Ide is leírom, hátha hasznos lesz valakinek.
Tegnap este feltettem a GingerReal 1.4-es romot. Volt a készüléken egy "szűz" DDKQ5-ös (sima és dalvik wipe, factory reset) CWM-mel feltettem a GingerRealt. Első boot egy kicsit hosszabb volt, de ezek után nagyon simán és tényleg gyorsan működött, 130 mega hellyel, egyetlen problémával. Nem volt képes a marketről telepíteni (google accountom megvolt, gmail pl. működött). Letöltötte az alkalmazást, de nem telepítette. Gondoltam a régi Market a ludas (volt már ilyen gondom), manuálisan feltettem a legújabbat, az eredmény ugyanaz. Sőt letöltés után, mikor telepíteni kellett volna, lefagyott a készülék és újraindult. Ez kb. úgy 8-10-szer fordult elő. Ekkor meguntam és gondoltam, hogy a CWM-mel készített korábbi backupomat visszateszem. Szépen végig is ment a folyamat, de nem indult a rendszer, a GALAXY AVE feliratnál nem jutottunk tovább.
Úgyhogy download módba tettem (az szerencsére működött) és flasheltem a DDKQ5-öt, aztán TB-vel visszapakoltam az alkalmazásaimat.
Ez az élmény egy kicsit elbizonytalanított, pedig mindent úgy és abban a sorrendben csináltam, ahogy a leírás írta, mégsem ment.