Érdekes lehet azoknak akik biztonságos NAND verziók után kutakodnak és user tapasztalatra kiváncsiak. Ahogy megjelent Cotulla LEO "Stock Desire" NAND romja feltettem, azt szerettem volna megtapasztalni, hogyan működik egy gyári rom a had2-n. Meg kell mondanom minden funkció használható, amit a szerző leírt.
A rom nem egy géppuska lábú Joe, tipikusan gyári Android 2.2, azaz nincs lefaragva a „+” és a kernel … az aksi fogyasztás általában „jó” de néha beragad kb. 50mAh környékére (nálam telefon hívást követően).
Projecton „Clean Desire v0.2” ebben a romban már sokat javított és sok apróságot leegyszerűsített (talán túl sokat is) de más a fogyasztás, sebesség sokkal jobb mint a gyári romban. Nem okozott semmilyen problémát a használatban.
Jelenleg MDJ „FroYo Revolution v2.2” romot használom (javaslom teszteljétek). Eddig egészen jónak mondható, gyors tiszta rom, energia gazdálkodása standby-ban 2-4mAH, memória állapot (reszet után) Internal: 241MB; (91,8MB free)
. Az oldalom jelzettek mellet a marketről még feltettem: Advanced Task Killer,Batery Indicator, CurrentWidget, EasyUninstaller, Es FileExplore, Gmail, iGO, Skype, TitaniumBackup, WiFi Analizer, YouTube, FlashPlayer, BeamReader.