Nincs összehasonlítási alapom, ez életem csúcstelója, ezelőtt egy vodkafon 858 volt (a szolgáltató is és az a telefon is csalódás - legalábbis nekem). Ahhoz képest ez a gyöngyszem nem kicsi lépés volt. A tárcámnak sem!
Bocs az off-ért!
I9001 powered by MIUI
ha nem is magasabb kategóriákhoz hasonlítom, hanem az elvileg alatta lévő s1-hez (i9000), akkor is valami nem stimmel szerintem miui fronton. (ics alapú)
nincs optimalizálva véleményem szerint.
anno mikor s1-re feltettem (még 2011. tavaszán) a GB - cm7 alapú miui-t, leesett az állam, hogy mennyivel gyorsabb, jobb memóriahasználatú rom, mint az akkori bármely más custom GB-s rom, nem is beszélve a stockról.
nekem az a sebesség most is elég lenne, de nincs erre a telefonra GB-s miui.
legalább is én nem találok.
anno a felrakása sem volt egyszerű egy miui-nak, a cm7 miatt, de most azt látom, mindenki fél az odintól (na nem itt, hanem a fejlesztőkre gondolok, akik attól tartanak, hogy ha nem cwm-es a telepíthetőség, elpártolnak tőlük) marad a sok "szemét", "temp" , mert tapasztalatból mondom, hogy egy full wipe sem elég néha, de egy particionálással végzett full gyalu, majd úgy cwm-ből egy full wipe + egy format emmc minden gondot megoldott s1-en.
de miről is beszélek.....ami először itt meglepett, hogy ehhez a telefonhoz "való" odin pl. nem is tartalmaz repartitional funkciót.
később (ekkor már s2-őm volt) jött az ics, ami szerintem nem egy jól sikerült dolog SZERINTEM, már ami a scrollozást illeti. minden telefonon még az s3-an is akad, vagy nem is tudom, hogy hogyan írjam le, nehezen indul meg, vagy visszapattan, vagy nem is tudom mi történik a lapozásnál, de engem nagyon zavar....és minden telefonra próbálják erőltetni....
ez itt az s+-nál (MIUI-nál) nagyon is jelen van, teljesen zavaró volt tegnap.
maga az ics amúgy jó lenne, mert a programok indulása, egyes alkalmazások gyorsasága, sebessége jobb, ez kétségtelen!
a JB már nagyon szuper, panasz nem lehet rá, főleg a 4.1.2-es verzió, szerintem az erre a telefonra portólt cm10-es romok biztos szuperül mennek.
sajnos azt olvasom az xda-n, hogy a JB alapú miui ugyan van, de sok hibával működik, így a lányom azt mondta, hogy ne tegyem fel, mert most elégedett a telefonnal.
bocsánat a sok off-ért, de végül is ehhez a telefonhoz tartozó dolgokról és az első benyomásokról írtam.