2024, 11 26, 03:24:40
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Galaxy S PLUS általános beszélgetés  (Megtekintve 288874 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Monk

• Vendég
Re: Galaxy S PLUS általános beszélgetés
« Reply #1250 Dátum: 2012, 12 27, 12:15:33 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Mindenesetre köszönöm a segítséget! :))

A Telemaxban szerviz futárral megúsztad volna három nappal, ha regisztrált a telód a mysamsung oldalon :)

Nem elérhető mcpeet10

• Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: Samsung Galaxy S Plus
  • PDA: Samsung Galaxy S Plus
  • PDA ROM: CM10 by Ivendor Release 2.5 + CastagnaIT v11.0
« Reply #1251 Dátum: 2012, 12 27, 12:18:16 »
A Telemaxban szerviz futárral megúsztad volna három nappal, ha regisztrált a telód a mysamsung oldalon :)

Kár, hogy este már nem néztem fel ide :S akkor odavittem volna.. na mindegy :)

Nem elérhető djhalasi

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy S2
« Reply #1252 Dátum: 2012, 12 27, 14:40:04 »
Sziasztok! Adott egy Galaxy S plus teló. Elvittem függetleníteni egy GSM szervizbe. Felküldték Pestre, úgy került vissza, hogy megcsinálták, de ha belerakok egy Vodás kártyát, akkor kiírja bekapcsolás után, hogy adjam meg a hálózati zár kódját. Mi lehet a gond? Most 2012. szeptemberi android 2.3.6 van rajta (német T-mobileos). Próbáljak rátenni Vodás romot, vagy tegyem vissza a gyárit? Vagy ez sem segítene?

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
  • PDA: Nexus 4, Nexus 7
« Reply #1253 Dátum: 2012, 12 27, 14:42:11 »
Sziasztok! Adott egy Galaxy S plus teló. Elvittem függetleníteni egy GSM szervizbe. Felküldték Pestre, úgy került vissza, hogy megcsinálták, de ha belerakok egy Vodás kártyát, akkor kiírja bekapcsolás után, hogy adjam meg a hálózati zár kódját. Mi lehet a gond? Most 2012. szeptemberi android 2.3.6 van rajta (német T-mobileos). Próbáljak rátenni Vodás romot, vagy tegyem vissza a gyárit? Vagy ez sem segítene?

(szerintem) Rom csere ezen nem segít, ha függetlenül a telód, akkor független más rom-mal is.
Amikor átvetted nem nézted meg helyben, hogy valóban függetlenítették-e?
Nexus 4 - 4.4 Mahid + Franco kernel
Nexus 7 (2012) - 5.0.1 Euphoria + stock kernel

Nem elérhető djhalasi

• PFC Fan
« Reply #1254 Dátum: 2012, 12 27, 15:12:44 »
De megnézte a csaj és szólt is, hogy elvileg megcsinálták, de gyakorlatilag nem működik, így fizetnem sem kellett. Újabb 3 hetet kellett volna várom, ha visszaküldi, úgyhogy inkább elhoztam.

(szerintem) Rom csere ezen nem segít, ha függetlenül a telód, akkor független más rom-mal is.
Amikor átvetted nem nézted meg helyben, hogy valóban függetlenítették-e?

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1255 Dátum: 2012, 12 27, 15:22:06 »
De megnézte a csaj és szólt is, hogy elvileg megcsinálták, de gyakorlatilag nem működik, így fizetnem sem kellett. Újabb 3 hetet kellett volna várom, ha visszaküldi, úgyhogy inkább elhoztam.

akkor nem független a telefonod. a rom cserétől, függetlenül attól, hogy szolgátatói vodás vagy T-s a rom, attól még nem lesz független.
Amit neten láttam függetlenítés, az pedig fizetős.

Nem elérhető pajzi

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Nexus 4
  • PDA ROM: 4.2.2
« Reply #1256 Dátum: 2012, 12 27, 19:48:42 »

Ha azt irja ki, amit irtal, akkor nem sikerult fuggetleniteniuk. Mindegy mit teszel ra, attol meg szolgaltato fuggo lesz.

Ezt a kontaktot megadni nem tudom szabalyos-e itt, mind1, majd a kormomre csapnak...  >:(
En anno fuggetlenitettem ket telefonom nala: You are not allowed to view links. Register or Login
Korrekt, gyors, megvarhattam, a szemem elott csinalta, (ugy emlekszem 2,5k volt), stb. bar o is pesti, a hozzaszolasodbol itelve te pedig nem vagy az.

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1257 Dátum: 2012, 12 27, 20:01:43 »
Ha azt irja ki, amit irtal, akkor nem sikerult fuggetleniteniuk. Mindegy mit teszel ra, attol meg szolgaltato fuggo lesz.

Ezt a kontaktot megadni nem tudom szabalyos-e itt, mind1, majd a kormomre csapnak...  >:(
En anno fuggetlenitettem ket telefonom nala: You are not allowed to view links. Register or Login
Korrekt, gyors, megvarhattam, a szemem elott csinalta, (ugy emlekszem 2,5k volt), stb. bar o is pesti, a hozzaszolasodbol itelve te pedig nem vagy az.

határeset! ;)

friss topik gazda vagyok, úgyhogy ez még belefér a próbaidőm alatt  :D

Nem elérhető djhalasi

• PFC Fan
« Reply #1258 Dátum: 2012, 12 28, 01:04:35 »
Köszi! Sajnos békés megyei vagyok. :( De még megpróbálkozom egy másik gsm szervizben is. Az a baj,h a legtöbb helyen napokat/heteket kell várni, sehol nem csinálják meg azonnal.

Monk

• Vendég
« Reply #1259 Dátum: 2012, 12 29, 01:05:52 »
Köszi! Sajnos békés megyei vagyok. :( De még megpróbálkozom egy másik gsm szervizben is. Az a baj,h a legtöbb helyen napokat/heteket kell várni, sehol nem csinálják meg azonnal.

Gondolom a szolgáltatói függetlenítést 10.100.- Ft-ért nem akarod megcsináltatni, illetve nem éri meg a készülék jelenlegi forgalmi értékét figyelembe véve. Erre "cserébe" nem kell várni.

Nem elérhető mcpeet10

« Reply #1260 Dátum: 2012, 12 30, 16:01:45 »
Amúgy így utólag rájöttem, hogy a SmoothieICS rom amit felraktam, lehetséges, hogy mellé még a diablo kernelt is feldobtam. Úgy rémlik ez alapból húzott kernel... Elfejeltethettem visszakarni 1.4 GHz-re, és lehet 1.8-on kapcsolt ki. Ez következtethette a szervizelést? Így már érthető lenne a procihiba....

SŐőt, azt mondták ha húzva volt nem javítják meg...

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1261 Dátum: 2012, 12 30, 16:06:21 »
Amúgy így utólag rájöttem, hogy a SmoothieICS rom amit felraktam, lehetséges, hogy mellé még a diablo kernelt is feldobtam. Úgy rémlik ez alapból húzott kernel... Elfejeltethettem visszakarni 1.4 GHz-re, és lehet 1.8-on kapcsolt ki. Ez következtethette a szervizelést? Így már érthető lenne a procihiba....

Nem tudom, hogy hova írtam, de erről már beszéltünk, hogy a túlhúzott CPU sokszor jó, de vannak esetek, hogy kifagyhat, újraindulhat, és legrosszabb esetben tönkre vághatja a CPU-t is.
Magával a kernellel nem lehetett baj, mert elég jókat írnak róla, és én is szemezek vele.
Ha valóban CPU hibás lett a telód, akkor csak annyi van, hogy a tiéd ezt nem bírta. :(

Én bármilyen kernelt felteszek csak a default 1401 Mhz-t engedem neki.

De ez már eső után köpönyeg. Vki állandóan 1800 Mhz futtatja a vasat és semmi baj nincs.

Nem elérhető mcpeet10

« Reply #1262 Dátum: 2012, 12 30, 16:10:06 »
Nem tudom, hogy hova írtam, de erről már beszéltünk, hogy a túlhúzott CPU sokszor jó, de vannak esetek, hogy kifagyhat, újraindulhat, és legrosszabb esetben tönkre vághatja a CPU-t is.
Magával a kernellel nem lehetett baj, mert elég jókat írnak róla, és én is szemezek vele.
Ha valóban CPU hibás lett a telód, akkor csak annyi van, hogy a tiéd ezt nem bírta. :(

De ez már eső után köpönyeg. Vki állandóan 1800 Mhz futtatja a vasat és semmi baj nincs.

Persze, én is mindig 1.4 GHz-re rakom a procit ha olyan kernelt rakok fel... Esetleg 1x 2x húzom fel de csak egy Antutu vagy Quadrant teszt erejéig. Igaz, hogy van valami a telefonunk belsejébe ami megjegyzi az adatokat? pl. milyen rom volt rajta, cpu húzás stb... Valamit mondtak, hogy ez alapján nézik meg, hogy volt-e húzva...
És lehetetlen kitörölni így házilag

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1263 Dátum: 2012, 12 30, 16:15:41 »
Persze, én is mindig 1.4 GHz-re rakom a procit ha olyan kernelt rakok fel... Esetleg 1x 2x húzom fel de csak egy Antutu vagy Quadrant teszt erejéig. Igaz, hogy van valami a telefonunk belsejébe ami megjegyzi az adatokat? pl. milyen rom volt rajta, cpu húzás stb... Valamit mondtak, hogy ez alapján nézik meg, hogy volt-e húzva...
És lehetetlen kitörölni így házilag

ilyenről még nem hallottam. Mármint arról, hogy pl. CPU húzást megjegyezne.
Viszont vannak olyan telefonok, amelyekben van úgy nevezett flash counter, ami csak egy bizonyos darabszámú rom cserét eredményez. Persze a nagyok ezt is megoldották már, hogyan lehet lenullázni! :D
XDA I9001 Q&A részben keresgettem, és ott leírják, hogy SGS + ban nincs ilyen számláló.

Nem elérhető mcpeet10

« Reply #1264 Dátum: 2012, 12 30, 16:18:58 »
ilyenről még nem hallottam. Mármint arról, hogy pl. CPU húzást megjegyezne.
Viszont vannak olyan telefonok, amelyekben van úgy nevezett flash counter, ami csak egy bizonyos darabszámú rom cserét eredményez. Persze a nagyok ezt is megoldották már, hogyan lehet lenullázni! :D
XDA I9001 Q&A részben keresgettem, és ott leírják, hogy SGS + ban nincs ilyen számláló.

Igen olyan pl az S2, mint egyik ismerősömnek. Eleinte JIG-gel nullázott, de már egy zip megold mindent :)
Hála Isten! Akkor nagy eséllyel megjavítják! Köszi, hogy segítettél! :)

Nem elérhető Flak88

• PFC Fan
    • facebook
  • Navigáció / Navigation: Mio C510
  • PDA: Lenovo A916
  • PDA ROM: 4.4.2
Re: Re: Galaxy S PLUS általános beszélgetés
« Reply #1265 Dátum: 2012, 12 30, 23:54:22 »

Nekem a broodkernellel 1800. Érdemes visszavennem 1400-ra? És ha igen, hogyan? Még sose piszkáltam a procit.

I9001 powered by MIUI

Nem elérhető tranceboy

• PFC Fan
  • PDA: I9001XXKPL
  • PDA ROM: I9001XXKQE
« Reply #1266 Dátum: 2012, 12 31, 01:19:36 »
Nekem a broodkernellel 1800. Érdemes visszavennem 1400-ra? És ha igen, hogyan? Még sose piszkáltam a procit.

I9001 powered by MIUI

En nem nagyon engednem hogy állandóan 1800 MHz-en ketyegjen,nem hiszem hogy jót tenne a procinak,a helyedben gyorsan lejjebb húznám!  :shock:

Nem elérhető pajzi

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Nexus 4
  • PDA ROM: 4.2.2
« Reply #1267 Dátum: 2012, 12 31, 09:58:10 »
En nem nagyon engednem hogy állandóan 1800 MHz-en ketyegjen,nem hiszem hogy jót tenne a procinak,a helyedben gyorsan lejjebb húznám!  :shock:

en pedig mindig 1.8-on jaratom, ha a kernel engedi  >:(
a magasabb orajeltol alapvetoen semmi baja nem lesz, legfeljeb lefagy. hogy stabil legyen azert kell emelni a feszultseget. na ez mar roviditi a proci elettartalmat, de tonkre nem fog menni tole annyira keveset emelunk rajta. az elettartalom meg... pontos szamokat nem tudok, de mondjuk aranyaiban rendesen hasznalva menne 20 evet, huzva meg lehet, hogy csak 12-ot fog.
viszont ha huzod es nem stabil a kernelbe epitett feszultsegemelessel sem, akkor az a proci egyszeruen nem birja. ez siman pech, akkor megy majd 1.7-en stabilan.

ja igen, jobban melegszik, tobbet fogyaszt. de nem veszes. az android okos, mindig csak annyin megy a proci, amennyin kell neki. cpuspy erdemes nezni, hogy melyik frekin mennyit ment, es ha mar felraktaf fontosabb ellenorizni, hogy deep slepbe elmegy-e. a fo akku zabalo mindig a kijelzo marad, nem az 1.4es, vagy 1.8as cpu

o/

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1268 Dátum: 2012, 12 31, 10:56:50 »

I9001 powered by MIUI

ha jól látom MIUI romod van. Azt nem ismerem annyira, de nézd meg, hogy van-e a beállításokban olyan, hogy teljesítmény. CM9ben van. Ott tudod állítani a CPU frekvenciát.

Ha nem találsz, akkor play-ből szedj le egy olyan progit, amivel tudod állítani. Pl. Antutu CPU master.

egyébként Pajzinak igaza van. Hibába van 1800-ra beállítva, az android úgy is csak akkor használja azt a frekit, ha szükség van rá.
A másik fele viszont, hogy ezek olyan apró kis érzékeny műszerek, hogy nem tudni melyik vas mennyire szereti a túlhúzást. Van amelyiknél semmit semmi hibát se tapasztal az ember, van olyan, ahol pedig fagyástól kezdve bármi előjöhet.

Monk

• Vendég
« Reply #1269 Dátum: 2012, 12 31, 12:49:22 »
1612-őn pörgetem amit a SetCPU alapján olyan arany közép útnak neveznék. Egyelőre semmi túlmelegedés, túlfogyasztás, lefagyás etc. értem ezalatt, hogy az akku sem merül gyorsabban, mint szokott. Egyébként asztali gépeknél sem egészséges a túlhúzott proci és ez érvényes a GPU-ra is!

Monk

• Vendég
« Reply #1270 Dátum: 2012, 12 31, 12:58:00 »
Szkjúzmí! B.Ú.É.K mindenkinek! Mivel éjszakára megyek dolgozni, vagy legalább is úgy tenni, így nem tudom lesz-e még alkalmam a jókívánságokra. Köszönök mindenkinek mindent! Vigyázzatok magatokra!

Üdv, Monk!

Nem elérhető mcpeet10

« Reply #1271 Dátum: 2012, 12 31, 16:37:14 »
Én is Boldog, Örömökben és Jókívánságokban gazdag Új évet kívánok az összes Galaxy S Plus felhasználónak és a szerkesztőségnek is! Köszönöm, hogy segítettetek ha problémám volt! Aztán ne sokat inni az este... ;)

Nem elérhető Flak88

• PFC Fan
    • facebook
« Reply #1272 Dátum: 2012, 12 31, 18:59:52 »
Csatlakozom, BÚÉK kollégák, ti ismeretlen ismerősök, akikhez jó nap mint nap benézni, okosodni, esetleg segíteni... :)

I9001 powered by MIUI

Nem elérhető Flak88

• PFC Fan
    • facebook
Re: Re: Re: Galaxy S PLUS általános beszélgetés
« Reply #1273 Dátum: 2012, 12 31, 19:13:35 »
ha jól látom MIUI romod van. Azt nem ismerem annyira, de nézd meg, hogy van-e a beállításokban olyan, hogy teljesítmény. CM9ben van. Ott tudod állítani a CPU frekvenciát.

Ha nem találsz, akkor play-ből szedj le egy olyan progit, amivel tudod állítani. Pl. Antutu CPU master.

egyébként Pajzinak igaza van. Hibába van 1800-ra beállítva, az android úgy is csak akkor használja azt a frekit, ha szükség van rá.
A másik fele viszont, hogy ezek olyan apró kis érzékeny műszerek, hogy nem tudni melyik vas mennyire szereti a túlhúzást. Van amelyiknél semmit semmi hibát se tapasztal az ember, van olyan, ahol pedig fagyástól kezdve bármi előjöhet.

Érdekes... Átnéztem fülétől a farkáig a Miuit, és sehol nem találtam benne állítási lehetőséget. Próbáltam az Antutut meg 2 másikat a beállításhoz, de mindegyik progi összeomlott valami biztonsági figyelmeztetéssel (természetesen mindenféle engedélyt megadtam nekik). Így kapóra jött, hogy kijött egy frissebb rom a kínaiaktól, hát cseréltem. A saját Arco kernele 1400-as, most azzal ketyeg. Bánja kánya, legalább efelől nyugodt vagyok. :)

I9001 powered by MIUI

Nem elérhető Zoltáno

• PDA: samsung galaxy s Advance
  • PDA ROM: I9070XXLPY
« Reply #1274 Dátum: 2013, 01 01, 09:07:43 »
Sziasztok!  B.U.É.K

Segítséget szeretnék kérni! Particionálni szeretném az sd kártyám /16gb/, de valamiért nem jön össze. Mini tool -al
csináltam meg a partíciót. A telefon azt írta ki mikor csatolni akartam a link2sd-vel ,hogy nem megfelelő a file rendszer csináltam már ext2-3-4ben de semmi. Előre is köszönöm!!

telefonról:
android 4.1.2
i9001 xxkpg
ehndroix 2 12.12.23