2024, 11 25, 22:50:10
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Galaxy S PLUS általános beszélgetés  (Megtekintve 288864 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
  • Nem: Férfi
  • PDA: Nexus 4, Nexus 7
Re: Galaxy S PLUS általános beszélgetés
« Reply #1350 Dátum: 2013, 01 17, 14:19:02 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Üdv!

Köszi a választ! :)

Ma viszont akadt egy problémám. Képet csatoltam.

Reggel feltöltöttem fullra a telefont, elmentem, majd kb 2 óra múlva autóba ültem, telefonon bekapcsoltam a navigációt (igo) és útnak indultam.. a telefon meg egyszer csak kikapcsolt kb negyed óra után. Bekapcsoltam, kiírta hogy 3% on van az aksi.. mondom szuper. gyorsan feltettem autós töltőre, de asszem ekkor is változott az aksi % 13-14 re asszem. Valami tipp hogy mi is történt? elvileg a kalibrációt jól megcsináltam. Nem tudom hova tenni a dolgot. Aksim adta meg magát?

Üdv
Vin

valamilyen teljesítmény/app vagy egyéb monitorozó programod van fent? érdemes lenne megnézni, hogy azok mit mutatnak.
Nexus 4 - 4.4 Mahid + Franco kernel
Nexus 7 (2012) - 5.0.1 Euphoria + stock kernel

Nem elérhető Vin3553

• PDA: Samsung Galaxy S Plus GT-I9001
  • PDA ROM: [ROM][PMEM][JB][4.2.2][JDQ39E] CyanogenMod 10.1 by ADC-Team - Release 6 - Kernel 3.4.X
« Reply #1351 Dátum: 2013, 01 17, 14:24:05 »
Nincs semmi ilyesmim. Még majdnem szűz a ROM. csak pár programot tettem fel. Milyen monitorozó progit  ajánlanál?

Most kiírta hogy feltöltve, lehúztam erre 95% ot mutatott. :S

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1352 Dátum: 2013, 01 17, 14:27:20 »
Nincs semmi ilyesmim. Még majdnem szűz a ROM. csak pár programot tettem fel. Milyen monitorozó progit  ajánlanál?

Most kiírta hogy feltöltve, lehúztam erre 95% ot mutatott. :S

CM 10 by invendor van fent?
annak pik-pak nem szabad lemerülnie 5%-ot!
Milyen progival kalibráltad az aksit?

Nem elérhető Vin3553

• PDA ROM: [ROM][PMEM][JB][4.2.2][JDQ39E] CyanogenMod 10.1 by ADC-Team - Release 6 - Kernel 3.4.X
« Reply #1353 Dátum: 2013, 01 17, 14:32:34 »
CM 10 by invendor van fent?
annak pik-pak nem szabad lemerülnie 5%-ot!
Milyen progival kalibráltad az aksit?

Igen az.
Kalibrálást ezzel végeztem:

Battery Calibration

Mindent úgy csináltam ahogy írták. feltöltöttem fullra, kalibrálás, majd addig merítettem míg kikapcsolt. Ekkor feltöltöttem fullra. Annyi hiba történhetett a dologban, hogy merítés felénél kb rádugtam véletlenül az usb kábelt, nem jutott eszembe hogy az is tölt. de akkor le is húztam rögtön. Kalibráljak újra?

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1354 Dátum: 2013, 01 17, 14:37:44 »
Igen az.
Kalibrálást ezzel végeztem:

Battery Calibration

Mindent úgy csináltam ahogy írták. feltöltöttem fullra, kalibrálás, majd addig merítettem míg kikapcsolt. Ekkor feltöltöttem fullra. Annyi hiba történhetett a dologban, hogy merítés felénél kb rádugtam véletlenül az usb kábelt, nem jutott eszembe hogy az is tölt. de akkor le is húztam rögtön. Kalibráljak újra?

szerintem az nem okozhatott neki bajt.
Annyit tegyél meg, hogy ezzel a progival kalibráld megint, de amikor kalibrálod az telefon legyen töltőn és 100%, és csak azután húzd le, miután kiírta, hogy calibration successful.
aztán meglátjuk mi lesz.

egyébként tesztelni úgy is lehetne, hogy újból elindítod az IGO-t és megnézzük most mit lép rá.

Nem elérhető Vin3553

« Reply #1355 Dátum: 2013, 01 17, 14:39:44 »
Oks. akkor mindjárt 100% lesz, akkor nyomok neki 1et, igo -t bekapcsolom had egye az aksit. Majd írok.

Köszi a segítséget

am most 4 mV ot ír, tehát az ugye 4000< mV akar lenni. szerintem most fel van töltve.

Nem elérhető Vin3553

« Reply #1356 Dátum: 2013, 01 17, 15:22:23 »
szerintem az nem okozhatott neki bajt.
Annyit tegyél meg, hogy ezzel a progival kalibráld megint, de amikor kalibrálod az telefon legyen töltőn és 100%, és csak azután húzd le, miután kiírta, hogy calibration successful.
aztán meglátjuk mi lesz.

egyébként tesztelni úgy is lehetne, hogy újból elindítod az IGO-t és megnézzük most mit lép rá.

Asszem ez aksi lesz. Elvileg még garanciás. Tegyem vissza a régi ROM ot (twrp backup) és úgy vigyem Tmobile ba? Recovery-t nem kellene visszatennem a gyárit?

56% ig bírta, wifivel, igoval, majdnem max fényerőn. visszajöttem szobámba és már ki volt kapcsolva a teló. Am szerintem elég gyorsan merült. Újra bekapcsoláskor 36% ot mutatott.

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1357 Dátum: 2013, 01 17, 15:32:36 »
Asszem ez aksi lesz. Elvileg még garanciás. Tegyem vissza a régi ROM ot (twrp backup) és úgy vigyem Tmobile ba? Recovery-t nem kellene visszatennem a gyárit?

56% ig bírta, wifivel, igoval, majdnem max fényerőn. visszajöttem szobámba és már ki volt kapcsolva a teló. Am szerintem elég gyorsan merült. Újra bekapcsoláskor 36% ot mutatott.

hm....érdemes lenne egy teljes gyári visszaállítást. még talán a recovery nem is fontos,de  minden csak attól függ, hogy mennyire nyomkodják ott meg. szal' biztosra menjünk.
még max annyit lehetne megnézni, hogy gyári GB rommal meg kéne nézni....

legrosszabb esetben... 2-4000 HUF között van egy új aksi

Nem elérhető Vin3553

« Reply #1358 Dátum: 2013, 01 17, 15:37:19 »
hm....érdemes lenne egy teljes gyári visszaállítást. még talán a recovery nem is fontos,de  minden csak attól függ, hogy mennyire nyomkodják ott meg. szal' biztosra menjünk.
még max annyit lehetne megnézni, hogy gyári GB rommal meg kéne nézni....

legrosszabb esetben... 2-4000 HUF között van egy új aksi

Tehát akkor backupból visszateszem a gyári ROM ot, root olást megszüntetem. Gyári recoveryt honnan tudok szerezni?

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1359 Dátum: 2013, 01 17, 15:41:17 »
Tehát akkor backupból visszateszem a gyári ROM ot, root olást megszüntetem. Gyári recoveryt honnan tudok szerezni?

odin-nal felteszed a gyári romot, és akkor az felteszi magának a gyári recovery-t is

Nem elérhető Vin3553

« Reply #1360 Dátum: 2013, 01 17, 16:20:58 »
Szeretném elkerülni az Odint.

Szerintem az jó ha backupból visszateszem az eredeti GYÁRI ROM ot, ez recoveryből 2 kattintás.

Utána visszateszem a STOCK RECOVERY -t (gondolom ez akar lenni a gyári. You are not allowed to view links. Register or Login )

Ezt követően a gyári recoveryből megszüntetem a root ot.

Ez járható út? Szerintem jobb lenne.

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1361 Dátum: 2013, 01 17, 16:33:17 »
Szeretném elkerülni az Odint.

Szerintem az jó ha backupból visszateszem az eredeti GYÁRI ROM ot, ez recoveryből 2 kattintás.

Utána visszateszem a STOCK RECOVERY -t (gondolom ez akar lenni a gyári. You are not allowed to view links. Register or Login )

Ezt követően a gyári recoveryből megszüntetem a root ot.

Ez járható út? Szerintem jobb lenne.

ok!
szerintem ez járható út! odint csak azért írtam, mert ott nem kell külön recovery és root elvétel, stb...

Nem elérhető Vin3553

« Reply #1362 Dátum: 2013, 01 17, 16:38:19 »
ok!
szerintem ez járható út! odint csak azért írtam, mert ott nem kell külön recovery és root elvétel, stb...

Rendben! Köszi a segítségedet és a türelmedet :) Este nekiesem. Azért gondoltam visszatenni a backup ot mert akkor 2 legyet 1 csapásra dolog lenne, mert kéne1-2 dolog a régi ROM ról :) illetve szerintem így kisebb a "tégla lett a telóból" esélye. :)

Köszi még1x.

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1363 Dátum: 2013, 01 17, 16:42:08 »
Rendben! Köszi a segítségedet és a türelmedet :) Este nekiesem. Azért gondoltam visszatenni a backup ot mert akkor 2 legyet 1 csapásra dolog lenne, mert kéne1-2 dolog a régi ROM ról :) illetve szerintem így kisebb a "tégla lett a telóból" esélye. :)

Köszi még1x.

tudom, hogy sokat szívtál vele, de azért a gyári romon is letesztelném ezt az aksis dolgot...már csak kíváncsiságból! :)

egyébként volt már ilyen korábban, vagy csak most kezdődött ez a hirtelen "merülés"?

Nem elérhető Swy00

• PFC Fan
Re: Re: Galaxy S PLUS általános beszélgetés
« Reply #1364 Dátum: 2013, 01 17, 17:34:32 »
tudom, hogy sokat szívtál vele, de azért a gyári romon is letesztelném ezt az aksis dolgot...már csak kíváncsiságból! :)

egyébként volt már ilyen korábban, vagy csak most kezdődött ez a hirtelen "merülés"?
Ez emlékeztet a tunein-es akkus problémámra kicsit... amúgy az is megoldódott a:-) castangl t-vel.

Nem elérhető Vin3553

« Reply #1365 Dátum: 2013, 01 17, 18:36:08 »

Mindjárt visszapakolom a gyárit aztán kiderül. Hosszú még az éjszaka. Amúgy ha jól emlékszem ott csak egy ilyen 10 % os esés volt egyszer. de lehet h az is már CM10 rommal volt.

Majd írok mi van :) Nem feltétlenül akarok t-fosba menni.

Ez emlékeztet a tunein-es akkus problémámra kicsit... amúgy az is megoldódott a:-) castangl t-vel.

Ne haragudj de nekem ez kicsit kínai :) Ki tudnád fejteni mi is volt abban az esetben? Meg hogyan oldódott meg?

Nekem amúgy 2 tippem van. Vagy az aksi nem bírja a nagy áramfelvételt, vagy a ROM gondolja úgy hogy most valami gond van és inkább leblokkol. Én azt a x % os hirtelen esést nem tudom hova tenni.. hogy az miért is van.

Lehet kernelt kéne cserélnem?

Minden esetre csinálok egy backup ot a CM10 romról is :)

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1366 Dátum: 2013, 01 17, 19:40:11 »
Mindjárt visszapakolom a gyárit aztán kiderül. Hosszú még az éjszaka. Amúgy ha jól emlékszem ott csak egy ilyen 10 % os esés volt egyszer. de lehet h az is már CM10 rommal volt.

Ne haragudj de nekem ez kicsit kínai :) Ki tudnád fejteni mi is volt abban az esetben? Meg hogyan oldódott meg?

Nekem amúgy 2 tippem van. Vagy az aksi nem bírja a nagy áramfelvételt, vagy a ROM gondolja úgy hogy most valami gond van és inkább leblokkol. Én azt a x % os hirtelen esést nem tudom hova tenni.. hogy az miért is van.

véleményem szerint a tune in történet más.
röviden...lefekvés előtt erről hallgattak rádiót, és közben töltőn volt a telefon. aztán a telefon auto sleep-re volt kapcsolva, és kb. 1 óra múlva kikapcsolt, és valószínű, hogy a program bekavart, mert reggelre az aksi alig akart feltölteni.

nálad abból másabb a történet, hogy van egy valameddig feltöltött aksi, ami 10-20 perc alatt hirtelen a nullára "szívódik le". ez valami "komolyabb"...kérdés, hogy az IGO miatt van, vagy az aksi halt meg?!

kernel csere szerintem nem segíteni. itt más lehet a probléma

Nem elérhető Swy00

• PFC Fan
« Reply #1367 Dátum: 2013, 01 17, 20:43:14 »

Rám ne hallgass, első sorban szabadgyre hallgass.
Nekem a tune in hasonlót varázsokt. De nem volt sleep csak screen off. De a utorrent is megcsinálta egyszer bár akkor is ment a tune in csak nem volt streamibg. Egy szó mint száz, szabadgy mindig rátapint! És még türelme is van! :-D
Várjuk a fejleményeket!

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1368 Dátum: 2013, 01 17, 20:54:19 »
Rám ne hallgass, első sorban szabadgyre hallgass.
Nekem a tune in hasonlót varázsokt. De nem volt sleep csak screen off. De a utorrent is megcsinálta egyszer bár akkor is ment a tune in csak nem volt streamibg. Egy szó mint száz, szabadgy mindig rátapint! És még türelme is van! :-D
Várjuk a fejleményeket!

köszönöm a bizalmat!  :ok:
de mindenkire lehet/kell hallgatni, úgy is mindenki a saját belátása szerint cselekszik! :);)

de ketten jöttünk rá az okára/kiváltójára  :ok: a miértje pedig örök rejtély marad! :) :(

Nem elérhető Vin3553

« Reply #1369 Dátum: 2013, 01 17, 21:42:37 »
Nos.. visszakerült a régi rom. Fura. Eddig 1 órája izzasztom igo + max fényerő .. 50% ot csökkent az aksi 4210 mV ról most éppen 3722 mV ra. És semmi. Közben wifi is megy ,bluetooth is készenlétben..  Most rányomom a hill climb racinget is.. de Bírja. eddig. szerintem ha az aksi lett volna rossz már rég összerogyott volna.. de nem tette..

Azon gondolkodom, hogy még annyi hibát tehettem én bele hogy néhány dolgot Titanium mal pakoltam vissza a CM10 romra. lehet ott valamit még elrontottam.. de nem tudom. egyelőre bírja a gyűrődést.

Na most legyetek okosak. :D

Köszi
Vin

u.i.: vissza az egész. most 45% körül bedobta a törölközőt. mindjárt restart azt kiderül..

Nem elérhető Vin3553

« Reply #1370 Dátum: 2013, 01 17, 21:53:49 »
Ez akku lesz szerintem. Holnap van egy köröm T éknél.

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1371 Dátum: 2013, 01 17, 21:56:54 »
Nos.. visszakerült a régi rom. Fura. Eddig 1 órája izzasztom igo + max fényerő .. 50% ot csökkent az aksi 4210 mV ról most éppen 3722 mV ra. És semmi. Közben wifi is megy ,bluetooth is készenlétben..  Most rányomom a hill climb racinget is.. de Bírja. eddig. szerintem ha az aksi lett volna rossz már rég összerogyott volna.. de nem tette..

Azon gondolkodom, hogy még annyi hibát tehettem én bele hogy néhány dolgot Titanium mal pakoltam vissza a CM10 romra. lehet ott valamit még elrontottam.. de nem tudom. egyelőre bírja a gyűrődést.

Na most legyetek okosak. :D

Köszi
Vin

u.i.: vissza az egész. most 45% körül bedobta a törölközőt. mindjárt restart azt kiderül..

Apro, de lenyeges infot mondtal most. Szoval cm10re visszatett back up okozhat problemat. Kerdest hogy mit es hogyan tettel fel.

Masik....IGO. Ha jol tudom hivatalos igo nincs erre a telora. /javits ki ha nincs igazam!/
Szoval nem jol feltort progik okozhatnak fura dolgokat.
Nem warezolni akarok, csak merem fel a terepet.  :)

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1372 Dátum: 2013, 01 17, 22:01:10 »
Ez akku lesz szerintem. Holnap van egy köröm T éknél.

Nem tudom....max vidd, es mondd hogy mi lett a vege.
En meg nyomogatnam, mert bar aggaszto a merules merteke, de lehet, hogy csak a fentebb irt dolog a ludas.
Igy most egy kicsit nehez

Nem elérhető Vin3553

« Reply #1373 Dátum: 2013, 01 17, 22:02:03 »
Apro, de lenyeges infot mondtal most. Szoval cm10re visszatett back up okozhat problemat. Kerdest hogy mit es hogyan tettel fel.

Masik....IGO. Ha jol tudom hivatalos igo nincs erre a telora. /javits ki ha nincs igazam!/
Szoval nem jol feltort progik okozhatnak fura dolgokat.
Nem warezolni akarok, csak merem fel a terepet.  :)

Eddig 1 évig semmi gond nem volt vele, nem hiszem. Sőt eddig csak akkuról ment, mert nem volt autós tartóm és tölőm így azt kizárnám.
Titaniummal meg első visszaállításkor jól elrontottam mindent, tehettem is újra fel a ROM ot. Utána már csak egyesével kézzel kijelölve csak a fontos programjaimat tettem vissza, semmi rendszeralkalmazást.

Képet nézd meg frissítettem. kb ugyanúgy néz ki mint CM10 alatt.
Én egyértelműen az aksit hibáztatom. visszaállítom a root ot meg a gyári recoveryt, leszedem a teló memóriájából az árulkodó mappákat, azt holnap bemegyek rájuk borítani az asztalt :) még van 10 hónap garim rá. szerintem kicserélik. (Viszem nekik a screenshot okat is..)

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1374 Dátum: 2013, 01 17, 22:09:47 »
Eddig 1 évig semmi gond nem volt vele, nem hiszem. Sőt eddig csak akkuról ment, mert nem volt autós tartóm és tölőm így azt kizárnám.
Titaniummal meg első visszaállításkor jól elrontottam mindent, tehettem is újra fel a ROM ot. Utána már csak egyesével kézzel kijelölve csak a fontos programjaimat tettem vissza, semmi rendszeralkalmazást.

Képet nézd meg frissítettem. kb ugyanúgy néz ki mint CM10 alatt.
Én egyértelműen az aksit hibáztatom. visszaállítom a root ot meg a gyári recoveryt, leszedem a teló memóriájából az árulkodó mappákat, azt holnap bemegyek rájuk borítani az asztalt :) még van 10 hónap garim rá. szerintem kicserélik. (Viszem nekik a screenshot okat is..)

Akkor tenyleg csak aksi lehet.
Lehet, hogy hulyen hangzik, de nem hulyesg a screenshot , mert ezt maskepp nem tudod `bizonyitani`. Azert majd egy beszamolot kernek, hogy mi lett a vege.