2024, 11 22, 13:31:11

Szerző Téma: Motorola Defy általános  (Megtekintve 166772 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető Waffen

• PFC Fan
  • PDA: , Iphone 5 32Gb Black, Apple New iPad 16Gb
  • PDA ROM: / 6 iOS
Re: Motorola Defy általános
« Reply #325 Dátum: 2011, 12 15, 18:15:50 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Csááá Waffen! Rég dumáltunk! Amm szerintem sokkal jobb lenne, ha beletanulnál az angolba picit. Igazán nem nehéz egy android rendszernyi angol tudást magadévá tenni. VISZONT!
Telefontól függetlenül angol romra fel kőll tenni a MoreLocale2-t.

Ha feltetted, elindítod és jobb felül ott lesz a costum beállítás, annál megadod az első két mezőbe a következőt: hu

Leokézod, és innentől kezdve minden program, ami tud magyart, az magyarul fog megjelenni, már az ikon nevétől kezdve. :) Ez talán segít! :) Nekem is így van de igazából lehet, hogy nem mondok hülyeséget, ha oroszul lenne nekem akkor se tűnne fel annyira rutinból megy már minden. :)

Még egy tipp Razr-hoz... Csak rootold... costum recovery-t hasonlókat ne tegyél rá, instabilocska lesz. :) Még várjunk normális romra. Habár nekem a gyári az tökéletesen megfelel, leszámítva az, hogy szar az akksikijelző ikon és hogy kényelmetlenül zsúfolja a notification bar a mini ikonokat. :)

Van még egy LightFlow nevezetű program ezzel megszabhatod minden programnak-kontaknak milyen színűen világítson az értesítő led, ha az adott dologgal van valami. :) Igencsak részletes. Igaz kb 3naponta valamiért bebuggol, erre van egy widget is, amit kiteszel valahova és ha ok nélkül villok valamire, akkor rányomsz a widgetre. :) Ha lesz egy kis időm, akkor összekapom amit razr-ról tudok és nyitok egy topicot itt pfc-n mert igencsak sok infóval bír már az agyam. Mióta megtudtam a razr megjelenését azóta az utolsó pletykától kezdve a hivatalos infókig mindent olvastam. :D És most hogy már nyúzom is egy ideje... Elég szépen megy le az ára is... Azok akik karácsonyra kapnak ilyet, vagy később tervezik a megvételét, jól fog jönni egy körültekintő leírás-sor, mint defy-hez is pl... :) Egy lépésről-lépésre pakk. Szerencsére nekem kb csuklóbol ment az egész rootolás-stb, mert xoom-ot ugyanígy kellett. :D
Szeva Zagor
Baxus,nekem két boltban is azt mondták, hogy a morallal nem lehet magyarítani, így letettem róla és vettem egy samu note ot.
Bár eddig nem bántam meg, csak a külcsinen használt anyagokkal még barátkoznom kell, mert sajna ez nem HTC minőség.
Hűségem a becsületem!

Nem elérhető Zagor

• Portál szerkesztő
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: GMaps, Waze, Igo
  • PDA: OnePlus One A0001 Bacon
  • PDA ROM: DirtyUnicorns 8.1.0
« Reply #326 Dátum: 2011, 12 15, 18:38:34 »
Szeva Zagor
Baxus,nekem két boltban is azt mondták, hogy a morallal nem lehet magyarítani, így letettem róla és vettem egy samu note ot.
Bár eddig nem bántam meg, csak a külcsinen használt anyagokkal még barátkoznom kell, mert sajna ez nem HTC minőség.
Egy valami jegyezz meg. :) A telefonboltok 99,99%-ban szart se értekenk a telefonokhoz. Nagyon gáz. :) Kivételek közé tartozik eddigi tapasztalataim alapján a btel és a speedshop. Amúgy se teszkó se ósan se mittudom én elektrovörld, se médiamárkt.... Az ilyen helyekre olyan embereket vesznek fel, akik még csak nem is konyítanak a szakághoz... :) Ez olyan, mint amikor a praktikerben vettem egy 8ezer forintos atombiztos áramelosztót, hogy szűrje le a mikrofeszültség ingadozásokat, amik miatt kattogtak a hangfalaim... Az elektromos osztály vezetője azt mondta, hogy "talán ez kiszűri" ... Jöttem haza és mégcsak ki se bontottam, faterom aki utóljára kb 30 éve látott tankönyvet egy nyamvadt villamossági szakmunkás végzettésggel élből rávágta, hogy ez ló censored t se szűr le... :) És kipróbáltam... tényleg... A szar laptopokat is rásózzák a vevőkre, pedig jóval olcsóbban ott a jóval jobb... Hiába van benne dualcore meg 3giga ddr, ha 30-al olcsóbb a core2duo 2giga ddr3-mal, és nem kicsit zsilliárdszor gyorsabb..  :D Én ezeken ki szoktam borulni. Amúgy a minap kipróbáltam haverom S2-jét... Háttőőő. :) Nagyon félem tőle de tényleg.. tartottam tőle, hogy jobb mint a razr.. :D Hát őszinte leszek, ha Defy mellé tettem volna, se biztos hogy azt veszem. Igénytelen. :D Razrhoz képest meg főleg. Szóval samsungról még mindig az a véleményem, hogy vegye aki csak a tévében látott készülékeket ismeri. ;) Razr kivétel nélkül odabasz mindenben. Anyagösszeállítástól a rendszerig mindenben. Szó szerint. :)
Amúgy a note nem tűnik rossznak de még nem láttam élőben. Amit videókon látni, tényleg jó találmány. De semmiképp nem telefonnak. :D
Phonez history: ?; siemens c45; siemens a50; ?; Sony Ericsson k200; Sony Ericsson K750i(still have), Sony Ericsson K810i(still have); Samsung Omnia; Samsung Galaxy Spica; Nokia e71; Spica(dead); Spica; Sony Ericsson Xperia X10; Motorola Defy; Motorola Xoom Wifi+3G; Motorola Milestone 1; Milestone xt720; Motorola Defy; Samsung Galaxy S; Motorola Droid Razr(BEST); Huawei Ascend P6; HTC ONE M7; OnePlus 1; Oneplus 2; Oneplus 3(DEAD); Oneplus 1

Nem elérhető Waffen

• PFC Fan
« Reply #327 Dátum: 2011, 12 15, 19:44:38 »
Nos ezen nem tudok vitázni, mert a razr tényleg egy szépség, sajna a speed volt az egyik bolt !
Lehet,hogy mokolnom kellett volna egy kicsit vele, és rárakni, magyarul magad uram ha szolgád nincsen  :)
Hűségem a becsületem!

Nem elérhető Waffen

• PFC Fan
« Reply #328 Dátum: 2011, 12 16, 16:05:54 »
Ma megint voltam a speedben, azt mondták nem tudták rárakni a moreloc.alt, fel felment rá de nem magyarított!
Hűségem a becsületem!

Nem elérhető Zagor

• Portál szerkesztő
« Reply #329 Dátum: 2011, 12 17, 15:50:50 »
Ma megint voltam a speedben, azt mondták nem tudták rárakni a moreloc.alt, fel felment rá de nem magyarított!
Tevedes ne essek. A morelocal csak egy config fajban irja at az en szocskakat hu-ra. Abban a fajlban amit a programok neznek telepites utan, hogy milyen nyelvet mutassanak. :) A telefon nem lesz tole magyar. ;) Es morelocalet boltban nem is tehetnek ra. Izmosan tilos! Tekintve hogy marketbol kell leszedni, ahhoz meg be kell lepned. ;) Na mindegy hosszu. A lenyeg hogy a bolt ugy arulja a kutyuket ahogy az kijon a gyarbol. Hekkelni ugysem fogjak, mert benak hozza plusz ingyen ok sem dolgoznak... azt jobb ha mindenki maga teszi.
Phonez history: ?; siemens c45; siemens a50; ?; Sony Ericsson k200; Sony Ericsson K750i(still have), Sony Ericsson K810i(still have); Samsung Omnia; Samsung Galaxy Spica; Nokia e71; Spica(dead); Spica; Sony Ericsson Xperia X10; Motorola Defy; Motorola Xoom Wifi+3G; Motorola Milestone 1; Milestone xt720; Motorola Defy; Samsung Galaxy S; Motorola Droid Razr(BEST); Huawei Ascend P6; HTC ONE M7; OnePlus 1; Oneplus 2; Oneplus 3(DEAD); Oneplus 1

Nem elérhető ALajos

• PFC Fan
  • PDA: Defy
  • PDA ROM: froyo
« Reply #330 Dátum: 2011, 12 17, 19:53:01 »
Üdvözlök Mindenkit, mint első alakalommal hozzászóló.
Egy éve használok egy Defyt. Nem túl régen került rá a froyo 2.2.2.
A készülék egy kicsit rootolt. Tegnapelőtt küldtem át néhány programot a kártyára (32 Gb van benne),
de valami nem várt történt. Próbálgattam az áttelepített programokat, és egyszercsak elveszett a kártya, a
készülék nem látta egy rövid ideig. Újra bootolás után megszűnt a probléma, de ma ismét jelentkezett,
és minden erőfeszítésem ellenére sem tudom megszűntetni a problémát.

Ha valakínek van ötlete, vagy tud ajánlani hozzáértőt, megköszönném.
Ja igen; a telepített F-Secure végigmegy az összes telepített programon, vagyis ő látja a kártyát, a készülék
viszont nem. A "setting_applications_manage applications" sem lát semmit a kártyából, de a készüléket igen.
Amúgy a telefon működik, üzenetet, e-mailt fogad.
A legbosszantóbb az, hogy nem kevés pénzért vásárolt GPS programot is telepítettem a kártyára,
szóval nem okozna örömet az elvesztése.
Valahogyan normalizálni szeretném a működést és elkerülni a gyalu-újratelepítés műveletet.

Nem elérhető gvoczelka

• Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Sony Xperia S+iPhone 5C
  • PDA ROM: SXS:4.1.2(.96), i5C:7.1
« Reply #331 Dátum: 2011, 12 17, 22:41:40 »
ALajos: Nekem is most ezt csinálja, ugyanis én próbálgattam a 4.0-ás androidot, és csak úgy tudom visszatenni normálisan a CM7-es romot, hogyha előtte RSDLite-al felrakom rá a 2.2.2-es Nordic romot. A legutóbbi ilyen akcióm óta folyamatosan ledobja a memkarit, nem látja a kamera, és a játékaim is bugosak lesznek. egyelőre megoldást még nem találtam rá, de remélem hogy sikerül, mert elég idegesítő. Valamint nagyon instabil lett a rendszer tulajdonképp már másnap miután feltelepítettem. Lefagy, a launcher is hülyéskedik, ha éppen érzékeli a kamera a memkarit, akkor is kb 10 képből 2-őt ment csak el. Ha sikerült megoldást találnom rá, akkor majd megírom.

Hogyha marketből vásároltad a GPS progit, akkor nem lehet probléma, mert gondolom ha marketben újratelepíted mondjuk egy friss romnál, akkor utána letölti a többi adatot is. Marketen vásárolt programjaidat annyiszor telepítheted, amennyiszer akarod, szóval egyálatlán nem probléma egy telefon újratelepítés. De ez érvényes egy sdkártyán megvásárolt navigációra is, mint pl az iGO.
Pda kronológia:
HTC Artemis (tégla) -> Omnia i900 (Anzo ROM) -> SG Spica (Anzo ROM) -> X10minipro (Gyári 2.1) -> X10i (Gyári 2.1) -> Moto Defy (CM9, 4.0.4 Epsylon3) -> Xperia S (Gyári Jelly Bean .96)+iPhone 5C (iOS 7.1)

Nem elérhető ALajos

• PFC Fan
« Reply #332 Dátum: 2011, 12 18, 16:10:15 »
Szia Gvoczelka!
Köszönöm a tanácsokat, és neked is sikeres próbálkozásokat kívánok.
Adalékként még: én nem akarok a különböző ROM-okkal játszani, elég lenne ha a froyo stabilan működne.
Használom a Market-et, csak abban vagyok bizonytalan, ha újra telepíttetem a rendszert (még azt sem látom, hogy erre szükség lesz-e?) akkor újra látja-e a mikrokártyát, vagy gyűjthetek le mindent újra. Azt hiszem a Market a postafiók alapján azonosít, ezzel talán nem lesz probléma, bár most igen érdekesen viselkedik. Keresni tudok a Market-en, de a kártyán lévő (volt?) programjaimat nem látja, csak egy részét (5 db). Sajnos éppen a legfontosabb elemző programokat sem tudom futtatni.
Egyébként valószínűleg akkor keletkezett a probléma, amikor a frisített Latitud-ot próbáltam ki (az a dühítő, hogy sem a Google Maps-et, sem a Latitud-öt nem szoktam használni). Ha eljutok odáig gyökeresen leirtom Őket.
Az általad javasolt kártya olvasónak utána nézek, de az már kiderült, hogy ha a PC-re csatolom a Defyt USB kábellel, úgy sem látom a kártyát.
Meglátom meddig jutok a jövő héten.
Meg tudnád mondani, hogy adott esetben hogyan tudom a Froyo-t frissíteni (újra telepíteni házilag) a gépemen? Üdvözlettel
ALajos

Nem elérhető Zagor

• Portál szerkesztő
« Reply #333 Dátum: 2011, 12 18, 21:49:09 »
Szia Gvoczelka!
Köszönöm a tanácsokat,...
Meg tudnád mondani, hogy adott esetben hogyan tudom a Froyo-t frissíteni (újra telepíteni házilag) a gépemen? ...
Helló Lajos!
Egy kérdés: Külön (tehát telefontól független) kártyaolvasóba dugva a memkarit látja azt illetve rajta az adatokat a számítógép? Csak mert sanszos, hogy ha egy "vírusírtó" látja az adatokat rajta, a system meg nem, akkor talán megsérült a partíció? :) Cinkes, hogy ja. Amúgy. Ha a gép sem látja normál kártyaolvasóval, akkor próbáld meg ugyanígy egy PartitionMagic nevezetü programmal. (Van belőle próbaverzió. Az a sérült fájlok egy részét is képes mutatni. Ugyan ennek a programnak a megvásárolt/lopott változata is igencsak igénytelen, de most csak ennek jutott eszembe a neve. Amit én használtam régebben az most nem ugrik be)

Kettő:
A kér(d)ésedre a válasz, miszerint, hogyan telepíthető a normális gyári rom házilag:

Igencsak részletes. Csak addig csináld a lépéseket, amíg nincs costum rom telepítés(azaz csak a gyári rom feltelepítéséig illetve igény szerint a rootolásáig menj el. ;)

Nem elérhető ALajos

• PFC Fan
« Reply #334 Dátum: 2011, 12 19, 12:36:48 »
Gvoczelkának:
Köszönöm a "törődést", de megoldódott a problémám (legalább is bízom benne).
A nejem laptopjában van kártyaolvasó, és az ő gépén mindent láttam a kártyán.
Ezek után kártya vissza a Defy-be (tudom-tudom "difáj" és akkor -ba, de magyarosan jobban esik),
és elindítottam a "ROM manager" programot. Ez még szerencsére a gépen volt, és működött.
Automata módon nem ment a "clockwork", de kézi vezérléssel megengedte az újra bootolást.
Hogyan-hogyan nem, ettől megtalálta a kártyát. Úgy tűnik ismét működik minden, DE AZÉRT MARADT VALAMI.
A napok óta összegyűlt frissítéseket töltögettem a Market-ről, és látom ám, hogy a "my apps" néhány működő programomat átsorolta a nem telepítettek közé. No ezt még nem sikerült rendbe rakni. Azért most még nem lövöm főbe magam, csak picit elbizonytalanított a Defy bizonytalankodása.
Köszönöm a telepítési infókat, lehet, hogy hamarosan újra jelentkezem, mert beállok a ROM cserélgetők sorába.
Csak elötte tanulok még egy picinkét, és csak akkor vágok bele, ha már biztos vagyok a módszerekben; ROM csere, régi vissza, ROM csere ....
Még egyszer köszönöm, szia.

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #335 Dátum: 2011, 12 19, 14:53:57 »
Alajos: xda-developers.com-on le van írva hogyan lehet házilag frissíteni, kell hozzá egy Motorola usb driver, kell hozzá az RSD Lite, és érdemes a gyári Nordic romot letölteni, én is ezt használom helyreállításhoz. Egyébként mindenképpen ajánlom a Quarx féle CM7 rom feltelepítését, ez a legstabilabb, és akksi üzemidőben is sokkal jobb. Nekem a gyári Froyoval 1 napig sem bírta, viszont a CM7-tel simán másfél-2napot is bírja :) A Defy nem egy rossz telefon, nem jellemző rá a bizonytalankodás. Amik problémák történhetnek, azok nem a telefon miatt vannak, hanem maga a rendszer butaságaiból, pont mint egy számítógépen.
Pda kronológia:
HTC Artemis (tégla) -> Omnia i900 (Anzo ROM) -> SG Spica (Anzo ROM) -> X10minipro (Gyári 2.1) -> X10i (Gyári 2.1) -> Moto Defy (CM9, 4.0.4 Epsylon3) -> Xperia S (Gyári Jelly Bean .96)+iPhone 5C (iOS 7.1)

Nem elérhető keyman

• PFC Fan
  • PDA: defy+
  • PDA ROM: xy
« Reply #336 Dátum: 2011, 12 19, 22:48:54 »
Üdv!
defy+-t szeretnék magyarítaniehez kérnék segítséget....amolyan szájbarágósan :)
Nem tudom hogy a sima defy-s romok mennyire műxenek, gondolok itt az eltérő aksi kapacitásra.

Nem elérhető pankeaux

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: DEFY
  • PDA: DEFY
  • PDA ROM: 2.2
« Reply #337 Dátum: 2011, 12 22, 00:41:52 »
sziasztok,
ma vettem egy címben szereplő készüléket, tehát tökcsupasz
mi kell ahhoz , h szaladjon rajta egy igo ? értem én disztribúció, könyvtárfa, szükséges fileok....
köszi
panke

Nem elérhető Acsa

• PDA: Motorola Defy
  • PDA ROM: 2.3.4 Defy+
« Reply #338 Dátum: 2011, 12 22, 07:42:40 »
Sziasztok,

SOS segítségre lenne szükségem!

CM7 van fent, és tegnap kaptam vmi frissítést, és a letöltés után újraindult a telefon, de a M jel-nél befagyott, és nem csinál semmit. Rebootoltam, majd ismét letöltött vmit és ugyanaz a hiba.
Vagyis bebootol a telo majd kikapcsol és M logo fagyás. A boot menü verziója  0.6.8.

Remélem tudtok segíteni.:))
Acsa

Nem elérhető Acsa

• PDA: Motorola Defy
  • PDA ROM: 2.3.4 Defy+
« Reply #339 Dátum: 2011, 12 22, 17:43:27 »
Kösz a sok segítséget:((((

Megoldottam visszahoztam a téglából a telóm
Acsa

Nem elérhető MySeeGee

• Navigáció / Navigation: NavNGo Igo8 / Sygic Aura
  • PDA: Motorola Defy, Samsung GT-I8000 Omnia II
  • PDA ROM: Android 2.3 WajkIUI, NXXJH2
« Reply #340 Dátum: 2011, 12 22, 18:28:57 »
Mire nem képes az emver ha olvas  :)
Windows XP? Nálunk már csak a mosógép fut arról... :)

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #341 Dátum: 2011, 12 23, 09:37:39 »
Olvasni olvasni olvasni, és ha nem válaszolták meg a kérdést előtted, akkor kérdezés :)
Pda kronológia:

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #342 Dátum: 2011, 12 23, 12:56:21 »
pankeaux: Meg kell venni hozzá az IGO My Way nevű programot, és az tökéletesen fut rajta. Nem kell semmi disztribúció, könyvtárfa. Értelemszerűen Androidos verziót vegyél.
Pda kronológia:

Nem elérhető Zagor

• Portál szerkesztő
« Reply #343 Dátum: 2011, 12 23, 23:49:05 »
pankeaux: Meg kell venni hozzá az IGO My Way nevű programot, és az tökéletesen fut rajta. Nem kell semmi disztribúció, könyvtárfa. Értelemszerűen Androidos verziót vegyél.
Vagy torrent. :DDD

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #344 Dátum: 2011, 12 25, 00:43:32 »
Na de Zagor! Csakis legális forrásból származó programokat használunk ;)
Pda kronológia:

Nem elérhető Árnyék71

• Navigáció / Navigation: Primo, Sygic
  • PDA: Samsung Galaxy S II, Galaxy S4 Active, Galaxy S5, LG G3
  • PDA ROM: CM 11,CM 10.2, G900FXXU1ANG9, V20h
« Reply #345 Dátum: 2011, 12 25, 12:11:17 »
Sziasztok.
Kicsit kétségbe vagyok esve.
Multhéten vettünk a gyereknek karira 1 defy-t. 1 váci úti telefonosnál.Tegnap, kibontáskor tapasztaltuk, hogy csak valami külföldi szabványú dugót adtak hozzá.
Vajon ez normális?
A másik, hogy folyamatosan force close-ol a vas, 2.2.2 valami:) van rajta, a többit, amit kiir, nem értem:)
Valaki tudna mondani valamit, hogy visszavigyem-e vagy inkább tegyek rá 1 másik droidot?
Köszke.

Nem elérhető Árnyék71

« Reply #346 Dátum: 2011, 12 25, 20:22:14 »
Az OTA-frissítések nem mindig és nem minden készüléken működnek. Legbiztosabb megoldás, ha letöltöd a
Motorola_End_User_Driver_Installation_5.1.0_32bit.msi-t: You are not allowed to view links. Register or Login vagy
Motorola_End_User_Driver_Installation_5.1.0_64bit.msi-t: You are not allowed to view links. Register or Login , telepíted, majd az
RSDLite5.3.1.msi-t is letöltöd: You are not allowed to view links. Register or Login , és telepíted.
Utána az RSDLite-tal fel tudod tenni bármelyik Froyot (én a Nordic-ot javasolnám: You are not allowed to view links. Register or Login).
Utána rootolhatod is a Superoneclick-kel: You are not allowed to view links. Register or Login
Ha magyarul akarod használni, fel tudod tenni utána a CM7-et: You are not allowed to view links. Register or Login
Recoveryből, amit a marketről le tudsz tölteni: You are not allowed to view links. Register or Login
Sziasztok.
Megpróbáltam a fentebb leírtakat.
az rds lite meg is csinált mindent és kiirta, hogy pass, de azóta se kép se hang, csak fekete képernyő, a vas alindul, mert mikor megnyomom a bekapcs gombot a win megtalálja egyből, de már a motorola logó sem jön be.
Valakinek ötlet?

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #347 Dátum: 2011, 12 26, 09:36:57 »
Nem kellett volna már rögtön szoftvert frissíteni... Elég lett volna egy gyári visszaállítást csinálni. Most így hirtelen én sem tudok mit mondani erre a jelenségre, én is csináltam már párszor téglát a telefonomból, de olyan még sosem volt, hogy a motorola logo nem jelent volna meg :S egy kicsit gondolkoznom kell
Pda kronológia:

Nem elérhető Árnyék71

« Reply #348 Dátum: 2011, 12 26, 11:35:50 »
Hát, most már tudom :(
Nem tudom, hogy segít-e, de ezt írja az rds lite:
IMEI/ESN/MEID: N / A
Technology: N / A
Software Version: N / A
Flex Version: N / A