Köszi!
Megmondtam a csajnak hogy két héten belül fizesse be a tartozást és elfelejtjük egymást....
Most a csaj meg azt hiszi hogy teljesen új készüléket kaptam, és most már visszaakarja venni tőlem hogy másnak drágábban eladhassa... Meg hogy megcsinálják a telefont úgy hogy ne lehessen letiltani stbstb... de mondom neki hogy a tartozást behajtják rajta igy is ugy is. Erre azt mondta hogy ezzel ne foglalkozzak.
És mivan akkor ha én nem válaszolok neki semmit és nem adom vissza telót? Minden papir nálam van
Tényleg letilthatják? Mert ha nem akkor csak szépen kitörlöm a csajt, és majd úgy is kapja a számlát..
Túl sokat szenvedtem ezzel a telefonnal hogy igy javitott állapotában visszaadjam neki... Meg se érdemli
Megint egy pici jogászkodás, az érdekedben!
Úgy látom, hogy ennek a csajnak még csak szőkére sem kell festenie a haját! Elnézést, az intelligens és művelt szőkéktől!!!!
Ha nincs és nem is volt érvényes adás-vételi szerződésed, akkor szerintem add vissza neki amilyen gyorsan csak lehet, természetesen a vételár fejében!
Mindezt addig, amíg bele nem megy egy nagyon veszélyes játékba, a hatóság félrevezetésébe, és feljelent, hogy elloptad, elvetted a telefonját! Az általad leírtak alapján kinézem belőle!
Ha van adás-vételi, akkor semmi gond, max. jóhiszemű, jogcím nélküli használó lehetsz /ne ijedj meg ettől, csak csúnya jogi fogalom
/, ha tényleg van a szerződésében olyan passzus, hogy a készülék a vételár kiegyenlítéséig másra át nem ruházható!
Nem kell vele foglalkoznod, mivel a telefon tulajdonjogát tudod igazolni, így a használat jogosságát is! Minden hatóság és minden nyomozó szerv előtt, ha szükséges lenne!
A tartozásával továbbra sem kell foglalkoznod, mint azt írtam nem Te vagy az adós, illetve a szerződés szegő!
Eljárást CSAK az ellen lehet indítani, aki a magyar jog valamely szabálya ellen vét, és ez a gyanú megalapozott, legyen az polgárjogi, szabálysértési, közigazgatási, vagy büntető eljárás!
Egy szó, mint száz, ha akarja, hadd vigye, hagyd meg abban a tudatban, hogy új a készülék, ez már viszont nem csalás, hiszen ott van a gari jegyen minden amit tudnia kell, tudnia lehet!
Sok sikert! Remélem mielőbb egy új készülék tulajdonosaként találkozunk!