2024, 11 26, 01:53:39
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Galaxy S PLUS általános beszélgetés  (Megtekintve 288872 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető mACSman

• Nem: Férfi
  • PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Primo
  • PDA: GalaxyS6 Edge G925F
Re: Re: Re: Re: Galaxy S PLUS általános beszélgetés
« Reply #1325 Dátum: 2013, 01 09, 17:17:45 »
You are not allowed to view links. Register or Login
te az kvázi teljesen normális. amiket mutogatnak 2-3 napos aksi időt, az parasztvakítás kb. annyi, hogy 2-3 óránként ránéz a telóra. nekem mail, zene, hívás, de este felé már kell neki a töltő.
akkor bír bő 1,5 napot, ha hétvégén otthon vagyok, és pár hívás van csak
Ez pontosan így van!
Csináltam már én is 3 napos aksi időt, de akkor szinte sírva néztem rá hogy ne fogyjon az akku :)
Ha használod, akkor max. 1 nap  :D
Galaxy S6 Edge
ROM: CarHDRom V.16
Kernel: HackerKernel v7
Recovery: TWRP 2.8.7.1
Modem: G925FXXU3QOKD

Nem elérhető Flak88

• PFC Fan
    • facebook
  • Navigáció / Navigation: Mio C510
  • PDA: Lenovo A916
  • PDA ROM: 4.4.2
Re: Re: Re: Re: Re: Galaxy S PLUS általános beszélgetés
« Reply #1326 Dátum: 2013, 01 09, 17:36:29 »
Ez pontosan így van!
Csináltam már én is 3 napos aksi időt, de akkor szinte sírva néztem rá hogy ne fogyjon az akku :)
Ha használod, akkor max. 1 nap  :D

Viszont, kipróbáltam a Juice Defendert (pro), és ha kellőképpen elmerülünk a beállításokba, nagyon sokat segít! Ha nem piszkálom folyamatosan (ezt reggeltől munkaidő végéig bírtam, ami négy- fél öt kb.), 85%-on állt. Annyira megörültem, hogy estére le is merítettem.
Szóval ez a progi annak biztos nagyon jó, aki nem b..ogatja folyamatosan. De hát ez nálunk alapkövetelmény! :D

I9001 powered by MIUI

Nem elérhető Swy00

• PFC Fan
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Galaxy S PLUS általános beszélgetés
« Reply #1327 Dátum: 2013, 01 09, 19:21:03 »
Viszont, kipróbáltam a Juice Defendert (pro), és ha kellőképpen elmerülünk a beállításokba, nagyon sokat segít! Ha nem piszkálom folyamatosan (ezt reggeltől munkaidő végéig bírtam, ami négy- fél öt kb.), 85%-on állt. Annyira megörültem, hogy estére le is merítettem.
Szóval ez a progi annak biztos nagyon jó, aki nem b..ogatja folyamatosan. De hát ez nálunk alapkövetelmény! :D

I9001 powered by MIUI
De ezek a programok mind ilyen kamuhülyeségek h kikapcsolja neked a wifit, meg ilyenek, meg lekapcsolja a gpst. Ki hagyja bekapcsolva? Egyszer megemlítettem egy csajnak h nem árt ha kikapcsolja a galaxy s-én a wifit mert h akkor kibír egy napot is esetleg.:D na az ilyeneknek való ez a program nem? Csak a vicc kedvéért mondom h a válasza az volt, h ilyenkor nin fent wifin ezért nem is fogyszt, de jó mert ha a villamossal elmegy a meki előtt, egy pillanatra is, akkor egyből jönnek az értesítések! -.-

Nem elérhető Lavina88

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Waze, Igo Primo
  • PDA: I9001 XXKPL
  • PDA ROM: 4.1.2
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Galaxy S PLUS általános beszélgetés
« Reply #1328 Dátum: 2013, 01 09, 19:26:03 »
De ezek a programok mind ilyen kamuhülyeségek h kikapcsolja neked a wifit, meg ilyenek, meg lekapcsolja a gpst. Ki hagyja bekapcsolva? Egyszer megemlítettem egy csajnak h nem árt ha kikapcsolja a galaxy s-én a wifit mert h akkor kibír egy napot is esetleg.:D na az ilyeneknek való ez a program nem? Csak a vicc kedvéért mondom h a válasza az volt, h ilyenkor nin fent wifin ezért nem is fogyszt, de jó mert ha a villamossal elmegy a meki előtt, egy pillanatra is, akkor egyből jönnek az értesítések! -.-
ilyen nő kell nekem...

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-I9001-ről

Nem elérhető Flak88

• PFC Fan
    • facebook
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Galaxy S PLUS általános beszélgetés
« Reply #1329 Dátum: 2013, 01 09, 22:25:25 »

Most ezt nem igazán értem, amit írsz. Teljes mértékben, aprólékosan  konfigurálható, és valóban kikapcsolja a wifit, miután ő maga, mármint a program, bekapcsolta... és csak akkor, amikor a memójában tárolt wifihez tud csatlakozni. Figyel a 2g - 3g váltásra, az adatkapcsolatod nem megy folyamatosan, csak ahogy beállítottad, és még ezer féle módon óvja az akksit és a pénztárcát.

Ha "kamuhülyeség", akkor ügyesen megcsinálták, én mindenesetre egy próbára bátran ajánlom bárkinek. Reggeltől kis szünetekkel nyúzom a vasat, 21.00-kor tettem 68%-kal a töltőre. Ez nálam nem hogy nem rossz, de csúcs. :)

Olvass vagy kérdezz utána, működik.

I9001 powered by MIUI

Nem elérhető Swy00

• PFC Fan
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Galaxy S PLUS általános beszélgetés
« Reply #1330 Dátum: 2013, 01 09, 22:37:25 »
Most ezt nem igazán értem, amit írsz. Teljes mértékben, aprólékosan  konfigurálható, és valóban kikapcsolja a wifit, miután ő maga, mármint a program, bekapcsolta... és csak akkor, amikor a memójában tárolt wifihez tud csatlakozni. Figyel a 2g - 3g váltásra, az adatkapcsolatod nem megy folyamatosan, csak ahogy beállítottad, és még ezer féle módon óvja az akksit és a pénztárcát.

Ha "kamuhülyeség", akkor ügyesen megcsinálták, én mindenesetre egy próbára bátran ajánlom bárkinek. Reggeltől kis szünetekkel nyúzom a vasat, 21.00-kor tettem 68%-kal a töltőre. Ez nálam nem hogy nem rossz, de csúcs. :)

Olvass vagy kérdezz utána, működik.

I9001 powered by MIUI
De csak a kikapcsolásokkal segít, egyebet nem tud tenni, de kipróbálom, utáma becsmérlem. azt tudom h mennyire programozható, nekem az alapkoncepcuóm a just in time elven az h mindig megjöjjön minden frissen és ne késsen egy percet sem. Mint pl a szifonnál h ha írnak egyből ott legyen. Mindezt egy munkanap végéig tudja. De még ott nem tartunk. Mindenesetre kipróbálom, biztos h igazad van, csak nem akarom feladni a folyamatos 3gmet meg a nyomkodást holmi akku miatt:D de még most le is kapom és meglesem a progit.

Nem elérhető Flak88

• PFC Fan
    • facebook
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Galaxy S PLUS általános beszélgetés
« Reply #1331 Dátum: 2013, 01 09, 22:47:37 »
De csak a kikapcsolásokkal segít, egyebet nem tud tenni, de kipróbálom, utáma becsmérlem. azt tudom h mennyire programozható, nekem az alapkoncepcuóm a just in time elven az h mindig megjöjjön minden frissen és ne késsen egy percet sem. Mint pl a szifonnál h ha írnak egyből ott legyen. Mindezt egy munkanap végéig tudja. De még ott nem tartunk. Mindenesetre kipróbálom, biztos h igazad van, csak nem akarom feladni a folyamatos 3gmet meg a nyomkodást holmi akku miatt:D de még most le is kapom és meglesem a progit.

Egyebet nem is tehetne, hiszen akkukapacitást növelni nem tud. ;)
Ha másodpercre pontosan akarod az emileket és egyebeket kapni, akkor nem fog tetszeni, éppen ez a lényege, hogy nem használ semmit folyamatosan, a beállított időintervallumokban lép a wifire vagy hálózatra, minél gyakrabban, annál több energiát fogyasztva.

Ki fogunk kapni Szabadgy-től, ez nem kifejezetten S Plus téma... :D

I9001 powered by MIUI

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
  • PDA: Nexus 4, Nexus 7
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Galaxy S PLUS általános beszélgetés
« Reply #1332 Dátum: 2013, 01 10, 09:08:16 »
Ha másodpercre pontosan akarod az emileket és egyebeket kapni, akkor nem fog tetszeni, éppen ez a lényege, hogy nem használ semmit folyamatosan, a beállított időintervallumokban lép a wifire vagy hálózatra, minél gyakrabban, annál több energiát fogyasztva.

I9001 powered by MIUI

a téma jó, de megmondom őszintén, hogy én már ezzel az aksis dologgal nem foglalkozom. Tudom, hogy mennyit bír az én használatom mellett. Igazából, ha állandóan úton lennék, akkor vennék pót aksit, ma már 1-2 ezer HUF-ért kapsz.

De találtam 2 cikk féleséget. Érdemes elolvasni.

Ez az aksiról szól:

Ez pedig Settings profile app-ról, amivel tudod ütemezni a feladatokat:

sok hasonló progi létezik. Biztos vannak jobbak, és kevésbbé jobbak.
Nexus 4 - 4.4 Mahid + Franco kernel
Nexus 7 (2012) - 5.0.1 Euphoria + stock kernel

Nem elérhető Swy00

• PFC Fan

I9001 powered by MIUI
Cpu és graf megjelenítésen tudna spórolni, de mint látom ezt meg is teszi. Most tesztelem, majd meglátjuk h mekkora sikerrel.

Nem elérhető Zotya329

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy S3
  • PDA ROM: 4.1.2 I9300XXEMG4
Re: Re: Re: Galaxy S PLUS általános beszélgetés
« Reply #1334 Dátum: 2013, 01 10, 16:54:17 »
És ezekre a bajokra mit mondtak? Ezek elég kérdéses dolgpk. Nézőpont függő mindegyik. Sztem elő se vették a zacsiból.

A Tré-nél szerinted mit szoktak ilyenkor mondani? :)
Legyalulja a ROM-ot, visszateszi ugyanazt... Aztán csókolom... Hiba elhárítva.
Ja igen...
Annyit azért megjegyzett halkan, hogy... "hát ugye az automatikus szinkronizálás, meg valamelyik program..."
Mondom jól van... Nem vagyok paraszt, nem kell vakítani... Add ide a cuccost, aztán húztam innen.
Nem érek rá ilyen  censored ságokra.
Sose feledd a tizenegyedik parancsolatot: ne hagyd, hogy elkapjanak!

Nem elérhető Zotya329

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy S3
  • PDA ROM: 4.1.2 I9300XXEMG4
« Reply #1335 Dátum: 2013, 01 10, 16:56:59 »
Éppen ezt akartam mondani, ha azt vesszük, mindegyikünk (gondolom én :P ) vasa begolyózik néha - pláne mert folyamatosan bizgeréljük ;) - és az akksimerülés is, ugye... hát az nagyon relatív. Ha egész nap a kezemben van, és nyomkodom, akkor 16 óra körül magától elindul a töltő felé. :D

I9001 powered by MIUI

Na igen... Ezzel természetesen én is tisztában vagyok.
De az azért mégsem járja, hogy leveszem a töltőről 100%...
Félreteszem, mert marhára nem akarok vele semmit csinálni... (nincs wifi, nincs mobilnet)
Két óra múlva ránézek, aztán 80%...

Szóval ez nem az igazi...
Sose feledd a tizenegyedik parancsolatot: ne hagyd, hogy elkapjanak!

Nem elérhető Lavina88

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Waze, Igo Primo
  • PDA: I9001 XXKPL
  • PDA ROM: 4.1.2
Re: Re: Re: Re: Re: Galaxy S PLUS általános beszélgetés
« Reply #1336 Dátum: 2013, 01 10, 17:53:33 »
Félreteszem, mert marhára nem akarok vele semmit csinálni... (nincs wifi, nincs mobilnet)

nekem max 5-8%ot merül 0 hasznalat mellett 2 Óra alatt. Sőt maga a rom vagy nemtom (en semmit nem töltöttem le hozza) kilovi a wifit ha alvó módban van. Csak arra a kicsi időre használja amikor gmailbol a beállított intervallum ban szinkronizalja a mailjaim

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1337 Dátum: 2013, 01 10, 18:41:31 »

2 óra alatt 20% biztos nem klafa! :(
aksi használatra mit hoz? melyik van nagy százalékban?

Nem elérhető pajzi

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Nexus 4
  • PDA ROM: 4.2.2
Re: Galaxy S PLUS általános beszélgetés
« Reply #1338 Dátum: 2013, 01 10, 22:20:52 »
Nalam brutal hasznalat mellett kb. 5 perc alatt 3% :) ha nyugiban pihen akkor meg fel ora alatt 1%.

Ket uj javaslat a tobbiekhez:

- CPU-Spy, tedd fel, hagyd mondjuk 10 percig (elvileg meg ennyi sem kel) pihenni es nezd meg utana, hogy toltott-e idot a proci deep-sleepben (asszem ennek meg 2.6 alatt is igy kell lennie)

- Battery Monitor Widget (author 3C) - asztalra widget kirak, indit, settings, calibration, battery cap.: 1650 + history, save history, update rate izles szerint (en 5 percet hasznalok)
Ennek mar tobb ido kell, hogy mutasson is valamit. Hosszu tavon latsz szep grafikonokat, a merulesrol, ill. szamositva is a history gombnal: a mA lesz a lenyeges eloszor, toltesnel +600, eros hasznalatnal -700-800, alvasnal -20-40. Valamint az akksi allapotara is tudsz majd kovetkeztetni a calibration ful alatt, ha megvolt egy teljes toltes, lemerules ciklus.

(A measured resz nem fog stimmelni, szerintem azert nem, mert samsungnal nem tokeletes ez az app, mert ha tolton van, akkor csak annyit lat, hogy +600-al tolton van, de nem vonja le belole az aktualis fogyasztast. Bar ennek most utana olvasok)

Nem elérhető Swy00

• PFC Fan
Cpu és graf megjelenítésen tudna spórolni, de mint látom ezt meg is teszi. Most tesztelem, majd meglátjuk h mekkora sikerrel.
Jool spoorol ha nem kell az adatkapcsolat meg ha óránként egyszer nézel rá, de a program is vesz le magának keveset. Persze kérdés h mennyi a megtérülés amennyit nyersz és veszítesz vele. Ha nem kell a fb meg fb msn akkor elvan ofgline a teló. de én az sms helyett is a fb chatet/msn-t használom így edge-ben legalább fent van a teló mindig.

Nem elérhető Flak88

• PFC Fan
    • facebook
Jool spoorol ha nem kell az adatkapcsolat meg ha óránként egyszer nézel rá, de a program is vesz le magának keveset. Persze kérdés h mennyi a megtérülés amennyit nyersz és veszítesz vele. Ha nem kell a fb meg fb msn akkor elvan ofgline a teló. de én az sms helyett is a fb chatet/msn-t használom így edge-ben legalább fent van a teló mindig.

Ugyanígy vagyok én is, szintén fb chat és msn. De be tudod állítani, hogy mittudomén félóránként vagy negyedóránként lépjen fel, és (majdnem) ugyanúgy megkapod az üzeneteket.

I9001 powered by MIUI

Nem elérhető Swy00

• PFC Fan
Ugyanígy vagyok én is, szintén fb chat és msn. De be tudod állítani, hogy mittudomén félóránként vagy negyedóránként lépjen fel, és (majdnem) ugyanúgy megkapod az üzeneteket.

I9001 powered by MIUI
Jaja ez lesz majd. Bár néha nem tiszta a magyarázat, de így fogom beállítani és 2gre kapcsolom és aklor már szinte termelődni fog azzáram!:D

Nem elérhető mcpeet10

• Navigáció / Navigation: Samsung Galaxy S Plus
  • PDA: Samsung Galaxy S Plus
  • PDA ROM: CM10 by Ivendor Release 2.5 + CastagnaIT v11.0
« Reply #1342 Dátum: 2013, 01 12, 11:59:44 »
Sziasztok! Arra gondoltam felrakok egy Ginger romot, mert igazából nekem sokkal jobban bejön mint az ICS. Megpróbáltam, és még próbálom a Ginger Revenge nevű romot, viszont a tegnap frissítés is fagyogat, az xy alkalmazás leállt stb... Ti melyiket használtátok, vagy használjázok? Szerintetek melyik a legstabilabb?
Köszi a válaszokat :)

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1343 Dátum: 2013, 01 12, 12:04:39 »
Sziasztok! Arra gondoltam felrakok egy Ginger romot, mert igazából nekem sokkal jobban bejön mint az ICS. Megpróbáltam, és még próbálom a Ginger Revenge nevű romot, viszont a tegnap frissítés is fagyogat, az xy alkalmazás leállt stb... Ti melyiket használtátok, vagy használjázok? Szerintetek melyik a legstabilabb?
Köszi a válaszokat :)

JB-t nem próbáltál?
Ha egyébként GB-t akarsz visszatenni, akkor szerintem jobban jársz egy hivatalos 2.3.6 value pack-kal.

Nem elérhető mcpeet10

• Navigáció / Navigation: Samsung Galaxy S Plus
  • PDA: Samsung Galaxy S Plus
  • PDA ROM: CM10 by Ivendor Release 2.5 + CastagnaIT v11.0
Re: Re: Galaxy S PLUS általános beszélgetés
« Reply #1344 Dátum: 2013, 01 12, 12:09:44 »
JB-t nem próbáltál?
Ha egyébként GB-t akarsz visszatenni, akkor szerintem jobban jársz egy hivatalos 2.3.6 value pack-kal.

Próbáltam csak nem tetszik hogy nagyon lebutítják. Nagyjából az összes JB romban az alkalmazások háttere fekete pl. a YouTube. Meg a kamera sem tetszik, hogy akad a videózás közben, mindig leáll stb...

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
Re: Re: Galaxy S PLUS általános beszélgetés
« Reply #1345 Dátum: 2013, 01 12, 12:13:49 »
Próbáltam csak nem tetszik hogy nagyon lebutítják. Nagyjából az összes JB romban az alkalmazások háttere fekete pl. a YouTube. Meg a kamera sem tetszik, hogy akad a videózás közben, mindig leáll stb...

sajna még lehetnek hibák...ez nem kétséges.
ma ha lesz időm felteszem én is vmelyik JB-t. kíváncsi leszek :)

Nem elérhető Vin3553

• PDA: Samsung Galaxy S Plus GT-I9001
  • PDA ROM: [ROM][PMEM][JB][4.2.2][JDQ39E] CyanogenMod 10.1 by ADC-Team - Release 6 - Kernel 3.4.X
« Reply #1346 Dátum: 2013, 01 15, 19:18:21 »
Sziasztok!

Lehet már 500x megkérdezték előttem, csak én nem vettem észre (ha így van ne haragudjatok). Szóval a kérdésem a következő:

1 év SGS 2.3.2. gyári rom után úgy éreztem eljött a váltás ideje, átolvastam mindent amit tudtam itt a fórumon, így került fel a telefonra CyanogenMod 10 by ivendor - Alpha 6.

Minden nagyon szép és jó, kernelt nem cseréltem, illetve nem is formáztam a fájlrendszert (nemtudom hogy ez nagy hiba e. ) Nagyjából szépen fut, bár néha azért meg tudom akasztani.

Aksi furcsán viselkedett, meg gyorsan lemerült, így csináltam egy battery calibration -t. Itt vettem észre hogy a telefon mV helyett V ban írja a feszültséget. Tehát mindig csak annyit látok hogy 3 mV vagy 4 mV. gondolom 3-4000 mV akar lenni.

Ez normális? esetleg lehet ellene tenni valamit?
CyanogenMod 10 by ivendor - Alpha 6 jó választás volt?

Köszönöm a válaszokat!
Vin

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1347 Dátum: 2013, 01 15, 20:42:39 »
Sziasztok!

Lehet már 500x megkérdezték előttem, csak én nem vettem észre (ha így van ne haragudjatok). Szóval a kérdésem a következő:

1 év SGS 2.3.2. gyári rom után úgy éreztem eljött a váltás ideje, átolvastam mindent amit tudtam itt a fórumon, így került fel a telefonra CyanogenMod 10 by ivendor - Alpha 6.

Minden nagyon szép és jó, kernelt nem cseréltem, illetve nem is formáztam a fájlrendszert (nemtudom hogy ez nagy hiba e. ) Nagyjából szépen fut, bár néha azért meg tudom akasztani.

Aksi furcsán viselkedett, meg gyorsan lemerült, így csináltam egy battery calibration -t. Itt vettem észre hogy a telefon mV helyett V ban írja a feszültséget. Tehát mindig csak annyit látok hogy 3 mV vagy 4 mV. gondolom 3-4000 mV akar lenni.

Ez normális? esetleg lehet ellene tenni valamit?
CyanogenMod 10 by ivendor - Alpha 6 jó választás volt?

Köszönöm a válaszokat!
Vin

Barmelyik telefont vagy romot meg lehet akasztani. :) ezen ne lepodj meg. Barmikor lehetnek olyan combok pl. Hogy netezel aztan inditasz egy jatekot es akkor belassul,stb. Ezzel sajna nem tudsz mit csinalni.

Battery calibration progival ne foglalkozz mit ir ki. En is azt hasznaltam, es minden oke nalam. Ott max rosszul irtak ki a mertekegyseget. Magyarul nincs baja az aksidnak.

CM 10 by invendor jo valasztas volt

Nem elérhető Vin3553

• PDA: Samsung Galaxy S Plus GT-I9001
  • PDA ROM: [ROM][PMEM][JB][4.2.2][JDQ39E] CyanogenMod 10.1 by ADC-Team - Release 6 - Kernel 3.4.X
« Reply #1348 Dátum: 2013, 01 17, 13:52:17 »
Üdv!

Köszi a választ! :)

Ma viszont akadt egy problémám. Képet csatoltam.

Reggel feltöltöttem fullra a telefont, elmentem, majd kb 2 óra múlva autóba ültem, telefonon bekapcsoltam a navigációt (igo) és útnak indultam.. a telefon meg egyszer csak kikapcsolt kb negyed óra után. Bekapcsoltam, kiírta hogy 3% on van az aksi.. mondom szuper. gyorsan feltettem autós töltőre, de asszem ekkor is változott az aksi % 13-14 re asszem. Valami tipp hogy mi is történt? elvileg a kalibrációt jól megcsináltam. Nem tudom hova tenni a dolgot. Aksim adta meg magát?

Üdv
Vin

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1349 Dátum: 2013, 01 17, 14:07:40 »
Üdv!

Köszi a választ! :)

Ma viszont akadt egy problémám. Képet csatoltam.

Reggel feltöltöttem fullra a telefont, elmentem, majd kb 2 óra múlva autóba ültem, telefonon bekapcsoltam a navigációt (igo) és útnak indultam.. a telefon meg egyszer csak kikapcsolt kb negyed óra után. Bekapcsoltam, kiírta hogy 3% on van az aksi.. mondom szuper. gyorsan feltettem autós töltőre, de asszem ekkor is változott az aksi % 13-14 re asszem. Valami tipp hogy mi is történt? elvileg a kalibrációt jól megcsináltam. Nem tudom hova tenni a dolgot. Aksim adta meg magát?

Üdv
Vin

WTF!

háát. nem tudom, ha egyszeri akkor hip-hup hurrá!
Furcsa, mert a kép alapján olyan, hogy egyik pillanatról a másikra 0-ra ment le. Ilyet még nem láttam!

kövessük nyomon....egyelőre nincs ötletem.  :(