Pár napja összebútoroztunk egy P7300-zal. Örök hűségesdit kihagytuk
Az első tapasztalatok:
Nagyon szép a gép, elég jó képe van, elég gyors (igen, a TW szaggat ezen is), pont jó a mérete (7" nekem kicsi, 10" nem fér be az autómba), az ára csak egy kicsivel haladja meg a fájdalomküszöbömet
.
A számomra szükséges alkalmazások (navigáció, naptár, email, office, chat, kamera ...) egy-két kivétellel (GSM telefon, HD video lejátszás) remekül használhatóak.
Mínuszok:
Első pofon: GSM telefon
A neten keringő előzetes videók közül néhányban szerepel a GSM telefon lehetőség. Nagy örömömre a "T-kiterjedés nélküli helyen" is azt mondták: igen, lehet vele telefonálni. Még a kütyüvel akciósan választható(!) díjcsomag beszélgetési percdíját is elmondta az eladó
Nos ehhez képest az eszköz (legalábbis gyári állapotában) NEM ALKALMAS GSM TELEFONÁLÁSRA!!!
Sajnos eddig semmilyen info-t nem sikerült találnom arról, hogy ez hardveres korlátozás, vagy csak szoftveres (mivel SMS küldésre/fogadásra használható, még bízom a szoftveres korlátban, hátha ...)
Addig marad a Fring, Skype ...
A második pofon: HD video lejátszás.
A 720p-s filmeket (az általam próbáltakat legalábbis) rettenetesen szakadozva játssza le.
Erről nem volt szó a reklámokban
Kicsit körbenéztem és ezt a megoldást találtam:
You are not allowed to view links.
Register or
LoginAz így átfaragott filmeket tényleg gyönyörűen játssza le, bár nem tudom, hogy fogok-e filmenként órákig konvertálgatni ezért.
Harmadik pofon: nincs USB Mass Storage mód
A PC - USB csatlakozáskor ha valamit másolok az eszközre, a másolás ideje alatt semmit sem lehet csinálni vele.
Találtam mindenféle alternatív (WIFI) csatlakozási megoldásokat, de eddig mindegyik túl lassúnak bizonyult.
Most éppen elindítottam kb. 4 GB fénykép másolását, amire 6 óra várható időtartamot ír. Eközben semmit nem tudok csinálni a gépen, még az érintésre sem reagál
Ez a funkció az eddigi kütyüimen működött, nem tudom, hogy itt miért hiányzik (lehet, hogy csak én nem csinálok valamit jól?).
Azért összességében nagyon tetszik a szerkezet, majd apránként összecsiszolódunk
Érik a ROM csere, remélem lesz megoldás a pofonokra is idővel.