2024, 11 22, 19:14:25

Szerző Téma: Motorola Defy általános  (Megtekintve 166781 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető mrmarkus

• Nem: Férfi
  • Freedom of Information
    • Dobókocka
  • Navigáció / Navigation: Sygic, Google Maps
  • PDA: HTC Desire r/w s-off
  • PDA ROM: Device: HTC Desire PVT4 .:.| S-OFF |.:. HBOOT: AlphaRev STOCK 6.93.1002 Radio: 32.56.00.32U_5.17.05.23 ROM: [WIP][JB]unoffical CyanogenMod10 [15. August]
Re: Motorola Defy általános
« Reply #275 Dátum: 2011, 10 23, 19:46:00 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Megvan! Töröltem a cache-t, feltettem az adobe flash player 11-et, azóta semmi gond vele. Valaki tudja, hogy hol lehet megnézni\módosítani a proci órajelét?
Ill. mi a neve annak a tesztprogramnak, amit futtatnak az Androidos PDA-kon? Sorokba rendezve írja ki az eredményt, és pontoz.
Ill. van-e Madonion-os 3d benchmark (futuremark) Androidra? Utoljára N95-ön használtam ilyesmit.

SetCPU mutatja ls szabályozza az órajelet (root kell hozzá)
Az Aboutban láthatod a gyári alapértéket...

Quadrat Benchmark a tesztprogi neve, van free verziója is...

A Symbianos appok értelemszerűen nem futtathatók androidon!
Asus emachines E525 Widows 7
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető razoraction

• Razoraction blogja - Silent Madness X
  • PDA: iPhone 4 32GB
  • PDA ROM: 6.3
« Reply #276 Dátum: 2011, 10 24, 16:37:18 »

SetCPU mutatja ls szabályozza az órajelet (root kell hozzá)
Az Aboutban láthatod a gyári alapértéket...

Quadrat Benchmark a tesztprogi neve, van free verziója is...

A Symbianos appok értelemszerűen nem futtathatók androidon!

Köszönöm!  :taps:
Bár annyira amatőr azért nem vagyok, hogy ne tudjam, hogy Symbi-s appok nem mennek. Csak annyit mondtam, hogy utoljára ott találkoztam olyan app-al, amit az eredeti Madonion csapat csinált. Még egyszer köszi.
U.I.: Root van, 2.3.4-es WIUI-val együtt  ;)
-=RaZoRaCtIoN=-

Nem elérhető Luxeon

• Student
  • PDA: Motorola Defy
  • PDA ROM: 2.2.2 Defy
« Reply #277 Dátum: 2011, 10 24, 18:33:44 »
Mi a különbség a Piros és a Zöld lencse között? (Defy kamera)
Phonez history: Fly 100, Sony Ericsson t230, Motorola C380,Motorola E398, Sony Ericsson w810i, Nokia 6300, Motorola Defy

Nem elérhető razoraction

« Reply #278 Dátum: 2011, 10 24, 18:41:17 »
Mi a különbség a Piros és a Zöld lencse között? (Defy kamera)
Elméletileg a pirossal jobb képminőséget lehet elérni, valamint úgy tudom, hogy a Defy első szériája volt zöld lencsés, ami azt jelenti, hogy a software-ében is hmmm... talán gyengébb?
Az az igazság, hogy csak akkor láttam papíron különbséget, amikor a romot variáltam. A zöld lencsésnél kicsit bonyolultabb a root és a főzött rom felrakása. Legalábbis ezt olvastam.
-=RaZoRaCtIoN=-

Nem elérhető gvoczelka

• Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Sony Xperia S+iPhone 5C
  • PDA ROM: SXS:4.1.2(.96), i5C:7.1
« Reply #279 Dátum: 2011, 10 25, 10:49:55 »
Az első szériák voltak zöld lencsések, állítólag. Gyakorlatilag nem tudni, mert én nyár végén vettem egy makulátlan állapotú, majdnem zsír új Defy-t, és zöld lencsés, ismerősöm is most vett Defy-t nemrég, ő szolgáltatótól, zsír új, neki is zöld lencsés. Míg egy másik barátom, aki a fórumon is jelen van, ő előbb vette az enyémnél, neki piros lencsés. Szóval ez bizonytalan. Viszont, amit ugye XDA-n is mondanak, hogy a zöld lencsés az első széria, és azoknál a hangszóró meghibásodhatott, ezért jöttek ki a második, piros lencsés szériával. Ugyan nem tudom, miért kellett lecserélni a kamera modult ahhoz, hogy jól működjön a hangszóró, mindegy is. Viszont, ami a különbség a zöld meg a piros lencse között, hogy a piros lencse alapból képes 720p-s HD videót felvenni, csak gyárilag szoftveresen le van butítva. Ezt se teljesen értem, mert létezik patch, amivel a zöld lencse is képes 720p-re... :)

Nekem viszont az a kérdésem, hogy vajon a Motorola megcserélte a headset csatlakozóban a pólusokat? Mert nekem még a SE X10-emnek megvan a gyári fülese, viszont nem szól rendesen a Defyvel. Vagy pont fordítva? A SE cserélte volna fel a pólusokat a csatlakozóban?
Pda kronológia:
HTC Artemis (tégla) -> Omnia i900 (Anzo ROM) -> SG Spica (Anzo ROM) -> X10minipro (Gyári 2.1) -> X10i (Gyári 2.1) -> Moto Defy (CM9, 4.0.4 Epsylon3) -> Xperia S (Gyári Jelly Bean .96)+iPhone 5C (iOS 7.1)

Nem elérhető razoraction

« Reply #280 Dátum: 2011, 10 25, 15:11:54 »
Nekem egy sima fülhallgatóm van, amit már ki tudja hanyadik telefonommal koptatok. Igazából sok különbséget nem találtam, bár iPhone 4-em határozottan jobban szólt vele, de ettől eltekintve semmi különbséget nem találtam.
-=RaZoRaCtIoN=-

Nem elérhető robagp

• PDA: sgs2, Moto G
  • PDA ROM: gyári 4.1.2 XWLSS, gyári 4.3
« Reply #281 Dátum: 2011, 10 29, 15:20:03 »
Hello!

Megjelent a Defy plusz, és magyar menüs!
Esetleg a szoftver rávarázsolható a defy-re??
Vagy jön a frissítés? :-O

Előre is köszi a válaszokat!

Nem elérhető razoraction

« Reply #282 Dátum: 2011, 10 30, 14:44:23 »
Feltettem a setCpu-t wiui alá. Az a kérdésem, hogy hogyan lehet meghajtani vele normálisan a Defy-t? 1GHZ a max a set cpu-ban. Sehogyan sem tudom feljebb vinni. Így teljességgel felesleges, mert 800 MHZ-nél ugyanúgy akad az nfs shift, mint 1ghz-nél. A quadrant-ban kb 50 pont különbséget produkál, tehát így nincs értelme az egésznek.
Más:
Valaki esetleg el tudná nekem magyarázni, hogy mi az a Chainfire 3D? Hogyan működik? Egyszerüen leszedem, telepítem és kész, vagy minden telefonnak van megfelelő verziója? Stb...
-=RaZoRaCtIoN=-

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #283 Dátum: 2011, 11 02, 11:21:51 »
Ne SetCPU-val próbálkozz. Én Recovery-ben állítottam be a proci sebességét, és akkor az folyamatosan működik. Viszont ha mindenféleképpen ragaszkodsz a szoftveres megoldáshoz, akkor szedd le a Milestone Overclockot, azzal lehet 1200ra is húzni a procit.

A Chainfire 3D lényege, hogy emulálja a különböző grafikus vezérlőket, pl PowerVR (Ami a Defy.ben is van), Qualcom Adreno (Xperia Play és a többi Xperia), és a Tegra2. Ez azért jó, mert vannak játékok, amik csak Tegra2 chippel működnek, pl Samurai Vengeance, vannak, amik csak Adreno chippel, pl NFS Hot Pursit. Viszont ezek a játékok nem igényelnek komolyabb teljesítményt, csak bele van írva a játékokba hogy melyik chippel indulhatnak el. Erre jó a Chainfire 3D, ezzel át lehet verni a játékok nagy részét, és lehetővé teszi a különböző chiphez kötődő játékok futtatását.
Marketből letölthető az ingyenes és a fizetős verzió is, viszont Google-ban rá kell keresni és le kell tölteni hozzá a különböző chipeknek a ".zip" fájlját, ami szükséges az emuláláshoz.
Pda kronológia:
HTC Artemis (tégla) -> Omnia i900 (Anzo ROM) -> SG Spica (Anzo ROM) -> X10minipro (Gyári 2.1) -> X10i (Gyári 2.1) -> Moto Defy (CM9, 4.0.4 Epsylon3) -> Xperia S (Gyári Jelly Bean .96)+iPhone 5C (iOS 7.1)

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
  • Navigáció / Navigation: Sygic, Google Maps
  • PDA: HTC Desire r/w s-off
  • PDA ROM: Device: HTC Desire PVT4 .:.| S-OFF |.:. HBOOT: AlphaRev STOCK 6.93.1002 Radio: 32.56.00.32U_5.17.05.23 ROM: [WIP][JB]unoffical CyanogenMod10 [15. August]
« Reply #284 Dátum: 2011, 11 02, 11:38:42 »
Ne SetCPU-val próbálkozz. Én Recovery-ben állítottam be a proci sebességét, és akkor az folyamatosan működik. Viszont ha mindenféleképpen ragaszkodsz a szoftveres megoldáshoz, akkor szedd le a Milestone Overclockot, azzal lehet 1200ra is húzni a procit.

A Chainfire 3D lényege, hogy emulálja a különböző grafikus vezérlőket, pl PowerVR (Ami a Defy.ben is van), Qualcom Adreno (Xperia Play és a többi Xperia), és a Tegra2. Ez azért jó, mert vannak játékok, amik csak Tegra2 chippel működnek, pl Samurai Vengeance, vannak, amik csak Adreno chippel, pl NFS Hot Pursit. Viszont ezek a játékok nem igényelnek komolyabb teljesítményt, csak bele van írva a játékokba hogy melyik chippel indulhatnak el. Erre jó a Chainfire 3D, ezzel át lehet verni a játékok nagy részét, és lehetővé teszi a különböző chiphez kötődő játékok futtatását.
Marketből letölthető az ingyenes és a fizetős verzió is, viszont Google-ban rá kell keresni és le kell tölteni hozzá a különböző chipeknek a ".zip" fájlját, ami szükséges az emuláláshoz.

Azt azért nem árt megjegyezni, hogy a procit csak addig lehet felsrófolni, ameddig ezt a készüléken lévő kernel támogatja!
Tehát nem a használatos (SetCPU vagy Milestone Overclock) szoftver szabja meg a CPU sebességét, hanem mindig a kernel...  ;)
Asus emachines E525 Widows 7
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #285 Dátum: 2011, 11 02, 16:27:33 »
mrmarkus, ez természetesen így van, viszont a SetCPU nem hardverspecifikus, hanem általános program, míg a Milestone Overclock a Motorolákhoz van, és ismeri a Defyt. Ezért fordulhat elő, hogy a SetCPU csak 1000Mhz-ig tudja húzni a procit, míg a Milestone 1200Mhz-ig.
Pda kronológia:

Nem elérhető razoraction

« Reply #286 Dátum: 2011, 11 02, 20:54:34 »
Köszönöm szépen. Ezek valóban értékes infók voltak számomra :)
-=RaZoRaCtIoN=-

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #287 Dátum: 2011, 11 03, 00:56:11 »
nincs mit :) Viszont ahogy látom az infódat, egy elég régi WiUI van a telefonodon, érdemes lenne lecserélni egy újabbra :) Én például mindig a legfrisebb Quarx féle CM7 Nightly-t használom, mindig csak update-elek, és tökéletesen működik :) Ha pedig ragaszkodsz az iPhone kinézetű launcherhez, használd az Espier launchert, szinte egy az egyben iPhone, és sokkal gyorsabb, mint a MiUI launcher, nem terheli a telefont annyira :)

Egyébként, mint ahogy előttem írták, az overclock kernel függő, például barátnőmnek vettem egy Vodafone 845-ös Androidos telót, és egy magyar fejlesztő is cserélgeti a kernelt a romjaiban. Gyárilag asszem 527Mhz-en fut a procija, és míg egy korábbi Rom verzióban 699Mhz-re lehet húzni a procit, addig a legfrissebben csak 633Mhz-re. Tehát ez nem csak programtól függ, viszont a Defy esetében szinte az összes custom kernel támogatja az 1200mhz-et, sőt, van ami még többet is. Olvastam asszem XDA-n, az egyik felhasználónak 1400Mhz-en ketyeg a proci a Defyben. Nekem egyébként az a tapasztalatom, hogy 1200Mhz-en nagyon melegszik terhelés alatt a telefon, míg ha csak 1100Mhz-en van, akkor nem annyira.
Pda kronológia:

Nem elérhető Luxeon

• Student
  • PDA: Motorola Defy
  • PDA ROM: 2.2.2 Defy
« Reply #288 Dátum: 2011, 11 08, 10:19:45 »
Sziasztok. köszönöm az előző kérdésekre a választ.

Most is lenne 2 kérdésem :
1. Van-e köztetek valaki akinek a gyári 2.2 van még a telefonon(amilyen az újonnan vásárolt Defy-n szokott lenni), ha igen akkor megtudnátok mondani, hogy Angol nyelven kívül van-e rajta Orosz vagy netalán Ukrán nyelv?
2. Mi a különbség a full fekete és a fehér keretes Defy között? Más anyagból van, vagy van más különbség is?

Phonez history: Fly 100, Sony Ericsson t230, Motorola C380,Motorola E398, Sony Ericsson w810i, Nokia 6300, Motorola Defy

Nem elérhető razoraction

« Reply #289 Dátum: 2011, 11 08, 16:46:05 »
A második kérdésedre tudok válaszolni.
A fehér keretes Defy-t, hivatalosan egyetlen szolgáltató sem adta ki. Mindegyik Blur mentes és gyári független, valamint piros lencsés.
Nekem is ilyen van  :D
Bár most eladni kényszerülök :(
-=RaZoRaCtIoN=-

Nem elérhető MySeeGee

• Navigáció / Navigation: NavNGo Igo8 / Sygic Aura
  • PDA: Motorola Defy, Samsung GT-I8000 Omnia II
  • PDA ROM: Android 2.3 WajkIUI, NXXJH2
« Reply #290 Dátum: 2011, 11 08, 19:35:22 »
Ajánlanám mindenkinek a figyelmébe a galnet féle MIUI-t (esetleges topicot is), ugyanis Ice Cream Sandwich build is létezik a mai naptól. Felraktam, most próbálgatom. Frankó.
Windows XP? Nálunk már csak a mosógép fut arról... :)

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #291 Dátum: 2011, 11 08, 22:45:35 »
nézegettem én is, de mivel kicsit romlott az angol tudásom 6 év alatt ,ezért nem mindig értem ami le van írva. mit takar pontosan hogy Ice Cream Sandwich build? csak azt hogy ICS Launcher meg egyéb ICS cuccok vannak benne, vagy esetleg mást is?
Pda kronológia:

Nem elérhető MySeeGee

« Reply #292 Dátum: 2011, 11 08, 23:25:02 »
Hálózati Módosítások:

Jobb jelerősség a támogatott készülékeken
Helyes kezelése a 3G és 2G választásnak

Framework Módosítások:

Az ICS keret-követelmény megfelelő kezelése
Android folyamat összeomlás kezelése
Energiagazdálkodás teljesen ICS
Érzékelő menedzsment javítása Debug módban

UI fejlesztések

Továbbfejlesztett 3D támogatás
Továbbfejlesztett kamera válasz (Shutter) sebesség
4 utas Reboot

Én ennyit találtam róla.
Saját vélemény: Jobb a galéria, gyorsabbak a játékok és az alkalmazások. Alapvetően egy MIUI Launchert kapsz, amit le sem cseréltem, mert tetszik. A magyar nyelv viszont hiányzik.

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #293 Dátum: 2011, 11 09, 14:59:29 »
Akkor lehet hogy majd próbából felrakom :)
Pda kronológia:

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #294 Dátum: 2011, 11 20, 23:50:08 »
Nos, felraktam a gyári romot, mert voltak wifi problémáim, ha bármilyen játékhoz le akartam tölteni a fájlokat, akkor megszakadt a wifi. Ez úgy néz ki, megjavult, viszont az a problémám, hogy nem működik a kamera előnézet. 2.2.2 Nordic-ot raktam fel. Valakinek volt már ilyen?

Egyébként hasít a gyári rom, és végre van Blur, már hiányoltam, mert nekem nagyon tetszik, de nem találtam sehol sem külön apk telepítőt.
Pda kronológia:

szilvasi

• Vendég
« Reply #295 Dátum: 2011, 11 22, 20:40:33 »
Sziasztok!
Egy haverom vett tegnap egy defyt az lenne a kérdés h magyar nyelvet lehet rá tenni?
Válaszotokat előre is köszönöm!!!!!

Nem elérhető MySeeGee

« Reply #296 Dátum: 2011, 11 22, 22:53:27 »
Sziasztok!
Egy haverom vett tegnap egy defyt az lenne a kérdés h magyar nyelvet lehet rá tenni?
Válaszotokat előre is köszönöm!!!!!

Főzött android 2.3

Mielőtt bármibe belekezdesz, olvasgass róla.
Nekem bevállt!

szilvasi

• Vendég
« Reply #297 Dátum: 2011, 11 23, 12:57:42 »
Főzött android 2.3

Mielőtt bármibe belekezdesz, olvasgass róla.
Nekem bevállt!
Köszönöm elkezdem olvasgatni!!!

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #298 Dátum: 2011, 11 27, 11:11:44 »
Legfrissebb Quarx-féle CM 7.2.0 11.11.25. Nightly :) Szinte tökéletes :)
Pda kronológia:

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
  • Jedi Mester :D
  • PDA: Samsung Galaxy S4 I9505
  • PDA ROM: AP/CP: I9505XXUGNG8 ; CSC: I9505BTUGNG2
Független?
« Reply #299 Dátum: 2011, 11 28, 16:09:23 »
Sziasztok!

Régen nem írtam ide, de most megint segítségre lenne szükségem!

Régen felmerült az, hogy a sima Defy esetében a szolgáltatónál vásárolt készülékek függetlenek voltak, mert nem tudták őket lezárni.
Az lenne a kérdés számomra, hogy ez tényleg így van-e, és hogy a Defy+ esetében is így van-e...
Aki vett mostanában Defy+  -t szolgáltatónál, az kérem tegye már meg, hogy megnézi, hogy független-e vagy sem. Nagy segítség lenne!

A másik dolog, hogy megéri-e megvenni? Az angol nem lényeg. Feleségem egy Galaxy3-at, én pedig egy SEX10mini pro-t cserélnénk le (bár nálam most képben van egy iPhone 3GS is).
A mobilarena teszt szerint eldöccent rajta egy divx film. A kérdés, hogy mondjuk moboplayerrel vagy más lejátszóval nézhetőek-e rajta konvertálás nélkül a filmek. Nem HD meg fullHD-ra gondoltam, hanem BDRip meg DVDRip-re.

Köszi szépen a segítséget!
"Remember... The Force will be with you... Always..."

SE X10 mini pro Root/xRecovery/app2SD/JIT telepítési segédlet You are not allowed to view links. Register or Login