2024, 11 29, 04:30:20
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: 2.2 upgrade (CyanogenMod)  (Megtekintve 419264 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető g.janosh

• TOPIKGAZDA
  • Nem: Férfi
  • Drs.
    • Twitter
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Galaxy S8| iPhone 6
Re: 2.2 upgrade (CyanogenMod)
« Reply #4200 Dátum: 2011, 05 29, 19:32:05 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Köszi ott már próbáltam de változtat a régi témán és azt nem szeretném :D
és nem lehet külön battery ikont cserélni, ha csak azt választod ki????

Nem elérhető bjany

• PDA: samsung galaxy spica
  • PDA ROM: i570exxjd2
« Reply #4201 Dátum: 2011, 05 29, 20:39:44 »
Sziasztok!
Lehet, hogy most sokan nem fognak velem egyetérteni, de mostanában kialakult egy érdekes konfiguráció a fejemben és úgy néz ki bejött.
Szóval a jelenlegi konfigom egy alap cm8.4 (semmi tweak) + Hp kernel (a legújabb).
Telepítés során felraktam a cm 8.4-et konvertáltam ext2-re mindent aztán eltávolítottam a az esetleges cm tweakeket és felraktam a hp kernelt.
Hogy miért cm 8.4? Azért mert a spicagen móddal nem vagyok kibékülve bármit is tettem vele 1-2 napon belül mindig belassult össze f**ta magát, és még ami ez mellett szól, hogy a fejlesztők nagy része is cm 8.4-et használ, valami okot csak tudnak rá.
Feldobtam a végén egy HoneyGreen témát és minden faja:).
Nem lassul be minden úgy megy mint a karikacsapás.
Ami a Task killert illeti egyetértek az előttem szólókkal, hp kernelnél NEM KELL HASZNÁLNI nagy ritkán használom, max napi 1 vagy 2 klikket kap. Ha minden igaz akkor van ebben a kernelben valmai okosság ami tanulgatja, hogy miként és hogyan használod a telefont és ettől gyorsabb lesz az idő folyamán. Ezért sem használok Task killert néha néha újraindítom és kész.
Aki ki akarná próbálni a konfigomat:

1) Alap cm 8.4: You are not allowed to view links. Register or Login

2) Ext2-es konvert: You are not allowed to view links. Register or Login

3) Remove cm tweaks: You are not allowed to view links. Register or Login

4) Hourse power kernel: You are not allowed to view links. Register or Login

Nem árt CI-t csinálni ha használsz app2sd-t akkor format sd.
Miután felraktam a cm 8.4ét egyszer érdemes újraindítani.
Konvertálásnál figyelni rá, hogy ne csinálj wipe-ot, sem a konvertálás előtt sem utána!
ismét Reboot
Remove Cm tweaks, itt lehet előtte is meg utána is nyomni egy wipe dalvic-cache-t
Reboot
Majd a HP kernelnél ismét Wipe dalvic előtte és utána is!
FIGYELEM: MIELŐTT FELRAKOD A HP KERNELED GYŐZŐDJ MEG RÓLA HOGY EXT2-ESEK MÁR A PARTÍCIÓID, MERT TÉGLA LEHET A SPICÁBÓL!
Nem árt az elején 3-4-szer újraindítgatni, mert azzal javul a teljesítmény!

5) HoneyGreen Téma: You are not allowed to view links. Register or Login

üdv.: Pracli
az lenne a kérdésem hogy ez a hp kernel 933 ra huzza a procit  hogy ez hosszutávon nemöli meg a processzort?
köszi a válaszokat

Nem elérhető Pracli

• Pracli Ubuntu
  • Navigáció / Navigation: Igo
  • PDA: Samsung Galaxy S
  • PDA ROM: Bezke Innovation 5.1 + DarkCore 4.0
« Reply #4202 Dátum: 2011, 05 29, 20:49:23 »
az lenne a kérdésem hogy ez a hp kernel 933 ra huzza a procit  hogy ez hosszutávon nemöli meg a processzort?
köszi a válaszokat

Hogyha a yonip 1033-al nem ölte meg akkor ez sem fogja:) nekem eddig semmi gubancom nem volt belőle, de persze mindenki saját felelősségére csinálja azt amit csinál. Eddig még nem hallottam volna hogy bárkinek problémája lett volna ebből.

Nem elérhető BlackZack

• Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA: SPICA
  • PDA ROM: JH7+CM-6.1.1-Spica-a8.4_update+YONIP Kernel V.17A 24Bpp (2.6.32.9)+CAMERA640x480_fixed.zip
« Reply #4203 Dátum: 2011, 05 29, 21:42:58 »
You are not allowed to view links. Register or Login ez működik valakinek spicagenmod 2b alatt? mert én hiába telepítem fel az alapértelmezett motornál csak a pico tts-t tudom kiválasztani.
aki ügyesen googlizik az megtalál minden file-t a neten:)
Neem, nem akarok Windowsos lélegeztetőgépet!

Nem elérhető almalevel

• PDA: Samsung Galaxy Spica
  • PDA ROM: I570EXXJD2
« Reply #4204 Dátum: 2011, 05 29, 23:05:38 »
Szedd le az USB drivereket a telefonhoz. Legegyszerűbb, ha telepíted a KIESt, azzal feltelepül a driver is (másra nem jó a KIES, utána le is szedheted, mert csak a helyet foglalja). Néha még ilyenkor is vacakolhat a felismeréssel, de a kitartó próbálkozás, vagy a  gép újraindítása segít. Amíg nem lesz sárga Odinban a csatlakoztatott port kockája, addig ne is próbálkozz a flasheléssel.

fölraktam, újraindítottam a telefonom download módba és semmi

Nem elérhető Norbosz

• Navigáció / Navigation: iGO, Sygic
  • PDA: LG G2 mini
  • PDA ROM: 4.4.2
« Reply #4205 Dátum: 2011, 05 30, 12:07:51 »
Sajnos nekem ezzel a HP kernellel pár nap után most volt az első SOD. :( Remélem több nem lesz.

Nem elérhető BlackZack

• PDA: SPICA
  • PDA ROM: JH7+CM-6.1.1-Spica-a8.4_update+YONIP Kernel V.17A 24Bpp (2.6.32.9)+CAMERA640x480_fixed.zip
« Reply #4206 Dátum: 2011, 05 30, 13:08:22 »
You are not allowed to view links. Register or Login ez működik valakinek spicagenmod 2b alatt? mert én hiába telepítem fel az alapértelmezett motornál csak a pico tts-t tudom kiválasztani.
aki ügyesen googlizik az megtalál minden file-t a neten:)
ezt nem próbálta még senki?
Neem, nem akarok Windowsos lélegeztetőgépet!

Nem elérhető gross76

• Navigáció / Navigation: iGo My Way 8.4.2 - Google Navigáció
  • PDA: Samsung I9100 S2
  • PDA ROM: Omega 19.1 XWLS8 - Dorimanx 7.44
« Reply #4207 Dátum: 2011, 05 30, 14:00:43 »
fölraktam, újraindítottam a telefonom download módba és semmi
Ez esetben indítsd az Eszközkezelőt (Device Manager) és ott nézd meg, hogy látja-e a Samsungot (download módban, persze). Ha ismeretlen eszközt talál (sárga felkiáltójellel), akkor nyomj egy driver frissítést neki és pipáld ki, hogy automatikusan keresse meg. Nekem is ezzel vacakol néha (win7 32bit). Ha ez sem segít, akkor passz.

Nem elérhető Pugred306

• Navigáció / Navigation: Sygic
  • PDA: HTC Desire HD
  • PDA ROM: Android v:2.3.5
« Reply #4208 Dátum: 2011, 05 30, 18:43:43 »

Szia Norbosz!Felraktam az új romodat,nagyon fain,csak egy dolgot nem tudok beállítani:sms írásnál az ékezetes betűket hogyan tudom előhozni?Melyik menübe és mit állítsak be?
Köszönettel!
"Takarékoskodj a vízzel,fürödj a szomszédnál"

Nem elérhető bjany

• PDA: samsung galaxy spica
  • PDA ROM: i570exxjd2
« Reply #4209 Dátum: 2011, 05 30, 18:44:58 »
Sajnos nekem ezzel a HP kernellel pár nap után most volt az első SOD. :( Remélem több nem lesz.
SOD? mit takar ez a rövidités?

Nem elérhető Pugred306

« Reply #4210 Dátum: 2011, 05 30, 19:29:35 »
Szia Norbosz!Felraktam az új romodat,nagyon fain,csak egy dolgot nem tudok beállítani:sms írásnál az ékezetes betűket hogyan tudom előhozni?Melyik menübe és mit állítsak be?
Köszönettel!
Valamint nem akar csatlakozni a netre:ezt írja ki:Request timeout:data connection state will update later,if available(airplane mode?,romaing?)
DCSwitch van fent,ezzel kapcsoltam eddig a netet(anzo rom volt fent),be van állítva az apn is.Ezért nem értem,most miért írja ki ezt.

Nem elérhető Maxx77

• Navigáció / Navigation: Igo
  • PDA: SGS-2
  • PDA ROM: Goatrip_Galaxy_S_II_6.3_JB_restyled by tvpisti
« Reply #4211 Dátum: 2011, 05 30, 19:50:38 »
és nem lehet külön battery ikont cserélni, ha csak azt választod ki????

Köszi megoldottam :D Spicagenmod 2.1re próbáltam csak nem az alap hanem a second boot utáni frameworkre kelett megföznöm :D

Nem elérhető Náhó

• Portál szerkesztő
  • PDA: iPhone 7 Plüss
  • PDA ROM: iOS 11.3
« Reply #4212 Dátum: 2011, 05 30, 20:23:04 »
SOD? mit takar ez a rövidités?
sleep of death: alvó módból nem ébred a telefon. akármit nyomsz rajta olyan mintha ki lenne kapcsolva de nincs, csak nem ébred ilyenkor sokat zabál az akksiból és csak akkukivétel segít.
Aláírás

Nem elérhető g.janosh

• TOPIKGAZDA
  • Drs.
    • Twitter
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Galaxy S8| iPhone 6
« Reply #4213 Dátum: 2011, 05 30, 20:53:01 »
Köszi megoldottam :D Spicagenmod 2.1re próbáltam csak nem az alap hanem a second boot utáni frameworkre kelett megföznöm :D
>:(  mondtam én, hogy "mukodj"!!!

Nem elérhető Norbosz

• Navigáció / Navigation: iGO, Sygic
  • PDA: LG G2 mini
  • PDA ROM: 4.4.2
« Reply #4214 Dátum: 2011, 05 31, 00:20:42 »
Valamint nem akar csatlakozni a netre:ezt írja ki:Request timeout:data connection state will update later,if available(airplane mode?,romaing?)
DCSwitch van fent,ezzel kapcsoltam eddig a netet(anzo rom volt fent),be van állítva az apn is.Ezért nem értem,most miért írja ki ezt.

Ékezetes betűket úgy tudsz csinálni, ha előbb a smart keyboardot beállítod. Van neki ikonja a programok között, ha azt megnyitod minden beállítási lehetőséget magyarul felsorol és ha kiválasztod benne a magyar nyelvet lesz ékezet. Más kérdés hogy nekem pl. á betűt nem szokta valamiért elküldeni úgy hagyja a betűn, holott sms-be á val írok,de azért így is megértenek. :D Amit másodszorra irál az a net miatt van, a timeout, ha van a közeledbe wifi próbálj meg arra csatlakozni, persze amin van működő net olyanra, ha azzal megy akkor nem frissítéssel van a baj, hanem az apn beállítással. Milyen szolgáltatód van, pannon? Mert arra panaszkodott már más, csak nem tudom ez általános jelenség e,mert nekem vodafone-on szépen ment ezzel a főzött romommal a net amíg volt. Szóval ezt a két variációt javaslom próbáld meg, sima wifire mit ír ki, majd ha ott megy apn kapcsolatokat nézd meg újra nincs e valami elállítva. Mondjuk alapból egy szolgáltatói kártyának be kéne hogy állítsa automatán az apn címeket, legalábbis nálam beállítja mindig még ha nem is kérem, akkor is. Airplane módba nem fog működni a mobilnet,mivel akkor kikapcsolja a hívásokat is.

Nem elérhető szobcsab

• PDA ROM: I570EXXJH7+CM8.4+RemoveCMTweaks+LIBSQLITE+HP_v9+SuperPower
« Reply #4215 Dátum: 2011, 05 31, 06:44:40 »
Ez érdekes, nekem volt vodafonos mobilnetem még múlthónapban és mikor felraktam a romot és bele tettem a kártyát rögtön berakta a megfelelő apn beállításokat a helyére és ment is a net. Telenort ebből a szempontból nem ismerem, de azért az is elég nagy cég és gondolom annál is így kéne működnie a dolgoknak. Vagy tévedek? Esetleg szolgáltató talán tud ebben segíteni. Az biztos hogy a romnak nincs ilyesmi hibája, mert nekem ment rajta a mobilnet és a 3g is. :)

Kedves telenorosok! A megoldást itt:

a 23. hozzászólásban találtam meg!
Köszönet mindenért! Van egy szuper telefonnom!

Üdv:
SzobCsab

Nem elérhető almalevel

« Reply #4216 Dátum: 2011, 05 31, 12:15:22 »
Ez esetben indítsd az Eszközkezelőt (Device Manager) és ott nézd meg, hogy látja-e a Samsungot (download módban, persze). Ha ismeretlen eszközt talál (sárga felkiáltójellel), akkor nyomj egy driver frissítést neki és pipáld ki, hogy automatikusan keresse meg. Nekem is ezzel vacakol néha (win7 32bit). Ha ez sem segít, akkor passz.

A portoknál semmi se jelenik meg de az usb vezérlőnél SAMSUNG USB Composite Device ként látja download módba de odinba semmi az összes kocka fehér a portoknál az istenért nem akar besárgulni. Ja és ha kihúzom belőle a kábelt utána már hiába dugom vissza mert az usb eszközt nem lehet felismerni mindaddig amíg újra nem indítom a gépet és így normálisan se látja a telót.

Nem elérhető Náhó

• Portál szerkesztő
  • PDA: iPhone 7 Plüss
  • PDA ROM: iOS 11.3
« Reply #4217 Dátum: 2011, 05 31, 12:44:43 »
A portoknál semmi se jelenik meg de az usb vezérlőnél SAMSUNG USB Composite Device ként látja download módba de odinba semmi az összes kocka fehér a portoknál az istenért nem akar besárgulni. Ja és ha kihúzom belőle a kábelt utána már hiába dugom vissza mert az usb eszközt nem lehet felismerni mindaddig amíg újra nem indítom a gépet és így normálisan se látja a telót.
nekem pl csak egyetlen egy usb porton ismeri fel az odin, a többin nekem is ez van. aztán a samsungos pc suite vagy mit bezártad? mert azt is be kell zárni
Aláírás

Nem elérhető almalevel

« Reply #4218 Dátum: 2011, 05 31, 13:30:18 »
nekem pl csak egyetlen egy usb porton ismeri fel az odin, a többin nekem is ez van. aztán a samsungos pc suite vagy mit bezártad? mert azt is be kell zárni
Bezártam mindent bezártam sőt átvittem egy másik pc-hez hasonlóan semmi :(

Nem elérhető almalevel

« Reply #4219 Dátum: 2011, 05 31, 13:37:20 »
Ahha végigpróbáltam az összes usb portot és semmi:D  lehet xp-vel kéne megpróbálni hátha

Nem elérhető Pugred306

« Reply #4220 Dátum: 2011, 05 31, 14:58:38 »
Ékezetes betűket úgy tudsz csinálni, ha előbb a smart keyboardot beállítod. Van neki ikonja a programok között, ha azt megnyitod minden beállítási lehetőséget magyarul felsorol és ha kiválasztod benne a magyar nyelvet lesz ékezet. Más kérdés hogy nekem pl. á betűt nem szokta valamiért elküldeni úgy hagyja a betűn, holott sms-be á val írok,de azért így is megértenek. :D Amit másodszorra irál az a net miatt van, a timeout, ha van a közeledbe wifi próbálj meg arra csatlakozni, persze amin van működő net olyanra, ha azzal megy akkor nem frissítéssel van a baj, hanem az apn beállítással. Milyen szolgáltatód van, pannon? Mert arra panaszkodott már más, csak nem tudom ez általános jelenség e,mert nekem vodafone-on szépen ment ezzel a főzött romommal a net amíg volt. Szóval ezt a két variációt javaslom próbáld meg, sima wifire mit ír ki, majd ha ott megy apn kapcsolatokat nézd meg újra nincs e valami elállítva. Mondjuk alapból egy szolgáltatói kártyának be kéne hogy állítsa automatán az apn címeket, legalábbis nálam beállítja mindig még ha nem is kérem, akkor is. Airplane módba nem fog működni a mobilnet,mivel akkor kikapcsolja a hívásokat is.
Köszi,sikerült.Wifin műkszik,úgyhogy újra megyek a telenorba,mert már volt ilyen problémám és a honlapon leírt beállításokkal sem működött.Ott is telefonos segítséget kértek a beállításhoz. :D

Nem elérhető makii1992

• Navigáció / Navigation: típus
  • PDA: GT-I5700
  • PDA ROM: JH7 + CyanogenMod 8.3 + AlltoExt2 + Intercept 3D + YONIP Kernel CFS V.10A 24Bpp
« Reply #4221 Dátum: 2011, 05 31, 15:20:11 »
Hali!
Az miért van h nem tudnak néha elérni a telefonon? Én tudok hívni de másoknak kisípol hol ott be van kapcsolva a telefon. A hálózat típus GSM only-ra van állítva.
Előre is köszi!

Nem elérhető lacitrabi

• PDA: GT-I5700;LG E400;E-BODA
  • PDA ROM: i570EXXJD1+CM 8.4+YONIPKernel BFS V.10A 16Bpp+mTweak.v03
« Reply #4222 Dátum: 2011, 06 01, 20:05:02 »
Azért nincs az a nagy tolongás az oldalon.Kihasználom a helyzetet és felrakok néhány fotót egy app-ról,amit egy pár napja találtam.Ime:

Nem elérhető lacitrabi

• PDA: GT-I5700;LG E400;E-BODA
  • PDA ROM: i570EXXJD1+CM 8.4+YONIPKernel BFS V.10A 16Bpp+mTweak.v03
« Reply #4223 Dátum: 2011, 06 01, 20:06:29 »
Ja,a neve Super Box

Nem elérhető gross76

• Navigáció / Navigation: iGo My Way 8.4.2 - Google Navigáció
  • PDA: Samsung I9100 S2
  • PDA ROM: Omega 19.1 XWLS8 - Dorimanx 7.44
« Reply #4224 Dátum: 2011, 06 01, 21:26:45 »
Ahha végigpróbáltam az összes usb portot és semmi:D  lehet xp-vel kéne megpróbálni hátha
Ha Samsung Compositeként felismeri a win7, akkor az Odinnal van a baj. Nekem 4.03-assal működik win7 alatt, nem mondom, hogy mindig egyből, de megy. Először mindig az Odint indítsd és utána dugd rá a telefont. Próbálj ki több verziót is belőle. Próbáld ki több USB bemeneten is, valamelyikkel mennie kell.