2024, 11 29, 02:38:07
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Galaxy Note 2 (N7100) - Általános  (Megtekintve 347068 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető le_vente

• intoleráns robot, kukásdroid ;)
  • Navigáció / Navigation: Waze, Sygic, Navigon, iGO, iGO Primo, Be On Road
  • PDA: Note II, SGS2, Samsung Galaxy Mini 2, Samsung Tab3 WiFi, Asus A636N, Samsung Galaxy Young - All Rooted
  • PDA ROM: [4.4.2][NI1]Dr.Ketan Custom ROMV12, Agni kernel
Re: Galaxy Note 2 (N7100) - Általános
« Reply #3225 Dátum: 2013, 11 12, 19:20:00 »
You are not allowed to view links. Register or Login

MODERÁLVA by frici ;)

Azt is mentettem  :taps: ;)
- Azt mondják, elmebajban szenvedek.. De én nem szenvedek, élvezem minden percét...

- Adj neki tanácsot. Ha nem hallgat rád, hadd tanítsa meg a balsorsa. - japán közmondás

A SHAW-ELV: Építs ki olyan rendszert, amelyet hülyék is használni tudnak - csak hülyék fogják használni...

Nem elérhető le_vente

• PDA: Note II, SGS2, Samsung Galaxy Mini 2, Samsung Tab3 WiFi, Asus A636N, Samsung Galaxy Young - All Rooted
« Reply #3226 Dátum: 2013, 11 12, 19:21:52 »
Igen, és hétvégeken könyveket is szoktam égetni. Ja nem, csak újságot - mikor begyújtok a cserépkályhába. :)

Azt nem tudom (természetesen kétlem  ;)  ), de hogy a fürdővízzel itt kiöntötted a gyereket is, az biztos.

Tény, hogy virtuális gyerek, de az igazság sérült, ezt be kell látni... Az én szememben meg az igazság színtere lényegtelen, csak maga a tény érdekel. De lépjünk tovább...
- Azt mondják, elmebajban szenvedek.. De én nem szenvedek, élvezem minden percét...

- Adj neki tanácsot. Ha nem hallgat rád, hadd tanítsa meg a balsorsa. - japán közmondás

A SHAW-ELV: Építs ki olyan rendszert, amelyet hülyék is használni tudnak - csak hülyék fogják használni...

Nem elérhető wolfpapa

• Support-ER
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Sygic/iGO
  • PDA: iPhone 7/Xiaomi Mi 1A/ZTE Nubia Z17S/iPad Pro/Air 2
  • PDA ROM: az aktualis
« Reply #3227 Dátum: 2013, 11 12, 19:34:09 »
Nem osztottam észt.
Levente utolsó hozzászólása HASZNOS volt, legalább 80%-ban olyan dolgokat foglalt össze, amit eddig még nem írt itt le ÚGY senki.
Őszintén írtam, hogy az maradhatott volna és ráadásul nem az OFF-ban, hanem valami méltóbb helyen. Biztos vagyok benne, hogy friciben is felmerült ez.

visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login   You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Szkita

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Sygic & Google
  • PDA: NOTE 10+
« Reply #3228 Dátum: 2013, 11 12, 20:25:59 »

Azt is mentettem  :taps: ;)
szia... azt szerintem is érdemes lenne megint közzé tenni, amit a knoxról írtál utoljára... én sok mindent akkor értettem meg...
Mellesleg még azt megkérdezném, hogy csak a rootolás a gáz a knox miatt,  vagy a gyári rom telepítés is?... értem itt ez alatt a sammobilos romokat, amik ugye nem feltétlenül a mi régiónk...
Én egyébként már nem is akarok rootolni ...asszem már hónapok óta nem látom nagyon értelmét...
Nekem a note2 már a gyári rrommal is tökéletesen megfelel... valamikor régen, a galaxy S idején azért szoktam rá, mert még erősen tuningolni kellet a vasat ahhoz, hogy rendesen szolgáljon...
A note2-nél már semmit nem kell csinálnom... bár lehet, hogy én lettem igénytelenebb... :hmm:

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
  • PDA: OnePlus 6
  • PDA ROM: OxygenOS 5.1.8
« Reply #3229 Dátum: 2013, 11 12, 20:45:10 »
azt szerintem is érdemes lenne megint közzé tenni, amit a knoxról írtál utoljára... én sok mindent akkor értettem meg...
Erről beszéltem.
Köszi.
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

Nem elérhető le_vente

« Reply #3230 Dátum: 2013, 11 12, 21:49:18 »
szia... azt szerintem is érdemes lenne megint közzé tenni, amit a knoxról írtál utoljára... én sok mindent akkor értettem meg...
Mellesleg még azt megkérdezném, hogy csak a rootolás a gáz a knox miatt,  vagy a gyári rom telepítés is?... értem itt ez alatt a sammobilos romokat, amik ugye nem feltétlenül a mi régiónk...
Én egyébként már nem is akarok rootolni ...asszem már hónapok óta nem látom nagyon értelmét...
Nekem a note2 már a gyári rrommal is tökéletesen megfelel... valamikor régen, a galaxy S idején azért szoktam rá, mert még erősen tuningolni kellet a vasat ahhoz, hogy rendesen szolgáljon...
A note2-nél már semmit nem kell csinálnom... bár lehet, hogy én lettem igénytelenebb... :hmm:

Szia!

Ez volt az?

"Kérdéseidre:

A Knox nem hátrányt okoz, bár én igazán előnyösnek sem látom, a szememben csak egy hazugság leplezése és célja a garancia megvonása a root-olóktól.
Elég sok nyűgöt ráz le magáról így a kedves Samsung...  >:(

Aztán, mivel azóta sikerült úgy root-olni N3-at, hogy a flag ne álljon át, meg is kérdőjelezi a biztonságosságát. Persze, a frissebb ROM-okon újra void lett, így a régi root nem működik, de ez csak azt mutatja, hogy véresen igyekeznek Samunál ezen dolgozni, hanyagolva egyéb területeket, ahol jobban várja az átlag felhasználó a hibajavításokat, új Android verziót és új feature-öket.

Például ezért várjuk mi, Note II tulajok hiába ezeket, de még egy 4.1.2-nél frissebb rendszert is hivatalosan, a Note 3 cuccokat meg látszólag végképp, holott elbírná a gép.

A Knox egyik hátránya az a vajúdás, hogy idegesítően blokkol dolgokat és látszatra játszik a védelmünkre hivatkozva.

Szvsz egyetlen értelmes cég sem fogja arra használni, amit Samu próbál belemagyarázni.
Ha mégis, hát a Knox óvja meg az adataikat...   :ima:    :D
De nem fogja.

A kiszivárgott ROM-mal érkezett bootloader-ről még tudtommal van lehetőség a downgrade-re, (tehát MJ5-re vissza tudtak tenni régebbi ROM-ot, magam nem próbáltam, mert addig nem akartam MJ5-öt addig, amíg nincs rá N3 funkció) hogy a hivatalosról lesz-e, ezt még nem tudni.

Nem érzem véglegesen használhatónak a "jelenleg kiszivarogtatott agyonvarialt romok"-at én sem, de nálam viszonylag elég jól muzsikál, amit használok most, bár néha lassú és a Google fiók eltűnése, ami az MI6 base bug-ja, még mindig előjön, hiába állítólag javította Joel. Amúgy, nagy valószínűséggel annyi a megoldás rá, hogy nem szabad 'soft reboot'-ot csinálni vele. Más komolyabb gondról nem tudok beszámolni, pedig tele van további tweak-ekkel szokásom szerint.

"Van e valami baromi fontos dolog amire figyelni kell a frissites elott,esetleg telepites kozben? Mit tegyunk fel, mit nem?"

Nem tudom, a hivatalos frissítésre gondolsz-e, avval én tutira kivárnék és figyelném a véleményeket.

De minden frissítés és/vagy komolyabb rendszerszintű beavatkozás előtt a nandroid backup kötelező, sőt én az EFS mappát is újra mentem minden ROM csere előtt, mert azt is variálja Samu... Legtöbbször a modem okozza az IMEI elvesztését és a helyes modem felrakása meg is oldja, de pár perc az EFS mappa mentése, nekem, aki igyekszik akkurátusan mókolni, ez része a módszernek. Egyelőre nem volt IMEI vesztésem, ezt némiképp a megfontoltságomnak tudom be, de lehet, hogy csak szerencse, nem kívánom (még jobban  :D ) fényezni magam.

Véleményem szerint az XDA-n megtalálható arcok tutira megoldják egy végleges ROM telepíthetőségét a Knox flag-től, új, törhetetlen bootloader-től való jogos félelemtől mentesen. Sajna ennek eléggé igyekszik Samu követ gördíteni az útjába, de XDA-n láttunk mi pár nagyokos céget megsemmisülni...

Pillanatnyilag valóban fel kell rakni az MJ5 bootloader-t, hogy legyen WiFi, de ez a bootloader még nem eltávolíthatatlan és nem is igazán és teljesen Knox-os tudtommal. Ezt majd az dönti el, hogy valóban van, vagy nincs eFuse a Note II-ben.

Ha nem lehet ezeken úrrá lenni, akkor marad az, amit sajna sokan mondanak velem együtt: ez volt az utolsó Samsung telefonom.
Már a Note 3-ra úgy tekintettem, hogy nem lesz nekem, a pénz hiányán túl éppen ezek miatt, kíváncsi leszek, hogy Note 4 lesz-e olyan jó, hogy a tuti garanciavesztést megkockáztassam érte, mert hogy root nélkül nekem nem kell, az biztos.

Legfeljebb lemondok pár dologról és mást veszek, de rossz szájízzel nem kívánok a készülékemre tekinteni.

Samsung meg bekaphatja, ha ilyen útra lép. Éppen ezeknek a szemétségeknek a mellőzésével jutott oda, ahol van..."

Nem elérhető Szkita

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Sygic & Google
  • PDA: NOTE 10+
« Reply #3231 Dátum: 2013, 11 12, 22:33:18 »
 :ok:
köszönjük!

Nem elérhető kisdobos

• Navigáció / Navigation: Maps
  • PDA: Samsung Galaxy S7
« Reply #3232 Dátum: 2013, 11 13, 18:59:47 »
Nálatok nincs olyan jelenség hogy a wifi a telefon újraindítása után egy-két nap múlva belassul? Csak az újraindítás segít megint. Gyári rom van rajta.

Nem elérhető vertex

• Navigáció / Navigation: Sygic, Waze
  • PDA: Note8 SM-N950F
  • PDA ROM: Stock 8.0.0
« Reply #3233 Dátum: 2013, 11 14, 13:48:19 »
Hello Sharp!
Egy kérdés megint...! A fémszínű műag. keret össze van építve az érintőképernyővel, v. nem? (Azt mondta a szervizes, h. igen és ezért 49 000. Ft az ára, ha nem garanciális. Én anno nem regisztráltam be...) Viszont úgy emlékszem hogy nincs összefüggésben a kettő. Ha viszont úgy lenne, Neked hogy cserélték ki háznál?
kösz:vertex

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
« Reply #3234 Dátum: 2013, 11 14, 14:12:05 »
Hello Sharp!
Egy kérdés megint...! A fémszínű műag. keret össze van építve az érintőképernyővel, v. nem? (Azt mondta a szervizes, h. igen és ezért 49 000. Ft az ára, ha nem garanciális. Én anno nem regisztráltam be...) Viszont úgy emlékszem hogy nincs összefüggésben a kettő. Ha viszont úgy lenne, Neked hogy cserélték ki háznál?

Szia!

Nem, nincs egybe. A hátlap külön van a kerettel együtt a képernyőtől.

Nem elérhető vertex

« Reply #3235 Dátum: 2013, 11 14, 15:26:49 »
Szia!

Nem, nincs egybe. A hátlap külön van a kerettel együtt a képernyőtől.

Kösz, meg se néztem.  :hmm: Na mindegy, azt nem értem miért akarnak átverni? (Akkor viszont nem kell a Stock, Triangle...stb. visszaáll. sem.)  :)

Nem elérhető vertex

« Reply #3236 Dátum: 2013, 11 14, 17:15:51 »
Kösz, meg se néztem.  :hmm: Na mindegy, azt nem értem miért akarnak átverni? (Akkor viszont nem kell a Stock, Triangle...stb. visszaáll. sem.)  :)

A gar miatt gyalult gyári állapot kell, na nem baj.

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #3237 Dátum: 2013, 11 14, 18:42:45 »
A gar miatt gyalult gyári állapot kell, na nem baj.

Jobb, ha vissza van állítva a gyári állapot. :)

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #3238 Dátum: 2013, 11 14, 18:49:47 »
Hello Sharp!
Nem lehet, hogy félreértetted?

Azért annyira elborult drága akár a kijelző, akár az érintőpanel sérült, mert egybe van ragasztva az érintőképernyő ÉS a kijelző maga. E kettő EGYÜTT a rohadtdrága.

A fém színű keret amúgy párezer Ft-os tétel.
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #3239 Dátum: 2013, 11 14, 19:23:25 »

Azért annyira elborult drága akár a kijelző, akár az érintőpanel sérült, mert egybe van ragasztva az érintőképernyő ÉS a kijelző maga. E kettő EGYÜTT a rohadtdrága.

A fém színű keret a Note2 esetén egybe van a hátlappal és a wifi antenna is (meg még pár dolog) ebben van. A "fém" keretes hátlaptól külön van az érintő képernyő + kijelző, amely valóban egyben van. Ez utóbbi kerülhet 49e-be. Szerintem összekeverték a Note1-vel, mert annál más az egész, ott valóban a kijelzővel együtt van a keret.

Íme, ez a Note 2 hátlap:

visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető atikanj

• Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: LG V10 H960A
« Reply #3240 Dátum: 2013, 11 14, 19:56:38 »
Sziasztok. Bármire van szükség samsung telefonokhoz, mindegy a modell. priviben megadom a számát annak aki a gyári ár alatt valamivel , de csak egy példa .... nekem 9 ezer lett volna a micro usb alzat csere a Telemaxnál,Note 1 hez, anyag plussz munkadíj . Meglett ugyanavval   az alkatrésszel , cserével együtt 6 ért . A westendhez közel van a szerviz.nagyon korrekt , rosszat még nem olvastam róla sehol sem . Eredeti gyári alkatrészekkel dolgozik. Ismerem már több mint 2 éve. Csak ajánlani tudom.

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #3241 Dátum: 2013, 11 14, 20:44:29 »
Sziasztok. Bármire van szükség samsung telefonokhoz, mindegy a modell. priviben megadom a számát annak aki a gyári ár alatt valamivel , de csak egy példa .... nekem 9 ezer lett volna a micro usb alzat csere a Telemaxnál,Note 1 hez, anyag plussz munkadíj . Meglett ugyanavval   az alkatrésszel , cserével együtt 6 ért . A westendhez közel van a szerviz.nagyon korrekt , rosszat még nem olvastam róla sehol sem . Eredeti gyári alkatrészekkel dolgozik. Ismerem már több mint 2 éve. Csak ajánlani tudom.
Mondjuk a hivatalos úton beszerzett gyári kijelzőt ő sem tudja érezhetően olcsóbban megszerezni, szinte biztos. A munkadíjon viszont lehet sokat spórolni.
Sir Winston Churchill

Nem elérhető le_vente

« Reply #3242 Dátum: 2013, 11 14, 22:27:50 »
Mondjuk a hivatalos úton beszerzett gyári kijelzőt ő sem tudja érezhetően olcsóbban megszerezni, szinte biztos. A munkadíjon viszont lehet sokat spórolni.

:-X

Nem elérhető atikanj

• Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: LG V10 H960A
« Reply #3243 Dátum: 2013, 11 15, 12:45:53 »
Nem firtatom  a beszerzési forrást,de sejtem :) Garancia után nem tudok megbízhatóbb korrekt áron dolgozó Samsung szervizest. Kérem megosztani ha valaki igen.

Nem elérhető vertex

« Reply #3244 Dátum: 2013, 11 15, 13:59:42 »

Semmit nem értettem félre! Csak a keret sarkáról pattogzott le a "krómozás", nem is sérült semmi.
Az új keret az új hátlappal együtt 11 000 Ft. a hiv. szervizben (gar. nélkül).

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #3245 Dátum: 2013, 11 15, 14:20:06 »
Nem firtatom  a beszerzési forrást,de sejtem :) Garancia után nem tudok megbízhatóbb korrekt áron dolgozó Samsung szervizest. Kérem megosztani ha valaki igen.
Ja, így már OK :D
Sir Winston Churchill

Nem elérhető Macika

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #3246 Dátum: 2013, 11 15, 14:31:55 »
Semmit nem értettem félre! Csak a keret sarkáról pattogzott le a "krómozás", nem is sérült semmi.
Az új keret az új hátlappal együtt 11 000 Ft. a hiv. szervizben (gar. nélkül).
E-bayről eredeti(nek mondott) középrészt lehet kapni már 3-4e Ft-ért, a garantáltan eredeti az 8-9e van, hátlap nélkül, az NFC antennával együtt elég drága...

-------------

Érdekes ez, minden Samsungomra vigyázok, patika-tisztaságú mind, mindig jó áron el is tudom adni őket szinte újnak, de a körbe fényes keret MINDIG körbe van karcolva. Természetesen az első naptól kezdve tokban hordom, még arra is vigyázva, hogy ne puha legyen, ami a puhaság miatti apró elmozdulásokkal képes karcolni.

Azért valamit tehetne már a Samsung ez ellen!
Sir Winston Churchill

Nem elérhető lasse001

• Navigáció / Navigation: Waze - Sygic
  • PDA: Samsung Galaxy S10+ Prism Black ; HUAWEI MediaPad M3 8.4
« Reply #3247 Dátum: 2013, 11 16, 11:19:38 »
Jó hír a Knoxtól félőknek.:
 :taps:

wallachi

• Vendég
« Reply #3248 Dátum: 2013, 11 16, 12:44:52 »

'' geek78: ''

''Will work only for people with old bootloader and yet rooted ''  !!!!!!!

Tehat vigyazni mert csak regi bootloaderrel mukodik

Nem elérhető le_vente

« Reply #3249 Dátum: 2013, 11 16, 13:41:05 »

Az Note 3 hír, tudtad?

Csak mielőtt keveredés lenne belőle...  ;)

Note II-n még mindig nem kell a Knox-tól félni, ráadásul a hibatenger S3 4.3 frissítés miatt a Note II-re sem jön még a 4.3.