2024, 11 25, 05:41:31
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Galaxy S PLUS általános beszélgetés  (Megtekintve 288806 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető pandrasz

• Nem: Férfi
  • PFC Fan
  • PDA: SGS 3
  • PDA ROM: 4.1.2. XXELLA
Re: Galaxy S PLUS általános beszélgetés
« Reply #1750 Dátum: 2013, 03 30, 12:20:38 »
Az utóbbi időben elég sok ROM megfordult a telefonomon. A vásárlás után nem sokkal lecseréltem a gyári T-Mobil-os szoftvert és sorra próbálkoztam a főzött ROM-okkal. Kezdve a GB különféle változataival majd JB-ekkel. Nagyon sokáig a broodROM BE majd GIGABREAD+ volt fenn. Kb. 2 hónapja rendszeres vendég az EHNDROIX és az ivendor féle CM10. Próbaképpen egyéb CM 10 variáns is megjelent a telón de huzamossabb ideig csak a fentebb említettek maradtak. Valószínűleg nem mondok újat , de stabilitásban (nekem a legfontosabb szempont) még mindig a GB a nyerő. Talán ezért is hagytam ki az ICS-t. Köztudott ,hogy nincs két egyforma telefon ,ez nálam is beigazolódott hiszen bármivel próbálkoztam a proci túlhúzását nem preferálja a telóm.(Ezzel már megbékéltem.) Én sokat használom a kamerát és sajnos az ICS-én ill. a JB-en ez a kezdetektől problémás. Fénykép készítésénél már nincs probléma ,ugyanolyan jó a képek minősége mint GB-en. Viszont a videofelvétel az még mindig darabos, nem sima. Alternatív megoldásként találtam egy alkalmazást a Kamera ICS -t amivel már javult a helyzet. 480P-ben számomra szinte tökéletesen használható videót készít. A 720P az szódával elmegy. Mindezt persze GB-en készült felvételekhez hasonlítva mondom. Ami miatt tulajdonképpen még írni akartam, már nagyon régen fordult elő velem. Hívás kezdeményezésnél elfeketedik a kijelző és semmit nem tudok addig csinálni amíg a túloldalon fel nem veszik vagy le nem teszik. CM 10 beta 4 -nél jelentkezett ez a probléma, ill. a 26. -ai Ehndroix II -nél.

Nem elérhető Lavina88

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Waze, Igo Primo
  • PDA: I9001 XXKPL
  • PDA ROM: 4.1.2
Re: Re: Galaxy S PLUS általános beszélgetés
« Reply #1751 Dátum: 2013, 03 30, 13:48:20 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Az utóbbi időben elég sok ROM megfordult a telefonomon. A vásárlás után nem sokkal lecseréltem a gyári T-Mobil-os szoftvert és sorra próbálkoztam a főzött ROM-okkal. Kezdve a GB különféle változataival majd JB-ekkel. Nagyon sokáig a broodROM BE majd GIGABREAD+ volt fenn. Kb. 2 hónapja rendszeres vendég az EHNDROIX és az ivendor féle CM10. Próbaképpen egyéb CM 10 variáns is megjelent a telón de huzamossabb ideig csak a fentebb említettek maradtak. Valószínűleg nem mondok újat , de stabilitásban (nekem a legfontosabb szempont) még mindig a GB a nyerő. Talán ezért is hagytam ki az ICS-t. Köztudott ,hogy nincs két egyforma telefon ,ez nálam is beigazolódott hiszen bármivel próbálkoztam a proci túlhúzását nem preferálja a telóm.(Ezzel már megbékéltem.) Én sokat használom a kamerát és sajnos az ICS-én ill. a JB-en ez a kezdetektől problémás. Fénykép készítésénél már nincs probléma ,ugyanolyan jó a képek minősége mint GB-en. Viszont a videofelvétel az még mindig darabos, nem sima. Alternatív megoldásként találtam egy alkalmazást a Kamera ICS -t amivel már javult a helyzet. 480P-ben számomra szinte tökéletesen használható videót készít. A 720P az szódával elmegy. Mindezt persze GB-en készült felvételekhez hasonlítva mondom. Ami miatt tulajdonképpen még írni akartam, már nagyon régen fordult elő velem. Hívás kezdeményezésnél elfeketedik a kijelző és semmit nem tudok addig csinálni amíg a túloldalon fel nem veszik vagy le nem teszik. CM 10 beta 4 -nél jelentkezett ez a probléma, ill. a 26. -ai Ehndroix II -nél.
hát ne haragudj de egyáltalán nem értek veled egyet. Én is millió1 romot kipróbáltam bár JB-t még jegelem de Ics by arco 3.x kernellel olyan mintha turbót szereltem volna egy trabiba. Hasít mint állat. Minden funkciója működik. Proci nincs húzva antutu: 5950 pont. A képernyő elfeketedés hiba az tuti az hogy a közelség érzékelő hibája. Ez véleményem szerint rom hiba.

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-I9001-ről

Nem elérhető pajzi

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Nexus 4
  • PDA ROM: 4.2.2
« Reply #1752 Dátum: 2013, 03 30, 17:52:23 »
az ebay szerint  ;) ugyanaz kell hozzajuk, pl

Nem elérhető pandrasz

• PFC Fan
  • PDA: SGS 3
  • PDA ROM: 4.1.2. XXELLA
« Reply #1753 Dátum: 2013, 03 30, 18:26:07 »
hát ne haragudj de egyáltalán nem értek veled egyet. Én is millió1 romot kipróbáltam bár JB-t még jegelem de Ics by arco 3.x kernellel olyan mintha turbót szereltem volna egy trabiba. Hasít mint állat. Minden funkciója működik. Proci nincs húzva antutu: 5950 pont. A képernyő elfeketedés hiba az tuti az hogy a közelség érzékelő hibája. Ez véleményem szerint rom hiba.

Semmi probléma, másképp látjuk ezt a dolgot.  Én ICS -et nem is nagyon használtam ,mert mikor én próbálgattam néhányat közülük ,elég bugosak voltak és én inkább maradtam a bevált, szegényes ,de számomra alapvetően megbízható GB-nél. A másik fontos szempont amit le is írtam korábban , a kamera az sarlallatos pont nálam. Mint írtam a mostani JB-ek elég megbízhatóak , legalábbis az a kettő amiket én használok. Az is igaz nem igazán tudom mérni az általad használthoz , mivel ICS nálam a kezdeti időkben vendégeskedett és azok a fentebb leírt okok miatt nem maradtak sokáig. Kétségtelen , hogy a GB nem a gyorsaságáról híres , az újabb változatok tényleg kenterbe verik , de végszóként azt mondhatom ,hogy mindenképpen kompromisszumot kell kötni ,így vagy úgy bármelyiket is használjuk, mivel hibamentes ROM szerintem nincs.

Nem elérhető mcpeet10

• Navigáció / Navigation: Samsung Galaxy S Plus
  • PDA: Samsung Galaxy S Plus
  • PDA ROM: CM10 by Ivendor Release 2.5 + CastagnaIT v11.0
« Reply #1754 Dátum: 2013, 03 31, 00:15:01 »

Én egyetértek veled, sajnos én is kicsit el vagyok keseredve, hogy a kamera egyáltalán nem szuperál úgy ICS-n, vagy JB-en mint Gingerbreaden... Én is szeretek fényképezni, meg videózgatni, de JB-en max. fényképezni lehet. De mivel nem akarok elavult lenni muszáj JB-t használni. Viszont a napokba frissítették a CM9-et, nagyon gondolkozom, hogy kipróbáljam. Szerintetek?

Nem elérhető Lavina88

• PFC Fan
« Reply #1755 Dátum: 2013, 03 31, 09:03:41 »
Semmi probléma, másképp látjuk ezt a dolgot.  Én ICS -et nem is nagyon használtam ,mert mikor én próbálgattam néhányat közülük ,elég bugosak voltak és én inkább maradtam a bevált, szegényes ,de számomra alapvetően megbízható GB-nél. A másik fontos szempont amit le is írtam korábban , a kamera az sarlallatos pont nálam. Mint írtam a mostani JB-ek elég megbízhatóak , legalábbis az a kettő amiket én használok. Az is igaz nem igazán tudom mérni az általad használthoz , mivel ICS nálam a kezdeti időkben vendégeskedett és azok a fentebb leírt okok miatt nem maradtak sokáig. Kétségtelen , hogy a GB nem a gyorsaságáról híres , az újabb változatok tényleg kenterbe verik , de végszóként azt mondhatom ,hogy mindenképpen kompromisszumot kell kötni ,így vagy úgy bármelyiket is használjuk, mivel hibamentes ROM szerintem nincs.
jó hát végülis igazad van. Kinek mire kell. És ha neked a GB alapú romok még most is megfelelnek akkor miért ne... Am én azt hiszem elég sokat javultak az ICS romok nekem is volt idő mikor hetente raktam fel újat és újat és vártam a csodát. Ezt a csodát én most találtam meg. A telót egyébként mivel alapvetően csak az az egyetlen tárgy ami nálam van így széles a paletta hogy mire használom. Nekem ez a rom amit használok ez bevállt. Tökéletes ha navigál nekem tettszik a kép videó minősége is és nagyobb játékokkal is elboldogul.

Nem elérhető nl32

• DOUBLE CLUB
  • PDA: SGS Plus, SGS Advance
  • PDA ROM: 2.3.6, 4.1.2
« Reply #1756 Dátum: 2013, 04 01, 17:05:19 »
Így 1 év után elgondolkodtam azon, hogy a gyári 2.3.6-ot lecseréljem, mert elég sok dolgot nem tudok telepíteni, illetve jó lenne, ha gyorsabb lenne egy picit. Olvastam, hogy kamera nem mindenkinek jó. Nekem erre is szükségem lenne. Mivel próbálkozzak első körben. (Nem szeretnék hetente, naponta romot cserélni). Nem kell, hogy a leggyorsabb vagy a legcsillogóbb legyen. Inkább legyen egy stabil darab. Melyik romot és kernelt tegyem fel? Tudom nincs 2 egyforma készülék...

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
  • PDA: Nexus 4, Nexus 7
« Reply #1757 Dátum: 2013, 04 01, 17:24:47 »
Így 1 év után elgondolkodtam azon, hogy a gyári 2.3.6-ot lecseréljem, mert elég sok dolgot nem tudok telepíteni, illetve jó lenne, ha gyorsabb lenne egy picit. Olvastam, hogy kamera nem mindenkinek jó. Nekem erre is szükségem lenne. Mivel próbálkozzak első körben. (Nem szeretnék hetente, naponta romot cserélni). Nem kell, hogy a leggyorsabb vagy a legcsillogóbb legyen. Inkább legyen egy stabil darab. Melyik romot és kernelt tegyem fel? Tudom nincs 2 egyforma készülék...

akkor...

ICS: jó, működik, stb.
Ha az arco fél CM9-et használod, akkor nem tudsz más kernelt választani, mivel abba a rom-ba már olyan dolgok vannak beépítve, pl. új wifi driver, amit a régebbi kernelek nem tudnak kezelni. Ezen kívül még van pár használható rom, de azok már jó ideje nem voltak frissítve, és sajnos nem is biztos, hogy lesznek. Egyébként itt a Castagna 7.6 a legjobb szerintem.

JB. 4.1.2.: A visszajelzések alapján ezek a romok a legkelendőbbek manapság. Én 95%ban CM10 és CastagnaIT kernelt használok, de a felsoroltak is jók.

Kernelek közül pedig: Castana, Nexus, Phenom kinek mi jön be :)

[AOKP] TIGER-JELLY BEAN /magyar gyártmány  :taps: ;)/
Fejlesztő: tigerproject

[CM10]JellyTime_Nexus
Fejlesztő: biagio7xD

EHNDROIX™
Fejlesztő: AlessandroXCV

[JZO54K] Unofficial SlimBean 3.1.0
Fejlesztő: crybert

[JZO54K] CyanogenMod 10
Fejlesztő: Ivendor

4.2.2: mivel nem szeretnél állandóan váltogatni, egyelőre ezt még nem ajánlom. Pár hét és ez is jó lesz, de egyelőre szerintem a 4.1.2 még jobb.
Nexus 4 - 4.4 Mahid + Franco kernel
Nexus 7 (2012) - 5.0.1 Euphoria + stock kernel

Nem elérhető nl32

• DOUBLE CLUB
« Reply #1758 Dátum: 2013, 04 01, 17:43:44 »
akkor...

ICS: jó, működik, stb.
Ha az arco fél CM9-et használod, akkor nem tudsz más kernelt választani, mivel abba a rom-ba már olyan dolgok vannak beépítve, pl. új wifi driver, amit a régebbi kernelek nem tudnak kezelni. Ezen kívül még van pár használható rom, de azok már jó ideje nem voltak frissítve, és sajnos nem is biztos, hogy lesznek. Egyébként itt a Castagna 7.6 a legjobb szerintem.

JB. 4.1.2.: A visszajelzések alapján ezek a romok a legkelendőbbek manapság. Én 95%ban CM10 és CastagnaIT kernelt használok, de a felsoroltak is jók.

Kernelek közül pedig: Castana, Nexus, Phenom kinek mi jön be :)

[AOKP] TIGER-JELLY BEAN /magyar gyártmány  :taps: ;)/
Fejlesztő: tigerproject

[CM10]JellyTime_Nexus
Fejlesztő: biagio7xD

EHNDROIX™
Fejlesztő: AlessandroXCV

[JZO54K] Unofficial SlimBean 3.1.0
Fejlesztő: crybert

[JZO54K] CyanogenMod 10
Fejlesztő: Ivendor

4.2.2: mivel nem szeretnél állandóan váltogatni, egyelőre ezt még nem ajánlom. Pár hét és ez is jó lesz, de egyelőre szerintem a 4.1.2 még jobb.
Azt jól látom, hogy a 720p videó nem megy?
Párszor már elszántam magam a frissítésre, de most megint meghátrálok, mert nem látom át ezt az egészet. Azért köszönöm az infókat.

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1759 Dátum: 2013, 04 01, 18:14:04 »
Azt jól látom, hogy a 720p videó nem megy?
Párszor már elszántam magam a frissítésre, de most megint meghátrálok, mert nem látom át ezt az egészet. Azért köszönöm az infókat.

720p megy! attól függ, hogy milyen kernelt választasz! vannak olyan kernelek, ahol bigmem verziók is elérhetőek. ezekkel kb. 390 Mb az elérhető, de ezért cserébe nincs 720p.minden más esetben igen.

mi az, amit nem látsz át? mi az ami nem tiszta?

Nem elérhető nl32

• DOUBLE CLUB
« Reply #1760 Dátum: 2013, 04 01, 18:18:55 »
720p megy! attól függ, hogy milyen kernelt választasz! vannak olyan kernelek, ahol bigmem verziók is elérhetőek. ezekkel kb. 390 Mb az elérhető, de ezért cserébe nincs 720p.minden más esetben igen.

mi az, amit nem látsz át? mi az ami nem tiszta?
Rom és kernel párosítás nem világos. Még teljesen gyári álapoton van a gépem (I9001XXKPL/2.6.35.7-pref dpi@DELL176#1).
WM 6.5-ön frissítettem utoljára.... Ott elég volt a romot feltenni. Ez elég bonyolultnak tűnik. Igaz a táblagépemen frissítettem, de ott nem kellett kernelt, meg az gyárilag rootolva volt.

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1761 Dátum: 2013, 04 01, 18:23:03 »
Rom és kernel párosítás nem világos. Még teljesen gyári álapoton van a gépem (I9001XXKPL/2.6.35.7-pref dpi@DELL176#1).
WM 6.5-ön frissítettem utoljára.... Ott elég volt a romot feltenni. Ez elég bonyolultnak tűnik. Igaz a táblagépemen frissítettem, de ott nem kellett kernelt, meg az gyárilag rootolva volt.

nem bonyolult ez sem , csak még nem csináltad. ezt nézted már?

kernel frissítése pedig opcionális!! elég ha romot teszel fel.

Nem elérhető nl32

• DOUBLE CLUB
« Reply #1762 Dátum: 2013, 04 01, 18:47:07 »
nem bonyolult ez sem , csak még nem csináltad. ezt nézted már?

kernel frissítése pedig opcionális!! elég ha romot teszel fel.
Igen néztem. Tehát ha ebben a sorrendben csinálom minden ok?:
1, Root ezzel: /Root-i9001-Signed.zip/
2, Recovery telepítés ezzel: 2.3.2.1 as installable zip (You are not allowed to view links. Register or Login)
3, Rom telepítés: 2013-03-25: CM10 beta 4 (You are not allowed to view links. Register or Login)

Mentést csináltam. A root kell nekem? Idáig nem éreztem hiányát.

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1763 Dátum: 2013, 04 01, 18:56:02 »
Igen néztem. Tehát ha ebben a sorrendben csinálom minden ok?:
1, Root ezzel: /Root-i9001-Signed.zip/
2, Recovery telepítés ezzel: 2.3.2.1 as installable zip (You are not allowed to view links. Register or Login)
3, Rom telepítés: 2013-03-25: CM10 beta 4 (You are not allowed to view links. Register or Login)

Mentést csináltam. A root kell nekem? Idáig nem éreztem hiányát.

én azért mondok root-ot, mert jó az ha van. bármilyen progi, lásd titanium backup is root jog szükséges.

másrészt, ha felteszel egy ICS vagy JB romot, akkor úgy is root-olt lesz a telefonod! :) ;) ha akarod, ha nem

Nem elérhető Lavina88

• PFC Fan
« Reply #1764 Dátum: 2013, 04 04, 06:40:39 »
Sziasztok!! Ötleteket kérek. Miert van az hogyha zenét hallgatok a telón frankón elindul minden de egy idő után a jobb fele a fülesnel halkulni kezd majd teljesen süket lesz. Kihúzom vissza dugom megint minden szuper utána az említett jelenség

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1765 Dátum: 2013, 04 04, 09:28:34 »
Sziasztok!! Ötleteket kérek. Miert van az hogyha zenét hallgatok a telón frankón elindul minden de egy idő után a jobb fele a fülesnel halkulni kezd majd teljesen süket lesz. Kihúzom vissza dugom megint minden szuper utána az említett jelenség

szia,

milyen progit használsz?
érdemes lenne talán kipróbálni, hogy fülessel nézel filmet, és akkor könnyen el lehet dönteni, hogy ez a zene lejátszó hibája vagy esetleg máshol is előfordul.

Nem elérhető vanni

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: iGo, Waze
  • PDA: Nexus 4
  • PDA ROM: Stock Android 4.3
« Reply #1766 Dátum: 2013, 04 04, 16:52:48 »
Sziasztok, elszállt :warez: az eddig használt Call Recorderem (mobiltelefonálás hangrögzítőm) :'(.
Van valaki, akinek MŰKÖDIK call recorder S Pluson? Valami ötlet? Tapasztalat?
(Azt már kérni sem merem, hogy ne mikrofonon keresztül vegyen fel, hanem a készülékből, mert az még sohasem sikerült...)
Köszi!

Nem elérhető Lavina88

• PFC Fan
« Reply #1767 Dátum: 2013, 04 04, 17:06:00 »
szia,

milyen progit használsz?
érdemes lenne talán kipróbálni, hogy fülessel nézel filmet, és akkor könnyen el lehet dönteni, hogy ez a zene lejátszó hibája vagy esetleg máshol is előfordul.
a füles jó ha más ezközbe dugom tökéletes. De a progi is jó mert ha másik fülessel használom a probléma nem jelentkezik

Nem elérhető krs_one

• Navigáció / Navigation: iGo
  • PDA: Galaxy S4 white, Nexus 7 32Gb
  • PDA ROM: 4.3 MK8 stock, N7 4.4.2 stock
« Reply #1768 Dátum: 2013, 04 07, 17:32:35 »
Üdv!

Próbáltam újrarakni a romot a gs+ on és bootloop lett a vége.
Különböző megoldásokat próbáltam, de a legfőbb para hogy nincs recovery menü csak dwnload.

Próbáltam a bootloadert felrakni,
raktam fel gyári romot,
próbáltam ezeket a recoveryket:
    recovery-clockwork-5.5.0.4-ariesve.tar.md5
    recovery-clockwork-6.0.1.2-ariesve.tar.md5
    FeaModRecovery_1.2.tar.md5

Valakinek ötlet?

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1769 Dátum: 2013, 04 07, 17:38:04 »
Üdv!

Próbáltam újrarakni a romot a gs+ on és bootloop lett a vége.
Különböző megoldásokat próbáltam, de a legfőbb para hogy nincs recovery menü csak dwnload.

Próbáltam a bootloadert felrakni,
raktam fel gyári romot,
próbáltam ezeket a recoveryket:
    recovery-clockwork-5.5.0.4-ariesve.tar.md5
    recovery-clockwork-6.0.1.2-ariesve.tar.md5
    FeaModRecovery_1.2.tar.md5

Valakinek ötlet?

Próbáld meg ezt

Előfordul, hogy az új recovery feltelepítése után a telefon nem bootol be a rendszer mindig csak a recovery-be,
Csak a bootloader-t kell feltenni!
Itt a megoldás:

Odin-os megoldás:
Recovery-ből telepíthető zip

Nem elérhető krs_one

« Reply #1770 Dátum: 2013, 04 07, 17:45:50 »
Próbáld meg ezt

Előfordul, hogy az új recovery feltelepítése után a telefon nem bootol be a rendszer mindig csak a recovery-be,
Csak a bootloader-t kell feltenni!
Itt a megoldás:

Odin-os megoldás:
Recovery-ből telepíthető zip

Köszi a gyors választ!

Ezt próbáltam már.
Megnézem megint.

Van valamilyen rom amit nem recoveryből kell ferakni? (nem gyárira gondolok)

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1771 Dátum: 2013, 04 07, 17:47:53 »

Köszi a gyors választ!

Ezt próbáltam már.
Megnézem megint.

Van valamilyen rom amit nem recoveryből kell ferakni? (nem gyárira gondolok)

nézz körbe a fórumba az általam belinekelt romok mindegyik feltehető recovery-ből, és egyik se gyári!  :ok:

Nem elérhető krs_one

« Reply #1772 Dátum: 2013, 04 07, 17:48:57 »
nézz körbe a fórumba az általam belinekelt romok mindegyik feltehető recovery-ből, és egyik se gyári!  :ok:

féreértesz, nekem olyan kéne amit odinnal lehet felrakni :)

keresgélek már egy ideje...

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1773 Dátum: 2013, 04 07, 17:55:37 »

féreértesz, nekem olyan kéne amit odinnal lehet felrakni :)

keresgélek már egy ideje...

bocsi, vasárnap délután már nem megy az olvasás! :)

akkor a válasz, hogy nincs!

van még egyáltalán olyan rom, amit nem recovery-ből kell feltenni?  :hmm:

Nem elérhető krs_one

« Reply #1774 Dátum: 2013, 04 07, 22:04:16 »
sikerült recoveryt csiholnom, viszont odinnal amit felrakok az továbbra is bootloop.

lehet valahogy másolni a telefonra romot anélkül hogy elindulna a rom rajta?