Üdv ismét!
Tegnap este (éjjel
) volt egy kis időm, szóval kipróbáltam az - oldal állítása szerinti - legstabilabb Éclair (2.1) clean ROM-ot [gamesquare], és valóban, én is bizonyíthatom, hogy tényleg egy jóval megbízhatóbb és sokkal használhatóbb portolt ROM-ot sikerült összedobniuk.
Már a betöltőképernyő is gyorsabb, mint pl. a 2.2-nél, és egyáltalán nem akad, nem is darabos. A rendszer is jóval hamarabb áll fel. Észrevételek:
- Első helyre írom, mert szerintem nagyon fontos dolog, hogy az Android market
működik a ROM-ban, és az alkalmazások is
telepíthetőek! Próbaképp kipróbáltam a legfrissebb IMBd alkalmazást, és gond nélkül elfutott a HD2-n!
- Néhány alkalmazás indításakor kiírja, hogy az adott program váratlanul leállt, de ha mégegyszer elindítom, akkor már ténylegesen el is indul.
- A kamera sajnos még mindig nem működik, bár ennek hardveres okai is lehetnek
- HW gombok működnek
- Multitouch (a forma kedvéért: Pinch-to-zoom
) is működik
- A platform klasszisokkal érzékenyebben reagál az érintésekre
- A gyorsaságra nem lehet panasz, majdhogy' olyan jó mint a WM
- Megfelelően működik a hangerőállítás, tehát hang is van
- A hálózatot érzékelte, az akkumulátor-szintet még ez sem (egy kérdőjelet rakott az akku-ikonra
)
- Wi-Fi, Bluetooth, 3G és egyéb adatkapcsolatok is működnek
- A képernyő azonban néha fogja magát, elsötétül, és csak 1-2 perc múlva lesz újra látható
Egy szónak is száz a vége (
update: fordítva ), valóban a 2.1-es Clean ROM a leghasználhatóbb, merem azt állítani, hogyha nem lenne az idegesítő véletlenszerű képernyő-sötétülés és nem írná ki olyan sokszor, hogy az alkalmazások ideiglenesen nem indíthatóak, akkor egy - kisebb fentartásokkal kezelt - mindennapi használatra is (potenciálisan) alkalmas ROM-ról lehetne szó.
Kipróbálni midnenkinek érdemes szeritnem, a 2.2 egyelőre felejtős, a Desire ROM pedig csak a Sense tesztelése miatt ajánlott.