2024, 11 25, 11:21:16
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Galaxy S PLUS általános beszélgetés  (Megtekintve 288838 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
  • Nem: Férfi
  • PDA: Nexus 4, Nexus 7
Re: Galaxy S PLUS általános beszélgetés
« Reply #1600 Dátum: 2013, 03 02, 15:16:37 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Sziasztok!
Egy jo baratomnak lett egy ilyen vasa. Mar rootoltam a gyari szoftvert, fenn van a TWRP. Tudtok valami jofele custom romot es kernel parost ajanlani ami stabil es jol mukodik? Nem ert hozza o nem olyan elvetemult mint en:D Szoval nem romolgatna nagyon. Ha meg jon valami amivel erdemes foglalkozni akkor ugyis en csinalnam meg neki.

Elore is koszonom a segitseget.

Szia,

Ha a barátod teljesen laikus és nem ért hozzá, és nem nagyon akarja hajtani a vasat, romolni stb, akkor számom ez a legkézenfekvőbb.
Hivatalos CM10, OTA-n frissül, tehát nem kell tudás se a frissítéshez hozzá sem kell nyúlnia :)

ROM][JB][JZO54K] CyanogenMod 10 by ivendor - Beta 2 - Kernel 3.0.x

Illetve egy másik szintén népszerű és OTA-s rom:

[ROM+KERNEL 3.4.33][i9001] ••● EHNDROIX II 13.2.26 ●•• « ₪ SMOOTH ₪ STABLE ₪ SLIM ₪ »

Ha nem akarja csúcsra járatni, és minden egyes bitet kinyerni belőle, akkor ezekhez a romokhoz való kernel jó lesz.

Kérdés, hogy mire szeretné használni?

Ezektől függetlenül lenne van még 1-2 jó JB rom, de azok már recovery-ből telepítősek.
Nexus 4 - 4.4 Mahid + Franco kernel
Nexus 7 (2012) - 5.0.1 Euphoria + stock kernel

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1601 Dátum: 2013, 03 02, 15:21:26 »
Sziasztok!
Egy jo baratomnak lett egy ilyen vasa. Mar rootoltam a gyari szoftvert, fenn van a TWRP. Tudtok valami jofele custom romot es kernel parost ajanlani ami stabil es jol mukodik? Nem ert hozza o nem olyan elvetemult mint en:D Szoval nem romolgatna nagyon. Ha meg jon valami amivel erdemes foglalkozni akkor ugyis en csinalnam meg neki.

Elore is koszonom a segitseget.

btw...most már, hogy van fent recovery, és rootolt is, felteszed neki az első romot úgy, hogy ő is lássa, és akkor gyakorlatilag már ő is tudni fogja a dolgokat, és akár maga is cserélgetheti :)

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: OnePlus 11
  • PDA ROM: Stock + Magisk
Re: Re: Galaxy S PLUS általános beszélgetés
« Reply #1602 Dátum: 2013, 03 02, 15:41:52 »
Szia,

Ha a barátod teljesen laikus és nem ért hozzá, és nem nagyon akarja hajtani a vasat, romolni stb, akkor számom ez a legkézenfekvőbb.
Hivatalos CM10, OTA-n frissül, tehát nem kell tudás se a frissítéshez hozzá sem kell nyúlnia :)

ROM][JB][JZO54K] CyanogenMod 10 by ivendor - Beta 2 - Kernel 3.0.x

Illetve egy másik szintén népszerű és OTA-s rom:

[ROM+KERNEL 3.4.33][i9001] ••● EHNDROIX II 13.2.26 ●•• « ₪ SMOOTH ₪ STABLE ₪ SLIM ₪ »

Ha nem akarja csúcsra járatni, és minden egyes bitet kinyerni belőle, akkor ezekhez a romokhoz való kernel jó lesz.

Kérdés, hogy mire szeretné használni?

Ezektől függetlenül lenne van még 1-2 jó JB rom, de azok már recovery-ből telepítősek.
Koszonom a gyors valaszt.
Igazabol ez az elso PDA-ja, az Omnian kivul amit sosem hasznalt. Szoval meg kezdo a temaban. Felrakok en neki barmit recoverybol az nem gond. Legalabb megegy jo ok a sorozesre:-D

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
Re: Re: Galaxy S PLUS általános beszélgetés
« Reply #1603 Dátum: 2013, 03 02, 15:58:21 »
Koszonom a gyors valaszt.
Igazabol ez az elso PDA-ja, az Omnian kivul amit sosem hasznalt. Szoval meg kezdo a temaban. Felrakok en neki barmit recoverybol az nem gond. Legalabb megegy jo ok a sorozesre:-D

Ha első PDA, akkor CM10 by invendor. csak hogy szokja....
az elmúlt hetekben kicsit felgyorsultak az események JB szinten, és a "kisebb" romok esetén hetente jönnek ki frissítések. Minden funkció működik, de folyamatosan reszelgetik, optimalizálnak stb.

Ezért ajánlanék egy CM10-et.

Még egy szimpatikus rom: /ez egy nagyon letisztult/
[ROM][4.1.2][JZO54K] Unofficial SlimBean 3.1.0 [Beta 1][15-02-13] with B2 Testrelease

Kernel:
Nekem ez a kedvencem:
CastagnaIT v10.5

Nincs olyan sok kernel. De bátran ajánlom bármelyiket. Kivéve talán a Jaggy-t, mert azt már rég frissítették, és amikor próbálgattam ,akkor az aksi ideje nem volt meggyőző.

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
Re: Re: Re: Galaxy S PLUS általános beszélgetés
« Reply #1604 Dátum: 2013, 03 02, 16:03:04 »
Ha első PDA, akkor CM10 by invendor. csak hogy szokja....
az elmúlt hetekben kicsit felgyorsultak az események JB szinten, és a "kisebb" romok esetén hetente jönnek ki frissítések. Minden funkció működik, de folyamatosan reszelgetik, optimalizálnak stb.

Ezért ajánlanék egy CM10-et.

Még egy szimpatikus rom: /ez egy nagyon letisztult/
[ROM][4.1.2][JZO54K] Unofficial SlimBean 3.1.0 [Beta 1][15-02-13] with B2 Testrelease

Kernel:
Nekem ez a kedvencem:
CastagnaIT v10.5

Nincs olyan sok kernel. De bátran ajánlom bármelyiket. Kivéve talán a Jaggy-t, mert azt már rég frissítették, és amikor próbálgattam ,akkor az aksi ideje nem volt meggyőző.
Koszonom a tapasztalatokat. Mivel en CM maniakus vagyok ezert ezt fogom feltenni neki is:-)
TWRP-bol a 2.3.2.1 van fent. Ez a stabil jo verzio? Vagy tegyek fel helyette masikat?

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
Re: Re: Re: Galaxy S PLUS általános beszélgetés
« Reply #1605 Dátum: 2013, 03 02, 16:08:51 »
Koszonom a tapasztalatokat. Mivel en CM maniakus vagyok ezert ezt fogom feltenni neki is:-)
TWRP-bol a 2.3.2.1 van fent. Ez a stabil jo verzio? Vagy tegyek fel helyette masikat?

Elviekben nem lehetne neki baja, de a legstabilabb verziónak a 2.2.1-et tartják, amit elérsz a főoldalról:

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
Re: Re: Re: Re: Galaxy S PLUS általános beszélgetés
« Reply #1606 Dátum: 2013, 03 02, 16:16:50 »
Elviekben nem lehetne neki baja, de a legstabilabb verziónak a 2.2.1-et tartják, amit elérsz a főoldalról:
Koszonom.
Meg egy kerdes. Gyari romot, modemet (nalunk radio) erdemes frissiteni?

Nem elérhető Király Márta

• Nem: Nő
  • Navigáció / Navigation: GARMIN OREGON 400
  • PDA: Galaxy S7 Edge; Ipad Mini Retina 32GB
  • PDA ROM: G935FXXU1BPLM;
« Reply #1607 Dátum: 2013, 03 02, 16:57:57 »
Sziasztok!
Nem rég tulajdonosa tettem egy s3-nak ennek  kapcsán felfigyeltem az NFC kapcsolatra és a benn rejlő jóságokra. Olvasgatva a témát látom hogy az s+-ból is kiadtak NFC képes telefont. Miután csak magyarul olvasok szűkösek az infók. Kérdésem: az én készülékem 2012 februárban vásárolt, ebben még nem volt NFC. Bele lehet tenni pl aksi vagy más módon ezt a tulajdonságot? Vagy valamilyen lapka behelyezésével? Ha igen hogy keressek rá, vagy hol kapható?
Előre is köszönöm a segítséget

Nem elérhető Rizsi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1608 Dátum: 2013, 03 02, 17:52:18 »
Szabadgy koszonom a segitseget es tapasztalat megosztast. Sokkal gyorsabb es egesz jonak tunik ez a cm10. A full wipe es rom, gapps felmasolasa nem volt zokkenomentes. Ugysnis a TWRP sajnos randomrebootolgatott mikor neki kedve tamadt ra. Aztan ugy gondoltam felrakom a stabilnak irt 2.2.1-es verziot hatja abba nem csinalja, de nem igy tortent. Miutan megfenyegettem, hogy leminositem szappantartova osszeszedte magat es sikerult a flash. Megegyszer koszonom.

Nem elérhető vanni

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: iGo, Waze
  • PDA: Nexus 4
  • PDA ROM: Stock Android 4.3
töltés probléma
« Reply #1609 Dátum: 2013, 03 02, 17:56:49 »
Sziasztok, az a gondom, hogy időnként nem tölt a mobilom. Aztán újraindítom, egyszer, kétszer és akkor lehet tölteni, de természetesen mindig a legrosszabbkor hagy cserben, mikor pl navigációhoz kéne a folyamatos töltés. Képtelen vagyok rájönni, hogy szoftveres a baj, vagy kontakthiba, mert egyáltalán nem biztos, hogy az újraindításoktól gyógyul meg... Félek, hiába viszem szervizbe, mert akkor esetleg épp tud majd tölteni. És ott sem szeretném hagyni, mert folyamatosan használnom kell.

Az kéne, hogy kapjak egy jó, korrekt szerviz tippet, amelyik nem azon szívózik, hogy miért rootolt a telefon, hanem leszedi a kontakthibás töltőaljzatot és korrekt áron felforraszt egy másikat. Tudtok egy ilyet javasolni?

Nagy segítség lenne, köszönöm előre is! :ima:

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1610 Dátum: 2013, 03 02, 18:08:48 »
Sziasztok!
Nem rég tulajdonosa tettem egy s3-nak ennek  kapcsán felfigyeltem az NFC kapcsolatra és a benn rejlő jóságokra. Olvasgatva a témát látom hogy az s+-ból is kiadtak NFC képes telefont. Miután csak magyarul olvasok szűkösek az infók. Kérdésem: az én készülékem 2012 februárban vásárolt, ebben még nem volt NFC. Bele lehet tenni pl aksi vagy más módon ezt a tulajdonságot? Vagy valamilyen lapka behelyezésével? Ha igen hogy keressek rá, vagy hol kapható?
Előre is köszönöm a segítséget

szia,

gyorsan rákerestem, de nem találtam ilyet. linkeld be kérlek az oldalt, ahol olvastad.

viszont abban biztos vagyok, hogy ezt nem lehet csak olyan könnyen és gyorsan megoldani. Hardware-esen se könnyű. nem elég csak valahogy "ráilleszteni" a telefonra, ahhoz kell még egy rom is, ami kezelni tudja. viszont jelenleg ilyen rom erre a telefonra nincs!

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
Re: töltés probléma
« Reply #1611 Dátum: 2013, 03 02, 18:12:44 »
Sziasztok, az a gondom, hogy időnként nem tölt a mobilom. Aztán újraindítom, egyszer, kétszer és akkor lehet tölteni, de természetesen mindig a legrosszabbkor hagy cserben, mikor pl navigációhoz kéne a folyamatos töltés. Képtelen vagyok rájönni, hogy szoftveres a baj, vagy kontakthiba, mert egyáltalán nem biztos, hogy az újraindításoktól gyógyul meg... Félek, hiába viszem szervizbe, mert akkor esetleg épp tud majd tölteni. És ott sem szeretném hagyni, mert folyamatosan használnom kell.

Az kéne, hogy kapjak egy jó, korrekt szerviz tippet, amelyik nem azon szívózik, hogy miért rootolt a telefon, hanem leszedi a kontakthibás töltőaljzatot és korrekt áron felforraszt egy másikat. Tudtok egy ilyet javasolni?

Nagy segítség lenne, köszönöm előre is! :ima:

Szia,

csak vezetékes töltés esetén tapasztalod, vagy akkor is, amikor pl. adatkábellel dugod össze a PC-vel?
Nem feltétlen a telefon ajzat a rossz, lehet, hogy csak a töltő zsír "ajzatja"

ezt azért csekkold le.

egyébként milyen romot használsz?

Nem elérhető vanni

• PFC Fan
« Reply #1612 Dátum: 2013, 03 02, 18:23:05 »
Szia szabadgy,

sajnos a probléma előfordul a kocsiban (itt a legrosszabb a navi miatt), a fali töltővel, s az adatkábellel egyaránt. Teljesen rapszodikus, hol van, hol nincs. Egyelőre 10-ből 8 esetben működik, csak félek, egyre rosszabb lesz. S hiába mozgatom a "dugót", nem érintkezik jobban.

A ROM: MoonROM

Köszi szépen!

Szia,

csak vezetékes töltés esetén tapasztalod, vagy akkor is, amikor pl. adatkábellel dugod össze a PC-vel?
Nem feltétlen a telefon ajzat a rossz, lehet, hogy csak a töltő zsír "ajzatja"

ezt azért csekkold le.

egyébként milyen romot használsz?

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1613 Dátum: 2013, 03 02, 19:07:20 »
Szia szabadgy,

sajnos a probléma előfordul a kocsiban (itt a legrosszabb a navi miatt), a fali töltővel, s az adatkábellel egyaránt. Teljesen rapszodikus, hol van, hol nincs. Egyelőre 10-ből 8 esetben működik, csak félek, egyre rosszabb lesz. S hiába mozgatom a "dugót", nem érintkezik jobban.

A ROM: MoonROM

Köszi szépen!

most nem mondok nagy ördöngösséget....szóval vagy a rom hibája lehet. ha régóta van fent, és sok program lett telepítgetve, akkor ez is elképzelhető. A moon rom már nem egy mai darab, szóval ezért mondom, hogy talán az is lehet a ludas.

Illetve a másik pedig, hogy tényleg a telefon csatlakozóval van vmi /így a leírtak alapján erre tippelnék/. Sajnos az pedig szerviz. Ebben nem tudok segíteni. Viszont hivatalos helyen "beszólhatnak", ha nem gyári van fent.
De erre is van megoldás.

Nem elérhető vanni

• PFC Fan
« Reply #1614 Dátum: 2013, 03 02, 19:11:36 »
Nekem eddig a MoonROM kiválóan működött, még agyontelepítve is. Pont a remek működés miatt hagytam abba a romolgatást, mert mindene jó volt.  :taps:
Azért megpróbálnék egy másik ROM-ot, hátha emiatt van zűr. Mit tanácsolsz/ tanácsoltok, ha nem akarok kísérletezni, csak használni a telefont, melyik ma az a ROM, amelyik hibátlanul teszi a dolgát?
Köszi szépen!

most nem mondok nagy ördöngösséget....szóval vagy a rom hibája lehet. ha régóta van fent, és sok program lett telepítgetve, akkor ez is elképzelhető. A moon rom már nem egy mai darab, szóval ezért mondom, hogy talán az is lehet a ludas.

Illetve a másik pedig, hogy tényleg a telefon csatlakozóval van vmi /így a leírtak alapján erre tippelnék/. Sajnos az pedig szerviz. Ebben nem tudok segíteni. Viszont hivatalos helyen "beszólhatnak", ha nem gyári van fent.
De erre is van megoldás.

Monk

• Vendég
« Reply #1615 Dátum: 2013, 03 02, 22:29:48 »
Nekem eddig a MoonROM kiválóan működött, még agyontelepítve is. Pont a remek működés miatt hagytam abba a romolgatást, mert mindene jó volt.  :taps:
Azért megpróbálnék egy másik ROM-ot, hátha emiatt van zűr. Mit tanácsolsz/ tanácsoltok, ha nem akarok kísérletezni, csak használni a telefont, melyik ma az a ROM, amelyik hibátlanul teszi a dolgát?
Köszi szépen!

Szia Vanni!

Hasonló tünetekkel a lányom barátjának S2-esén USB panelt cseréltek. Igaz az S2 már valamiért prémium kategória, illetve pontosabban a miénk nem az. Az S2 miatt a szemem láttára cserélték, talán, ha 15 percet volt itt a két srác, de ez hivatalos Samu szerviz szolgáltatás volt.

Nem elérhető Király Márta

• Nem: Nő
  • Navigáció / Navigation: GARMIN OREGON 400
  • PDA: Galaxy S7 Edge; Ipad Mini Retina 32GB
  • PDA ROM: G935FXXU1BPLM;
« Reply #1616 Dátum: 2013, 03 03, 17:55:00 »
szia,

gyorsan rákerestem, de nem találtam ilyet. linkeld be kérlek az oldalt, ahol olvastad.

viszont abban biztos vagyok, hogy ezt nem lehet csak olyan könnyen és gyorsan megoldani. Hardware-esen se könnyű. nem elég csak valahogy "ráilleszteni" a telefonra, ahhoz kell még egy rom is, ami kezelni tudja. viszont jelenleg ilyen rom erre a telefonra nincs!

Elnézést hogy csak most reagálok de jó idő volt tehát a kertben volt dolgom. Tehát itt olvastam:
de lehet hogy csak elírták vagy én olvasok rosszul. Kár mert szívesen használtam volna. Illetve próbálgattam volna a lehetőségeket.

Nem elérhető maniaccss

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy S Plus
  • PDA ROM: RemICS
« Reply #1617 Dátum: 2013, 03 03, 20:18:31 »
Üdv mindenkinek! Egy kis segítséget szeretnék kérni Samsung Galaxy S plus telefonommal kapcsolatban.

Egyik pillanatról a másikra lefagyott, újra akartam inditani, bejött a samsung logo, majd elsötétült.. Azóta semmi változás. Nem vibrál, még véletlenül sem ad semmi képet. Próbáltam downloader módba rakni gombokkal és usbjig-gel is, de egyikre sem reagált. Amikor rádugom töltőre az elemet sem jelzi a képernyőn, de viszont az akksit feltölti (multiméterrel megmértem). Biztos hogy a bootloaderrel van valami probléma. Ha jóltudom "hard-bricked" lett a telefon.

Azt hiszem valamelyik nap elviszem egy szervizbe, de addig valakinek nincs valami jó ötlete erre a problémára?  :( :(

Előre is köszönöm válaszotokat!

Nem elérhető mACSman

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Primo
  • PDA: GalaxyS6 Edge G925F
« Reply #1618 Dátum: 2013, 03 03, 20:22:19 »
Üdv mindenkinek! Egy kis segítséget szeretnék kérni Samsung Galaxy S plus telefonommal kapcsolatban.

Egyik pillanatról a másikra lefagyott, újra akartam inditani, bejött a samsung logo, majd elsötétült.. Azóta semmi változás. Nem vibrál, még véletlenül sem ad semmi képet. Próbáltam downloader módba rakni gombokkal és usbjig-gel is, de egyikre sem reagált. Amikor rádugom töltőre az elemet sem jelzi a képernyőn, de viszont az akksit feltölti (multiméterrel megmértem). Biztos hogy a bootloaderrel van valami probléma. Ha jóltudom "hard-bricked" lett a telefon.

Azt hiszem valamelyik nap elviszem egy szervizbe, de addig valakinek nincs valami jó ötlete erre a problémára?  :( :(

Akksi nélkül pihentesd legalább egy fél órát, de ha már az USBjig-re sem reagál, akkor service lesz a vége.  :hmm:
Galaxy S6 Edge
ROM: CarHDRom V.16
Kernel: HackerKernel v7
Recovery: TWRP 2.8.7.1
Modem: G925FXXU3QOKD

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1619 Dátum: 2013, 03 03, 20:26:36 »

Egyik pillanatról a másikra lefagyott?  mit csináltál?
Milyen rom, kernel van fent.
Nem biztos, hogy rögtön szerviz kell ,csak tudunk kell, hogy mi a probléma.

Nem elérhető maniaccss

• PFC Fan
« Reply #1620 Dátum: 2013, 03 03, 20:26:49 »
Megpróbálom akkor mégegyszer ezt, köszönöm a gyors reagálást!

És nemtudod, hogy erre mit mondhatnak a szervizben, és esetleg ha megtudják javítani mennyi lenne körülbelül a javítás?

Nem elérhető maniaccss

• PFC Fan
« Reply #1621 Dátum: 2013, 03 03, 20:27:55 »
Egyik pillanatról a másikra lefagyott?  mit csináltál?
Milyen rom, kernel van fent.
Nem biztos, hogy rögtön szerviz kell ,csak tudunk kell, hogy mi a probléma.

Eredeti rom volt rajta CWM recoveryvel

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1622 Dátum: 2013, 03 03, 20:30:21 »

Eredeti rom volt rajta CWM recoveryvel

recovery menübe próbálj meg bemenni.

egyik módba se tudod behozni?

Nem elérhető maniaccss

• PFC Fan
« Reply #1623 Dátum: 2013, 03 03, 20:31:20 »
recovery menübe próbálj meg bemenni.

egyik módba se tudod behozni?

Sajnos nem reagál semmire. Egyáltalán semmire sem.

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1624 Dátum: 2013, 03 03, 20:32:45 »
Sajnos nem reagál semmire. Egyáltalán semmire sem.

úgy se, hogy kivetetted az aksit, egy vártál egy kicsit és visszaraktad?

hang fel + power-ra nem jön be a recovery?