2024, 11 29, 04:43:51
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: 2.2 upgrade (CyanogenMod)  (Megtekintve 419265 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető lacitrabi

• Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA: GT-I5700;LG E400;E-BODA
  • PDA ROM: i570EXXJD1+CM 8.4+YONIPKernel BFS V.10A 16Bpp+mTweak.v03
Re: 2.2 upgrade (CyanogenMod)
« Reply #4225 Dátum: 2011, 06 02, 13:30:44 »
Van már újabb magyaritott launcher,a Go Launcher Ex.Látni rajta,hogy sokat fejlődött az utobbi időben,majdnem minden megvan neki ,ami a két nagymenőnek,az ADW és a Launcher pronak megvan.

Nem elérhető iroques71

• PDA: GT-I5700
  • PDA ROM: i570EXXJD1
« Reply #4226 Dátum: 2011, 06 02, 14:15:44 »
Sziasztok,

valaki hozzáértő tanácsára lenne szükségem egy spica-val kapcsolatban, amelyik most a "samdroid turbo" képernyőről nem hajlandó továbblépni. A képernyőn a csík végigfut, majd megáll és onnan sehová. Gombokra nem reagál, csak aksi kivéttel áll le. Amikor az aksit behelyezem, azonnal indul is, de a fewnti helyen megáll.

Download módba lehet tenni, de hiába van fenn a swallowtail féle samsung driver, ismeretlen eszközként azonosítódik és hibát jelez a driver beállítása során.
Ebből kifolyólag az odin sem tud vele mit kezdeni, mert nincs azonosított eszköz.
Más driver-ek sem működnek, hiába próbálok kapcsolatot létesíteni vele.

Valakinek van valami használható ötlete ? Most nagyon szükség lenne rá.

Nem elérhető Norbosz

• Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: iGO, Sygic
  • PDA: LG G2 mini
  • PDA ROM: 4.4.2
« Reply #4227 Dátum: 2011, 06 02, 14:21:18 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Sziasztok,

valaki hozzáértő tanácsára lenne szükségem egy spica-val kapcsolatban, amelyik most a "samdroid turbo" képernyőről nem hajlandó továbblépni. A képernyőn a csík végigfut, majd megáll és onnan sehová. Gombokra nem reagál, csak aksi kivéttel áll le. Amikor az aksit behelyezem, azonnal indul is, de a fewnti helyen megáll.

Download módba lehet tenni, de hiába van fenn a swallowtail féle samsung driver, ismeretlen eszközként azonosítódik és hibát jelez a driver beállítása során.
Ebből kifolyólag az odin sem tud vele mit kezdeni, mert nincs azonosított eszköz.
Más driver-ek sem működnek, hiába próbálok kapcsolatot létesíteni vele.

Valakinek van valami használható ötlete ? Most nagyon szükség lenne rá.

Én javaslok egy wipe dalvikot és egy wipe factory resetet majd utána rakd fel újra a romot,nem kell odinban, simán recoveryben rakd fel a zipes romot. Mert valami rossz kernel vagy nem oda való file okozza ezt a hibát.

Nem elérhető iroques71

• PDA: GT-I5700
  • PDA ROM: i570EXXJD1
« Reply #4228 Dátum: 2011, 06 02, 14:23:59 »
Helló Norbosz,

nem lép be a recovery mode-ba, így nem tudok wipe dalvikot csinálni.

Nem elérhető Munez

• Navigáció / Navigation: Neverloss N627/IGO Primo
  • PDA: i9505
« Reply #4229 Dátum: 2011, 06 03, 07:00:24 »
Én javaslok egy wipe dalvikot és egy wipe factory resetet majd utána rakd fel újra a romot,nem kell odinban, simán recoveryben rakd fel a zipes romot. Mert valami rossz kernel vagy nem oda való file okozza ezt a hibát.

Szia! Az Én telómról van szó. Konkrétan a fenti jelenésg előtt PC-re lett dugva, de az USB aljzat fordítva lett bekötve...melegedett a teló, le lett húzva PC-ről.

A köv. kikapcsolásig működött is, pont a Te romoddal. Majd a boot képernyőn a csík végigfutásával megállt, onnan nem hajlandó továbblépni, plusz ahogy áramforráshoz jut, azonnal bootol. Download módba be lehet rakni ügyesen, de hiába, mert Odinban nem sárgul be az ablak.

Mi a teendő ilyen esetben? Remélem menthető, annyira a szívemhez nőtt!  :'(

Nem elérhető Norbosz

« Reply #4230 Dátum: 2011, 06 03, 09:20:05 »

Szia! Az Én telómról van szó. Konkrétan a fenti jelenésg előtt PC-re lett dugva, de az USB aljzat fordítva lett bekötve...melegedett a teló, le lett húzva PC-ről.

A köv. kikapcsolásig működött is, pont a Te romoddal. Majd a boot képernyőn a csík végigfutásával megállt, onnan nem hajlandó továbblépni, plusz ahogy áramforráshoz jut, azonnal bootol. Download módba be lehet rakni ügyesen, de hiába, mert Odinban nem sárgul be az ablak.

Mi a teendő ilyen esetben? Remélem menthető, annyira a szívemhez nőtt!  :'(

Húha, ezt nem tudtam hogy rossz helyen kapott áramot. Hogy tudtad amúgy fordítva bedugni? Mert a kábel nagyobbik végén ami a pc-be megy a dugóba van egy hosszúkás fehér lap ami nem engedi fordítva bedugni a pc-be a dugót. A telefonba meg nem is lehet fordít bedugni mert a dugó egyik fele szélesebb mint a másik. Ha viszont tényleg fordítva dugtad be akkor lehetséges hogy ott a telefon hardware részében sérülhetett valami. :( Odinba úgy sem sárgul be ha másik usb portba dugod és megvárod míg felrakja a drivert magának oda is? Vagy másik gépbe esetleg. Recovery és odin nélkül másképp tudtommal nem lehet rá romot rakni sajnos. Mondjuk az elmondottak alapján én arra gyanakszom hogy hardware sérült a telefonba ha fordítva dugtad rá a kábelt. De azért ha nem próbáltad még másik usb porton amiben még nemvolt használva sosem a spica vagy másik gépbe driver felrakása után dugd be a spicát hagyd hogy felismerje a driver és ha megvan akkor odinban próbáld meg ott is. Ha akkor sem ismeri fel 10-20 próbálkozás után sem akkor sajnos szerviz, mert alaplap csere gyanús. :(

Nem elérhető Munez

« Reply #4231 Dátum: 2011, 06 03, 10:20:46 »
Az alaplapi USB aljzat lett fordítva dugva a lapra.

Másik gépen is próbáltuk, Odinban nem sárgul, Win nem ismeri fel...de miért is ismerné? Nálam minden új, lap, proci, stb.

Gondolom párosítás után lenne jó, de azt meg ugye nem tudom kivitelezni. Alaplapot tuti ne fogok cserélni, akkor már egy másik spica.

Nem elérhető Norbosz

« Reply #4232 Dátum: 2011, 06 03, 10:32:31 »
Az alaplapi USB aljzat lett fordítva dugva a lapra.

Másik gépen is próbáltuk, Odinban nem sárgul, Win nem ismeri fel...de miért is ismerné? Nálam minden új, lap, proci, stb.

Gondolom párosítás után lenne jó, de azt meg ugye nem tudom kivitelezni. Alaplapot tuti ne fogok cserélni, akkor már egy másik spica.

Igen, célszerűbb akkor már egy másikat venni. Viszont így hogy rossz helyen kapott áramot a spica, gondolom valamit tuti elrontott a spica alaplapján amitől nem ismeri fel a számítógép. Szóval ezzel én személyes véleményem szerint nem lehet mit tenni. :( De várjuk meg hátha valaki tud esetleg segíteni. Talán egy j-taggel helyre lehet hozni, de ha hardware-s probléma van valóban akkor az is hiábavaló.

Nem elérhető Munez

« Reply #4233 Dátum: 2011, 06 03, 11:44:23 »
Download módban, párosítás nélkül fel kéne ismernie amúgy? Mert szerintem nem, de ez csak saját vélemény.

Ja és nem tudom hagyni, hogy felismerje, mert amint akksit kap, bootolna, de csak a csík megy végig, onnan satu!

Download módba is úgy lehet rakni, hogy gombok nyomva, akksi be.

Nem elérhető Norbosz

« Reply #4234 Dátum: 2011, 06 03, 13:08:42 »
Download módban, párosítás nélkül fel kéne ismernie amúgy? Mert szerintem nem, de ez csak saját vélemény.

Ja és nem tudom hagyni, hogy felismerje, mert amint akksit kap, bootolna, de csak a csík megy végig, onnan satu!

Download módba is úgy lehet rakni, hogy gombok nyomva, akksi be.

Download mód azért kell hogy az odin felismerje, ha nem rakod download módba odin nem ismeri fel hogy ott rádugtál egy spicát. De a te esetedben ott a gond hogy azért nem ismeri fel a pc-d a spicát mert valami elszállt az alaplapon szerintem. Esetleg a kábellel lett valami, bár ezt kétlem. Legnagyobb baj az hogy azt mondod a recovery sem jön be. Mert ott még lehetne egy wipe factory resetet nyomni és akkor legalább be bootolna utána és akkor meg lehetne nézni hogy ha bebootolt a telefon az usb-t akkor felismeri e, mert ha akkor sem, az 100% alaplap hibás lett én szerintem.

Nem elérhető szobcsab

• PDA: Samsung Galaxy Spica
  • PDA ROM: I570EXXJH7+CM8.4+RemoveCMTweaks+LIBSQLITE+HP_v9+SuperPower
« Reply #4235 Dátum: 2011, 06 03, 17:42:31 »
Köszi,sikerült.Wifin műkszik,úgyhogy újra megyek a telenorba,mert már volt ilyen problémám és a honlapon leírt beállításokkal sem működött.Ott is telefonos segítséget kértek a beállításhoz. :D
Bocs! az előbb rossz hozzászólást írtam.
Itt a helyes Telenor beállítás:

Név: internet
APN: wap
Proxy: 84.225.255.1
Port: 8080
MCC: 216
MNC: 01
Hitelesítés tip.: PAP
Hozzáférési pont tipusa: (üres)

Nem elérhető tapsi2hapsi

• PDA: samsung galaxy spica
  • PDA ROM: i5700exxjh7 + CyanogenMod
« Reply #4236 Dátum: 2011, 06 03, 18:27:55 »
Sziasztok!
Lehet, hogy most sokan nem fognak velem egyetérteni, de mostanában kialakult egy érdekes konfiguráció a fejemben és úgy néz ki bejött.
Szóval a jelenlegi konfigom egy alap cm8.4 (semmi tweak) + Hp kernel (a legújabb).
Telepítés során felraktam a cm 8.4-et konvertáltam ext2-re mindent aztán eltávolítottam a az esetleges cm tweakeket és felraktam a hp kernelt.
Hogy miért cm 8.4? Azért mert a spicagen móddal nem vagyok kibékülve bármit is tettem vele 1-2 napon belül mindig belassult össze f**ta magát, és még ami ez mellett szól, hogy a fejlesztők nagy része is cm 8.4-et használ, valami okot csak tudnak rá.
Feldobtam a végén egy HoneyGreen témát és minden faja:).
Nem lassul be minden úgy megy mint a karikacsapás.
Ami a Task killert illeti egyetértek az előttem szólókkal, hp kernelnél NEM KELL HASZNÁLNI nagy ritkán használom, max napi 1 vagy 2 klikket kap. Ha minden igaz akkor van ebben a kernelben valmai okosság ami tanulgatja, hogy miként és hogyan használod a telefont és ettől gyorsabb lesz az idő folyamán. Ezért sem használok Task killert néha néha újraindítom és kész.
Aki ki akarná próbálni a konfigomat:

1) Alap cm 8.4: You are not allowed to view links. Register or Login

2) Ext2-es konvert: You are not allowed to view links. Register or Login

3) Remove cm tweaks: You are not allowed to view links. Register or Login

4) Hourse power kernel: You are not allowed to view links. Register or Login

Nem árt CI-t csinálni ha használsz app2sd-t akkor format sd.
Miután felraktam a cm 8.4ét egyszer érdemes újraindítani.
Konvertálásnál figyelni rá, hogy ne csinálj wipe-ot, sem a konvertálás előtt sem utána!
ismét Reboot
Remove Cm tweaks, itt lehet előtte is meg utána is nyomni egy wipe dalvic-cache-t
Reboot
Majd a HP kernelnél ismét Wipe dalvic előtte és utána is!
FIGYELEM: MIELŐTT FELRAKOD A HP KERNELED GYŐZŐDJ MEG RÓLA HOGY EXT2-ESEK MÁR A PARTÍCIÓID, MERT TÉGLA LEHET A SPICÁBÓL!
Nem árt az elején 3-4-szer újraindítgatni, mert azzal javul a teljesítmény!

5) HoneyGreen Téma: You are not allowed to view links. Register or Login

üdv.: Pracli

Üdv.

Annyi kérdésem lenne, hogy mit csináljak akkor ha a 8.4 nem indul el...feltelepitettem de az első indulásnál van az hogy cyanogen (mod) os animáció folyton újraindul és előről kezdi azt az animációs load részt. mit lehet a gond?

Nem elérhető netcore

• PDA: galaxy spica
  • PDA ROM: 2.2
« Reply #4237 Dátum: 2011, 06 03, 18:31:36 »
Tun.ko & Cifs.ko mire való?

Nem elérhető rtitusz

• PDA: OnePlus One
« Reply #4238 Dátum: 2011, 06 03, 19:02:36 »
Üdv.

Annyi kérdésem lenne, hogy mit csináljak akkor ha a 8.4 nem indul el...feltelepitettem de az első indulásnál van az hogy cyanogen (mod) os animáció folyton újraindul és előről kezdi azt az animációs load részt. mit lehet a gond?

Feltételezem a telepítés után nem nyomtál wipe-ot, ezért jött a bootloop. Csináld meg most, jó lesz utána.
Motorola MicroTAC 5200 -> Mitsubishi Trium Astral -> Ericsson A1018s -> Siemens C25 -> Siemens ST60 -> Motorola V3 -> Samsung Galaxy Spica -> Samsung Galaxy S -> HTC One X -> Google Nexus 5 -> OnePlus One

Nem elérhető g.janosh

• TOPIKGAZDA
  • Drs.
    • Twitter
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Galaxy S8| iPhone 6
« Reply #4239 Dátum: 2011, 06 03, 19:37:59 »
használ valaki Minfree-t?? ha igen, akkor küldjön már valaki egy működő beállítást!
Köszi!

Nem elérhető Munez

« Reply #4240 Dátum: 2011, 06 04, 13:26:21 »
Download mód azért kell hogy az odin felismerje, ha nem rakod download módba odin nem ismeri fel hogy ott rádugtál egy spicát. De a te esetedben ott a gond hogy azért nem ismeri fel a pc-d a spicát mert valami elszállt az alaplapon szerintem. Esetleg a kábellel lett valami, bár ezt kétlem. Legnagyobb baj az hogy azt mondod a recovery sem jön be. Mert ott még lehetne egy wipe factory resetet nyomni és akkor legalább be bootolna utána és akkor meg lehetne nézni hogy ha bebootolt a telefon az usb-t akkor felismeri e, mert ha akkor sem, az 100% alaplap hibás lett én szerintem.

Kedd magasságában visszaér hozzám, akkor próbálkozom még vele...ha semmi, szerviz...de gyanítom ott is ez lesz...

De sebaj, előre nézünk, összekapok egy kis magot egy S-re. :D

Nem elérhető rtitusz

• PDA: OnePlus One
« Reply #4241 Dátum: 2011, 06 04, 16:35:36 »
De sebaj, előre nézünk, összekapok egy kis magot egy S-re. :D

Vagy 2 magot az S2-re:D
Motorola MicroTAC 5200 -> Mitsubishi Trium Astral -> Ericsson A1018s -> Siemens C25 -> Siemens ST60 -> Motorola V3 -> Samsung Galaxy Spica -> Samsung Galaxy S -> HTC One X -> Google Nexus 5 -> OnePlus One

Nem elérhető Pugred306

• Navigáció / Navigation: Sygic
  • PDA: HTC Desire HD
  • PDA ROM: Android v:2.3.5
« Reply #4242 Dátum: 2011, 06 05, 09:04:50 »
Bocs! az előbb rossz hozzászólást írtam.
Itt a helyes Telenor beállítás:

Név: internet
APN: wap
Proxy: 84.225.255.1
Port: 8080
MCC: 216
MNC: 01
Hitelesítés tip.: PAP
Hozzáférési pont tipusa: (üres)
Köszi,ezzel már működik! :taps:
"Takarékoskodj a vízzel,fürödj a szomszédnál"

Nem elérhető gyu456

• TOPIKGAZDA
  • Navigáció / Navigation: iGO Primo Nextgen
« Reply #4243 Dátum: 2011, 06 06, 15:09:58 »
Mindenkinek van net a telóján, csak nekem nincs   >:(  Nem tudom mit kéne csinálnom vele?  :hmm:

Nem elérhető gross76

• Navigáció / Navigation: iGo My Way 8.4.2 - Google Navigáció
  • PDA: Samsung I9100 S2
  • PDA ROM: Omega 19.1 XWLS8 - Dorimanx 7.44
« Reply #4244 Dátum: 2011, 06 06, 16:23:14 »
Mindenkinek van net a telóján, csak nekem nincs   >:(  Nem tudom mit kéne csinálnom vele?  :hmm:
Ha kicsit bővebben kifejted, akkor tudunk segíteni.
Itt van pár APN beállítás (kicsit régi, de a hozzászólások közt talán találsz helyesbítéseket), amúgy nem értem, mert  főzött romok tartalmazzák az összes helyes szolgáltatói beállításokat.
HP kernel meg nem igazán ajánlatos mobilnethez (nem megy a 3G/HSDPA), le is szedtem, felraktam egy Yonip legújabbat

Nem elérhető gyu456

• TOPIKGAZDA
  • Navigáció / Navigation: iGO Primo Nextgen
« Reply #4245 Dátum: 2011, 06 06, 21:23:42 »
Ha kicsit bővebben kifejted, akkor tudunk segíteni.
Itt van pár APN beállítás (kicsit régi, de a hozzászólások közt talán találsz helyesbítéseket), amúgy nem értem, mert  főzött romok tartalmazzák az összes helyes szolgáltatói beállításokat.
HP kernel meg nem igazán ajánlatos mobilnethez (nem megy a 3G/HSDPA), le is szedtem, felraktam egy Yonip legújabbat

Gyári beállítás van, Yonip van fent úgy hogy fogalmam sincs hogy mi a probléma  :(  Vodafonos vagyok

Nem elérhető gross76

• Navigáció / Navigation: iGo My Way 8.4.2 - Google Navigáció
  • PDA: Samsung I9100 S2
  • PDA ROM: Omega 19.1 XWLS8 - Dorimanx 7.44
« Reply #4246 Dátum: 2011, 06 06, 22:08:41 »

Gyári beállítás van, Yonip van fent úgy hogy fogalmam sincs hogy mi a probléma  :(  Vodafonos vagyok
Akkor banális, de nézd meg a Mobil hálózatoknál, hogy az adatátvitel engedélyezve van-e. Esetleg van-e beállítva VPN, aminek megváltozott a jelszava, vagy már nem működik. Jobb ötletem nincs, valószínűleg valamit te állítottál el.

Nem elérhető willowfield

• Navigáció / Navigation: iGo 8
  • PDA: Samsung Galaxy W GT-I8150
  • PDA ROM: Stock ROM /amíg nem alkotnak vmi Custom ROM-ot/ :D
« Reply #4247 Dátum: 2011, 06 07, 15:50:12 »
Sziasztok!

Egy kérdés: melyik jelen pillanatban a "legstabilabb", napi használatra alkalmas, OverClock-os Froyo Spica-ra? Nem árt ha mennek valamennyire a játékok és a live wall  :D
!!!T!€$T04€V€R!!!

Nem elérhető willowfield

• Navigáció / Navigation: iGo 8
  • PDA: Samsung Galaxy W GT-I8150
  • PDA ROM: Stock ROM /amíg nem alkotnak vmi Custom ROM-ot/ :D
« Reply #4248 Dátum: 2011, 06 07, 16:05:55 »
Van már újabb magyaritott launcher,a Go Launcher Ex.Látni rajta,hogy sokat fejlődött az utobbi időben,majdnem minden megvan neki ,ami a két nagymenőnek,az ADW és a Launcher pronak megvan.

Amit Marketből töltök az mindíg angol nyelvű! Honnan lehet magyar nyelvet varázsolni bele? Ez a kedvenc Launcher-em, már nem tudom melyik ROM-ban alapból magyar nyelvű volt, de sehol nem találom :(
!!!T!€$T04€V€R!!!

Nem elérhető Norbosz

« Reply #4249 Dátum: 2011, 06 07, 16:21:36 »
Amit Marketből töltök az mindíg angol nyelvű! Honnan lehet magyar nyelvet varázsolni bele? Ez a kedvenc Launcher-em, már nem tudom melyik ROM-ban alapból magyar nyelvű volt, de sehol nem találom :(

Írd be googleba hogy go.launcher.ex magyar és a harmadik találaton ott is a leírás,letöltés stb.