2025, 01 11, 17:57:53

Szerző Téma: Android a HD2-re  (Megtekintve 728395 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető zsandras

• Nem: Férfi
  • PDA: Samsung Galaxy NOTE 2
Re: Android a HD2-re
« Reply #2075 Dátum: 2011, 01 02, 19:16:52 »
You are not allowed to view links. Register or Login
na de akkor most miket pakoljak rá és hogyan hogy menjen rajta az androdid rendesen és ne memóriakártyárol ?
NAND -os romot keress, de megnézheted a kollégák mit írnak mit használnak You are not allowed to view links. Register or Login ebben nem tudok javasolni semmit, ugyanis vannak gyorsabb kissem helyet foglalnak a memóriába... de sajnos nem ritka a bug ---  és vannak biztonságosab alap romok és ezt használom, és nekem tökéletesen működik. Majd pár hét múlva már lesznek jó fejlesztések érdemes olvasgatni.
Model number: GT-N7100
Android version: 4.4.2
ROM: DN3v5 ROM XXUFND3 v5+
Baseband version: N7100XXUFND3
Kernel: Stock
Builld number: DN3v5+

Nem elérhető Caaabi

• PDA: HTC ONE
« Reply #2076 Dátum: 2011, 01 02, 19:25:36 »
Már találtam nem is egyet :) csak az mielött telepiteem biztos szeretnék benne lenni hogy megfelelő e a hspl a leomon, ha igen akkor felrakom megint a MAGLDR 1.11 és ujra megpróbálom az usb flasher kiválasztásával telepíteni valamelyiket.

Nem elérhető zsandras

« Reply #2077 Dátum: 2011, 01 02, 19:25:56 »
Nem tudom mi van a fórum szerverrel eszméletlen lassú. Nálatok is tapasztalható? Vagy csak nálam van valami gubbanc? :hmm:

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
  • Navigáció / Navigation: Sygic, Google Maps
  • PDA: HTC Desire r/w s-off
  • PDA ROM: Device: HTC Desire PVT4 .:.| S-OFF |.:. HBOOT: AlphaRev STOCK 6.93.1002 Radio: 32.56.00.32U_5.17.05.23 ROM: [WIP][JB]unoffical CyanogenMod10 [15. August]
« Reply #2078 Dátum: 2011, 01 02, 19:29:20 »
Nem tudom mi van a fórum szerverrel eszméletlen lassú. Nálatok is tapasztalható? Vagy csak nálam van valami gubbanc? :hmm:

Ez most mindenkinél így van!
Még egy kis türelem...  :(
Asus emachines E525 Widows 7
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető zsandras

« Reply #2079 Dátum: 2011, 01 02, 19:31:32 »
Már találtam nem is egyet :) csak az mielött telepiteem biztos szeretnék benne lenni hogy megfelelő e a hspl a leomon, ha igen akkor felrakom megint a MAGLDR 1.11 és ujra megpróbálom az usb flasher kiválasztásával telepíteni valamelyiket.

Itt pontosan levan írva részletesen You are not allowed to view links. Register or Login de itt van az amit kérdezel You need HARDSPL 2.08 installed on your device to flash MAGLDR

Nem elérhető zsandras

« Reply #2080 Dátum: 2011, 01 02, 19:32:48 »

Köszi  :ok: megnyugodtam :D

Nem elérhető Caaabi

« Reply #2081 Dátum: 2011, 01 02, 19:40:45 »
Persze ezt énis elolvastam de ami a problémám hogy nem tudom hogy 2.08 van e rajta :D és ha nem akkor honnan tudom letölteni a 2.08 at és rátenni vagy valami.mert itt linkeli a MAGLDR 1.11-t meg magát a nand androidot csak a hspl -t nem :S:) Ha tudtok adni linket inkább letöltöm a hspl 2.08 at felteszem ha azvan fent max felülirja gondolom és utána leszedem a MAGLDR 1.11-t felrakom és utána mehet rá az androdid :) CSAK NINCS LINK HSPL hez :( :D

Nem elérhető k5.20

« Reply #2082 Dátum: 2011, 01 02, 19:43:10 »

winmo alatt tedd bootloaderbe - hangerő le + power gomb.
Be kell jönnie egy 3 színű képernyőnek - már láttad is, mert az előbb innen raktál fel újra winmo romot - és ott nézd meg, mi van kiírva. Rögtön látni fogod, hogy milyen HSPL-ed van.
LG V10 (H960A) 32 GB - 4GB RAM

Nem elérhető timep

• PDA: HTC HD2
  • PDA ROM: nem tudom
« Reply #2083 Dátum: 2011, 01 02, 19:45:26 »
Látom, hogy nagyon sokan ugyanazokkal a problémákkal küzdenek, mint én a tegnapi nap. Ezért ha a guruk nem haragszanak folyamatában leírnám, hogy hogyan lehet egy olyan kevéssé gyakorlott felhasználónak telepíteni NAND-os romot, mint én. Kérem, ha valami majd nem tetszik azt javítsátok.

1. SD kártyát szabadítsuk meg a korábbi Androidos verziótól (szerintem hasznos)

2. Szerintem érdemes a legújabb WinMo romot telepíteni a telefonra (ez tartalmazza a legújabb radio-t is, ami mindenképp kell - főzött, nem gyári rom esetén elég lehet ezt telepíteni)
Gyári rom frissítés: You are not allowed to view links. Register or Login (myilván a HD2-es kell, és könnyű telepíteni, mert .exe)

3. Telepíteni kell a HSPL 2.08-at ( You are not allowed to view links. Register or Login )

4. Most már lehet telepíteni a Magldr-t (ha hiányzik a HSPL 2.08 és úgy lett telepítve a a Magldr, akkor bott-nál lefagy a gép, és a HTC feliratnál nem megy tovább) - You are not allowed to view links. Register or Login !!! Fagyás esetén "reset gomb", és a boot-nál nyomva kell tartani a "hangerő le" gombot. Ekkor megjelenik a "színes" képernyő, ahol lehet flash-selni az eredeti WinMo romot - vagyis vissza a 2. lépéshez !!!

5. Ezután érdemes kiválasztani a telepíteni kívánt NAND-ot (You are not allowed to view links. Register or Login) és az "XDA thread"-ban leírt instrukciók alapján elég könnyen meg lehet tenni.

6. !!! Ha valakinek csak XP-je van az asztali gépén, akkor számítson rá, hogy nem fog rögtön a Magldr USB-n csatlakozni a géphez (Vista, W7 működik). Ebben az esetben érdemes a korábbi hozzászólásokat végigolvasni, ott vannak javaslatok XP-re (ezeket nem próbáltam, mert szereztem W7-es "segítséget").

Mindenkinek javaslom, hogy amúgy is olvasson vissza 2010.12.30-ig a hozzászólásokban, mert sok mindent tanulhat belőle. Nekem sem sikerült volna, ha nincs itt ez a szuper csapat, és a hozzászólásaik.

Nem elérhető k5.20

« Reply #2084 Dátum: 2011, 01 02, 19:46:24 »

OFF
...szívesebben látnánk már egy visszaszámlálót a piros felirat helyett...igazán boldoggá tenne sokunkat!
Azért kitartunk!
ON

Nem elérhető Caaabi

« Reply #2085 Dátum: 2011, 01 02, 20:05:49 »
Megnéztem a HSPL-t hangerő lefelé gombal és bekapcs gombal. (PB81100  HX-BC
                                                                                                        SPL-2.08. HSPL 8G  XE
                                                                                                                                 0X05
                                                                                                         CotullaHSPL     0X30    )

Feltettem a MAGLDR 1.11 et
Utána usb flasher kiválasztás hivás gombal és elinditottam az installt  DFT android flasher bejött és kiirta ezt a hibát : Error happen
Read below for more information

Error Description: USB init failed
Info: .\RSPL\RSPL.cpp (723)
 mit nem csinálok jól még mindig ?:S

Nem elérhető timep

• PDA ROM: nem tudom
« Reply #2086 Dátum: 2011, 01 02, 20:09:15 »
2 hozzászólással ezelőtt!!!

XP-ről próbálod feltenni? - Ha igen olvasd el a #2033-as hozzászólást

Ha Vista vagy W7, akkor rendszergazdaként indítsd a telepítést

Megnéztem a HSPL-t hangerő lefelé gombal és bekapcs gombal. (PB81100  HX-BC
                                                                                                        SPL-2.08. HSPL 8G  XE
                                                                                                                                 0X05
                                                                                                         CotullaHSPL     0X30    )

Feltettem a MAGLDR 1.11 et
Utána usb flasher kiválasztás hivás gombal és elinditottam az installt  DFT android flasher bejött és kiirta ezt a hibát : Error happen
Read below for more information

Error Description: USB init failed
Info: .\RSPL\RSPL.cpp (723)
 mit nem csinálok jól még mindig ?:S

Nem elérhető Caaabi

« Reply #2087 Dátum: 2011, 01 02, 20:12:53 »
Bocsi nem láttam,mert megvan hülyülve az oldal:S öcsém gépén win 7 van megpróbálom onnan :)

Nem elérhető Caaabi

« Reply #2088 Dátum: 2011, 01 03, 00:22:14 »
Végül xpről de sikerült :D Köszi szépen a segítségeteket :)
Kérdésem már csak annyi hogy mikor betölt az normális hogy 10 szer lejátsza azt hogy htc hd2 quietly brilliant és szétrobban meg hogy amikor irnám be a pinkodot nincsenek számok csak egy fekete mező de azon érzékeli a számokat csak nem jelzi meg ok gomb ?

Nem elérhető k5.20

« Reply #2089 Dátum: 2011, 01 03, 06:46:43 »
Végül xpről de sikerült :D Köszi szépen a segítségeteket :)
Kérdésem már csak annyi hogy mikor betölt az normális hogy 10 szer lejátsza azt hogy htc hd2 quietly brilliant és szétrobban meg hogy amikor irnám be a pinkodot nincsenek számok csak egy fekete mező de azon érzékeli a számokat csak nem jelzi meg ok gomb ?

Üdv, örülünk, hogy sikerült.
Az indító animáció normális.
A számok hiánya a rom bugja. Ezt majd javítja MDJ.
Van más bug is ebben a superlight-ban.

Annyit még, hogy nem érdemes ezt úgy "belakni" mint az előző romodat, mert bizony itt naponta megy a javítgatás és olykor komoly darabokat kell leköszörülni...
Ha egy megbízható darabra vágysz mégis, amiben nem fogsz csalódni, akkor ezt ajánlom:

Nem Desire HD alapú, tehát nem tud magyarul, de stabil és megbízható, valamint gyors.
Ezt belakhatod, aztán lehet figyelgetni a történéseket...
Vagyunk itt egy páran akik kísérletezünk és meg fogjuk előbb utóbb írni, hogy melyik darab különlegesen ajánlott.

MDJ Rev. HD 2.2-ese is bug-os egyébként: naptárban (HTC) az eseményre ugorva nem fehéredik ki a háttér teljesen, csak mint egy cukorsüveg. Emiatt nem látszik ebben a nézetben a esemény felső ötöde... és memoriával sincs nagyon eleresztve...első indulásnál 74 MB...ez még sovány...

Nem elérhető atideath

• Navigáció / Navigation: HTC HD2
  • PDA: i900 -> i8000 -> HD2 -> Sensation
  • PDA ROM: Folyamatosan változik :)
« Reply #2090 Dátum: 2011, 01 03, 07:36:45 »
Ha esetleg valakit érdekel akkor én ezt a ROM-ot tettem fel:

Teljesen megvagyok elégedve vele. 4mA a fogyi készenlétben. Rosszat nem tudok róla mondani. Eddig még nem futottam össze buggal vele kapcsolatban. Eddig nekem bevált. Szerintem a 2.3 Gingerbread-ig ez marad fenn. Abban csak a GPS idegesít hogy nem megy még. Nincs magyar nyelv benne de ettől függetlenül übergyors, eddig részemről bugmentes.

Üdv

Nem elérhető karalyos

• Support-ER
  • Király :)
  • PDA: HTC ONE M8; HTC ONE; Samsung Note3
  • PDA ROM: HTC One: ROM:Viper; HTC ONE M8 Viper; Note3 original
« Reply #2091 Dátum: 2011, 01 03, 07:52:09 »
NAND-nál hogyan oldod meg, hogy az alkalmazásokat ne kelljen újra pakolni? az SD-s megoldásnál olyan jó volt, hogy az ember meghagyta az img fájlt, és minden úgy volt, ahogy hagyta, NAND-nál viszont mindent újra konfigurálni elég macerás... :(

ha ugyan annak az androidnak az újabb verzióját rakod fel akkor automatikusan újra települnek, letöltődnek amiket az előző verzióra fel raktál,

üdv.
HTC HD2 (Eladva)-HTC Sensation (Eladva)-HTC Desire HD(ELadva)-HTC Desire S(Tégla)-HTC Wildfire(Eladva)-HTC Chacha (Eladva).  Sony Ericsson NEO V (eladva)-Sony Ericsson RAY (eladva)-Toshiba Folio100(eladva)-HTC desire X-HTC ONE X (ongyilkos lett)-HTC ONE X második széria :) (eladásra vár)-Iphone 5-Samsung Galaxy note 8.0-Ipad Mini-Xperia Z tablet-HTC ONE (s-off)(eladva)-HTC ONE (eladva)--Samsung Galaxy Tab3--iphone5s--Galaxy Note3--Galaxys4--Nokia 520--stb stb--HTC ONE S-OFF-HTC ONE M8

Nem elérhető loyalhudy

• Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA ROM: MIUI 2.3.4a
« Reply #2092 Dátum: 2011, 01 03, 08:17:07 »
Azt tudjuk már hogy a MAGLDR miatt milyen módosításokat kell csinálni hogy sd-ről is indíthassak androidot?
Talán ezt látom megoldásnak amíg nincs egy fix NAND-os rendszer.

Mert ugye benne van a menüjében az SD-ről való indítási lehetőség.
Gondolom automatikusan is lehet indítani valahogy...bár az lenne a legkevesebb.

Nem elérhető karalyos

• Support-ER
« Reply #2093 Dátum: 2011, 01 03, 09:24:13 »
Azt tudjuk már hogy a MAGLDR miatt milyen módosításokat kell csinálni hogy sd-ről is indíthassak androidot?

Igen benne van, es nekem ugy indult el, hogy kerestem egy olyan verzios androidot amit nem android konyvtarba hanem a kartya gyokerebe kellett masolni a fajlokat, na ez elindult, probald meg, de en csak egy eleg regi buildet talaltam amit nem android konyvtarba kell be masolni, nezelodj hatha talalsz jobbat az enyem eleg kezdetleges es gyorsan merul, ezert egyelore maradok a nandos verzional
HTC HD2 (Eladva)-HTC Sensation (Eladva)-HTC Desire HD(ELadva)-HTC Desire S(Tégla)-HTC Wildfire(Eladva)-HTC Chacha (Eladva).  Sony Ericsson NEO V (eladva)-Sony Ericsson RAY (eladva)-Toshiba Folio100(eladva)-HTC desire X-HTC ONE X (ongyilkos lett)-HTC ONE X második széria :) (eladásra vár)-Iphone 5-Samsung Galaxy note 8.0-Ipad Mini-Xperia Z tablet-HTC ONE (s-off)(eladva)-HTC ONE (eladva)--Samsung Galaxy Tab3--iphone5s--Galaxy Note3--Galaxys4--Nokia 520--stb stb--HTC ONE S-OFF-HTC ONE M8

Nem elérhető k5.20

« Reply #2094 Dátum: 2011, 01 03, 09:34:28 »

Ahogyan én látom:

A MAGLDR-t azért fejlesztették és került kiadásra, hogy ne kelljen kártyáról futnia a HD2-n az androidnak.
A MAGLDR-nek van néhány olyan funkciója, ami nem az általános felhasználóknak készült.
A kártyás android fejlesztők - legalábbis az ismertebbek - mind leállították (ezt jelezték is az xda-n) a korábbi romjaik csiszolását.
A mostani romok pedig egyelőre csak számítógépről indítva települnek.
A legsikeresebb kártyásokból én elspájzolok néhányat, az utókor számára. Előnyük, hogy bármikor újraindíthatók lesznek a hibernált állapotuk szerint.

Javítson, aki értesültebb.

Ha kártyáshoz ragaszkodsz, akkor maradj a winmo/android verzióknál. Vannak/voltak ott szépen muzsikáló és keveset fogyasztó darabok.

Nem elérhető Th3viL

• Navigáció / Navigation: Waze, (Sygic)
  • PDA: Oneplus 2
« Reply #2095 Dátum: 2011, 01 03, 09:40:24 »
Igen benne van, es nekem ugy indult el, hogy kerestem egy olyan verzios androidot amit nem android konyvtarba hanem a kartya gyokerebe kellett masolni a fajlokat, na ez elindult, probald meg, de en csak egy eleg regi buildet talaltam amit nem android konyvtarba kell be masolni, nezelodj hatha talalsz jobbat az enyem eleg kezdetleges es gyorsan merul, ezert egyelore maradok a nandos verzional
Bármilyen könyvtárban lévő [SD]Androidot el lehet vele indítani.
8. Services\1. BootSettings\3. AD SD Dir
Így használom a Psfreedomot is.

ui: itt be tudod állítani azt is hogy honnan induljon alapértelmezettként (ezt még nem próbáltam)

Nem elérhető loyalhudy

« Reply #2096 Dátum: 2011, 01 03, 09:45:34 »
Közben megfejtettem az egész dolgot...

Először is azt a problémádat oldanám meg amire régebb óta tudom a megoldást.

Az hogy nem android könyvtárban van az android azt meg lehet csinálni minden build-el.
Annyi az egész hogy...
A startup.txt ben "rel_path=Android" ezt az elérési utat kell módosítani arra amilyen mappában akarod hogy legyen az androidod.
Lehet nem szereti az extrém karaktereket.

Nekem így most 3 android van az sd-n.
egy mdj-s 2.2.1 sense
egy gyorsabb sense nélküli
és egy 2.3

Ha kijön valamelyikhez valami frissítés akkor a data fájlt meghagyom és így nem kell telepítgetni a programokat.
Gyorsabban tudom tesztelni a rendszert.

A NAND-os android melletti sd-ről való futtatást is megoldottam.
Pontosabban találtam egy leírást hogy is megy.
Nem kell hozzá semmi mert a "MAGLDR" alapból tudja.
Sőt azt is be tudod állítani hogy a NAND-ról induljon, az SD-ről induljon vagy a MAGLDR menü induljon és tudsz választani.

Megoldása:

Magldr menü 8-as pont "services"
HÍvás gombot megnyomjuk hogy bele lépjünk a menübe(többet ezt nem írom de értelemszerűen így kell a menükbe belépni).
1-es pont "bootsettings"
3-as pont "ad sd dir"

Ezek után ki kell választani azt az android könyvtárat amelyiket indítani szeretnénk és kész.

Ezzel ugyebár megy a NAND, tesztelésre.
Nekem legalábbis arra lesz mert kevés a helyem, sd-re meg nem szeretek telepítgetni.
A RAM-os SD-s rendszerek pedig tökéletesek a mindennapos használatra.

Nem elérhető karalyos

• Support-ER
« Reply #2097 Dátum: 2011, 01 03, 10:07:08 »
Közben megfejtettem az egész dolgot...

Először is azt a problémádat oldanám meg amire régebb óta tudom a megoldást.

Az hogy nem android könyvtárban van az android azt meg lehet csinálni minden build-el.
Annyi az egész hogy...
A startup.txt ben "rel_path=Android" ezt az elérési utat kell módosítani arra amilyen mappában akarod hogy legyen az androidod.
Lehet nem szereti az extrém karaktereket.

Nekem így most 3 android van az sd-n.
egy mdj-s 2.2.1 sense
egy gyorsabb sense nélküli
és egy 2.3

Ha kijön valamelyikhez valami frissítés akkor a data fájlt meghagyom és így nem kell telepítgetni a programokat.
Gyorsabban tudom tesztelni a rendszert.

A NAND-os android melletti sd-ről való futtatást is megoldottam.
Pontosabban találtam egy leírást hogy is megy.
Nem kell hozzá semmi mert a "MAGLDR" alapból tudja.
Sőt azt is be tudod állítani hogy a NAND-ról induljon, az SD-ről induljon vagy a MAGLDR menü induljon és tudsz választani.

Megoldása:

Magldr menü 8-as pont "services"
HÍvás gombot megnyomjuk hogy bele lépjünk a menübe(többet ezt nem írom de értelemszerűen így kell a menükbe belépni).
1-es pont "bootsettings"
3-as pont "ad sd dir"

Ezek után ki kell választani azt az android könyvtárat amelyiket indítani szeretnénk és kész.

Ezzel ugyebár megy a NAND, tesztelésre.
Nekem legalábbis arra lesz mert kevés a helyem, sd-re meg nem szeretek telepítgetni.
A RAM-os SD-s rendszerek pedig tökéletesek a mindennapos használatra.

Ez Nagyon BABA koszonjuk szepen :)

Nem elérhető karalyos

• Support-ER
« Reply #2098 Dátum: 2011, 01 03, 10:09:35 »
Sziasztok, nem tudja valaki, hogy hogyan tudom kicserelni a boot animaciot? tetszik a mdj tmous-os boot animacioja, de az nem megy fel a vasamra :( nincs valakinek otlete?

koszonom

Nem elérhető loyalhudy

« Reply #2099 Dátum: 2011, 01 03, 10:23:42 »
Sziasztok, nem tudja valaki, hogy hogyan tudom kicserelni a boot animaciot? tetszik a mdj tmous-os boot animacioja, de az nem megy fel a vasamra :( nincs valakinek otlete?

koszonom

Elméletileg a /data/local ban van egy "bootanimation.zip" azt kell átmásolni.
Csinálj mindenről mentést mielőtt cseréled a biztonság kedvéért :)