lenyomásának figyelése hiányzik. Jó lenne, ha tudná. Ezt tudja a Tasker? Ha például ki van kapcsolva a képernyő és megnyomom a bekapcsoló gombot (tehát nem a home gombbal ébresztem a készüléket), akkor kapcsolja be a BT-t. Ez most így nem működik. Azt meg nem szeretném, ha minden képernyő bekapcsoláskor bekapcsolná a BT-t.

Nem elérhető Szkita

• Support-ER
« Reply #3480 Dátum: 2013, 12 26, 21:01:28 »
Az AutomateIt-ből nekem csak a fizikai gombok lenyomásának figyelése hiányzik. Jó lenne, ha tudná. Ezt tudja a Tasker? Ha például ki van kapcsolva a képernyő és megnyomom a bekapcsoló gombot (tehát nem a home gombbal ébresztem a készüléket), akkor kapcsolja be a BT-t. Ez most így nem működik. Azt meg nem szeretném, ha minden képernyő bekapcsoláskor bekapcsolná a BT-t.
Szerintem képes ilyesmire...asszem minden gombot és szenzort figyel és használ... és nem csak bekapcsolja a blútuszt, hanem beállítja a hangerejét, felveszi a telefont, ha képernyővel lefelé fordítod várakoztatja a hívást, ha vége a hívásnak, akkor megszakítja a bluetooth kapcsolatot, vagy elindítja a zenét... és mindezt egy parancssorral... persze ez csak példa... enek így semmi értelme, de meg lehet csinálni és akkor ez csak egy profil... Állítólag olyat tud, hogy ha a melóhelyen a tárgyalóba mész, lenémítja a telót, minden bejövő hívásra a "tárgyalok" üzenetet küldi és a tárgyalás vége után visszakapcsol mindent és csak akkor jelzi, hogy kik kerestek...

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #3481 Dátum: 2013, 12 26, 21:54:33 »
Szerintem képes ilyesmire...asszem minden gombot és szenzort figyel és használ... és nem csak bekapcsolja a blútuszt, hanem beállítja a hangerejét, felveszi a telefont, ha képernyővel lefelé fordítod várakoztatja a hívást, ha vége a hívásnak, akkor megszakítja a bluetooth kapcsolatot, vagy elindítja a zenét... és mindezt egy parancssorral... persze ez csak példa... enek így semmi értelme, de meg lehet csinálni és akkor ez csak egy profil... Állítólag olyat tud, hogy ha a melóhelyen a tárgyalóba mész, lenémítja a telót, minden bejövő hívásra a "tárgyalok" üzenetet küldi és a tárgyalás vége után visszakapcsol mindent és csak akkor jelzi, hogy kik kerestek...

Igen, ezeket mind ismerem, be is van állítva jó pár dolog. Fizikai gomb érzékelést, figyelést nem találtam benne.

Nem elérhető Szkita

• Support-ER
« Reply #3482 Dátum: 2013, 12 26, 22:09:35 »
Igen, ezeket mind ismerem, be is van állítva jó pár dolog. Fizikai gomb érzékelést, figyelést nem találtam benne.
Valszeg te tudod jobban... mondom én még csak 3-4 egyszerű profilt csináltam magamnak... és most ezeket se tudtam visszatenni...
de határozottan emlékszem, hogy talán múlt héten olvastam valamelyik tasker fórumon, hogy valaki hogyan programozta épp a bekapcsoló gombot... persze nem esküszöm erre...

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #3483 Dátum: 2013, 12 26, 22:50:40 »
Valszeg te tudod jobban... mondom én még csak 3-4 egyszerű profilt csináltam magamnak... és most ezeket se tudtam visszatenni...
de határozottan emlékszem, hogy talán múlt héten olvastam valamelyik tasker fórumon, hogy valaki hogyan programozta épp a bekapcsoló gombot... persze nem esküszöm erre...

Ja, én az AutomateIt-re írtam, hogy nincs benne fizikai gomb érzékelés. A Tasker-t nem ismerem, de ha van benne, akkor az csak jó. :)

Nem elérhető BenTam

• PDA: Galaxy Note 2
  • PDA ROM: PhoeniX ROM V16.7
« Reply #3484 Dátum: 2013, 12 27, 08:55:04 »
Érdekes dolgokat művel velem ez a 4.3-as rom!  :hmm: Tegnap este 2-3 órán belül kb 15x lefagyott úgy, hogy csak az újraindítás segített! :o , viszont mára megjavult, csak bekapcsolás után lassabban áll fel a rendszer.
Hasonló tapasztalat valakinél?

Nem elérhető lasse001

• Navigáció / Navigation: Waze - Sygic
  • PDA: Samsung Galaxy S10+ Prism Black ; HUAWEI MediaPad M3 8.4
« Reply #3485 Dátum: 2013, 12 27, 09:41:59 »
Érdekes dolgokat művel velem ez a 4.3-as rom!  :hmm: Tegnap este 2-3 órán belül kb 15x lefagyott úgy, hogy csak az újraindítás segített! :o , viszont mára megjavult, csak bekapcsolás után lassabban áll fel a rendszer.
Az asszonyé lett a Note 2. Neki még fagyása nem volt de ő is panaszkodott hogy lassabban áll fel a telefon.  :(

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #3486 Dátum: 2013, 12 27, 10:34:43 »

Nincs ilyen tapasztalatom, minden rendben működik.

Nem elérhető le_vente

• intoleráns robot, kukásdroid ;)
  • Navigáció / Navigation: Waze, Sygic, Navigon, iGO, iGO Primo, Be On Road
  • PDA: Note II, SGS2, Samsung Galaxy Mini 2, Samsung Tab3 WiFi, Asus A636N, Samsung Galaxy Young - All Rooted
  • PDA ROM: [4.4.2][NI1]Dr.Ketan Custom ROMV12, Agni kernel
« Reply #3487 Dátum: 2013, 12 27, 10:50:18 »
...áááá... ez így se jó... kiderült, hogy pár lehetőség még rootal sem jött vissza, mert még nem működik 4.3-on....  >:(
Hihetetlen, hogy mire jól rászokok egy alkalmazásra, addigra nem fejlesztenek eléggé, vagy egyáltalán... így jártam a parkolóórával, a sanity-vel, most meg a tasker-rel...
Most megnézem ezt az automatel-t... még nem próbáltam... :hmm:

Valami nekem nem gömbölyű...

Mind a Sanity, mind a Tasker példaszerűen működik nekem 4.3 ROM-on.

A Tasker valóban nem tud mindent, de a repülő módot valóban már nem, de itt nem áll le a dolog, a Secure Settings plugin letöltésével kibővül újra a tárháza.

Én nagyon szeretem az AutomateIt! progit is és még mindig használom azt is, mert még nem mindent tudtam Tasker-rel megoldani, bár mostanában kevésbé feszülök rajta. De szinte mindent tud a Tasker, amit az, így haladni fogok vele tovább. A Tasker amúgy sokkal többet tud, de valóban kicsit nehezebb egy kicsit néha a beállítás, sőt vannak dolgok, amihez már komoly szakértelem kell, így azokat halogatom magam is.

Ami viszont nagyon fontos tud lenni: a Tasker sokkal több és nagyobb profil-om és task-om mellett jelentősen kevesebbet fogyaszt, mint az AutomateIt!. Én főképp ezért kezdtem el a teljes átállást rá, mert szeretném csak az egyiket használni. Egyelőre még továbbra is mindkettő fut.
Természetesen nem óriási fogyasztásról van szó, de a másikhoz képest jelentős.

Mi az, ami neked Sanity-vel nem megy 4.3-on?

- Azt mondják, elmebajban szenvedek.. De én nem szenvedek, élvezem minden percét...

- Adj neki tanácsot. Ha nem hallgat rád, hadd tanítsa meg a balsorsa. - japán közmondás

A SHAW-ELV: Építs ki olyan rendszert, amelyet hülyék is használni tudnak - csak hülyék fogják használni...

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #3488 Dátum: 2013, 12 27, 11:58:06 »

Valami nekem nem gömbölyű...

Mind a Sanity, mind a Tasker példaszerűen működik nekem 4.3 ROM-on.

A Tasker valóban nem tud mindent, de a repülő módot valóban már nem, de itt nem áll le a dolog, a Secure Settings plugin letöltésével kibővül újra a tárháza.

Én nagyon szeretem az AutomateIt! progit is és még mindig használom azt is, mert még nem mindent tudtam Tasker-rel megoldani, bár mostanában kevésbé feszülök rajta. De szinte mindent tud a Tasker, amit az, így haladni fogok vele tovább. A Tasker amúgy sokkal többet tud, de valóban kicsit nehezebb egy kicsit néha a beállítás, sőt vannak dolgok, amihez már komoly szakértelem kell, így azokat halogatom magam is.

Ami viszont nagyon fontos tud lenni: a Tasker sokkal több és nagyobb profil-om és task-om mellett jelentősen kevesebbet fogyaszt, mint az AutomateIt!. Én főképp ezért kezdtem el a teljes átállást rá, mert szeretném csak az egyiket használni. Egyelőre még továbbra is mindkettő fut.
Természetesen nem óriási fogyasztásról van szó, de a másikhoz képest jelentős.

Előbb-utóbb csak nekiesek a Taskernek... :)

Nem elérhető Szkita

• Support-ER
« Reply #3489 Dátum: 2013, 12 27, 12:31:35 »

Az automata kihangosítás... de már nem érdekel, mert ezek az automatizáló progik sokkal jobbak...
Remélem, amikor majd beleásod magad a taskerba, csinálsz itt egy topikot neki!.... Te sokkal jobban képben vagy ezekben a dolgokban, mint mi itt legtöbben...  :)
Ja, a Taskerből megvettem a teljes verziót már egy éve... és a Secure Settings is megvan... pont ezért kellett rootolnom a 4.3-at... de a repcsikapcsoló tényleg kell nekem... az Automateltben meg simán beállítottam... úgyhogy én is most ezt használom és a Taskerre gyúrok...

wallachi

• Vendég
« Reply #3490 Dátum: 2013, 12 27, 12:57:26 »

Nem elérhető Szkita

• Support-ER
« Reply #3491 Dátum: 2013, 12 27, 13:48:43 »

Igen.. az ehhez hasonló videókból és a fórumokból tanulgatom én is... de ez pl. már egy éves és a Tasker sem így néz már ki (szerintem most jobb)...

Ez a leírás is egy jó kiindulópont:

Nem elérhető BenTam

• PDA: Galaxy Note 2
  • PDA ROM: PhoeniX ROM V16.7
« Reply #3492 Dátum: 2013, 12 27, 15:33:19 »
MODERÁLVA!

Moderator Comment A fórum ezzel nem foglalkozik. Privátban annak küldöd el, akinek akarod.

Nem elérhető Szkita

• Support-ER
« Reply #3493 Dátum: 2013, 12 27, 16:01:35 »
Köszönöm... én nem szoktam használni, de ha a samsung tovább keménykedik és lezárja a régiókat, akkor bizony kell pár megbízható alkalmazás arra az esetre ha az ember külföldön akarja használni egy ottani olcsó kártyával...

Nem elérhető le_vente

• PDA: Note II, SGS2, Samsung Galaxy Mini 2, Samsung Tab3 WiFi, Asus A636N, Samsung Galaxy Young - All Rooted
« Reply #3494 Dátum: 2013, 12 27, 16:33:53 »
Az automata kihangosítás... de már nem érdekel, mert ezek az automatizáló progik sokkal jobbak...
Remélem, amikor majd beleásod magad a taskerba, csinálsz itt egy topikot neki!.... Te sokkal jobban képben vagy ezekben a dolgokban, mint mi itt legtöbben...  :)
Ja, a Taskerből megvettem a teljes verziót már egy éve... és a Secure Settings is megvan... pont ezért kellett rootolnom a 4.3-at... de a repcsikapcsoló tényleg kell nekem... az Automateltben meg simán beállítottam... úgyhogy én is most ezt használom és a Taskerre gyúrok...

Hoppá, az automata kihangosítással még nem foglalkoztam...

A Tasker-t meg elég sokan vágják nálam sokkal jobban, amit linkeltél lenne az egyik, amit én is ajánlanék, de van még:

Amúgy, a Tasker nagyágyú, főleg a plugin-okkal kiegészítve, szóval bár én az AutomateIt!-nek is nagy rajongója vagyok, el kell ismerni, hogy komolyabb a Tasker.

Az meg egyébként nagyszerű, ahogyan az idő múlásával mindkettő szerzett inspirációt a másiktól, így pl. a Tasker sokkal kezelhetőbb lett, az AutomateIt! meg profibb.

Az amúgy fura, hogy itt nincs topik-ja, de én nem érzem magam erre hivatottnak, hogy én nyissak, tuti van itt nálam arra alkalmasabb. Bevallom, még Teasüti két topik-ját se tudtam rendesen végigolvasni.
- Azt mondják, elmebajban szenvedek.. De én nem szenvedek, élvezem minden percét...

- Adj neki tanácsot. Ha nem hallgat rád, hadd tanítsa meg a balsorsa. - japán közmondás

A SHAW-ELV: Építs ki olyan rendszert, amelyet hülyék is használni tudnak - csak hülyék fogják használni...

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
Re: Re: Galaxy Note 2 (N7100) - Általános
« Reply #3495 Dátum: 2013, 12 27, 18:51:55 »

Nemrég vettem meg a Taskert. Nem bonyolult ez, csak rá kell jönni a dolgokra. Az automata kihangosítás már működik, meg pár dolog, de van még mit csinálnom benne. :-)

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-N7100-ről

Nem elérhető le_vente

Re: Re: Galaxy Note 2 (N7100) - Általános
« Reply #3496 Dátum: 2013, 12 27, 21:29:51 »
Nemrég vettem meg a Taskert. Nem bonyolult ez, csak rá kell jönni a dolgokra. Az automata kihangosítás már működik, meg pár dolog, de van még mit csinálnom benne. :-)

Na, azért a sample-k közül letöltöttem egy kacifántosabbat és rá se tudtam jönni pár dologra, hogy mi a nyavalya az...  :D

Amúgy, tényleg megtanulható elég komoly szintig és csak utána lesz durva. Eszméletlen dolgokat lehet művelni vele és nagyon variálható.

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
Re: Re: Re: Galaxy Note 2 (N7100) - Általános
« Reply #3497 Dátum: 2013, 12 27, 22:00:26 »

Na, azért a sample-k közül letöltöttem egy kacifántosabbat és rá se tudtam jönni pár dologra, hogy mi a nyavalya az...  :D

Amúgy, tényleg megtanulható elég komoly szintig és csak utána lesz durva. Eszméletlen dolgokat lehet művelni vele és nagyon variálható.

Eddig nem töltöttem le példákat, csak magam faragtam. Egész jól haladok, de pár dolog még mindig hiányzik, nem jöttem rá hogy kell.

Nem elérhető le_vente

« Reply #3498 Dátum: 2013, 12 28, 11:07:10 »
Eddig nem töltöttem le példákat, csak magam faragtam. Egész jól haladok, de pár dolog még mindig hiányzik, nem jöttem rá hogy kell.

Pedig itt is és AutomateIt!-nél is érdemes, sok ötletet ad.

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #3499 Dátum: 2013, 12 28, 11:16:02 »

Pedig itt is és AutomateIt!-nél is érdemes, sok ötletet ad.

Persze, ez így van, csak szeretem magam megtalálni a megoldásokat, így könnyebben megmarad bennem az információ. Az lesz a következő, hogy megnézek pár példát, meg a leírásokat, mert van pár dolog, aminek megoldására nem jöttem rá.