2024, 11 29, 10:51:50
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Galaxy S PLUS általános beszélgetés  (Megtekintve 289151 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Vin3553

• Nem: Férfi
  • PDA: Samsung Galaxy S Plus GT-I9001
  • PDA ROM: [ROM][PMEM][JB][4.2.2][JDQ39E] CyanogenMod 10.1 by ADC-Team - Release 6 - Kernel 3.4.X
Re: Galaxy S PLUS általános beszélgetés
« Reply #1375 Dátum: 2013, 01 17, 22:11:50 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Akkor tenyleg csak aksi lehet.
Lehet, hogy hulyen hangzik, de nem hulyesg a screenshot , mert ezt maskepp nem tudod `bizonyitani`. Azert majd egy beszamolot kernek, hogy mi lett a vege.

Mindenképp! :)

Nem elérhető Vin3553

• PDA ROM: [ROM][PMEM][JB][4.2.2][JDQ39E] CyanogenMod 10.1 by ADC-Team - Release 6 - Kernel 3.4.X
« Reply #1376 Dátum: 2013, 01 17, 22:41:38 »
Lenne egy kérdésem. Honnan tudom, hogy sikerült e az unroot?

Sikerült visszatenni a stock recovery-t, bár kicsit megijesztett mikor puff sötétség azt újraindult, de szerencsére utána bejött a gyári. Lefuttattam az unroot ot. Telefonban észrevettem h superuser app még fent van, rányomtam az eltávolításra.. pörgött pörgött, semmi, újraindítottam de most szerencsére eltűnt.

Szóval most sikerült az unroot vagy nem?

Nem elérhető Flak88

• PFC Fan
    • facebook
  • Navigáció / Navigation: Mio C510
  • PDA: Lenovo A916
  • PDA ROM: 4.4.2
Re: Re: Galaxy S PLUS általános beszélgetés
« Reply #1377 Dátum: 2013, 01 17, 23:13:14 »
Masik....IGO. Ha jol tudom hivatalos igo nincs erre a telora.

Csak egy mondat erejéig: olvastam, és saját tapasztalatom is, hogy az iGo rettenetesen szívja az akksit, annyira, hogy töltő nélkül szinte nem is lehet használni, viszont töltés közben meg annyira forrósodik a telefon, hogy lekapcsolja a töltőt, ezt többször is tapasztaltam, meg írták mások is. Nem ez lehet a gebasz?

I9001 powered by MIUI

Nem elérhető Vin3553

« Reply #1378 Dátum: 2013, 01 17, 23:51:53 »
Csak egy mondat erejéig: olvastam, és saját tapasztalatom is, hogy az iGo rettenetesen szívja az akksit, annyira, hogy töltő nélkül szinte nem is lehet használni, viszont töltés közben meg annyira forrósodik a telefon, hogy lekapcsolja a töltőt, ezt többször is tapasztaltam, meg írták mások is. Nem ez lehet a gebasz?
I9001 powered by MIUI

Nekem még soha semmi problémám nem volt vele. Igo nál melegszik, de nem nagyon. Forrósodást én akkor tapasztaltam nagyon mikor töltőn van a teló és közben min. 5-10 percet telefonálok. Néha már zavaróan tudja égetni a fülem.

U.i.: unroot ellenőrzésre végül rájöttem. Megnéztem hogy tudom e törölni a gyári app okat. nem tudtam. +marketen találtam még egy root check app ot ami ezt megerősítette.

Amúgy simán el tudom képzelni, hogy megadta magát az aksi. Több mint 1 éve nyúzom és kb folyamatosan be van kapcsolva.

Nem elérhető Vin3553

« Reply #1379 Dátum: 2013, 01 18, 20:55:37 »
Nos kicsit vicces volt a mai nap.. Délelőtt elindultam bementem T ékhez MOM Parkba.

T1: Ez biztos software hiba. Aksira 1 év gari van, ezért így már pont nem garis (2 hónapja járt le). Jó mondom cseréltem software-t akkor is ugyanez volt a baja. Hátöönemtudja izé.. Aksi meg nincs raktáron.

Elmentem egy másik T be:

T2: Itt éreztem egyedül, hogy szakemberrel beszélek (Mammut1 alja, +1 respekt pont a szervizes részlegüknek). Srác ránézett a grafikonra. Nagy valószínűséggel az aksi cellazárlatos/hibás. (Végre egy normális, logikus válasz! :) ) Viszont náluk sincs raktáron aksi.

Átmentem az Alléba. Mondom ez a baja..stb. Itt se volt aksi.

Beugrott, hogy Alléba van hivatalos Samsung bolt, ó mondom király, hozzáértő emberek. Odamegyek.
Samsungos srác1: Vehetsz aksit, de ez 99% h software hiba.. néztem rá bután. mondom és ezt mire alapozza? Eddig miért volt jó?
Válasza: Telefon nem is tud feszültséget mérni az csak "humbug.." ez SW hiba. ( WTF? mivan???) de ha garis a teló akkor hagyjam itt ráteszik az elérhető legfrissebb rom ot. Mondom király, mindjárt visszahozom csak még van egy kis dolgom.

Mikor visszamentem másik srác volt ott. Neki is elmondtam h ez van. erre ő:

Samsungos srác2: Ez biztosan aksi hiba
(Itt megjegyeztem neki hogy a kollégája 20 perce 99% ban biztos volt benne hogy SW hiba).
Szóval ez színvonal basszus.. Szeretem ha hülyének néznek

Kivettük az aksit, ránézett, mondta is hogy látszik rajta hogy fel van fújódva. Itt kicsit mérges voltam magamra hogy nem néztem meg alaposabban, és nem vettem rögtön észre még otthon, pedig már láttam pár lithium-ion aksit felfújódni. Végül otthagytam a telefont, ingyen kapok valami  censored a kis romot abból baj nem lehet, utána is bármikor fel tudok dobni rá egy sajátot.

2 óra múlva visszamentem a telefonért, visszakaptam, nézem 2.3.3. hát mondtam magamban, hogy nem nagyon fejlődtünk rom téren.. (visszakaptam azt ami eddig is rajta volt, kivéve azt az apróságot, hogy minden adatot leradíroztak..) és amúgy is 2.3.6 ot ígért, de ekkor már nem is érdekelt nagyon.
Kaptam aksit is, bár kicsit drágább volt de már elegem volt az egész napos rohangálásból, így megvettem, szerencsére frissen gyártott gyári akkut kaptam. Aláírtam a szervizes papírt, néz rám, én nézek rá -- Végül, hogy a helyzetet oldjam megkérdeztem hogy: (azt hittem h a kollégájára vár aki a gépnél ült.. )

??? Kifizethetném ???

Erre odaböfögi nekem hogy ARRA VÁROK.. hát mondom szép.. Mondjuk pl megkérdezhette volna h készpénzzel vagy kártyával óhajtok fizetni, vagy megkérhetett volna hogy fáradjak a kasszához.. vagy valami.
Szóval volt szerencsém ma is érdekes embereket megismerni.

Azt a tanácsot kaptam, hogy 10 órát kikapcsolt telefon mellett töltsem az aksit így majd holnap megy vissza rá a főzött rom.

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
  • PDA: Nexus 4, Nexus 7
« Reply #1380 Dátum: 2013, 01 18, 21:54:31 »
Nos kicsit vicces volt a mai nap.. Délelőtt elindultam bementem T ékhez MOM Parkba.

T1: Ez biztos software hiba. Aksira 1 év gari van, ezért így már pont nem garis (2 hónapja járt le). Jó mondom cseréltem software-t akkor is ugyanez volt a baja. Hátöönemtudja izé.. Aksi meg nincs raktáron.

Elmentem egy másik T be:

T2: Itt éreztem egyedül, hogy szakemberrel beszélek (Mammut1 alja, +1 respekt pont a szervizes részlegüknek). Srác ránézett a grafikonra. Nagy valószínűséggel az aksi cellazárlatos/hibás. (Végre egy normális, logikus válasz! :) ) Viszont náluk sincs raktáron aksi.

Átmentem az Alléba. Mondom ez a baja..stb. Itt se volt aksi.

Beugrott, hogy Alléba van hivatalos Samsung bolt, ó mondom király, hozzáértő emberek. Odamegyek.
Samsungos srác1: Vehetsz aksit, de ez 99% h software hiba.. néztem rá bután. mondom és ezt mire alapozza? Eddig miért volt jó?
Válasza: Telefon nem is tud feszültséget mérni az csak "humbug.." ez SW hiba. ( WTF? mivan???) de ha garis a teló akkor hagyjam itt ráteszik az elérhető legfrissebb rom ot. Mondom király, mindjárt visszahozom csak még van egy kis dolgom.

Mikor visszamentem másik srác volt ott. Neki is elmondtam h ez van. erre ő:

Samsungos srác2: Ez biztosan aksi hiba
(Itt megjegyeztem neki hogy a kollégája 20 perce 99% ban biztos volt benne hogy SW hiba).
Szóval ez színvonal basszus.. Szeretem ha hülyének néznek

Kivettük az aksit, ránézett, mondta is hogy látszik rajta hogy fel van fújódva. Itt kicsit mérges voltam magamra hogy nem néztem meg alaposabban, és nem vettem rögtön észre még otthon, pedig már láttam pár lithium-ion aksit felfújódni. Végül otthagytam a telefont, ingyen kapok valami  censored a kis romot abból baj nem lehet, utána is bármikor fel tudok dobni rá egy sajátot.

2 óra múlva visszamentem a telefonért, visszakaptam, nézem 2.3.3. hát mondtam magamban, hogy nem nagyon fejlődtünk rom téren.. (visszakaptam azt ami eddig is rajta volt, kivéve azt az apróságot, hogy minden adatot leradíroztak..) és amúgy is 2.3.6 ot ígért, de ekkor már nem is érdekelt nagyon.
Kaptam aksit is, bár kicsit drágább volt de már elegem volt az egész napos rohangálásból, így megvettem, szerencsére frissen gyártott gyári akkut kaptam. Aláírtam a szervizes papírt, néz rám, én nézek rá -- Végül, hogy a helyzetet oldjam megkérdeztem hogy: (azt hittem h a kollégájára vár aki a gépnél ült.. )

??? Kifizethetném ???

Erre odaböfögi nekem hogy ARRA VÁROK.. hát mondom szép.. Mondjuk pl megkérdezhette volna h készpénzzel vagy kártyával óhajtok fizetni, vagy megkérhetett volna hogy fáradjak a kasszához.. vagy valami.
Szóval volt szerencsém ma is érdekes embereket megismerni.

Azt a tanácsot kaptam, hogy 10 órát kikapcsolt telefon mellett töltsem az aksit így majd holnap megy vissza rá a főzött rom.

Tanulsagos sztori! Koszi, hogy megosztottad! En mar az elso utan aksit kertem volna, vagy felejtsuk el egymast. :D
A lenyeg, hogy minden rendben van most mar! /egyebkent ez a toltsd 10 orat kikapcsolva szerintem bullshit/ de legyen ugy ahogy ok mondtak. Legyen nekik igazuk, ezen mar ugy se mulik semmi.

Annyira a romok es a szoftverek menten gondolkoztunk, hogy az aksit meg se neztuk, amire gyanakodrunk. :) jellemzo.  :D

Az hogy melyik uzletben mennyire ertenek hozza, es hogyan viselkednek az mar masik kerdes.

Nexus 4 - 4.4 Mahid + Franco kernel
Nexus 7 (2012) - 5.0.1 Euphoria + stock kernel

Nem elérhető Vin3553

« Reply #1381 Dátum: 2013, 01 18, 22:21:54 »
Annyira a romok es a szoftverek menten gondolkoztunk, hogy az aksit meg se neztuk, amire gyanakodrunk. :) jellemzo.  :D

Hát jah. Bár én itthon kivettem az aksit, de nem nagyon figyeltem erre, meg nem egy hatalmas dudor van rajta. csak az újjal összehasonlítva tűnik fel a különbség. Majd lehet csinálok egy "összehasonlító fotót".

Nem elérhető Vin3553

« Reply #1382 Dátum: 2013, 01 19, 02:22:55 »
Milyen kernelt tegyek fel? CyanogenMod 10 by ivendor - Alpha 6.

idegesít hogy nem írja rendesen az akku feszültséget. vagy 3 mV ot vagy 4 mV ot. már átolvastam a fél xda t de nem találtam semmi értelmeset.

CastagnaIT Kernel jó ehhez? kernelt még sosem cseréltem, ebben kezdő vagyok :(

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1383 Dátum: 2013, 01 19, 09:59:58 »
Milyen kernelt tegyek fel? CyanogenMod 10 by ivendor - Alpha 6.

idegesít hogy nem írja rendesen az akku feszültséget. vagy 3 mV ot vagy 4 mV ot. már átolvastam a fél xda t de nem találtam semmi értelmeset.

CastagnaIT Kernel jó ehhez? kernelt még sosem cseréltem, ebben kezdő vagyok :(

CastagnaIT, diablo, jaggy, brood kernel....amelyik szimpatikus.

JB kernel topikban megtalalod oket

Nem elérhető Vin3553

« Reply #1384 Dátum: 2013, 01 19, 11:50:04 »
CastagnaIT, diablo, jaggy, brood kernel....amelyik szimpatikus.

JB kernel topikban megtalalod oket

CastagnaIT Kernel v7.6 CFS ment fel rá, de maradt a 3-4 mV ozás.. gondolom akkor a ROM hibája.. (még mindig zavar.. de csak nem ettől megy tönkre az aksi  :oops:  :ima: )

Annyi problémám van, hogy bármit telepítek twrp ből (2.2.1) mindig elkezd bootloop ozni, ezért mindig futtatnom kell a "javító" zip fájlt.

kernel telepítését úgy csináltam, hogy:

1.   Másold fel a fájlt a telefonra
2.   Boot a recovery-be
3.   Telepítsd a kernelt
4.   Wipe cahce
5.   Wipe dalvik cahce
6.   Reboot (normál)  ---------------> itt bootloop olt és ezért rögtön meg is csináltam a Fix premission -t, de azon gondolkodtam, hogy nem kellett e volna neki a rendes boot és csak utána restart és recovery fix premission. (??)

7. bootloop javító zip

8.   Reboot és kész

Amúgy most megy minden, túl nagy változást nem vettem észre..

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1385 Dátum: 2013, 01 19, 12:24:04 »
CastagnaIT Kernel v7.6 CFS ment fel rá, de maradt a 3-4 mV ozás.. gondolom akkor a ROM hibája.. (még mindig zavar.. de csak nem ettől megy tönkre az aksi  :oops:  :ima: )

Annyi problémám van, hogy bármit telepítek twrp ből (2.2.1) mindig elkezd bootloop ozni, ezért mindig futtatnom kell a "javító" zip fájlt.

kernel telepítését úgy csináltam, hogy:

1.   Másold fel a fájlt a telefonra
2.   Boot a recovery-be
3.   Telepítsd a kernelt
4.   Wipe cahce
5.   Wipe dalvik cahce
6.   Reboot (normál)  ---------------> itt bootloop olt és ezért rögtön meg is csináltam a Fix premission -t, de azon gondolkodtam, hogy nem kellett e volna neki a rendes boot és csak utána restart és recovery fix premission. (??)

7. bootloop javító zip

8.   Reboot és kész

Amúgy most megy minden, túl nagy változást nem vettem észre..

szerintem lépjünk túl azon, hogy mit mutat a battery calibration /ha ott nézed a feszültséget!/
más is írta már play-en ezt a hibát. az elmúlt 2 hónapban 3 romot cseréltem, és volt aksi kalibrálás is ezzel a progival, és semmi baj nincs. ez csak egy megjelenítési bug.
Kiírhatna 3 zsák krumplit is, akkor se változik semmit! :)
az aksi nem megy ettől tönkre. ez csak egy megjelenítési bug.

a többire itt válasz, de további felmerült kérdéseket folytassuk a megfelelő helyen pls....kernel vagy twrp.

ha twrp-vel baj van, és látom régebbi verziót írtál, akkor tegyél fel újabbat. egyelőre ezt tudnám javasolni

kernel telepítéshez: ha nem bootol be, akkor azzal egyáltalán nem segítesz, hogy visszamész recovery-be, és nyomsz neki egy fix permission-t. egyébként szerintem nagy hibát nem csináltál!
először próbáld frissíteni a recovery-t

a változás nem mindig szembetűnő. :) a telefon hardware-i képességeit csak kicsivel lehet túl lépni /lásd CPU túlhúzás/. azon kívül inkább csak optimalizálási dolog vannak, amivel lehet javítani a teljesítményt.
Erre való a kernel nem másra :)

Nem elérhető no.in

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy S Plus
  • PDA ROM: cyanogen 10.0.0
Galaxy S Plus Cyanogen Mod 10.0.0. segítség
« Reply #1386 Dátum: 2013, 01 21, 19:31:31 »
Sziasztok!

Telepítettem az sgs plus-omra a Cyanogen mod 10.0.0. stabil verziót majd utána a gappst. A Cyanogen mod tökéletesen működik nincs vele semmi probléma, de viszont nincs marketom nem tudom elérni.. :'(., hogy tehetném elérhetővé? Meg az email fiókot, hogy lehet beállítani mert nem engedi, nem tud kapcsolódni?! Segítsetek! :shock:

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
Re: Galaxy S Plus Cyanogen Mod 10.0.0. segítség
« Reply #1387 Dátum: 2013, 01 21, 19:39:39 »
Sziasztok!

Telepítettem az sgs plus-omra a Cyanogen mod 10.0.0. stabil verziót majd utána a gappst. A Cyanogen mod tökéletesen működik nincs vele semmi probléma, de viszont nincs marketom nem tudom elérni.. :'(., hogy tehetném elérhetővé? Meg az email fiókot, hogy lehet beállítani mert nem engedi, nem tud kapcsolódni?! Segítsetek! :shock:

nincs market app vagy nem tudsz belépni?

mail fiókhoz van fent gmail apps.?

Nem elérhető no.in

• PFC Fan
« Reply #1388 Dátum: 2013, 01 21, 19:48:21 »
market app, nem volt rajta én töltöttem le és tettem fel, de ahogy megnyitom szinte azonnal kilép és semmi, nincs gmail appom, nem tudtam letölteni, mert nem engedett be marketba...

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1389 Dátum: 2013, 01 21, 20:06:18 »
market app, nem volt rajta én töltöttem le és tettem fel, de ahogy megnyitom szinte azonnal kilép és semmi, nincs gmail appom, nem tudtam letölteni, mert nem engedett be marketba...

csatold már be lszi a linket, hogy melyik gapps.zot szedted le. a forrás xda-s oldalt is lszi

Nem elérhető pajzi

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Nexus 4
  • PDA ROM: 4.2.2
« Reply #1390 Dátum: 2013, 01 21, 20:24:32 »

ha csak egy market.apk-t rateszel az nem eleg. komplett google csomagot kell beletenned recoverybol.

innen tolthetsz: You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető no.in

• PFC Fan
« Reply #1391 Dátum: 2013, 01 21, 20:27:37 »
igen, utána olvastam tudom, de ahogy feltettem a cm 10-et utána egyből rá is nyomtam a recoveryben a gapps telepítésére fel is tette minden ok. volt, de még sincs áruház, és ez az amit nem tudok, hogy miért?! próbáljam meg újra recoveryből feltenni a gappsot? vagy mit javasolsz?

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1392 Dátum: 2013, 01 21, 20:28:37 »
igen, utána olvastam tudom, de ahogy feltettem a cm 10-et utána egyből rá is nyomtam a recoveryben a gapps telepítésére fel is tette minden ok. volt, de még sincs áruház, és ez az amit nem tudok, hogy miért?! próbáljam meg újra recoveryből feltenni a gappsot? vagy mit javasolsz?

akkor javasolnám, hogy azt mindenképp tedd fel, mert akkor vmi nem oké!
előtte és utána wipe-t csinálj

Nem elérhető no.in

• PFC Fan
« Reply #1393 Dátum: 2013, 01 21, 20:36:42 »
innen szedtem én is a gappst! rendben akkor meg próbálom feltenni megint, ha csinálok wipe-t az törli a beállítasaimat mindet? (előtte csináljak egy backupot?) bocsi, kezdő vagyok még  :ima:

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1394 Dátum: 2013, 01 21, 20:42:18 »
innen szedtem én is a gappst! rendben akkor meg próbálom feltenni megint, ha csinálok wipe-t az törli a beállítasaimat mindet? (előtte csináljak egy backupot?) bocsi, kezdő vagyok még  :ima:

Ha most raktad fel akkor nem lehet sok beallitasod.
Wipe cache es dalvik csak gyorsito tarakat torli.
Wipe data torol mindent

Nem elérhető no.in

• PFC Fan
« Reply #1395 Dátum: 2013, 01 21, 20:45:20 »
rendben, érrtem! amugy kb. 2napos, azóta nem tudtam megoldani, de ezt megpróbálom! köszönöm az instrukciókat!

Nem elérhető no.in

• PFC Fan
« Reply #1396 Dátum: 2013, 01 21, 20:51:58 »
na megcsináltam, ki is írta, hogy android frissítése (72 lépés) meg is csinálta, bekapcsolt jó minden de a market most sincs!  :D

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1397 Dátum: 2013, 01 21, 20:55:28 »
na megcsináltam, ki is írta, hogy android frissítése (72 lépés) meg is csinálta, bekapcsolt jó minden de a market most sincs!  :D

Csatold mar be lszi hogy melyik xda-s oldalrol es milyen fajlokat szedtel le

Nem elérhető no.in

• PFC Fan
« Reply #1398 Dátum: 2013, 01 21, 21:05:09 »
Innen van a gapps: You are not allowed to view links. Register or Login (20121011
4e9e7ec3c22b0b3471bd05d62b8a659d) ez a második felülről.

kernel verzió: 2.6.35.14-cyanogenmod+tiziano@tiziano-ubuntu #112 Mon Oct 15 22:48:23 CEST 2012

Cyanogen mod verzió: 10-20121226-ivendor-alpha6-arieseve

innen:You are not allowed to view links. Register or Login (a legfelső)

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1399 Dátum: 2013, 01 21, 21:08:19 »
Innen van a gapps: You are not allowed to view links. Register or Login (20121011
4e9e7ec3c22b0b3471bd05d62b8a659d) ez a második felülről.

kernel verzió: 2.6.35.14-cyanogenmod+tiziano@tiziano-ubuntu #112 Mon Oct 15 22:48:23 CEST 2012

Cyanogen mod verzió: 10-20121226-ivendor-alpha6-arieseve

innen:You are not allowed to view links. Register or Login (a legfelső)

Akkor kezd elolrol, marmint a rom frissitestol...wipe mindent es ugy telepits. A vegen a gapps.zipet. aztan meglatjuk mi lesz