2024, 11 22, 07:02:59

Szerző Téma: Motorola Defy általános  (Megtekintve 166754 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Fester

• Navigáció / Navigation: IGO 8.5.9.142948
  • PDA: GT-I8000
  • PDA ROM: RAPIDAIJH1
Re: Motorola Defy általános
« Reply #375 Dátum: 2012, 01 01, 15:02:25 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Normális :)

Megvan a hiba oka! Bootloopos lett a telóm! Ezzel ki is merítettem a jó híreket.
Tovább mentem a dolgokban és úgy döntöttem újrarakok egy másik froyot az RSD lite-al.
Találtam szép szőkenős leírást itt:

Sajnos nem sikerült ez a verzió sem mivel hibát írt ki az RSD lite. A telót is bootloaderbe tettem felismerte a gépet, és fordítva is. Olyan mintha nem lenne IMEI számom meg a többi cucc.
Már mindennel próbáltam amit tudok.
Esetleg más ötlet?
Lehet szerviz lesz belőle?

Nem elérhető gvoczelka

• Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Sony Xperia S+iPhone 5C
  • PDA ROM: SXS:4.1.2(.96), i5C:7.1
« Reply #376 Dátum: 2012, 01 01, 20:45:15 »
Fester, egy pár órával az első kérdésed előtt linkeltem be a csomagomat, amiben találsz leírást, és mint irtam az akkori hozzászólásomban, igyekeztem szájbarágósan leírni mindent, és mivel úgy írtam a leírást, hogy kezemben volt a saját telefonom és csináltam rajta a lépéseket, még elhibázni sem lehetett volna. Töltsd le pár hozzászólással előbbi írásomból a multiuploados fájlcsomagomat, és próbálkozz azzal!

Hölgyek és Urak? Ennél többet én sem tudok tenni, max úgy, hogy minden topikba minden nap 3szor bemásolom a leírásomat, mert senki sem hajlandó visszább olvasni :( Ennél többet sajnos én sem tehetek. Ne vegye senki se sértésnek, de OLVASNI OLVASNI OLVASNI!
Pda kronológia:
HTC Artemis (tégla) -> Omnia i900 (Anzo ROM) -> SG Spica (Anzo ROM) -> X10minipro (Gyári 2.1) -> X10i (Gyári 2.1) -> Moto Defy (CM9, 4.0.4 Epsylon3) -> Xperia S (Gyári Jelly Bean .96)+iPhone 5C (iOS 7.1)

Nem elérhető Fester

• Navigáció / Navigation: IGO 8.5.9.142948
  • PDA: GT-I8000
  • PDA ROM: RAPIDAIJH1
« Reply #377 Dátum: 2012, 01 02, 10:36:33 »
Fester, egy pár órával az első kérdésed előtt linkeltem be a csomagomat, amiben találsz leírást, és mint irtam az akkori hozzászólásomban, igyekeztem szájbarágósan leírni mindent, és mivel úgy írtam a leírást, hogy kezemben volt a saját telefonom és csináltam rajta a lépéseket, még elhibázni sem lehetett volna. Töltsd le pár hozzászólással előbbi írásomból a multiuploados fájlcsomagomat, és próbálkozz azzal!

Hölgyek és Urak? Ennél többet én sem tudok tenni, max úgy, hogy minden topikba minden nap 3szor bemásolom a leírásomat, mert senki sem hajlandó visszább olvasni :( Ennél többet sajnos én sem tehetek. Ne vegye senki se sértésnek, de OLVASNI OLVASNI OLVASNI!

Bocs a tudatlanságomért de nem nagyon vagyok otthon android témában.
Amúgy sikerült megcsinálnom! Az RSD lite-al. Az volt a probléma, hogy a 4.9-es software-t használtam nem pedig újabbat. Olvastam valamelyik oldalon, hogy az nem jó.
Ezért mindenkinek ajánlom a 5.3.1-et vagy attól újabbat!!!

Itt találtok hasznos infót bootloop-os problémákra:

gvoczelka és limahl kollégáknak pedig köszönöm a segítséget!  ;)

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #378 Dátum: 2012, 01 02, 10:54:34 »
Fester: itt van egy kicsit korábbi hozzászólásom, nem is sokkal korábban írtam, mint ahogy te írtál először!

Ahogy ígértem, elkészültem egy leírással, igyekeztem érthetően leírni mindent, kicsit szájbarágósan, és részletesen. Remélem hasznát fogjátok venni!
A csomag tartalmazza:
-Leírás a Nordic ROM telepítéséhez
-Leírás a Rootoláshoz
-Leírás a WajkIUI ROMok telepítéséhez
-2.2.2-es Nordic ROM
-RSD Lite 5.4.4
-SuperOneClick 2.1.1 Shortfuse
-WajkIUI 1.12.16 ICS

Azért választottam ezt a Custom ROMot, mert szerintem ez a legstabilabb, ICS létére, van benne magyar nyelv mivel multilanguage ROMról van szó, és mert nekem ez a kedvenc ROMom :) Használjátok egészséggel! BUÉK :)

Pda kronológia:
HTC Artemis (tégla) -> Omnia i900 (Anzo ROM) -> SG Spica (Anzo ROM) -> X10minipro (Gyári 2.1) -> X10i (Gyári 2.1) -> Moto Defy (CM9, 4.0.4 Epsylon3) -> Xperia S (Gyári Jelly Bean .96)+iPhone 5C (iOS 7.1)

Nem elérhető kaszazoli

• Nem: Férfi
  • PFC Fan
  • PDA: defy
  • PDA ROM: 2.1
« Reply #379 Dátum: 2012, 01 02, 19:18:39 »
 gvoczelka!

Nagy örömmel töltöttem le az általad feltöltött fájt, de a vírusírtom azonnal vísitott és karanténba tette.
Valami többszörös fertőzésről beszélt.
Ha fel tudnád tenni még egyszer akkor annak nagyon örülnék.
Köszi Zoli

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #380 Dátum: 2012, 01 02, 22:07:42 »
Igen, sajnos a rootoláshoz szükséges programra jeleznek a vírusírtók, de megnyugodhatsz, nem vírusos, többször ellenőriztem. Biztonsággal letöltheted újra a megadott linkről, csak ki kell kapcsolni a vírusírtót. Nekem az összes gépemen lévő ilyen rootoláshoz szükséges programomra vírust jeleznek a vírusírtók. Úgyhogy nyugodtan letöltheted újra a csomagot, nem lesz belőle probléma!
Pda kronológia:

Nem elérhető Imrus

• Navigáció / Navigation: iGO 8.4.2
  • PDA: Motorola Defy+
  • PDA ROM: 4.0.4
« Reply #381 Dátum: 2012, 01 03, 08:20:52 »
Sziasztok!
Olvastam, hogy többen is O2-ről álltatok át a Defy-re. Én is a napokban tervezem a vásárlást. Mik a tapasztalatok, pro és kontra?
Építő jellegű válaszaitokat előre is köszönöm!  :)

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #382 Dátum: 2012, 01 03, 14:28:44 »
Imrus: Mármint Omnia2-re gondolsz? Az Omnia2 hardverben ugyan az, mint a Samsung Galaxy Spica, tehát teljesítményben ahhoz is lehet viszonyítani! a Spicához képest viszont nagyon nagy mérföldekkel jobb a Defy. egyébként csak jót lehet mondani a Defyről, ugyanis rossz tulajdonsága nemnagyon van! Érdemes váltani Omnia2-ről!
Pda kronológia:

Nem elérhető Imrus

« Reply #383 Dátum: 2012, 01 03, 17:52:47 »
Imrus: Mármint Omnia2-re gondolsz? Az Omnia2 hardverben ugyan az, mint a Samsung Galaxy Spica, tehát teljesítményben ahhoz is lehet viszonyítani! a Spicához képest viszont nagyon nagy mérföldekkel jobb a Defy. egyébként csak jót lehet mondani a Defyről, ugyanis rossz tulajdonsága nemnagyon van! Érdemes váltani Omnia2-ről!

Igen arra gondoltam. Köszönöm a választ! Megrendeltem, nagy izgalommal várom (főképp az angol nyelv miatt ...  :p )

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #384 Dátum: 2012, 01 03, 20:09:30 »
Rendben, örömmel hallom hogy végül a Defy mellett döntöttél :)
Pda kronológia:

Nem elérhető Imrus

« Reply #385 Dátum: 2012, 01 03, 20:55:46 »
Rendben, örömmel hallom hogy végül a Defy mellett döntöttél :)

1. Ami még fontos lenne számomra, de biztosan nem tudom: Igo futtatható rajta?

2. A Defy és a Defy+ olyannyira egyforma, hogy a topik közös?

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #386 Dátum: 2012, 01 03, 22:20:42 »
Persze, futtatható rajta, létezik Androidos Igo, a hivatalos neve Igo My Way, és hivatalosan meg kell vásárolni, de gondolom a beszerzése nem olyan nehéz feladat ;)

Igen, A Defy és a Defy+ hardverben teljesen ugyan az a két készülék. Annyi a különbség, hogy a Defy+ gyárilag 1000Mhz-re húzott processzorral jelent meg, illetve gyárilag támogatja a 720p HD videók rögzítését. Tehát túl sok értelme nincs Defy+ -t vásárolni, mert a sima Defy is képes mindenre! a Defy-nek 1200Mhzre simán probléma nélkül fel lehet húzni a processzorát, de én már próbálkoztam 1300Mhz-el is, illetve olvastam már 1400Mhz-ről is :) A 720p videó meg egy olyan dolog, ami nekem annyira nem hiányzik, de szoftveresen meg lehet oldani, mert a kamera képes rá! Arra kell figyelni, hogyha sima Defy-t veszel, hogy nézd meg a kamera lencséjének a színét, piros lencséset vegyél lehetőleg. Ugyanis történt egy gyártási hiba a Motorolánál, ami annyit tesz, hogy a telefonálós hangszóró elkezdett recsegni a korai modelleken. Nem feltétlenül jelentkezett a hiba, de akinél jelentkezett, annak garanciában cserélték a telefonját! Ez azért fontos, mert a korai modelleket zöld kameralencsével (más maga a chip) szerelték, a javított modelleket pedig piros kameralencsével szerelték (ez a verzió képes 720p videók készítésére hivatalosan). Nekem zöld lencsés Defy-m van, de nálam nem jelentkezik a hangszóró hiba, és tökéletesen megvagyok 720p videók nélkül is (meg lehet ennél a verziónál is oldani), de én a SE X10-emnél sem használtam ki, úgyhogy engem annyira nem érdekel :)

Örömmel tölt el, hogy ilyen telefont veszel :) Tetszeni fog biztos :) Ha egy kicsit visszábblapozol, akkor talán megtalálod egy korábbi hozzászólásomat, amin leírtam egy strapabírósági tesztemet :) használd egészséggel a telefont :)
Pda kronológia:

Nem elérhető Imrus

« Reply #387 Dátum: 2012, 01 03, 23:38:18 »
Persze, futtatható rajta, létezik Androidos Igo, a hivatalos neve Igo My Way, és hivatalosan meg kell vásárolni, de gondolom a beszerzése nem olyan nehéz feladat ;)

Igen, A Defy és a Defy+ hardverben teljesen ugyan az a két készülék. Annyi a különbség, hogy a Defy+ gyárilag 1000Mhz-re húzott processzorral jelent meg, illetve gyárilag támogatja a 720p HD videók rögzítését. Tehát túl sok értelme nincs Defy+ -t vásárolni, mert a sima Defy is képes mindenre! a Defy-nek 1200Mhzre simán probléma nélkül fel lehet húzni a processzorát, de én már próbálkoztam 1300Mhz-el is, illetve olvastam már 1400Mhz-ről is :) A 720p videó meg egy olyan dolog, ami nekem annyira nem hiányzik, de szoftveresen meg lehet oldani, mert a kamera képes rá! Arra kell figyelni, hogyha sima Defy-t veszel, hogy nézd meg a kamera lencséjének a színét, piros lencséset vegyél lehetőleg. Ugyanis történt egy gyártási hiba a Motorolánál, ami annyit tesz, hogy a telefonálós hangszóró elkezdett recsegni a korai modelleken. Nem feltétlenül jelentkezett a hiba, de akinél jelentkezett, annak garanciában cserélték a telefonját! Ez azért fontos, mert a korai modelleket zöld kameralencsével (más maga a chip) szerelték, a javított modelleket pedig piros kameralencsével szerelték (ez a verzió képes 720p videók készítésére hivatalosan). Nekem zöld lencsés Defy-m van, de nálam nem jelentkezik a hangszóró hiba, és tökéletesen megvagyok 720p videók nélkül is (meg lehet ennél a verziónál is oldani), de én a SE X10-emnél sem használtam ki, úgyhogy engem annyira nem érdekel :)

Örömmel tölt el, hogy ilyen telefont veszel :) Tetszeni fog biztos :) Ha egy kicsit visszábblapozol, akkor talán megtalálod egy korábbi hozzászólásomat, amin leírtam egy strapabírósági tesztemet :) használd egészséggel a telefont :)

Köszönöm a részletes segítséget, támogatást!  :ok:
Sok jót olvastam mindenfelé róla. 1000ft különbség van (Vodánál) a feltöltőkártyás árban a Defy és a + között, így hát rászántam. Videofelvételt szinte soha nem szoktam készíteni. A navi hírnek viszont nagyon örülök.
 :taps:

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #388 Dátum: 2012, 01 04, 00:19:59 »
nincs mit :) viszont nem érdemes a +on cserélgetni a romokat, meg custom romot felrakni. Ez mondjuk az én véleményem, de egy gyári rom stabilitásával semmilyen custom rom nem ér fel. Viszont a gyári romból érdemes a legfrissebbet feltenni majd, illetve rootolni :)
Pda kronológia:

Nem elérhető Imrus

« Reply #389 Dátum: 2012, 01 04, 08:00:57 »
nincs mit :) viszont nem érdemes a +on cserélgetni a romokat, meg custom romot felrakni. Ez mondjuk az én véleményem, de egy gyári rom stabilitásával semmilyen custom rom nem ér fel. Viszont a gyári romból érdemes a legfrissebbet feltenni majd, illetve rootolni :)

Több év WM után első Android ... , remélem boldogulok majd az angol nyelvű robottal  :ima:
Biztosan sok idióta kérdésem lesz majd  :hmm: :p :taps:
Mindegy, a lelkesedés magával ragadott, este elindítottam (gyakorlásképpen) a Lányomnak egy Vodafone 858-ast is  O->-

Nem elérhető mediumgecso

• Navigáció / Navigation: iGO
  • PDA: Samsung Galaxy S3 mini Blue
  • PDA ROM: DMod v5+Greenify+Xposed+ACID audio+APEX Pro
« Reply #390 Dátum: 2012, 01 04, 11:59:00 »
Szia!

Bocsi, de ki kell hogy javítsalak: Defy+ gyárilag nem képes 720p-ben rögzíteni, csak mókolással megy!!!
SAJNOS :( DE minden másban igaza van a kollégának  :ok:
Én Defy+-t használok, ADW launcher EX-t telepítettem a gyári Blur helyett és mondhatom h nagyon gyors!!!!

Nem elérhető gvoczelka

« Reply #391 Dátum: 2012, 01 04, 14:33:17 »
Nekem az első okostelefonom egy WM-es HTC Artemis volt :) De az első komolyabb, és ami a legmegbízhatóbb volt a Defy-ig, az az Omnia i900 :) azt nagyon szerettem, és néha visszasírom. :)

mediumgecso: elnézést tévedésemért, úgy tudtam, hogy gyárilag támogatja a 720p videók készítését :)
Pda kronológia:

Nem elérhető mediumgecso

« Reply #392 Dátum: 2012, 01 04, 16:32:09 »
No problem, csak azért bátorkodtam kijavítani nehogy azt gondolják hogy tudja gyárilag...de egyébként teljesen mindegy, nem tart sokáig megoldani HD felvevést+lejátszást.

Én is szeretem, nekem előtte Galaxy S-em volt, ez jobban a kezemre áll, kompaktabb... :ok:

Nekem az első okostelefonom egy WM-es HTC Artemis volt :) De az első komolyabb, és ami a legmegbízhatóbb volt a Defy-ig, az az Omnia i900 :) azt nagyon szerettem, és néha visszasírom. :)

mediumgecso: elnézést tévedésemért, úgy tudtam, hogy gyárilag támogatja a 720p videók készítését :)

Nem elérhető Imrus

« Reply #393 Dátum: 2012, 01 06, 16:47:44 »

megérkezett  :taps:

gyakorolok  :p

Nem elérhető egeri

• PDA: Samsung Galaxy s
  • PDA ROM: 2.3.4 I9000XXJVR Kernel:#DarkCore_3.1_JVR Build száma:BEZKE innovation XXJVR GODEXED
« Reply #394 Dátum: 2012, 01 07, 12:13:28 »
Szevasztok

Az egyik ismerősöm nemrég vett egy defy+ amivel nem nem lehet 720 p videót rögzíteni és amivel nem tud külön gombbal fényképezni ,na meg nem magyar nyelvű. A kérdésem a következő most néztem be ide élősszőr/nekem sgs-em van/ és azt olvastam, hogy nincs különbség a régi és az új defy hardverében akkor most a defy+-nál ugyan úgy kell eljárni mindenféle frissíttetéssel mint a sima defy-nél /vagyis sima  defy rommal lehet frissíteni akár még módisítottal is/ meg lehet valahogy ezeket oldani ?A másik gondom hogy nincs neki külön topik sem amit hiányolok még az xda-n sem. :olvass: :hmm:
/magyarított romot már találtam defy-hez/. :google2:

Nem elérhető Mano66

• PDA: HTC ONE
  • PDA ROM: Gyári
« Reply #395 Dátum: 2012, 01 07, 13:23:43 »
Szevasztok

Az egyik ismerősöm nemrég vett egy defy+ amivel nem nem lehet 720 p videót rögzíteni és amivel nem tud külön gombbal fényképezni ,na meg nem magyar nyelvű. A kérdésem a következő most néztem be ide élősszőr/nekem sgs-em van/ és azt olvastam, hogy nincs különbség a régi és az új defy hardverében akkor most a defy+-nál ugyan úgy kell eljárni mindenféle frissíttetéssel mint a sima defy-nél /vagyis sima  defy rommal lehet frissíteni akár még módisítottal is/ meg lehet valahogy ezeket oldani ?A másik gondom hogy nincs neki külön topik sem amit hiányolok még az xda-n sem. :olvass: :hmm:

Regelj a sesmart.hu-ra és találsz magyaritást a Defy+-ra. ;)

Link:

Nem elérhető mediumgecso

« Reply #396 Dátum: 2012, 01 07, 17:20:48 »
Ajánlom figyelmedbe ezt az oldalt, most indult, sokmindent meg lehet itt találni:

Szevasztok

Nem elérhető egeri

• PDA: Samsung Galaxy s
  • PDA ROM: 2.3.4 I9000XXJVR Kernel:#DarkCore_3.1_JVR Build száma:BEZKE innovation XXJVR GODEXED
« Reply #397 Dátum: 2012, 01 07, 19:10:46 »
Köszönöm szépen a segítséget! :ok: :taps: :D
Regelj a sesmart.hu-ra és találsz magyaritást a Defy+-ra. ;)

Link:

Ajánlom figyelmedbe ezt az oldalt, most indult, sokmindent meg lehet itt találni:

Akinek lesz valami ötlete meglátása még a témában kérem írjon. ;)

Nem elérhető mukite01

• Navigáció / Navigation: Igo8
  • PDA: i900
  • PDA ROM: I900XDHK1/XDHK2
« Reply #398 Dátum: 2012, 01 08, 17:51:09 »
Ha nem tilos linkelni más oldalt:
Az itt linkelt Root-ra gondoltam. Merjem rootolni? Nem lesz baja a Defy-nek?

nyugodtan! az enyém is root-olva van! és simán könnyen el is távolitható! nem visszafordithatatlan!

Nem elérhető szilardesz

• PFC Fan
  • PDA: SGS 2, Iphone 5s
  • PDA ROM: SlimKat
« Reply #399 Dátum: 2012, 01 11, 15:38:31 »
nyugodtan! az enyém is root-olva van! és simán könnyen el is távolitható! nem visszafordithatatlan!

Sziasztok!

Haverom Defyjét nyomogatom, és azt tapasztalom hogy, 2 ora alatt 90%-on van csupa 8 perc bekapcsolt kijelzo mellett (egyéb semmi, se telefonálás, se játék)  :shock:. Nekem a Galaxy S 2 fényévekkel jobban teljesít ilyen használat esetén. Csináltam egy factory resetet feltettem nekei a magyar nyelvet és kalibráltam az akkut.
Ezek után lehet számítani jobb üzemidőre?