2024, 11 28, 12:30:20
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Romok általános beszélgetés  (Megtekintve 128215 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető Pufi

• TOPIKGAZDA
  • Nem: Férfi
    • Samsung Galaxy Ace Gy.I.K.
  • PDA: Apple iphone 11
  • PDA ROM: ios 15
Re: Re: Re: Re: Romok általános beszélgetés
« Reply #325 Dátum: 2011, 12 12, 14:33:47 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Köszi, én is így gondoltam. Fel is ment, de bootoláskor a SAMSUNG logónál bootloop -ol.... mit csináljak?
Akkor viszont ujra zongora. Hivatalos fuggetlen 2.2.1-tol!
Vagy en meg megprobalnam a recoverybe a system reboot-ot. Ha ugyse akkor wipe/data reset, ugyszint recoverybe. Légyszi azt írd már le, hogy milyen rom volt a telefonodon, mi az amire frissítetted és mindezt, hogyan?! Előre is köszi, kíváncsi vagyok valamire.
Sent from my GT-S5830
Itt mindent megtalálsz!: You are not allowed to view links. Register or Login
Ha mégsem, kérlek az oda tartozó topicba tedd fel a kérdésed. Ezzel megkönnyíted a többi segítségre szoruló ember dolgát is. Előre köszönöm.
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető djapor96

« Reply #326 Dátum: 2011, 12 12, 14:57:29 »
Akkor viszont ujra zongora. Hivatalos fuggetlen 2.2.1-tol!
Vagy en meg megprobalnam a recoverybe a system reboot-ot. Ha ugyse akkor wipe/data reset, ugyszint recoverybe. Légyszi azt írd már le, hogy milyen rom volt a telefonodon, mi az amire frissítetted és mindezt, hogyan?! Előre is köszi, kíváncsi vagyok valamire.
Sent from my GT-S5830

Szia, megoldottam CWM -ből full wipe -al.... valamelyik FLASH Rom volt rajta....

1. Odinba betallóztam az ops-t meg a one package-et
2. rákötöttem az usb -r download-ba, majd start
3. végigfut, reset magától
4. bootlooop
5. SD-re CWM
6. home + bekapcs
7. wipe/factory reset, majd reboot
8  megint odin
9. ops a helyére Multi scs a csc-be, majd start végén bootol
10.  És kész ,még rootoltam gingerbreakkel....

Qtek S100, Mio A701, HTC Kaiser, Samsung Omnia i900, SonyEricsson Xperia X10i, T-mobile Vairy Touch II, Samsung Galaxy S2,  T-mobile Move, Huawei U8500, SonyEricsson Live with Walkman, Alcatel OT-995, Samsung Galaxy Note

Nem elérhető Pufi

• TOPIKGAZDA
    • Samsung Galaxy Ace Gy.I.K.
  • PDA: Apple iphone 11
  • PDA ROM: ios 15
« Reply #327 Dátum: 2011, 12 12, 15:38:23 »
Szia, megoldottam CWM -ből full wipe -al.... valamelyik FLASH Rom volt rajta....

1. Odinba betallóztam az ops-t meg a one package-et
2. rákötöttem az usb -r download-ba, majd start
3. végigfut, reset magától
4. bootlooop
5. SD-re CWM
6. home + bekapcs
7. wipe/factory reset, majd reboot
8  megint odin
9. ops a helyére Multi scs a csc-be, majd start végén bootol
10.  És kész ,még rootoltam gingerbreakkel....

Nah király :) Akkor jó, köszi az infót. Azért kérdeztem, hogyan csináltam, mert egyszer nálam is volt ilyen. Csak akkor 2.3.4-ről tettem vissza rá a 2.3.3-at. :) De az a lényeg, hogy sikerült megoldani.
Itt mindent megtalálsz!: You are not allowed to view links. Register or Login
Ha mégsem, kérlek az oda tartozó topicba tedd fel a kérdésed. Ezzel megkönnyíted a többi segítségre szoruló ember dolgát is. Előre köszönöm.
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető djapor96

« Reply #328 Dátum: 2011, 12 12, 16:40:17 »
Nah király :) Akkor jó, köszi az infót. Azért kérdeztem, hogyan csináltam, mert egyszer nálam is volt ilyen. Csak akkor 2.3.4-ről tettem vissza rá a 2.3.3-at. :) De az a lényeg, hogy sikerült megoldani.

Köszi a segítséget.... enyémen nagyon hasonló de egy kicsit más....
Qtek S100, Mio A701, HTC Kaiser, Samsung Omnia i900, SonyEricsson Xperia X10i, T-mobile Vairy Touch II, Samsung Galaxy S2,  T-mobile Move, Huawei U8500, SonyEricsson Live with Walkman, Alcatel OT-995, Samsung Galaxy Note

Nem elérhető AceER

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA: Samsung Galaxy Ace
  • PDA ROM: S5830XWKB7 - 2.2.1 Froyo
Re: Romok általános beszélgetés
« Reply #329 Dátum: 2011, 12 12, 18:57:43 »
Sziasztok!

Pár hete vettem a Galaxy Ace-t. Hazahoztam, letöltöttem  a legfrisseb KIES-t. Fel is ismeri a telefont, de a szoftverfrissítés résznél azt irja ki narancssárga betükkel, hogy "A készülék nem támogatja a Kies rendszerén keresztül végrehajtott szoftverfrissítést" A telefon T-mobilos, 2.3.3 Gingerbread van rajt. Lehet ez a legfrissebb hivatalos T-mobilos ROM nem tudom. De akkor miért nem azt írj ki a KIES hogy ez a legfrissebb? E helyett a fenti szöveget írja. A teló a hibás vagy a KIES? Valakinek tapasztalat ez ügyben?  Ja és még 1 kérdés. Mikor alvó állapotban megnyomom a középső gombot akkor több másodperc is eltelik mire kivilágosodik a kijelző. Ez normális?

Nem elérhető Sir Tremor

• Navigáció / Navigation: IGO+Sygic Aura
  • PDA: Samsung S4 Active
  • PDA ROM: CM11 4.4
« Reply #330 Dátum: 2011, 12 13, 11:25:37 »
Sziasztok!

Pár hete vettem a Galaxy Ace-t. Hazahoztam, letöltöttem  a legfrisseb KIES-t. Fel is ismeri a telefont, de a szoftverfrissítés résznél azt irja ki narancssárga betükkel, hogy "A készülék nem támogatja a Kies rendszerén keresztül végrehajtott szoftverfrissítést" A telefon T-mobilos, 2.3.3 Gingerbread van rajt. Lehet ez a legfrissebb hivatalos T-mobilos ROM nem tudom. De akkor miért nem azt írj ki a KIES hogy ez a legfrissebb? E helyett a fenti szöveget írja. A teló a hibás vagy a KIES? Valakinek tapasztalat ez ügyben?  Ja és még 1 kérdés. Mikor alvó állapotban megnyomom a középső gombot akkor több másodperc is eltelik mire kivilágosodik a kijelző. Ez normális?

Szerintem a KIES helyett inkább az NPS-t (New PC Studio) használd!
A KIES néha úgy működik...hogy sehogy!  :D

Egyébként Én úgy tudom, hogy a 2.3.4 a legfrissebb verza, tegyél egy próbát az NPS-el! ;)

Lacus_

• Vendég
« Reply #331 Dátum: 2011, 12 13, 12:01:57 »

Egyébként Én úgy tudom, hogy a 2.3.4 a legfrissebb verza, tegyél egy próbát az NPS-el! ;)
Öcsém most vett a vodkánál szombaton egy ilyen vasat és 2.3.5 van már rajta ;) ;) ;)

Nem elérhető Sir Tremor

« Reply #332 Dátum: 2011, 12 13, 13:04:26 »
Öcsém most vett a vodkánál szombaton egy ilyen vasat és 2.3.5 van már rajta ;) ;) ;)

Woww...akkor lemaradtam kicsit! :p
Bár Nálam minden új androidos cucc kb. 1-2 napig gyári!  :D
A 2.3.3-ról tudom, hogy nagyon xar volt, tele hibákkal, a 2.3.4-ben szintén akadt, remélem az újban már javították...elég nagy szégyen, hogy egy egyébként igen ütős tella, mint az Ace, akadozik, bugos, szinte használhatatlan a gyári ROM-okkal! >:(

Nem elérhető kmarci

• Navigáció / Navigation: Google Maps Navigation
  • PDA ROM: SGSII ICS v9
« Reply #333 Dátum: 2011, 12 13, 13:34:25 »
Woww...akkor lemaradtam kicsit! :p
Bár Nálam minden új androidos cucc kb. 1-2 napig gyári!  :D
A 2.3.3-ról tudom, hogy nagyon xar volt, tele hibákkal, a 2.3.4-ben szintén akadt, remélem az újban már javították...elég nagy szégyen, hogy egy egyébként igen ütős tella, mint az Ace, akadozik, bugos, szinte használhatatlan a gyári ROM-okkal! >:(

Azért a szinte használhatatlan jelzőt eléggé erősnek érzem. Nagyon sokat számít, hogy egy bizonyos verzióból melyiket rakod fel. Remek példa erre a DDKQ5-ös rom, ami 2.3.4 és fényévnyi a különbség a többi 2.3.4-es romhoz képest stabilitás, akku-kezelés, sebesség tekintetében.

Nem elérhető Sir Tremor

« Reply #334 Dátum: 2011, 12 13, 16:27:04 »
Azért a szinte használhatatlan jelzőt eléggé erősnek érzem. Nagyon sokat számít, hogy egy bizonyos verzióból melyiket rakod fel. Remek példa erre a DDKQ5-ös rom, ami 2.3.4 és fényévnyi a különbség a többi 2.3.4-es romhoz képest stabilitás, akku-kezelés, sebesség tekintetében.

Ahogy írtam, a 2.3.3 full xar volt (legalább is amikkel Én találkoztam), szinte az összes felhasználó azzal jött, hogy nem működik rendesen, hol ez, hol az berottyant (térerőt dobott, hívást szakított meg, nem jelezte a hívást, fagyott, FC-k jöttek, stb...).
Feltettük a főzött Cyan ROM-ot (2.3.5 és a 7.2-es 2.3.7 is abszolút bugmentes) és megszűntek a gondok.
Erre céloztam.
Nem vitatom, hogy ki lehet fogni, mondjuk a 2.3.4-ből jó stock ROM-ot, de nagy általánosságban sajnos szomorú, de igaz, hogy nem voltak hibamentesek az elvileg patent gyári ROM-ok.
Ezt a verzát, amit írtál nem teszteltem, de elhiszem, hogy jó. :ok:
Örülök is neki, hogy sikerült eltalálniuk egy gyári ROM-ot. :)

Nem elérhető AceER

• PFC Fan
« Reply #335 Dátum: 2011, 12 13, 20:23:09 »

Köszi a választ! Kipróbálom ezt az NPS-t. Ma egyébként felhívtam a samsung ügyfélszolgálatát, hogy tudnak e ilyen problémákról. Azt mondta a figura, hogy igen és már dolgoznak rajta, jövő héten fog megjelenni a KIES-ből egy új javított verzió, amivel állítólag már nem lesznek ilyen gondok. Az okozza a zavart, hogy a gyári samu szoftverbe belepiszkál a T-mobile. S emiatt a KIES nem tudja rendesen beazonosítani a szoftvert.

Nem elérhető Sir Tremor

« Reply #336 Dátum: 2011, 12 14, 13:43:17 »
Köszi a választ! Kipróbálom ezt az NPS-t. Ma egyébként felhívtam a samsung ügyfélszolgálatát, hogy tudnak e ilyen problémákról. Azt mondta a figura, hogy igen és már dolgoznak rajta, jövő héten fog megjelenni a KIES-ből egy új javított verzió, amivel állítólag már nem lesznek ilyen gondok. Az okozza a zavart, hogy a gyári samu szoftverbe belepiszkál a T-mobile. S emiatt a KIES nem tudja rendesen beazonosítani a szoftvert.

Szívesen! :ok:
Szerintem az NPS-el több sikered lesz.
A KIES-el Nekem olyan esetem is volt, amikor gyárilag független samut sem ismert fel, nem dolgozott Vele, nem frissítette...gyakorlatilag "letojta a fejét"!  :D
Az NPS jobb (véleményem szerint).

Nem elérhető AceER

• PFC Fan
« Reply #337 Dátum: 2011, 12 14, 21:45:46 »
Kipróbáltam, ezt az NPS-t, legalábbis szerettem volna. Le is töltöttem, feltelepítettem, de a telefont nem ismeri fel, azt írja nem támogatott típus.  >:( Vagy a 64 bites Win7-est nem szereti, vagy nemtom.

Nem elérhető Pydy

• TOPIKGAZDA
  • PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Galaxy Ace
  • PDA ROM: Mindig más =)
« Reply #338 Dátum: 2011, 12 17, 23:09:15 »
Akit érdekel és nem tud várni a véglegesre mint én :D az kipróbálhatja az igazi 4.0-át a telefonján :D (Cyanogen 9 es)

Alap romnak egy 2.3.5 ör ajánlanák (Nekem KS2 volt). Recoveryben telepítés elött egy wipe data/factory reset + wipe cache data. Majd install zip from sdcard, kiválasztod a zip-et és go. egyelőre sok bug van benne elvégre alpha. Viszont amit fontos megemlítenem, hogy nem árt a telepítés elött egy sd formázás is (majd ez után felmásolni rá a zip-et). Viszont ha visszaszeretnénk rá rakni egy másik főzött romot akkor hibaüzenetet fogunk kapni. Ezért sajnos végigkell játszani a 2.2.1->2.3.5 öst telepítést :/

Én még az alpha 4 et próbáltam ki, azóta már alpha 9 is van :)

Nem elérhető Pydy

• TOPIKGAZDA
  • PFC Fan
« Reply #339 Dátum: 2011, 12 18, 00:17:15 »
bocs, már fáradok :D a linket elfelejtettem xD

Nem elérhető zlatan

• Navigáció / Navigation: IGO Primo
  • PDA: iPhone 7, iPad 2017
  • PDA ROM: Legújabb IOS :)
« Reply #340 Dátum: 2011, 12 18, 11:31:58 »
Független telefonra az utolsó gyári rom a 2.3.3?
Sammobile-on,csak szolgáltatói ROM-okat találtam.
Europe-ból 2.3.3.az utolsó.
Voda már 2.3.5-nél tart,a független meg leragadt a 2.3.3-nál?
Hülyékkel nem érdemes vitatkozni. Csak lesüllyedsz a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal.

Nem elérhető Sir Tremor

« Reply #341 Dátum: 2011, 12 19, 10:44:14 »
Akit érdekel és nem tud várni a véglegesre mint én :D az kipróbálhatja az igazi 4.0-át a telefonján :D (Cyanogen 9 es)

Alap romnak egy 2.3.5 ör ajánlanák (Nekem KS2 volt). Recoveryben telepítés elött egy wipe data/factory reset + wipe cache data. Majd install zip from sdcard, kiválasztod a zip-et és go. egyelőre sok bug van benne elvégre alpha. Viszont amit fontos megemlítenem, hogy nem árt a telepítés elött egy sd formázás is (majd ez után felmásolni rá a zip-et). Viszont ha visszaszeretnénk rá rakni egy másik főzött romot akkor hibaüzenetet fogunk kapni. Ezért sajnos végigkell játszani a 2.2.1->2.3.5 öst telepítést :/

Pydy!

Az ICS-ről mi a véleményed?
Mennyire használható?
Tud valamivel többet, mint egy 2.3.7-es Cyan?
Bár a mostani rendszeremmel meg vagyok elégedve (felment a CM mellé a TurboBoost v8.5 és nagyon rendbe tette a dolgokat...memo, battery, stb.), de letesztelnék egy ICS-t is.
Szóval ha azt mondod, hogy bugmentes, akkor meglesnék egyet a sajátomon is.  :)

Nem elérhető Wortex

• PDA: Xperia Z / Galaxy S Advance
  • PDA ROM: MIUI 4.8.15 / Pure Vanilla 4.1.2
« Reply #342 Dátum: 2011, 12 19, 10:48:39 »

Pydy neked felismeri a market a készüléked? ...mert nekem nem nagyon. Én már az Alpha 10-et raktam fel. Tényleg nagyon bugos még.

Nem elérhető Pydy

• TOPIKGAZDA
  • PFC Fan
« Reply #343 Dátum: 2011, 12 19, 13:41:12 »
Marketnél alkalmazás letöltésig jutottam, de fél óra után is letöltés folyamatban üzenet volt. alpha 10 ben már sim kártyát is normálisan tudja kezelni. Sajnos még nagyon laggol, sok helyen csak 2. nyomást érzékeli. Sajnos még valóban elég bugos. De azt vegyük figyelembe, hogy még csak másfél hete kezdték a fejlesztését :)
Memóriahasználat és a telepített alkalmazások egy nagyon picit nagyobbak mint egy megszokott 2.3.* nál.
Bízok benne, hogy egy teljes értékű stabil romot hoznak ki belőle :)

Amúgy én az IceCream Sundayt használom egyelőre. A leggyorsabb rom amit láttam eddig, igaz kb 12 órát jó ha kibír, de ebben közrejátszik, hogy 886MHZig felpörgetem és a minimumot is 488ra állítottam. De pl GTA III : minden romnál full laggos volt, de ennél kb 10 fps megvan :D

Nem elérhető Sir Tremor

« Reply #344 Dátum: 2011, 12 19, 15:12:15 »

Amúgy én az IceCream Sundayt használom egyelőre. A leggyorsabb rom amit láttam eddig, igaz kb 12 órát jó ha kibír, de ebben közrejátszik, hogy 886MHZig felpörgetem és a minimumot is 488ra állítottam. De pl GTA III : minden romnál full laggos volt, de ennél kb 10 fps megvan :D

Igen ezt kérdeztem Én is! ICS! :)
De Te az előbb a 4.0-ról írtál, ugye?

Nem elérhető Pydy

• TOPIKGAZDA
  • PFC Fan
« Reply #345 Dátum: 2011, 12 19, 15:38:54 »
Igen, azt IceCream sunday az 2.3.7-es viszont amiről az elöbb beszéltem az a hivatalos 4.0ás "átimportált "változata :D

Nem elérhető Sir Tremor

« Reply #346 Dátum: 2011, 12 19, 16:18:25 »
Igen, azt IceCream sunday az 2.3.7-es viszont amiről az elöbb beszéltem az a hivatalos 4.0ás "átimportált "változata :D

Igen, akkor nem értettelek félre! ;)
Kipróbálnám az ICS-t, de Nekem a 12 óra üzemidő nagyon kevés. :-X
A jelenlegi Cyan 2.3.7-esem a Turbo Boost-al igen jól teljesít, úgyhogy ezek szerint marad ez. :)

Nem elérhető aron1994

• PDA: Samsung Galaxy S4 GT-I9505
  • PDA ROM: XXUEMK8 4.3 + root
« Reply #347 Dátum: 2011, 12 21, 17:51:24 »
Igen, akkor nem értettelek félre! ;)
Kipróbálnám az ICS-t, de Nekem a 12 óra üzemidő nagyon kevés. :-X
A jelenlegi Cyan 2.3.7-esem a Turbo Boost-al igen jól teljesít, úgyhogy ezek szerint marad ez. :)
Ami neked van fennt Cyan 2.3.7-es azt hogy raktad fel letudnád nekem írni?

Nem elérhető Mészi21

• PFC Fan
  • PDA ROM: Android 2.3.7 - Cyano Ace-RC 2.1
« Reply #348 Dátum: 2011, 12 22, 09:18:53 »
Ami neked van fennt Cyan 2.3.7-es azt hogy raktad fel letudnád nekem írni?

Parancsolj!!

1.Feltelepíted valamelyik Android 2.3* ROM-ot
2.Feltelepíted a ClockWorkMod 4.0.0.9
3.Majd SD kártyára másolod a letöltött
-- cm-7.1.0-Beta2-Cooper-03.10.11-Grif_07.zip
-- cm-7.1.0-Beta2-Fix2-04.10.11-Grif_07.zip fájlokat
4.Reboot,majd Recovery és ott a wipe data/factory reset.
5.Recovery-Install zip from sdcard-choose zip from sdcard-cm-7.1.0-Beta2-Cooper-03.10.11-Grif_07.zip
6.Reboot
7.Recovery-Install zip from sdcard-choose zip from sdcard--cm-7.1.0-Beta2-Fix2-04.10.11-Grif_07.zip

Kész is az Android 2.3.7 és a Cyanogenmod7.1.0 Beta2 telepítése!! 

Nem elérhető Over

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Sygic Aura
  • PDA: Samsung Galaxy S
  • PDA ROM: teamhacksung ICS-CM9 Build-17, Devil 1.1.6_BFS_VC
« Reply #349 Dátum: 2011, 12 22, 14:17:32 »
Sziasztok!

Egy ismerősöm megbízásából kérdezem, hogy létezik-e GA-hez olyan konyharom, vagy kernel, amelyben van BLN támogatás?

köszi!
üdv