szia... azt szerintem is érdemes lenne megint közzé tenni, amit a knoxról írtál utoljára... én sok mindent akkor értettem meg...
Mellesleg még azt megkérdezném, hogy csak a rootolás a gáz a knox miatt, vagy a gyári rom telepítés is?... értem itt ez alatt a sammobilos romokat, amik ugye nem feltétlenül a mi régiónk...
Én egyébként már nem is akarok rootolni ...asszem már hónapok óta nem látom nagyon értelmét...
Nekem a note2 már a gyári rrommal is tökéletesen megfelel... valamikor régen, a galaxy S idején azért szoktam rá, mert még erősen tuningolni kellet a vasat ahhoz, hogy rendesen szolgáljon...
A note2-nél már semmit nem kell csinálnom... bár lehet, hogy én lettem igénytelenebb...
Szia!
Ez volt az?
"Kérdéseidre:
A Knox nem hátrányt okoz, bár én igazán előnyösnek sem látom, a szememben csak egy hazugság leplezése és célja a garancia megvonása a root-olóktól.
Elég sok nyűgöt ráz le magáról így a kedves Samsung...
Aztán, mivel azóta sikerült úgy root-olni N3-at, hogy a flag ne álljon át, meg is kérdőjelezi a biztonságosságát. Persze, a frissebb ROM-okon újra void lett, így a régi root nem működik, de ez csak azt mutatja, hogy véresen igyekeznek Samunál ezen dolgozni, hanyagolva egyéb területeket, ahol jobban várja az átlag felhasználó a hibajavításokat, új Android verziót és új feature-öket.
Például ezért várjuk mi, Note II tulajok hiába ezeket, de még egy 4.1.2-nél frissebb rendszert is hivatalosan, a Note 3 cuccokat meg látszólag végképp, holott elbírná a gép.
A Knox egyik hátránya az a vajúdás, hogy idegesítően blokkol dolgokat és látszatra játszik a védelmünkre hivatkozva.
Szvsz egyetlen értelmes cég sem fogja arra használni, amit Samu próbál belemagyarázni.
Ha mégis, hát a Knox óvja meg az adataikat...
De nem fogja.
A kiszivárgott ROM-mal érkezett bootloader-ről még tudtommal van lehetőség a downgrade-re, (tehát MJ5-re vissza tudtak tenni régebbi ROM-ot, magam nem próbáltam, mert addig nem akartam MJ5-öt addig, amíg nincs rá N3 funkció) hogy a hivatalosról lesz-e, ezt még nem tudni.
Nem érzem véglegesen használhatónak a "jelenleg kiszivarogtatott agyonvarialt romok"-at én sem, de nálam viszonylag elég jól muzsikál, amit használok most, bár néha lassú és a Google fiók eltűnése, ami az MI6 base bug-ja, még mindig előjön, hiába állítólag javította Joel. Amúgy, nagy valószínűséggel annyi a megoldás rá, hogy nem szabad 'soft reboot'-ot csinálni vele. Más komolyabb gondról nem tudok beszámolni, pedig tele van további tweak-ekkel szokásom szerint.
"Van e valami baromi fontos dolog amire figyelni kell a frissites elott,esetleg telepites kozben? Mit tegyunk fel, mit nem?"
Nem tudom, a hivatalos frissítésre gondolsz-e, avval én tutira kivárnék és figyelném a véleményeket.
De minden frissítés és/vagy komolyabb rendszerszintű beavatkozás előtt a nandroid backup kötelező, sőt én az EFS mappát is újra mentem minden ROM csere előtt, mert azt is variálja Samu... Legtöbbször a modem okozza az IMEI elvesztését és a helyes modem felrakása meg is oldja, de pár perc az EFS mappa mentése, nekem, aki igyekszik akkurátusan mókolni, ez része a módszernek. Egyelőre nem volt IMEI vesztésem, ezt némiképp a megfontoltságomnak tudom be, de lehet, hogy csak szerencse, nem kívánom (még jobban
) fényezni magam.
Véleményem szerint az XDA-n megtalálható arcok tutira megoldják egy végleges ROM telepíthetőségét a Knox flag-től, új, törhetetlen bootloader-től való jogos félelemtől mentesen. Sajna ennek eléggé igyekszik Samu követ gördíteni az útjába, de XDA-n láttunk mi pár nagyokos céget megsemmisülni...
Pillanatnyilag valóban fel kell rakni az MJ5 bootloader-t, hogy legyen WiFi, de ez a bootloader még nem eltávolíthatatlan és nem is igazán és teljesen Knox-os tudtommal. Ezt majd az dönti el, hogy valóban van, vagy nincs eFuse a Note II-ben.
Ha nem lehet ezeken úrrá lenni, akkor marad az, amit sajna sokan mondanak velem együtt: ez volt az utolsó Samsung telefonom.
Már a Note 3-ra úgy tekintettem, hogy nem lesz nekem, a pénz hiányán túl éppen ezek miatt, kíváncsi leszek, hogy Note 4 lesz-e olyan jó, hogy a tuti garanciavesztést megkockáztassam érte, mert hogy root nélkül nekem nem kell, az biztos.
Legfeljebb lemondok pár dologról és mást veszek, de rossz szájízzel nem kívánok a készülékemre tekinteni.
Samsung meg bekaphatja, ha ilyen útra lép. Éppen ezeknek a szemétségeknek a mellőzésével jutott oda, ahol van..."