2024, 11 26, 05:15:06
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Galaxy S PLUS általános beszélgetés  (Megtekintve 288877 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
  • Nem: Férfi
  • PDA: Nexus 4, Nexus 7
Re: Galaxy S PLUS általános beszélgetés
« Reply #1225 Dátum: 2012, 12 26, 15:08:46 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Sziasztok!

Kérnék egy kis segítséget. Mint korábban már írtam, T-nél kaptam friss ROM-ot (2.3.6), viszont azóta az akksim nem úgy szuperál, mint korábban. Olvastam 1-2 helyen, hogy ROM frissítés után kalibrálni kellene az akksit, amit többek között ROOT-ot is igényel.  Kérdéseim a következőek lennének:

1., You are not allowed to view links. Register or Login a módszer használható rootolásra ennél a ROM-nál?
2., Ha a kalibrálás után közvetlen unrootolom a készüléket, akkor nem száll el a garim?
3., Tud valaki valami jó akksi kalibrálós programot ajánlani (vagy valami jó módszert)?

Segítséget előre is köszönöm!

Igen
Igen

Battery calibration es kidob par progit ami jo neked.
Nexus 4 - 4.4 Mahid + Franco kernel
Nexus 7 (2012) - 5.0.1 Euphoria + stock kernel

Nem elérhető mcpeet10

• Navigáció / Navigation: Samsung Galaxy S Plus
  • PDA: Samsung Galaxy S Plus
  • PDA ROM: CM10 by Ivendor Release 2.5 + CastagnaIT v11.0
« Reply #1226 Dátum: 2012, 12 26, 15:11:32 »
most kicsit meg vagyok zavarodva, azt mondtad, hogy smoothics volt rajta, és most vissza akarsz rakni egy gyári romot?

a rom telepítési útmutatóban és xda-n is mindig írják, hogyha ICS vagy JB romot raksz fel, akkor cwm kell.
a baj szerintem az lehet, hogy vmi fájl elb..ott, és mivel nem tudsz bemenni recovery-be nyomni egy wipe-t.

szóval odin-nal próbáld meg feltenni cwm-et vagy twrp-t.
ha ez kész, akkor menj be a recovery-be, és wipe minden.

utána nézz itt körbe, és a megfelelő helyen megtalálsz mindent, amire szükséged lehet....

Nem érted...

Tegnap este le volt merülve a telefonom kb 10 - 15 %-ra. Elfelejtettem felrakni töltőre, reggelre 1-2 %on volt. Kicsit nyomkodtam, majd felakartam rakni töltőre, de magától egyszercsak kikapcsolt. Gondolom azért mert teljesen lemerült. Azonnal futottam felrakni a töltőre de csak az akkumulátor ikon jött be, de nem érzékelte a töltést. Hagytam 1- másfél órát rajta hátha de azóta semmi.

Bátyám mondta, hogy a régi sima S-én volt már ilyen, és neki csak úgy indult be, hogy teljesen újrarakta, és ajánlotta, hogy énis tegyem ezt. Ígyhát Odinnal megpróbáltam a Novemberi firmware-t feltelepíteni, ami fel is ment szépen de nem indul újra a telefon telepítés után. Recovery nem jön be, csak a Download mód.
Próbáltam most, hogy mondtad sima recovery-t felrakni, azaz ami van a gépemen egy recovery-clockwork-6.0.1.2. Gondolom megteszi most. De flashelés után sem indul újra, és nem jön be a recovery mód.

Download mód mellett a ramdump mód is bejön (hangerő fel + home + bekapcs), fogalmam sincs, hogy mi az nem tudom lehet-e vele valamit kezdeni...

Remélem érthető.

Az egész a teljes lemerülés miatt van... szerintem

Tegnap délután romot frissítettem a SmoothICS v1-et cseréltem le a v2-re. Ez merült le reggelre teljesen!

Nem elérhető mcpeet10

« Reply #1227 Dátum: 2012, 12 26, 16:14:49 »
Nem érted...

Tegnap este le volt merülve a telefonom kb 10 - 15 %-ra. Elfelejtettem felrakni töltőre, reggelre 1-2 %on volt. Kicsit nyomkodtam, majd felakartam rakni töltőre, de magától egyszercsak kikapcsolt. Gondolom azért mert teljesen lemerült. Azonnal futottam felrakni a töltőre de csak az akkumulátor ikon jött be, de nem érzékelte a töltést. Hagytam 1- másfél órát rajta hátha de azóta semmi.

Bátyám mondta, hogy a régi sima S-én volt már ilyen, és neki csak úgy indult be, hogy teljesen újrarakta, és ajánlotta, hogy énis tegyem ezt. Ígyhát Odinnal megpróbáltam a Novemberi firmware-t feltelepíteni, ami fel is ment szépen de nem indul újra a telefon telepítés után. Recovery nem jön be, csak a Download mód.
Próbáltam most, hogy mondtad sima recovery-t felrakni, azaz ami van a gépemen egy recovery-clockwork-6.0.1.2. Gondolom megteszi most. De flashelés után sem indul újra, és nem jön be a recovery mód.

Download mód mellett a ramdump mód is bejön (hangerő fel + home + bekapcs), fogalmam sincs, hogy mi az nem tudom lehet-e vele valamit kezdeni...

Remélem érthető.

Tegnap délután romot frissítettem a SmoothICS v1-et cseréltem le a v2-re. Ez merült le reggelre teljesen!

Mindegy, utánaolvastam XDA-n volt egy tag akinek hasonló v ugyanilyen problémája volt, nem igazán pontosan tudtam lefordítani, és két lehetőség van: 1 Jigelni kell, vagy szerviz. Esetleg akinek majd hasonló problémája lenne.

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1228 Dátum: 2012, 12 26, 17:21:44 »
Mindegy, utánaolvastam XDA-n volt egy tag akinek hasonló v ugyanilyen problémája volt, nem igazán pontosan tudtam lefordítani, és két lehetőség van: 1 Jigelni kell, vagy szerviz. Esetleg akinek majd hasonló problémája lenne.

pill, megpróbálok utána járni.
a randump nem biztos, hogy azt jelenti, hogy nem tudod downloadba tenni. a mai napig nekem is előfordul, hogy elsőre nem megy a download mód a gombokkal....szal' szerintem próbálgasd még.

ha bejön a download mód, akkor próbáld meg ezzel.

ebben van 2 fájl. az OPS részhez az aries fájlt tedd be.
one package mód kipipálva, és utána a one package módba pedig tallózd be a másik fájlt.

a lényeg, hogy 4.43-as ODIN-od legyen, és ha lehet, akkor alaplapi usb dugd be.
az odint is úgy indítsd el, hogy jobb egér és futtatás rendszergazdaként.

ha sárga, és a message részben látod, hogy added, akkor start. elvileg hamar le kell futnia.

próbáld ki lszi.

Nem elérhető mcpeet10

« Reply #1229 Dátum: 2012, 12 26, 19:15:48 »
pill, megpróbálok utána járni.
a randump nem biztos, hogy azt jelenti, hogy nem tudod downloadba tenni. a mai napig nekem is előfordul, hogy elsőre nem megy a download mód a gombokkal....szal' szerintem próbálgasd még.

ha bejön a download mód, akkor próbáld meg ezzel.

ebben van 2 fájl. az OPS részhez az aries fájlt tedd be.
one package mód kipipálva, és utána a one package módba pedig tallózd be a másik fájlt.

a lényeg, hogy 4.43-as ODIN-od legyen, és ha lehet, akkor alaplapi usb dugd be.
az odint is úgy indítsd el, hogy jobb egér és futtatás rendszergazdaként.

ha sárga, és a message részben látod, hogy added, akkor start. elvileg hamar le kell futnia.

próbáld ki lszi.

Nem írtam, hogy nem megy a download mód! Megy, csak azon kívül még a ramdump módot is elő tudom hozni, csak a recoveryt nem!
Sajnos így sem megy. Itt valami nagyon más probléma lesz...

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1230 Dátum: 2012, 12 26, 19:29:02 »
Nem írtam, hogy nem megy a download mód! Megy, csak azon kívül még a ramdump módot is elő tudom hozni, csak a recoveryt nem!

Ok, azért még keresek tovább.
A recovery-t szerintem azért nem éred el, mert ICS-hez CWM kell. Mivel ICS van már a telefonodon a stock recovery már nem jó neki.

jó tanács!Minden ICS telepítés azzal kezdődik, hogy CWM vagy TWRP-t kell feltelepíteni.

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1231 Dátum: 2012, 12 26, 19:38:08 »

még egy kérdés. KIES fent van a gépen?

Nem elérhető mcpeet10

« Reply #1232 Dátum: 2012, 12 26, 19:50:56 »
még egy kérdés. KIES fent van a gépen?

Nincs, mert hallottam az Odin nem szereti!

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1233 Dátum: 2012, 12 26, 20:04:06 »
Nincs, mert hallottam az Odin nem szereti!

ötletem sincs. :(

még talán itt írnak hasonlóról, de azt nem tudom mi lett a vége.

kicsit lusta vagyok most visszaolvasni...szal' ha telepítesz, akkor meddig jutsz el? lefut végig? amikor ODIN-ra van dugva, akkor újraindul?

tudnál esetleg egy olyan képet betenni, amin látható, hogy mi van telepítés alatt?

Monk

• Vendég
« Reply #1234 Dátum: 2012, 12 26, 23:32:42 »
"Tegnap este le volt merülve a telefonom kb 10 - 15 %-ra. Elfelejtettem felrakni töltőre, reggelre 1-2 %on volt. Kicsit nyomkodtam, majd felakartam rakni töltőre, de magától egyszercsak kikapcsolt. Gondolom azért mert teljesen lemerült. Azonnal futottam felrakni a töltőre de csak az akkumulátor ikon jött be, de nem érzékelte a töltést. Hagytam 1- másfél órát rajta hátha de azóta semmi.
...
Tegnap délután romot frissítettem a SmoothICS v1-et cseréltem le a v2-re. Ez merült le reggelre teljesen!"

Nem okoskodom, csak segíteni próbálok!!

Azt hiszem az egyik alap dolog, hogy lemerült akkuval nem állunk neki ROM-ot cserélni. Ha jól értettem amiket leírtál, neked egyáltalán nem is töltődik a telód!
Amikor az alaplapi USB-ra csatlakoztatod akkor sem indul el a töltés?
Ha nincs benne szufla és sehonnan sem kap áramot, akkor szerintem nem tudja végig csinálni!
Ha töltődik az USB-n akkor szerintem várd meg, amíg 100%-os lesz, majd a olvasd el a Gyári visszaállítás topicban leírtakat és próbáld meg azt!
Gyakorlatilag neked a gyári állapotba kellene visszaállítanod a készüléket és utána kellene majd újra variálni a rajta valókat!
Ha egyáltalán nem töltődik, akkor tényleg szerviz, és reménykedj, hogy ők sem tudják életre kelteni, mert akkor bukta lesz és annyi a garinak!
Ha már egyszer szerviz, akkor javaslom a Telemaxot Budaörsön. Ez a központi szerviz, csak regisztrálni kell a készüléket előtte a mysamsung oldalon, van szerviz futár szolgáltatás. Nem vettem észre, hogy itt bármibe is belekötöttek volna az elmúlt javítgatások alkalmával, sőt amíg egyik Samu szervizben sem akartak a 2.3.3-as GB-nél frissebb ROM-ot telepíteni a telómra, ők hivatalból rárakták ezt: You are not allowed to view links. Register or Login
Én ezzel próbálkoznék, hiába a VDH megjelölés, nincs benne semmi vodás, sikeres telepítés után német nyelven induló független ROM-ot kapsz, ha minden jól megy, és ez az utolsó VPU nélküli magyar ROM.

Amíg van download mód, addig van remény a helyreállításra is. Ezt már sok topicban leírták. Ha tévedek szabadgy, majd kijavít! Ramdump mód nálam is volt a kezdeteknél, de csak akkor, ha a Galaxy S-hez hasonlóan a három gombos download módot próbáltam! Nem ettől beteg a készülék.

Nem elérhető Crvsh3R

• PFC Fan
  • PDA: Sony Xperia SP
  • PDA ROM: 4.1.2 (stock)
« Reply #1235 Dátum: 2012, 12 27, 07:16:52 »
Tegnpa megcsináltam a battery calibration-t You are not allowed to view links. Register or Login a programmal (előtte rootoltam a telefont, majd miután megvolt a kalibrálás unroot) és a telefonom akksija jobban merül, mint előtte. Ezzel a hibával találkozott már valaki? Valami megoldás?

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1236 Dátum: 2012, 12 27, 09:08:46 »
Tegnpa megcsináltam a battery calibration-t You are not allowed to view links. Register or Login a programmal (előtte rootoltam a telefont, majd miután megvolt a kalibrálás unroot) és a telefonom akksija jobban merül, mint előtte. Ezzel a hibával találkozott már valaki? Valami megoldás?

én is ezt használom, de nekem eddig nem volt vele bajom.
Aksi 100%-on volt a töltőn, és úgy kalibráltad? Egyébként érdemes megnézni, hogy mi fut a háttérben, mert lehet, hogy vmi mindig beragad és az szívja az aksit.

Nem elérhető Crvsh3R

• PFC Fan
  • PDA: Sony Xperia SP
  • PDA ROM: 4.1.2 (stock)
« Reply #1237 Dátum: 2012, 12 27, 09:25:56 »
Feltöltöttem, kalibráltam, lehúztam a töltőről, majd leszedtem a programot és unroot. 1-2 helyen olvastam, hogy ezután teljesen le kell meríteni, majd úgy feltölteni. Az még nem volt. Lehet, hogy ez a gond?

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1238 Dátum: 2012, 12 27, 09:31:37 »
Feltöltöttem, kalibráltam, lehúztam a töltőről, majd leszedtem a programot és unroot. 1-2 helyen olvastam, hogy ezután teljesen le kell meríteni, majd úgy feltölteni. Az még nem volt. Lehet, hogy ez a gond?

ajánlatos!
azt szokták mondani, hogy kalibrálod, utána kikapcsolásig lemeríted, és utána 100% feltöltöd.
Ha így is nagyon hamar merül, akkor vmi progi lehet a ludas

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1239 Dátum: 2012, 12 27, 09:48:46 »

Nem okoskodom, csak segíteni próbálok!!

Azt hiszem az egyik alap dolog, hogy lemerült akkuval nem állunk neki ROM-ot cserélni. Ha jól értettem amiket leírtál, neked egyáltalán nem is töltődik a telód!
Amikor az alaplapi USB-ra csatlakoztatod akkor sem indul el a töltés?
Ha nincs benne szufla és sehonnan sem kap áramot, akkor szerintem nem tudja végig csinálni!
Ha töltődik az USB-n akkor szerintem várd meg, amíg 100%-os lesz, majd a olvasd el a Gyári visszaállítás topicban leírtakat és próbáld meg azt!
Gyakorlatilag neked a gyári állapotba kellene visszaállítanod a készüléket és utána kellene majd újra variálni a rajta valókat!
Ha egyáltalán nem töltődik, akkor tényleg szerviz, és reménykedj, hogy ők sem tudják életre kelteni, mert akkor bukta lesz és annyi a garinak!
Ha már egyszer szerviz, akkor javaslom a Telemaxot Budaörsön. Ez a központi szerviz, csak regisztrálni kell a készüléket előtte a mysamsung oldalon, van szerviz futár szolgáltatás. Nem vettem észre, hogy itt bármibe is belekötöttek volna az elmúlt javítgatások alkalmával, sőt amíg egyik Samu szervizben sem akartak a 2.3.3-as GB-nél frissebb ROM-ot telepíteni a telómra, ők hivatalból rárakták ezt: You are not allowed to view links. Register or Login
Én ezzel próbálkoznék, hiába a VDH megjelölés, nincs benne semmi vodás, sikeres telepítés után német nyelven induló független ROM-ot kapsz, ha minden jól megy, és ez az utolsó VPU nélküli magyar ROM.

Amíg van download mód, addig van remény a helyreállításra is. Ezt már sok topicban leírták. Ha tévedek szabadgy, majd kijavít! Ramdump mód nálam is volt a kezdeteknél, de csak akkor, ha a Galaxy S-hez hasonlóan a három gombos download módot próbáltam! Nem ettől beteg a készülék.

igen, ameddig van dwonload mód, addig nincs akkora baj. Azt, hogy miért nem akar semmi sem lefutni azt én sem értem. Ezért is kértem a kollégát, hogy vágjba be az ODIN képhet, hátha abból rájövök/ünk.

Nem elérhető Swy00

• PFC Fan
« Reply #1240 Dátum: 2012, 12 27, 11:48:56 »
cm 9 rc5 invendor romfrissítés után vagyok, a telefont feldugtam éjjelre, nem töltődött, maradt ugyanannyi százslékon. Reggel restart, felugrott 20%ot pluszban, de nem 100%ra. Ezután feldugtam, töltődik nincs baj de magyarázat sem. Gondoltam megosztom h figyeljetek mikor bedugjátok, van-e töltés. Aztán lehet h elkezdte akkor a töltést, de h nem töltötte teljesre az fix. Még egy tünet volt, h mikor felkeltem home gomb, majd halványan világított csak, kellett neki egy bő perc h felébredjen, aztán tűnt fel h nincs feltöltve hiába volt bedugva.

Monk

• Vendég
« Reply #1241 Dátum: 2012, 12 27, 11:50:03 »
igen, ameddig van dwonload mód, addig nincs akkora baj. Azt, hogy miért nem akar semmi sem lefutni azt én sem értem. Ezért is kértem a kollégát, hogy vágjba be az ODIN képhet, hátha abból rájövök/ünk.

Igen, egy kiindulási alap nem ártana, de ettől függetlenül szerintem egy gyári állapotot kellene nála elérni/nünk, utána pedig szintén szabad a pálya.

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1242 Dátum: 2012, 12 27, 11:51:01 »
cm 9 rc5 invendor romfrissítés után vagyok, a telefont feldugtam éjjelre, nem töltődött, maradt ugyanannyi százslékon. Reggel restart, felugrott 20%ot pluszban, de nem 100%ra. Ezután feldugtam, töltődik nincs baj de magyarázat sem. Gondoltam megosztom h figyeljetek mikor bedugjátok, van-e töltés. Aztán lehet h elkezdte akkor a töltést, de h nem töltötte teljesre az fix. Még egy tünet volt, h mikor felkeltem home gomb, majd halványan világított csak, kellett neki egy bő perc h felébredjen, aztán tűnt fel h nincs feltöltve hiába volt bedugva.

Ha nem javul vagy nagyon lag-os lesz, akkor csinálj egy wipe cache és dalvik cache.

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1243 Dátum: 2012, 12 27, 11:52:31 »
Igen, egy kiindulási alap nem ártana, de ettől függetlenül szerintem egy gyári állapotot kellene nála elérni/nünk, utána pedig szintén szabad a pálya.

jogos, de elég sokat leveleztünk, és adtam a tanácsokat is, amire mindig azt írta, hogy nem futott le.
Ezért kértem, hogy akkor nézzünk egy odin képet

Monk

• Vendég
« Reply #1244 Dátum: 2012, 12 27, 11:56:34 »
jogos, de elég sokat leveleztünk, és adtam a tanácsokat is, amire mindig azt írta, hogy nem futott le.
Ezért kértem, hogy akkor nézzünk egy odin képet

Ebben az a fura, hogy szöges ellentétben áll a gyári állapot visszaállításával!
Elvileg, egy a gyári ROM újrahúzása törli a rendszer és a belső tárhely partíciókat!
Ezután lenne egy szűz rendszer, gyári recovery-vel!
Nekem sántít még mindig a feltöltetlen akku!!!!

Nem elérhető mcpeet10

« Reply #1245 Dátum: 2012, 12 27, 12:01:25 »
Ebben az a fura, hogy szöges ellentétben áll a gyári állapot visszaállításával!
Elvileg, egy a gyári ROM újrahúzása törli a rendszer és a belső tárhely partíciókat!
Ezután lenne egy szűz rendszer, gyári recovery-vel!
Nekem sántít még mindig a feltöltetlen akku!!!!

Na, visszatértem.. Tegnap már kicsit ideges voltam és inkább hagytam a francba a telefont. Este elvitte ismerősöm, megpróbálta az S2-höz való Jiggel jigelni, de nem reagált rá. Bocsi, hogy nemraktam odin képet, de ugyanazt a folyamatot írja ki mint eddig gyári rom felrakása közben... Boot, recovery, reset stb... Nah, és mikor oda ér a reset-hez nem indul újra hanem kikapcsol és ennyi. Újraindítás után csak download módot tudom elérni.
Ma bevittem szervizbe délelőtt, azt mondták próbálnak egy szoftvercserét, viszont ha az nem megy akkor processzorhibás.. ?? Nem értem hogy mehetett tönkre a proci...

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1246 Dátum: 2012, 12 27, 12:08:38 »
Na, visszatértem.. Tegnap már kicsit ideges voltam és inkább hagytam a francba a telefont. Este elvitte ismerősöm, megpróbálta az S2-höz való Jiggel jigelni, de nem reagált rá. Bocsi, hogy nemraktam odin képet, de ugyanazt a folyamatot írja ki mint eddig gyári rom felrakása közben... Boot, recovery, reset stb... Nah, és mikor oda ér a reset-hez nem indul újra hanem kikapcsol és ennyi. Újraindítás után csak download módot tudom elérni.
Ma bevittem szervizbe délelőtt, azt mondták próbálnak egy szoftvercserét, viszont ha az nem megy akkor processzorhibás.. ?? Nem értem hogy mehetett tönkre a proci...

azért mondom, hogy én még mindig nem értem.
Pár napja itt az egyik kollégának egy féltégla telefonból csináltunk a leírások alapján egy működő telefont.
Szóval tanácstalan vagyok ezzel a hibával kapcsolatban.
Igazából a JIG csak annyit csinál, hogyha nem tudod downloadba tenni, akkor az megteszi neked, és máris tudsz odin-nal frissíteni.
De itt volt download, csak vmi miatt nem fut le, akkor ez tényleg vmi hardware-s hiba lehet.
Hogy ez a CPU lenne? Azt nem tudom, de kérlek oszd meg velünk, hogy mi lett a vége, mert nagyon kíváncsi vagyok!

Monk

• Vendég
« Reply #1247 Dátum: 2012, 12 27, 12:09:41 »

Rémesen hasonlít egy kicsit az egész a lányom Galaxy-jához, ahol a zárlatos akku és a főpanel hibája miatt még a download mód sem jött be. Lehet, hogy az egész "akciódnak" semmi köze az egészhez, max. csak meggyorsította az egyébként is elkerülhetetlen folyamatot! Kívánom, hogy megelégedésedre szolgáljon a javítás!! Így lépj az új esztendőbe :)

Nem elérhető mcpeet10

« Reply #1248 Dátum: 2012, 12 27, 12:10:59 »
azért mondom, hogy én még mindig nem értem.
Pár napja itt az egyik kollégának egy féltégla telefonból csináltunk a leírások alapján egy működő telefont.
Szóval tanácstalan vagyok ezzel a hibával kapcsolatban.
Igazából a JIG csak annyit csinál, hogyha nem tudod downloadba tenni, akkor az megteszi neked, és máris tudsz odin-nal frissíteni.
De itt volt download, csak vmi miatt nem fut le, akkor ez tényleg vmi hardware-s hiba lehet.
Hogy ez a CPU lenne? Azt nem tudom, de kérlek oszd meg velünk, hogy mi lett a vége, mert nagyon kíváncsi vagyok!

jaja, énis eléggé kicsáncsi vagyok... elvileg 1 HÓNAP a javítási idő... de reméljük pár hét :S
De remélem nem lesz gond a romolgatással

Nem elérhető mcpeet10

« Reply #1249 Dátum: 2012, 12 27, 12:12:59 »
jaja, énis eléggé kicsáncsi vagyok... elvileg 1 HÓNAP a javítási idő... de reméljük pár hét :S
De remélem nem lesz gond a romolgatással

Mindenesetre köszönöm a segítséget! :))