2024, 11 28, 07:53:14
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: 2.2 upgrade (CyanogenMod)  (Megtekintve 419220 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető DjBIG

• Nem: Férfi
    • -=DesktopPC=-
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Samsung Galaxy Note 3 LTE
  • PDA ROM: N9005XXUGBNL8 Android 5.0
Re: 2.2 upgrade (CyanogenMod)
« Reply #4675 Dátum: 2012, 03 02, 23:01:10 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Sziasztok!
Édesanyám Spicája különös, paranormális jelenségeket produkált, ezért úgy döntöttem, hogy szépen megműtöm, de ha már beavatkozás akkor legyen nagy, ezért feltettem rá helyből egy 6.6.1 alpha 8.3 cyanogent a samdroid kitchen segítségével. Tökéletesen működik és gyorsan is fut, viszont ha átállítom a nyelvet magyarra, akkor angolra állítja be. Ezzel nem lehet valamit tenni? Ragaszkodik a magyarhoz, mindenképp az kellene, valaki, valami megoldás, javaslat?

Előre is köszi!
Senk

azért van ez az úúj jelenség mert az adott rom NEM tartalmaz magyar nyelvet...a kitchenben főzött romok egyike sem tudja a magyartot mivel nem világ nyelv :D nézz itt körül: You are not allowed to view links. Register or Login az utt található romok támogatják a magyar nyelvet :)
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Senk

• Programozó
    • MovieShark Team
  • PDA: i900; i9000; i8000; MZ601; Galaxy Mini; Galaxy Spica
  • PDA ROM: Android XWJVT
« Reply #4676 Dátum: 2012, 03 03, 09:37:42 »
azért van ez az úúj jelenség mert az adott rom NEM tartalmaz magyar nyelvet...a kitchenben főzött romok egyike sem tudja a magyartot mivel nem világ nyelv :D nézz itt körül: You are not allowed to view links. Register or Login az utt található romok támogatják a magyar nyelvet :)

Köszi!

Még annyi, hogy az itt lévők telepítése is a szokásos, recoveryből a zipet vagy tar és egyéb nyalánkságok esetén odin, igaz?
Régebbi Sony Ericssonok és bármilyen Androidos telefon függetlenítését vállalom!
Androidok Rootolását, Rom cseréjét vállalom!
Dobj egy emailt, hogy megbeszéljük! ;)

Nem elérhető Senk

• Programozó
    • MovieShark Team
« Reply #4677 Dátum: 2012, 03 03, 09:55:53 »
Ui.:
Mi a különbség a CM-6.1.1-Spica-a8.3 és a CM-6.1.1-Spica-a8.3-byDude közt? Az utóbbi kisebb, gondolom kevesebb program van benne, de valami pontosabb körbejárás, hogy mi a különbség?  :olvass:

Előre is köszi! :D
Régebbi Sony Ericssonok és bármilyen Androidos telefon függetlenítését vállalom!

Nem elérhető Senk

• Programozó
    • MovieShark Team
« Reply #4678 Dátum: 2012, 03 03, 10:42:38 »
Felraktam a simát (igaz kicsit változtattam rajta...), de tökéletesen működik, és magyar! :D Köszi!

Nem elérhető DjBIG

• -=DesktopPC=-
« Reply #4679 Dátum: 2012, 03 03, 11:29:36 »
Köszi!

Még annyi, hogy az itt lévők telepítése is a szokásos, recoveryből a zipet vagy tar és egyéb nyalánkságok esetén odin, igaz?

igen azok mind recovery telepítősek...az odinosokat nem tudtam még felrakni mivel max 100 megát tölthetek fel azok meg 130 fölött vannak...majd ha kitaláltam rá vmit akkor feldobom a .tar romokat is
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Peti87

• PFC Fan
  • PDA: i9000
  • PDA ROM: 2.3.6 jvu
« Reply #4680 Dátum: 2012, 03 06, 11:56:46 »
SGM BETA5.7 DjBIG's mod #1.0.2

képek:
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Loginvisitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Loginvisitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Loginvisitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

videó:

üdv ezt hogy kell feltenni?
ha recoweryből akkor azt hogy tudok csinálni a spicára?
valaki segítsen!

Köszi Peti

Nem elérhető DjBIG

• -=DesktopPC=-
« Reply #4681 Dátum: 2012, 03 06, 15:27:20 »
üdv ezt hogy kell feltenni?
ha recoweryből akkor azt hogy tudok csinálni a spicára?
valaki segítsen!

Köszi Peti

Amire szükséged lesz:

1 Samsung KIES (ő tartalmazza a drivereket...)

2. Odin

3. Samsung USB kábel.

4. I570EXXCM81v3.1-ModemJD1.tar  You are not allowed to view links. Register or Login

5. SGM BETA5.7 DjBIG's mod #1.0.2  You are not allowed to view links. Register or Login

Mielőtt elkezded a folyamatot a telefonod akkumulátora legyen kellően feltöltve valamint, ha laptopon keresztül végzed a folyamatot, akkor az is.
Zárj be minden olyan alkalmazást vagy munkafolyamatot, amely az USB portot használja.

Frissítés folymata

1. Kapcsold ki a telefonod és távolítsd el az SD és SIM kártyát.

2. Állítsd a készüléked "Download Mode-ba". A hangerőszabályozó lefele + kamera + bekapcsoló gomb megnyomásával.

3. Csatlakoztasd a készüléket a számítógépedhez USB-n keresztül.

4. Telepítsd a drivereket ha még nem tetted volna meg.

5. Nyisd meg az Odin Multi Downloader v4.03 alkalmazást(vista és win7 alatt FUTTATÁS RENDSZERGAZDAKÉNT). Az aktuális COM portot sárga színű háttérrel látod kiemelve.

5.1 Tallózd be az spica_jc3.ops file-t az odin középső részén található OPS ablakocskába!!!EZZEL KEZD!!!

6. Válaszd a One Package opciót.(bal felső sarok pipa legyen bent) és válaszd ki a I570EXXCM81v3.1-ModemJD1.tar file-t az odin jobb alján ott lesz egy one package fül amivel be tudod tallózni, amit először linkeltem

7. Ellenőrizd vissza, hogy minden fájlt helyesen adtál-e meg. Ha nem, akkor kattints a Reset File gombra és kezd újra.

8. Ha minden helyes, akkor nyomj a Start gombra és nagyon FIGYELJ, hogy semmi esetre se szakítsd meg a folyamatot vagy válaszd le a telefont a számítógépedről, amíg a folyamat be nem fejeződik.

9. Figyeld a készüléked és várj addig, amíg ezt az üzenetet nem látod "<1> Close serial port and wait until rebooting."a készülék ujraindul

10. A fenti üzenet megjelenésével le kell húzni az USB-ről!!!

Az SD kártya legyen a készülékben és tedd fel a SGM BETA5.7 DjBIG's mod #1.0.2 rom-ot az SD kártyára

11.Telefon kapcsold ki majd recovery módban indítsd újra (Hang le + Hívás fogadás + Power gomb)

12. Ha fel állt a recovery: Advanced-->Filesystem conversion-->és mind 3 rendszert konvertáld ext2-es rendszerbe (minden műveletet a Home (házikó) gombal indítasz el...a tapi módszer itt nem működik csak a D-pad)

14. Menj vissza a főmenübe Install zip from sdcard-->choose zip from sdcard...és navigálj oda ahová tetted a ROM-omat...ha ez kész (install completed/sucsessfull)

15. Menj vissza a főmenübe és Wipe-->wipe Data/cache amint ez is kész leave recovery--> reboot the system...

5 perces gondolkodás után fel fog állni a telefon...légy türelmes mint a telepítés mint a bootolásnál...néha úgy néz ki minthe kifagyott volna de nyugi mert dolgozik...csak az első boot tellik sok időbe...a második már sokkal gyorsabb lesz...bárhol elakadsz kérdezz bátran...sok sikert

Nem elérhető Peti87

• PFC Fan
« Reply #4682 Dátum: 2012, 03 06, 17:50:21 »
köszi a segítséget!

estére felpakolom. :)

Nem elérhető Peti87

• PFC Fan
« Reply #4683 Dátum: 2012, 03 06, 23:44:56 »
a 4. pontban lévő link nem jó:( máshol nincs fent?

Nem elérhető DjBIG

• -=DesktopPC=-
« Reply #4684 Dátum: 2012, 03 07, 08:47:54 »
a 4. pontban lévő link nem jó:( máshol nincs fent?

de jó a link csak inaktív volt a szerver.Most már töltheted :)

Nem elérhető Peti87

• PFC Fan
« Reply #4685 Dátum: 2012, 03 07, 11:37:15 »
köszi mindent DJBIG!

tökéletes lett a telefon, grat! :D

Nem elérhető DjBIG

• -=DesktopPC=-
« Reply #4686 Dátum: 2012, 03 07, 11:51:48 »
köszi mindent DJBIG!

tökéletes lett a telefon, grat! :D

szívesen :)

Nem elérhető Nnogoo

• PFC Fan
  • PDA: leshak
  • PDA ROM: I570EXXJH1
« Reply #4687 Dátum: 2012, 03 12, 13:38:26 »
Ide is felteszem mert a másik téma úgy tűnik nagyon pang :hmm:

Egy kis segítséget szeretnék kérni.

Két Sok napja a status bar-ban három db. háromszög jelenik meg ! jellel.
Ha lehúzom ez jelenik meg:
  -  Debug,  WakeLock.release() - 0
  -  Debug,  Service onDestroy() called
  -  Debug,  Synch item found: falshe

Mik ezek? Nem Tudom miért jöttek elő.

Nem elérhető DjBIG

• -=DesktopPC=-
« Reply #4688 Dátum: 2012, 03 12, 14:36:11 »
Ide is felteszem mert a másik téma úgy tűnik nagyon pang :hmm:

Egy kis segítséget szeretnék kérni.

Két Sok napja a status bar-ban három db. háromszög jelenik meg ! jellel.
Ha lehúzom ez jelenik meg:
  -  Debug,  WakeLock.release() - 0
  -  Debug,  Service onDestroy() called
  -  Debug,  Synch item found: falshe

Mik ezek? Nem Tudom miért jöttek elő.

nem pang csak nem biztos hogy tudjuk rá a választ :) én láttam ott is csak válasz hiányában nem reagáltam rá

Nem elérhető Alfika76

• PFC Fan
  • PDA: Galaxy Spica
  • PDA ROM: SGM-froyo-RC1
« Reply #4689 Dátum: 2012, 03 12, 19:27:53 »

Sziasztok. Kezdő androidos kérdése :) Ha erről a linkről leszedek a 2.2original mappából egy fájlt, és azt recovery-ből felteszem, akkor lesz egy jól működő 2.2 a spica-mon ugye? Ami gyári kinézetű. Vajon az akkumuláridőn fog javítani valamit a frissítés?

Szerk.: Ezekből csak egy kell nekem ugye?

Nem elérhető DjBIG

• -=DesktopPC=-
« Reply #4690 Dátum: 2012, 03 14, 06:44:38 »
Sziasztok. Kezdő androidos kérdése :) Ha erről a linkről leszedek a 2.2original mappából egy fájlt, és azt recovery-ből felteszem, akkor lesz egy jól működő 2.2 a spica-mon ugye? Ami gyári kinézetű. Vajon az akkumuláridőn fog javítani valamit a frissítés?

Szerk.: Ezekből csak egy kell nekem ugye?

igen lesz :) mire gondolsz hogy gyári kinézetű? 2.1 gyári vagy 2.2 gyári?  a CyanogenMod 2.1-es kinézetű a SpicagenMod 2.3-as kinézetű...a saját módosításaimnak (sima 2.2 mappában lévő SGM 5.7-5.8 ) színesebb kinézete van (nézz feljebb ott vannak a képek róla) az akku idő 1-1,5 nap...hát jobb lesz vele a teló...van benne számos új program is...rendszer alkalmazások frissítve vannak...illetve egy két gyári alkalmazást le cseréltem egy gyorsabb kevesebb ramot ígénylő alkalmazásra ezáltal a saját SGM rom-jaim bitang gyorsak :)

Nem elérhető Alfika76

• PFC Fan
« Reply #4691 Dátum: 2012, 03 15, 08:53:53 »
mire gondolsz hogy gyári kinézetű? 2.1 gyári vagy 2.2 gyári?  a CyanogenMod 2.1-es kinézetű a SpicagenMod 2.3-as kinézetű...

Igazából 2.2 gyárira gondoltam... A SpicagenMod-ot nem mertem felrakni, elriaszt a nagy beta felirat a nevében... A CM-6.1.1-Spica-a8.3-at raktam fel.

Igazából nincsenek nagy igényeim :) Legyen egy gyors, és aksikímélő (de inkább akksi mint gyorsaság), stabil rendszer. A kinézeben nem kell csicsa, inkább gyári. Jól választottam, vagy ajánlanál valami mást?

Ha fájlrendszert utólag convertálom ext2-be, akkor az legyalulja a rajta lévő tartalmat? Magyarul csak rom felrakás előtt lehet konvertálni, vagy utána is?

Nem elérhető DjBIG

• -=DesktopPC=-
« Reply #4692 Dátum: 2012, 03 15, 09:14:02 »
Igazából 2.2 gyárira gondoltam... A SpicagenMod-ot nem mertem felrakni, elriaszt a nagy beta felirat a nevében... A CM-6.1.1-Spica-a8.3-at raktam fel.

Igazából nincsenek nagy igényeim :) Legyen egy gyors, és aksikímélő (de inkább akksi mint gyorsaság), stabil rendszer. A kinézeben nem kell csicsa, inkább gyári. Jól választottam, vagy ajánlanál valami mást?

Ha fájlrendszert utólag convertálom ext2-be, akkor az legyalulja a rajta lévő tartalmat? Magyarul csak rom felrakás előtt lehet konvertálni, vagy utána is?

hát 2.2es kinézetű rom nem készült :/ az SGM-től nem kell félni nem azért van benne a BETA mert béta verziós :D jó az a rom is amit fel tettél stabil,gyors...hát ha nem érdekel nagyon a kinézet akkor a CM 6.1. tökéletes választás  :ok: ...bármikor átkonvertálhatod a fájl rendszert...nem fog elveszni semmi (bacup,convert,restore) ez a folyamata szal mindened meg marad

Nem elérhető Alfika76

• PFC Fan
« Reply #4693 Dátum: 2012, 03 15, 09:25:29 »
hát 2.2es kinézetű rom nem készült :/ az SGM-től nem kell félni nem azért van benne a BETA mert béta verziós :D jó az a rom is amit fel tettél stabil,gyors...hát ha nem érdekel nagyon a kinézet akkor a CM 6.1. tökéletes választás  :ok: ...bármikor átkonvertálhatod a fájl rendszert...nem fog elveszni semmi (bacup,convert,restore) ez a folyamata szal mindened meg marad

Köszi :) Akkor megcsinálom... Még egy kérdés...

A "CM-6.1.1-Spica-a8.3.1.zip" az tulajdonképpen frissítés a CM-6.1.1-Spica-a8.3 hoz? Ha igen egy ilyen, és ehhez hasonló frissítés telepítése hogy zajlik?

Nem elérhető leviathan

• PFC Fan
  • PDA: Spica
  • PDA ROM: -hiba- egyenlőre
« Reply #4694 Dátum: 2012, 03 15, 12:11:26 »
Hali. Én is most kezdek el killódni telepítgetésekkel. DjBig modja elég jól néz ki, szerintem este felteszem. Eddig CM 6.1.1 volt fenn de elég lassúcska...lehet még kéne pár driver, de nem értettem hozzá.  :hmm: Az egyedüli kérdés, hogy kell-e mellé valami gyorsítót feltennem vagy alapból jobban fog muzsikálni, mert játékoknál meg böngészésnél észrevehető volt, hogy lassabb(még menüban is lassan mozgott néha)?
Jahj és respekt DjBig-nek a munkáért.  :ok:

Nem elérhető DjBIG

• -=DesktopPC=-
« Reply #4695 Dátum: 2012, 03 15, 13:32:07 »
Köszi :) Akkor megcsinálom... Még egy kérdés...

A "CM-6.1.1-Spica-a8.3.1.zip" az tulajdonképpen frissítés a CM-6.1.1-Spica-a8.3 hoz? Ha igen egy ilyen, és ehhez hasonló frissítés telepítése hogy zajlik?

igen az egy frissítés...ugyan úgy kell feltelepíteni mint a rom-ot...sőt tulajdon képpen az is egy komplett rom :)

Nem elérhető DjBIG

• -=DesktopPC=-
« Reply #4696 Dátum: 2012, 03 15, 13:33:54 »
Hali. Én is most kezdek el killódni telepítgetésekkel. DjBig modja elég jól néz ki, szerintem este felteszem. Eddig CM 6.1.1 volt fenn de elég lassúcska...lehet még kéne pár driver, de nem értettem hozzá.  :hmm: Az egyedüli kérdés, hogy kell-e mellé valami gyorsítót feltennem vagy alapból jobban fog muzsikálni, mert játékoknál meg böngészésnél észrevehető volt, hogy lassabb(még menüban is lassan mozgott néha)?
Jahj és respekt DjBig-nek a munkáért.  :ok:

nem kell semmilyen driver...az én rom-om alapból gyorsabb mint egy alap SGM vagy CM... sokat segített a kisebb memóra és cpu fogyastású programok cseréje...az még pluszban gyorsít valamennyit hogy ha a beállításokban a ram-ban tárolt adatot össze tömöríted 32 %-os ra...alapból 18-ra van állítva (Beállítások/SpicagenMod settings/teljesítmény/Compache Ram)...ja és köszönöm a dícséretet :)

Nem elérhető Alfika76

• PFC Fan
« Reply #4697 Dátum: 2012, 03 15, 13:57:34 »
igen az egy frissítés...ugyan úgy kell feltelepíteni mint a rom-ot...sőt tulajdon képpen az is egy komplett rom :)

Komplett rom??? A maga 5,5 megájával???

Ha ezt felrakom, nullázza a telefont? Xal minden visszaáll alapra?

Nem elérhető leviathan

• PFC Fan
  • PDA: Spica
  • PDA ROM: -hiba- egyenlőre
« Reply #4698 Dátum: 2012, 03 15, 18:00:42 »
nem kell semmilyen driver...az én rom-om alapból gyorsabb mint egy alap SGM vagy CM... sokat segített a kisebb memóra és cpu fogyastású programok cseréje...az még pluszban gyorsít valamennyit hogy ha a beállításokban a ram-ban tárolt adatot össze tömöríted 32 %-os ra...alapból 18-ra van állítva (Beállítások/SpicagenMod settings/teljesítmény/Compache Ram)...ja és köszönöm a dícséretet :)

Hmmm elkezdtem felpakolni de egy helyen megakadtam.
12. Ha fel állt a recovery: Advanced-->Filesystem conversion-->és mind 3 rendszert konvertáld ext2-es rendszerbe (minden műveletet a Home (házikó) gombal indítasz el...a tapi módszer itt nem működik csak a D-pad)
Itt azt írja hogy a kernelem nem támogatja az ext2 filerendszert. Láttam nálad egy all to ext2(recovery)zipet. Azt tegyem fel vagy teljesen új kernelt kéne keresnem? (ez az ami még nem világos, most olvasok utána)

Nem elérhető DjBIG

• -=DesktopPC=-
« Reply #4699 Dátum: 2012, 03 15, 18:15:00 »
Hmmm elkezdtem felpakolni de egy helyen megakadtam.
Itt azt írja hogy a kernelem nem támogatja az ext2 filerendszert. Láttam nálad egy all to ext2(recovery)zipet. Azt tegyem fel vagy teljesen új kernelt kéne keresnem? (ez az ami még nem világos, most olvasok utána)

előbb próbáld meg az all to ext2-t...ha már fel raktad az én rom-omat akkor mennie kéne hiszen az támogatja